72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • LasDen #60316
    1-1,5 hónapja sikerült tesómat rávenni, hogy nézze meg a FMA: Testvériséget. Rohadt mód bejött neki a sorozat, és mondta, hogy nézelődött hasonló sorozat után. Az NGE-t találta. Persze mondtam, hogy meg kell néznie, de nemtom lesz-e belőle valami :D
    2 hete megnéztük a Vándorló Palotát. Na az nem jött be neki. Legfőbb problémája az volt, hogy logikátlannak találta. Úgyhogy ez kicsit visszavetette az anime nézéshez való kedvét, de tovább próbálkozom :D Most Paprikát próbálom erőltetni nála, ha már úgyis annyira imádja az Eredetet :D Következő NGE lesz, aztán majd a Steins;Gate ha minden jól megy, bár ha NGE nem jön be neki, akkor lehet oda az egész :DDD
  • IMYke2.0.0.0
    Hm, nem is tudtam, hogy már elérhető a 3.
  • efti
    Mardock scramble 2: hatarozottan jobban tetszett mint az elso resz.

A harmadiknak a mal szerint csak arab fansubja van. Igaz ez?
  • LasDen #60313
    ha jól értem, akkor lesz majd az Origin, meg majd Yoshiyuki is előáll valami eredeti sztorival?? nem gondoltam volna, hogy még dolgozik...
  • Lelouch
    Arra még várni kell...
    Gundam The Origin Anime & Tomino's Latest to Be Unveiled in 2014-2015
  • LasDen #60311
    tök megörültem, hogy lesz új Gundam, erre ilyen szaros Gunpla fighters :((
    Origint akarok!!!
  • efti
    Shinsekai yori befejezve: jo tortenet, szep kidolgozas, de kedvenc nem lesz. 7/10
  • LasDen #60309
    13 perc. nem bírtam tovább és kinyomtam. A karakterek nem tetszettek, frusztráló volt nézni őket :D Csak ne szokjon rá az ilyenekre a KyoAni...
  • Zomil
    Yay? :D
  • LasDen #60307
    nemsokára eljön az igazság pillanata. már tölthető a free! :D
  • Lelouch
    Most olvasom, hogy a Crunchyroll csak 1 hónap késéssel fog belekezdeni a Monogatariba... Ez szívás, mert a Daisuki-féle feliratokról elég sokan negatív véleménnyel vannak ahogy olvasom.
  • bigbigle
    Köszi szépen mindkettőtöknek :)

@Zomil: Minden nyelv érdekel, mert akkor legalább tisztában leszek a dolgokkal.
  • Zomil
    Küldtem privát üzenetet, mondjuk azt hittem magyarra gondoltál, ha nem akkor vedd semmisnek :D
  • Máté94
    Anidb-n szokott kint lenni, hogy kik, milyen nyelvre fordítanak. De külön kell megnézni minden animénél.
  • bigbigle
    Egy röpke kérdés.
    Van valahol egy lista ahol le van írva hogy az adott szezonból merre lesznek megtalálhatóak a fordított változatok (persze amit fordítanak)?
  • Lelouch
    Hasonlóból sokkal jobb pl. a Welcome to the NHK.
  • Zomil
    Lényegében igen...pedig akár jo is lehetne, csak kár, hogy a mangában 43fejezet alatt, kb. semmit nem fejlödik szerencsétlen...és mint irtam, az elején vicces utána meg már sajnálod...igy meg nincs értelme olvasni/nézni valamit :S
  • Lelouch
    Szerintem eléggé gagyi az egész... :D
  • PetruZ
    Meglepően sok olyan van/lesz, amit nem nézek. :D De szokás szerint a listáról is ki fog még potyogni pár az első pár rész után, marad olyan 8-10, amit végig szoktam nézni.

Watamote: Akkor nem romkom, hanem drakom. :)
  • Zomil
    O.M.G :D
    Van olyan amit nem nézel? :D

Amugy a "Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui!" röviden Watamote nem romkom lesz. Egy szerencsétlen antiszociális lányrol szol aki probál valahogy a középiskolában belehelyezkedni a közösségbe. Átpörgettem a mangáját, mert elég nagy hype van rajta redditen...de én inkább sajnáltam a csajt annyit sziv, meg mindig mindent félre ért, és valahogy nem tudtam nevetségesnek találni.
  • PetruZ
    Amikbe én belenézek:
    - július: Danganronpa (akármi is lehet), Ark IX (nyomozós sci-fi), Kitakubu Katsudou Kiroku (no-IQ slice-of-life), Love Lab (csajos marhaság), Seitokai no Ichizon (új évad), Servant x Service (irodai slice-of-life), Stella Jogakuin Koutouka C3-bu (az új Upotte?), Kin'iro Mosaic (brit/japán csajos marhaság), Kami-sama no Inai Nichiyoubi (a sírásós :) ), Uchouten Kazoku (a készítők miatt tűnik érdekesnek), Blood Lad (urban fantasy), Kami nomi zo Shiru Sekai: Megami Hen (új évad), Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui! (az évad leghülyébb címe, magyarul vmi olyasmi, hogy: "Nem az én hibám, hogy nem vagyok népszerű!", azaz romkom/marhaság), Gin no Saji (agrár sulis anime, ilyen se sok van), Kimi no Iru Machi (a két OVA nem volt annyira rossz, kíváncsi vagyok, sorozatban hogy jön ki, vagy mennyire lesz idegesítő), Buki yo Saraba + Gambo + Buki yo Saraba + Hi no Youjin (rövid filmek), Kaze Tachinu (új Miyazaki film a Zero vadászgép tervezőjéről), Corpse Party (valami horrornak néz ki).
    - augusztus: Tonari no Kaibutsu-kun (OVA), Namiuchigiwa no Muromi-san (OVA), AnoHana (anime film változat)
    - szeptember: Captain Haarlock (movie), Chuu2Koi (movie), Yahari Ore OVA

