72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Zomil
    már le is ment az elsö rész? wtf? :D
  • Máté94
    AA.
  • LasDen #53265
    ittho Urahara-AA közös, míg angolul az UTW csinálja...:D
  • BEAST #53264
    Kíváncsi leszek ki fogja fordítani a Sword Artot, elméletileg ma lement az első rész.
  • IMYke2.0.0.0
    Hasztalan... :)
  • Máté94
    Nem. :DD
    Pont így akartam. :)
  • LasDen #53261
    did you mean 'oh god, what have i done'??
  • IMYke2.0.0.0
    Csak a téma kellett, és ráugrottunk...
  • Máté94
    Oh, God, what I have done...
  • davidka003
    Ehh: link
  • davidka003
    Találtam pár manga könyvet amitől megválnék egy jelképes összegért, mert csak a polcon fognak porosodni:

KÉP

A biblia manga
    Star Trek manga 1-2
    A bárány panasza 1
    Éjféli opera 1
    Vörös kert 1

Priviben lehet írni ajánlatokat ha érdekel valakit.
  • LasDen #53256
    mert a katasztrófák adnak a látványra :D
  • Seth
    ...és mi a baja a szörnyeknek, természeti katasztrófáknak a Chrysler épülettel ? Mindig látványosan elpusztul.
  • armageddon666
    Ha meg filmeket nézel: Miért mindig az USA-ban szabadul el a pokol?
  • Ruley
    "De miért mindig Japánban szabadul el a pokol?"

Ebben például nem ot szabadult el, olyan lassan indult be a fertőzés, hogy addigra már minden tele volt fertőzöttekkel mire beindult.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem ellenszenv az, ha az írom és mondom, hogy "Magyarország =/= Budapest", hanem tényközlés.
    Ami ebben a vízfejű országban megy (értsd: minden Budapestről szól), az minden tájékon közismert és elhiheted, nem népszerű.
    Nem véletlenül írtam, hogy "élc nélkül" írok...
  • Zomil
    Erős ellenszenvet érzek benned Bp iránt...
    Mint minden katasztrofa filmben, mindig a nagyvárosokban történik a baj...
  • IMYke2.0.0.0
    Minden szándékolt élc nélkül: Budapesten élsz?

Magyarország =/= Budapest. Csak szólok.
  • Lelouch
    Szerintem ne bántsuk szegény animátorokat, sokkal több meló nekik egy rész összehozása, mint a mangakáknak egy fejezet megrajzolása. :) Ráadásul meg ha tényleg olyan nevetségesen alacsony fizut kapnak, mint azt olvastam valahol, akkor nem is csodálom hogy nem erőltetik meg magukat ha nem muszáj. :) De az se mindegy, mennyi pénzt szánnak a stúdiók egy részre, vagy hogy mennyire szorít a határidő. :)
  • PetruZ
    Mert? Budapest a legnagyobb népsűrűségű város, természetes, hogy egy vírus-alapú zombifertőzés itt villámgyorsan terjedne. Vagy Miskolcon, vagy Debrecenben. Mert ugye mennyivel izgalmasabb lenne a bivalyröcsögei üres tanyavidék... (Persze meg lehet ott is élvezhetőre csinálni (pl. Dead Birds film), de azért ez ritka.)
  • IMYke2.0.0.0
    Ami, ráadásul, csakis Budapesten játszhódhatna... röhej...
  • Máté94
    Költői kérdésnek szántam, persze, tudom én ezt. :)
    Meg talán érdekesebb is, mint ha Magyarországon jelenne meg egy zombi vírus.
  • IMYke2.0.0.0
    "De miért mindig Japánban szabadul el a pokol?"

Amiért amerikai, német, brit etc. katasztrófa filmben a saját országukban történik meg az armageddon: a néző jobban átéli, izgalmasabb, semmint egy idegen ország/világ pusztulásáról 2 órás filmet, vagy több részes sorozatot/animét nézni...
  • Máté94
    Akkor nem. De ha minden rész 1 fejezet lenne vagy egy kicsivel több, akkor súrolná a százat majdnem.
    Tehát arra akarok kijukadni, hogy nem 26 részbe férne bele az egész. Na, ha meg valami "értelmes" stúdió csinálná, akkor még viszonylag mangához hű lehetne a story.
    Egyébként nagyon tetszenek a hátterek kidolgozása, az autók belső tere is egészen fantasztikus. Animékben ezt gyakran kispórolják, pedig ha már a mangaka időt szán rá, hogy teljesen leutánozzon egy autó belsejét, akkor az animátorok is szánhatnának rá.

És nem utolsó sorban, én nagyon beféltem rajta. :D Abszolút "reális" az egész világ, és szerintem a cím egy kicsit utal majd a végkifejletre is. Nagyon tetszettek a kis kitérők, amikor nem csak Hideo-ékról szól a történet, hanem a koreai részből is jön egy kicsi.

