72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    A Toradora egészen kiváló - az utolsó két részig, sajnos. De ugyanez volt a bajom a Lovely Complex-szel is, ami szintén ajánlható. Egy kezdő anime nézőnek viszont a Clannad (vagy az Air, vagy bármelyik más hasonló) egyszerűen túl tömény, túl nehéz, megfekszi a gyomrát. A Mayo-t látta az elsők között és tetszett neki, ami nem meglepő, de ettől még nem biztos, hogy oda kellene mondani, hogy "ez amúgy sz*r, szemét, nézzél jobbat, mások is ezt tanácsolják". Majd eldönti magától. Tudom/tudjuk, hogy panel és sablon az egész, de ennek ellenére én (is) megkajálom ezeket a stílusjegyeket szinte minden alkalommal, mert nekem bejön (jó, egy részét ma már én is kiszórom pár rész után). Pedig nem is ilyen stílusút láttam először (visszanézve úgy tűnik, a Berserk anime volt az első full sorozat :) ), és sok mást is nézek.
    Jó, jó, én vagyok az igénytelen, ezt párszor már beszéltük. :)

Mindenesetre amiket még ajánlok, mint nézhető (a témában, kicsit kitekintve jobbra-balra is): Acchi Kocchi, Asu no Yoichi, Binbougami Ga, Bokura Ga Ita, Chuunibyou demo Koi ga Shitai (aka. Chuu2Koi), Date a Live (most fut), Denpa Onna to Seishun Otoko, GJ-bu, Great Teacher Onizuka (aka. GTO), Haiyore! Nyaruko-san (2. évad most fut), Hataraku Maou-sama (most fut), Henati Ouji to Warawanai Neko (most fut), Hoshizora e Kakaru Hashi, Inu x Boku, Infinite Stratos (aka. IS), Itazura na Kiss, Kage Kara Mamoru, Kaichou wa Maid-sama, Kami Nomi zo Shiru Sekai, Kimi no Todoke, Koi to Senkyo to Chocholate (aka. KoiChoko), Kono Naka ni Hitori Imouto ga Iru, Kore wa Zombie Desuka, Kotoura-san, Kurenai, Ladies versus Butlers, Mashiro-iro Symphony, Midori no Hibi, Nazo no Kanojo X, Nyan Koi, Oda Nobuna no Yabou, Onegai Teacher, Onii-chan Dakedo Ai sae Areba Kankei Nai yo ne, Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai (aka. OreImo), Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru (aka. OreShura), Otome wa Boku ni Koishiteru, Papa no Iukoto o Kikinasai (aka. PapaKiki), Sakurasou no Pet na Kanojo, Samurai Champloo, Sankarea, School Rumble, Seitokai no Ichizon, Seitokai Yakuindomo, Sora no Otoshimono, To Love-Ru, Tonari no Kaibutsu-kun, Working, Yahari Ore no Seishun Lovecome wa Machigatte Iru (most fut), Zero no Tsukaima.
  • Ruley
    Csak annyira tiszességesnek mint a Mayo Chiki, (vagyis nem nagyon). Igazán igényesnek a Toradoráékat neveztem, az utolsó hármat csak arra az esetre írtam ha valamilyen oknál fogva tényleg egészen konkrétan ez a fajta kivitelezés jött be neki.

Az MM egyszerűen egyik olyan amit végig bírtam nézni, szemben sok hasonlóval ami minden évadban elindul. (egyébként a MAL pontszáma kb. annyi mint az M-nek.)

Egyébként érdekes kérdés hogy miért fikázzák őket, de azért mégis vannak a kivitelezésük részleteiben olyanok amik csak egy újonc találna elsőre szórakoztatónak, mindenki másnak a könyökén jön ki. És ugyan ezek egy kicsit is szellemesebben megírt sulis sorozatban már nem olyan zavaróak.

Nekem az első animéim között volt az Onegai Twins, az akkor még nagyon lenyűgözött hogy milyen tabutémákat döntöget meg milyen szép animációjú (a groteszk nyugati rajzfilmekhez képest), de utólag visszatekintve már elég gáz.

• Máté94
    Borzalmas volt... klisé tenger... meh... :)
  • PetruZ
    Nem igazán értem ezt a "95% lenézi" dolgot, miközben az MM!-et "tisztességes darab"-nak hívod. :) Szerintem a többség csak divatból fikáz le minden ilyesmit. Tény, hogy az animék szemetének nagy része ilyen stílusból kerül ki, de szerintem a Mayo még a jobbak közé tartozott (és ez a pontszámain is látszik).
  • bigbigle
    Köszönöm szépen.

A kifejtésedet nem vettem bántásnak, mert még alig láttam pár animét így nincs viszonyítási alapom, és ezért hoztam példának a lent említett animét.

Még egyszer köszönöm.
  • Ruley
    Izé, hogy is fejezzem ki magam tapintatosan.

Nem az a baj hogy "az animék többsége hasonlít egymásra műfajilag", hanem az hogy a Mayo Chiki az egészen konkrétan az ecchi háremvígjáték műfajon belül is egy tipikusan formulaszerű, klisés, olcsó produkciójú, nem kimondottan igényes darab.

És ezzel nem a saját véleményemet mondom bántásból, hanem azt a közvéleményt amit anime rajongók 95%-ától hallanál.