A továbbiak még homályosak, van csomó, amiről még nem nagyon van infó (vagy lusta voltam utánanézni), de pár érdekesség: Coppelion (sci-fi/poszt-apok akció), Golden Time (usual romkom), IS 2 (IS :) ), Kill La Kill (a Gurren Lagann írójától), Log Horizon (orbitális SAO ripoff, de azért is belenézek), Machine-Doll wa Kizutsukanai (steampunk-szerű urban fantasy), Pupa (valami misztikus modern fantasy), Yowamushi Pedal (versenybicajos anime :) )
  • Zomil
    Ha nem vesszük bele azokat a sorozatokat amik tavaly év végén kezdödtek és 2évadosak(psycho és from the new world), akkor eddig nekem az év animéja a Nyaruko W...azt hiszem ez mindent elmond az idei évröl :D
  • Lelouch
    A TWGOK: Goddess-arc megfelelő körülmények között nagyon fasza lett volna, a nézhető szintet talán még meg fogja ütni így is...
  • LasDen #60293
    Danganból bármi lehet, jah. Mondjuk én bődületes fasságnak tartom ezt a gyilkoljátok le egymást, hogy elvégezhesd a középsulit :D de majd kiderül
    A kertészkedős dolog elsőre engem sem hoz lázba, de mivel az csinálta, aki, ezért kap egy esélyt. De látszik, hogy ez sokkal békésebb, itt nem lesznek transzmutációs körök :DD
  • Lelouch
    Pedig amilyen "erős" eddig ez az idei esztendő, lehet a Monogatari lesz az év animéje... :D Megvan benne a potenciál. Az hogy neked nem jön be, az nem a mi problémánk. :D

A Danganronpa érdekesnek tűnik, de megvan az esélye, hogy hatalmas trainwreck lesz. Pár részt biztos megvárok, hogy lássam a véleményeket, mielőtt belekezdenék majd.

Gin no Saji: Aki kedveli a mezőgazdasági témát, vagy érdeklődik iránta, annak biztos be fog jönni, engem pl. nem nagyon hoz lázba... :D

Free:

Kimi no Iru Machi: Nem hiába illetik a Kimi no RAGE Machi névvel... :D
  • Lelouch
    Kár, hogy a Blood Lad előreláthatólag csak 10 részes lesz.
  • LasDen #60290
    Monogatari, mint nézhető...ne viccelj
    holnap kezdődik a Danganronpa, ilyen iskolai túlélős gyilkolós érdekesség, még jó is lehet.
    a Gin no Saji is érdekes lehet, az FMA mangakájától.
    Free, a kyoani büszkesége :D
    ez a kimi no iru machi is a jobbka között van emlegetve
    meg persze a HS DxD :D
  • PetruZ
    Én az AniDB Calendar-t szoktam nézni és az érdekesebbeknél nyomom be a notification-t, így nem maradok le róluk, még ha el is felejteném. A július kb. fele-harmada ilyen sárga csengőcskékkel van tele. Most számoltam meg, ez 18 anime csak ebben a hónapban...
  • Zomil
    Monogatari sorozat következö évadja. Aztán kb. ezzel vége is a listának :D

Bár Blood Lad-ot emlegették még itt páran, majd ránézek arra is.
  • BEAST #60287
    Azért remélem idén nyáron indul még valami nézhető, mert már azt is elfelejtettem, hogy anno miket néztem ki.
  • LasDen #60286
    a Gifuu doudout én is néztem. a tesztoszteron szörnyek nekem is furcsák, de ez a Hokuto no Ken mangakájának a műve...:D
  • PetruZ
    A másik kettőről én is olvastam korábban, de végül kihagytam őket, nem hiszem, hogy belekezdek bármelyikbe is (hacsak nem kapnak valami nagy pontszámokat, amit kétlek).
  • IMYke2.0.0.0
    "Another + OVA" - 8/10

Remekül adagolt feszültség, fordulatok. Némelykor szó szerint a hideg futott végig a hátamon, lúdbőrös lettem.
    Tetszett a főcím és a vége dal is.
  • BEAST #60283
    Eddig három nyáriba néztem bele, de eddig mindegyik szörnyűnek tűnik. :D

Inu to Hasami wa Tsukaiyou (MAL) - Egy könyvmoly halála után egy kutya testében találja magát és valamilyen furcsa módon éppen a kedvenc írója lesz a gazdája. Nem tudom mit lehet kihozni egy ilyen felállásból, de még adok neki egy pár részt.

Gifuu Doudou!!: Kanetsugu to Keiji (MAL) - Átlagos "történelmi" hadakozós animének tűnik, de a karakterdesign valahogy nagyon taszít engem. Születésüktől szteroidokkal pumpált szamurájok és különféle szilikoncsodák világa ez.

Kamisama no Inai Nichiyobi (MAL) - Az alapsztorit leírtad. :) A kis 12 éves sírásónak is adok még pár részt, de eddig nem igazán tudom hova tenni.
  • LasDen #60282
  • Lelouch
    Ez tökre olyan, mint a Hellsing Ultimate "vicces" jelenetei... :D
  • LasDen #60280
    jaaaa, mostmár értem :D az volt a baj, hogy egy betű különbség miatt automatikusan Maounak olvastam és nem láttam, hogy Mou :DD
  • Lelouch
    Mit nem értel rajta? :D Pedig azt hittem Real-szurkolóként te biztos fogod tudni értékelni, még ha más nem is... :D
  • LeWyTy
    Most ezen így éjfél után visítoztam a röhögéstől
  • LasDen #60277

#60276: ezt nem értem :D