De miért mindig Japánban szabadul el a pokol?
  • Prof William
    Szerinte nem mert pl van olyan hogy egy fél/egész kötetnyi történés alig 20 perc alatt játszódik le. Pl amikor 5 chapteren át birkózik az első fertőzöttel, vagy most a kajaboltos kiruccanás. az 5 fejezet 1 részbe simán belefér.
  • Máté94
    Hát én ezt most gyorsan átpörgettem. De ez valami hihetetlen jó... nagyon valószerű az egész, bár a vége sejthető

Lehet, ha vége lesz egyszer csinálnak belőle animét. Díjaznám, de hát 100+ fölötti részekkel kellene számolni, HA jól követi a mangát.
  • Prof William
    Már 9 kötet kijött. Az első kötet csak bemelegítés. Azután indul be igazán.

Animében én nem reménykedek, abban viszont igen hogy hátha adnak majd ki belőle angol verziót...
  • LasDen #53240
    én 1 éve (?) kb. mmmmmmmmmmmmmelkezdtem és úgy a 3-4. fejezetig jutottam...nem nagyon fogott meg, de adok majd még esélyt neki...
  • Máté94
    Belenézegetve valahogy ilyen fényképezett hátterekkel tudnám elképzelni, amire rá vannak animálva a karakterek.

Egész jó lenne animéhez. :) Lehet pár éven belül kap is. :)
  • BEAST #53238
    Majd ha lesz anime verzió :D
  • Prof William
    Mostanában az I am Hero-t olvasom. Kissé lassan indul be de olvasatja magát.

alaptörténetben kissé hajaz a Highschool of the Deadra de a másik oldalról közelit meg a kérdést. Hősünk egy igazi antiszociális otaku aki egy "zombi?" invázió közepén találja magát. Maga a történet realisztikusan mutatja be pánik kitörését, és hősünk reakcióit. Milyen az amikor nem a tökös főhős hanem egy nolifer lúzer találja magát veszélyes helyzetben.

Maga a rajzstílus is érdekes/reális és bízvást mondhatom hogy a "zombik?" ebben a mangában vannak a lehető legtermészetesebben és légundorítóbban ábrázolva. 1-2 jelenetnél/képnél szabályosan felállt a hátamon a szőr.

Aki egy jó ( bár lassan beinduló történetet ) akar olvasni és nem idegenkedik a gyomorforgató jelenetektől annak bízvást ajánlom.
  • Zomil
    off:

Ez milyen durva már, mintha vmi sci-fi-böl ugrott volna elö :)
  • PetruZ
    Offline viszont nem sokat ér, nem frissül semmilyen irányban (pedig úgy lenne igazán értelme, hogy a felkatalogizált fájlokat az AniDB felületén is lásd). Egy statikus listának megteszi, de ahhoz meg lassú, szerintem.
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy írtam is, nekem is azért kellett, hogy a gépemen lévő ~400 (lehet, hogy több!) anime sorozatot könnyebben felvigyem (illetve, hogy ne nagyon kelljen) egy saját adatbázisba. S mivel otthon nincs netem, ez az offline böngészési lehetőség maga a kánaán.

A listám bővítéséhez mindenképp online kell lenni, így az nem gond.
  • PetruZ
    Egy időben használtam. Első install után brutál lassú, minden induláskor lassú, ha pár napig nem használtad, az update-ok miatt lassú, kb. 1-2 havonta érdemes reindexelni az adatbázist, mert lassú, és van egy nagy hiányossága: a kereső nem tud group-ra szűrni és nem mindig ugyanazokat a címeket látod rajta, mint online. A statisztikai dolgokat meg a felület is tudja (My Place).
    Egy dologra jó: felkatalogizálni a régi archívumaidat. Napi szintű kattintgatásra alkalmatlan, a webes felület ezerszer jobb.
  • Malakai
    Taigahoz nincsnek csillivilli skinek, mint mal updaterhez, de gyors, egyszerű, kézreáll, egyedül a mass tagging hiányzik nekem belőle.
  • Zomil
    Nem offline kell, csak vmi egyszerü progi :)

szerk: Ezt a taiga-t meg is lesem.
  • BEAST #53230
    Én elvagyok a MAL Updaterrel. :)
  • Malakai
    Offline nincs, mivel a MAL nem tárolja a fő adatokat egy tömörített állományban, mint az AniDB.
    Viszont frissítő progik vannak, több féle is, én a Taiga-t használom.
    Meg AniDB-hez se csak ez az egy kliens van. Azt viszont nem frissítem már egy ideje, mert lusta vagyok szintre hozni úgy alapból.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tudok róla :(
    Tényleg jobban szeretnék egy olyat, én is :)