72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • BEAST #54830
    Nem tudom mi bajotok vele, szerintem a szezon egyik legjobbja. Ja, hogy nem csak agyatlanul darálnak a frontvonalon... ójaj.
  • Zomil
    mert hátha jobb lesz :D

amugy annyira sztem nem szörnyü, vannak benne rosszabb és jobb részek is, erösen közepes szerintem, de pl. jobban bejön, mint az Accel World
  • LasDen #54828
    SAO 13 (ami inkáb csak egy negyed).....persze, fejvesztve menekülnek...azt meg a nagy lófaszt....

Mért nézem én ezt??? Mééér????
  • jetblack
    Mai zsakmany csak linkben mert nagy kep
  • Zomil
    jo de annál legalább a képen látszodik, h az egyik fiu... :DDD

Lasden: jolvan majd arra is biztos sort fogok keriteni az életem során, de mindig megrémit az a rengeteg rész :D
  • Prof William
    Körülbelül akkora trap mint Pico. :)
  • LasDen #54824
    GINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMAGINTAMA
  • Zomil
    azumanga után majd a lucky star jön(mivel elég "alap" animét ismerek már, h a poénok/utalások jobban átjöjjenek), utána akkor lehet ez jön amit ajánlottál :)
  • Győri Devi
    akkor nézd meg a Cromartie High School-t ha még nem láttad volna
  • Zomil
    nichijou után sztem minden ilyen gag anime gyengébbnek tünik...egyszerüen az egyik legjobb...kár, h ennyire nem kapott elismerést. De most nézem az azumangát, eddig 6részt láttam, nem rossz, de valahogy nem tud olyan hatást gyakorolni rám, mint a nichijou :)
  • PetruZ
    A Kill Me Baby simán sz*r. :) Bár végigkínlódtam magam rajta és volt egy-két poén, amin lehetett mosolyogni, de a Nichijou után nézve kifejezetten rossz és béna volt.
  • Zomil
    nem értem mi a bajod, ezek csak aranyos lányok...oh wait... :DDD
  • LasDen #54818
    ne dramatizáld túl :DDD
  • Lelouch
  • Zomil
    mekkora trap már ez az anime, ha valaki csak a képeket nézi meg :D
  • Győri Devi
    azt pedig nem hagyhatjuk!
  • LasDen #54814
    2.11.....WIN :DDD
  • Seth
    Nemá, én erről miért nem tudtam ?
  • Seth
    Jah, különben azt hiszik az Elfen Lied a legjobb :D
  • LasDen #54811
    a Pico x Chico x Coco sokkal jobb...:DDD
  • Győri Devi
    akkor hogy tanítod meg az újakat a jóra? hogy teheted meg velük hogy a sötétségben kutassanak? utat kell nekik mutatni mert különben mindörökre elvesznek!
  • Seth
    Boku no Pico?
  • Zomil
    Nem szabad mindig ellöni, sporolni kell vele, mert a végén mindenki azt nézné :D
  • LasDen #54807
    igaz ami igaz...nem szabad felelőtlenül ajánlgatni össze-vissza....:D
  • Győri Devi
    túl öreg vagyok én már ehhez... átkell adni a stafétabotot a fiatalabbaknak XD
  • LasDen #54805
    akkor tedd meg te...
  • Győri Devi
    az örök klasszikust meg senki sem ajánlotta... nagyot csalódtam bennetek...
  • LasDen #54803
    Egyenlőre a sorozatgyilkos fog földarabolni, mielőtt elássa a részeidet az erdőben, amit te keresel az az egyelőre...
  • Belkar
    Köszönöm a sok ötletet egyenlőre akkor belekezdek a Death Note-ba az úgyis csak 37 részes gyorsan meglesz aztán majd még gondolkozok :)
  • LasDen #54801
    azt(flcl) is megkéne már egyszer néni....
  • Lelouch
    Pedig már én is visszakerestem, hogy cáfoljam a rágalmat, de megelőztél. :)
  • Ruley
    Elnézést: Viszakerestem, úgy tűnik nem te vagy a bűnös, hanem armageddon666.
  • Ruley
    Lehet. Érdekes egy művészet az anime-ajánlás, annyi biztos.

Nekem az első a FLCL volt, miután hasonlóra ajánlást kértem és a TTGL-t kaptam, 5 rész után dobtam, egyszerűen nem értettem hogy ahhoz a fajta szürreális elszálltsághoz képest amit én kerestem, mi ez a szombat-reggeli rajzfilm szerű cselekmény hogy "fiú elindul világot felfedezni", meg hogy teátrális, elnyújtot párbajjelenetek.

Ma már jobban érteném, egyrészt mert több hasnlóan "camp" stílusú animét is néztem azóta (pl. Star Driver, Mouretsu Pirates) másrészt meg kontextusban tudom hol állt a mecha műfaj a 90-es években, hogy erre hogyan hatott az Evangelion, és hogy annak milyen antitézise volt a TTGL, visszaállítva egy ilyen camp hóbortosságot az Eva után.

Ha jól emlékszem éppen ezen az oldalon kértem azt az ajánlást 2009-ben, szóval lehet hogy éppen személy szerint a Te hibád hogy hónapokkal később lettem anime rajongó mint lehettem volna. ;)
  • Lelouch
    Én akkor se ajánlanám egyelőre a Baccano-t, csak miután már kicsit jobban elmerült az animék világában. De hát végülis embere válogatja... :)

Érdekes, nekem pont a TTGL volt az első mecha sorozat, amit láttam, és máig a kedvencem a műfajból, a Code Geass mellett... Egyébként animés pályafutásom hajnalán, a TTGL és a Code Geass volt az első két sorozat, amit nem a tévében néztem vagy kezdtem el, és ha nem gyakoroltak volna rám olyan nagy hatást, akkor talán most itt se lennék. :) Szóval szerintem nem feltétel előismeret a mecha műfajból.
  • Ruley
    De én feltételezem hogy Belkar azért kezdte a Naruto-val amiért közülünk is sokan, mert az a legismertebb anime, nem pedig azért mert annak a szintjére korlátozódik az érdeklődése.

Aki hülye annak mindig is túl magas lesz egy bonyolultabb, többszálú cselekmény mint a Baccano, aki meg vevő rá, annak attól sem lenne kevésbé emészthető, ha az lenne az első animéje.

Ugyanakkor a Tengen Toppa Gurren Lagann-t például én megkérdőjelezném, az jó példája egy olyan sorozatnak amit akkor tudsz értékelni igazán ha van képed a hagyományos mecha animékről, és hogy hogyan ferdíti el őket.

• IMYke2.0.0.0
    Elfen Lied:
    Death Note: hááááttttt
  • Zomil
    Szerintem meg Elfen Lied-et és Neon Genesis Evangelion-t, meg utána Death Note-ot neki :)
  • Lelouch
    Azért egy Naruto után nem egy egyszerű darab. :)
  • Ruley
    Miért? Nincs benne semmi anime-specifikus, nem egy otaku-paródia.
  • Lelouch
    A Baccano szerintem még elég korai lenne. :)