Ha jó sulis romantikus vígjátékot keresel, akkor:

Toradora
    Ano Natsu de Matteru
    Suzumiya Haruhi
    Esetleg kicsit dramatikusabbnak: Clannad

Ezeket mondjuk kevesen bátorkodnának úgy jellemezni hogy "olyanok mint a Mayo Chiki"

Ha viszont neked tényleg pont azok a vonásai jöttek be a Mayo Chiki-nek amit a legtöbb anime rajongó lenézne, akkor itt van még néhány viszonylag tisztességes darab abból az alműfajból/stílusból:

OreImo (teljes címe: Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai)
    Haganai (teljes címe: Boku wa Tomodachi ga Sukunai)
    MM! (teljes címe: MM!)
  • bigbigle
    Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy tapasztalatok alapján melyik az az anime ami megfelel azoknak aminek a Mayo Chiki is, de aki látta már az szerint jó anime és érdemes megnézni.

(Tudom hogy az animék többsége hasonlít egymásra műfajilag, de nem tudom melyek azok amiket érdemes megnézni)
  • Lelouch
    Ez is igaz, úgyhogy esetleg lehetne még szűkíteni a körön.
  • IMYke2.0.0.0
    Mayo Chiki: Ecchi, Vígjáték, Hárem, Iskolai élet, Romantikus
    Hát, kábé 10000 ilyen van :)
  • Lelouch
    Üdv!

www.animenewsnetwork.com
    http://myanimelist.net/news.php
    http://www.crunchyroll.com/news

A Mayo Chiki-t nem láttam, úgyhogy abban nem tudok segíteni.
  • IMYke2.0.0.0
    Anime Addicts (hu)
    Anime News Network (ENG)
    My Anime List (ENG)
    AniDB (ENG)
    néha a Sankakucomplex is jó erre (ENG)
    releaser csapatok oldalai.
  • bigbigle
    Hello,

Szeretnék egy kis segítséget kérni.
    Tudnátok nekem olyan oldalt mondani (Magyar vagy Angol nyelvű az mindegy) ahol értesülhetek olyan hírekről, hogy miből lesz folytatás vagy hasonlók?
    Valamint tudnátok ajánlani nekem a Mayo Chiki-hez hasonló animéket?

A válaszokat előre is köszi.
  • Lelouch
    Annak aztán sok értelme van.
  • IMYke2.0.0.0
    Még mindig jobb lenne, mint a kényszeredetten kiadott Oscar-ok sora...
  • LasDen #59262
    this is bullshit...
  • NovaTerra
    Nyugaton érdekes lenne például az Oscar díjátadón. "Legjobb film kategória díját nem adjuk át idén senkinek, mert nem készült olyan film, amely méltó az akadémia díjára."
  • LasDen #59260
    a jövő heti lesz az utolsó esély....de nem sok jót látok ki belőle...
  • PetruZ
    Hasonlóképpen indultam, de most már egyre jobb szerintem. Eleve tempósan haladnak, ez a rész pl. egyből felölel kb. két évet egészen a kiképzés végéig, és már öt telt el a kezdet óta. A főhős is kezd normálisabb lenni, meg vannak új arcok is, plusz a végén már megint... :)
  • Zomil
    Teljesen megértelek...én is csak azért nézem végig, hogy aztán fikázhassam, mint a GC-t :DDD
  • LasDen #59257
    egyre kevesebb és kevesebb erőm van megnézni....az a baj, hogy mindenki rohadtul nem szimpatikus :D
  • Ruley
    Ezegyszerűen csak japán kulturális szokás, van arrafelé sok hasonló díj is amit így szoktak kiosztani, hogy a névlegesen létező nagydíjat csak egészen kivételes esetekre tartogatják.
  • armageddon666
    Köszi. :)
  • Malakai
    Shingeki no Kyojin 4 19:25
  • armageddon666
    Anime, rész, perc, youtube link? Kobayashi Yuu? Hallani kell. :D

• LasDen #59252
    mekkora szemét ez a kyoani...minden évben díjaznak regényeket mangákat, de a nagy díjig senki nem jutott el :D ahogy 2 éve s tavaly, úgy idén sem kapott nagy díjat senki a 3 kategóriában....honorable mention is egyedül csak a regénynél volt (amikből a tavalyi példa alapján esélyes, hogy egyszer anime lesz) :D
    soha senki nem kapja meg a nagy pézeket, inkább megtartják maguknak :D
  • IMYke2.0.0.0
    Live Action = élőszereplős
    Minden más movie ebben a topikban anime :)
  • Count Adyn
    Sacchan :3
  • PetruZ
    Ja, hogy anime film! :D
  • Zomil
    Yay! :D
  • Lelouch
    Kobayashi Yuu... :D Bírom az ilyen szerepeit.
  • LasDen #59246
    mi van?? animéhez minek? :D
  • PetruZ
    Filmben... érdekes lesz. :D Kíváncsi leszek, hogy oldják majd meg a tankokat (makett? CGI? kizárt, hogy ennyi működőképes modell össze tudnak szedni, elvinni Japánba és felhasználni a forgatáshoz).
  • PetruZ
    Ja, az a kéjenc, vágyakozó röhögés. :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    De hát ahogy kinéz, annak a füstölt húsnak reszeltek. Lehet, hogy az a nagy dög is annak a szagára jött. :D Mondjuk fura volt, hogy egyszercsak megjelent a semmiből...

• LasDen #59243
    Lehet örülni...Zomil...Lányok und Panzer filmet és OVÁt kap!!
  • Count Adyn
    A hang amit kiad közbe epic:DDD
  • PetruZ
    (Mindig elírom a címét: Kyojin.)
  • PetruZ
    Kyonin 4: Alakul, alakul, a következő részben (megint) jön az eksön. :)
  • Count Adyn
    Bizony:)
  • Ruley
  • armageddon666
    Kiritsugu meg Kirei voltak a legjobbak. :D