72816
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
A Brotherhood sokkal darkosabb és érzelmesebb később, az eleje kicsit darálós, mivel azt már láttuk a bölcsek kövében(aminek az utolsó harmada a wtf:D), igazából nem tudom megnézném e most mindkettőt, de valószínű:) -
Láttam. Most így jó neked, hogy egyben nézheted a Brotherhood-ot, de anno akik hétről hétre nézték, engem is beleértve azok az ilyesmit pont leszarták, az volt a lényeg hogy minél gyorsabban ledarálják az első sorozatban már látott dolgokat, hogy minél hamarabb jöjjenek az új részek. De aki nem egyből az eredeti sorozat után áll neki, szerintem azt se zavarhatja.
-
Láttad a Bölcsek kövét is? Én a Brotherhood 19. részénél tartok, így sommás véleményt nem akarok mondani róla, de a Bölcsek köve határozottan jobban tetszett a 18. részéig (mint ahol a Brotherhood-al tartok). Több érzelem volt benne, de nem vált kárára. És az a jelenet ami a Bölcsek köve 25. részének végén van, az tökéletes. Olyan fájdalmas és szép, hogy megítélésem szerint ritka az ilyen egy animeben. Főleg egy shounen-ben. Arra gondolok, hogy a Ed, Al, és Winry Hughesről és családjáról beszélgetnek a vonaton és még nem tudják, hogy Hughes már rég halott. Arról beszélnek, hogy újra meglátogatják ha visszatérnek, mert olyan rendes ember és a családja is kedves.
Az a jelenet, ahogy Ed néz ki a vonat ablakán és meglátja Hughest kedvesen, mosolyogva integetni (itt kicsit lelassítják a jelenetet), aztán egy vágás és hirtelen a vonatot látni sebesen elrobogni a vasútállomáson, az leírhatatlan. Ha visszagondolok rá most is összeszorul a szívem. -
Senki se a "Hoes & Battleships: The Animation"-t? :D (Aoki Hagane no Arpeggio). A borzalmas CGI undormányon kívül nekem nagyon bejön :D -
EnxTheOne #62716 aoi exorcist
ez is egész jo 14 rész alapján -
Legalább annyi rpg és mmo után számomra szórakoztató. :) -
Persze, mert a SAO-t a setting érdekessége adta el, ahol volt végcél is, nem az, hogy milyen kasztok vannak, meg hányezer varázslat van benne. Ez ugyanis baromira unalmas, nincs benne semmi "catch", a setting teljesen érdektelen tucatfantasy. Mondom, több évtized tabletop RPG és MMO után nekem már az. :)
-
SAOban nem sok mindent lehetett magyarázni, hiszen nem nagyon voltak kasztok, varázslat pedig végképp nem volt. Max annyit, hogy nesze itt egy fegyver, üsd a másikat. :)
Eleinte én is azt hittem, hogy sokat elvesz majd a komolyságból a respawn téma. De a mostani részekben megismert északi terület szerintem eléggé bebizonyította, hogy azért az sem móka és kacagás, ha percenként küldenek vissza egy pontra a cuccaid nélkül. :) -
Tényleg olyan megdöbbentő, hogy egyeseknek bejön a Kill la Kill? :D Eddig kb. azt hozza, amire számítani lehetett az alkotóktól, ilyen szempontból teljesen okés. Most az egy dolog, hogy te nem vagy vevő az ilyesmire. :) -
Pont az a baj vele, hogy állandóan magyaráz, mintha nem triviális, vagy nyílvánvaló dolgokat mondana. Több évtized tabletop RPG és MMO után egyszerűen rém unalmas n+1. alkalommal is ugyanazt hallani, ráadásul a setting-ben sincs semmi extra. A SAO annyiban mindenképpen jobb volt ennél, hogy volt benne feszültség (pl. ha meghaltál, vége volt, nem támadtál fel valami random templomban) és nem kellett magyaráznia semmit, mert a történettel és Kirito fejlődésével együtt a néző is megtanult mindent, amit kellett (és nem is volt túlbonyolítva). Itt meg már mindenki max. szintű és még mindig magyarázni kell, mintha dedó lenne... Vagy ha meg a nézőnek magyaráz, akkor nagyon rossz megoldás, mert teljesen kilóg a settingből.
-
Kill la Killen nem tudom mit eszik a nép, döbbenet. :D
Nálam eddig a mostani kedvencek a Golden Time, Outbreak Company, Machine Doll és a Log Horizon. Az utóbbival amúgy nem értem mi a gondod, egyáltalán nem tucat fantasy, sőt az eddigi legjobb játékszerű anime. Imádom ahogy a skilleket és a terveket magyarázzák, kb mintha egy mmokat népszerűsítő "reklámot" néznék. :D -
Kill la Kill felkerült a listámra.
-
A Brotherhood a végig mangahű. -
Tehát, az ígért rövid összefoglaló. Most nincsenek osztályzatok, csak jelzések, hogy az előzetesekhez és az első részhez képest milyen lett a sorozat a 3. részre.

: Kill la Kill (őrület! :) )
: Golden Time (teljesen korrekt romkom), Yowamushi Pedal (másféle bicajos dologra számítottam, kellemes csalódás), IS 2 (IS :) ), Outbreak Company (az első rész után *nem* harem és *nem* ecchi, hanem egészen más, érdekesebb), Dia no Ace (a főhős extrém hangulatváltozásai kissé taszítóak, de maga a sztori jó)
: Non Non Biyori (aranyos), Machine-Doll (az első rész után rosszabbra számítottam, bár Yaya akcióit néha nem tudom hová tenni), Gingitsune (jópofa, de semmi különös), Walkure Romanze (nagyon buta ecchi, ennek ellenére a sztori és a miliő eladja), Kyoukai no Kanata (elsőre jobbnak tűnt, de simán nézhető), Ars Nova (az első rész után átlagosra számítottam, de egészen korrekt hajós-tengeralattjárós techno-thriller lett belőle), NouKome (elég nagy őrültség ez is, de halványan felsejlik mögötte valami komolyság is)
: Log Horizon (semmivel sem másabb, mint akármelyik tucatfantasy), Nagi no Asukara (értelmetlen angst és illogikus fizika), Yuushibu (nézhető, de a Maou-sama árnyékából nem tud kilépni), Tokyo Ravens (erősen billeg az alsóbb kategóriák felé...)

: Coppelion (rendkívül hangulatos képi világ, rendkívül oda nem illő sztori)
(kasza): Miss Monochrome (potenciálisan okés első rész, brutálsz*r folytatások)
Ami korábban kaszálva lett: Strike the Blood, Little Busters Refrain, BlazBlue.
Ami még hátra van: Kyousougiga (a korábbi OVA-k érdekesek és furák voltak egyszerre), Koroshiya-san (ötperces sorozat, de talán nézhető lesz).
Aztán januárig más semmi, csak filmek és OVA-k. :)
Kill Me, Baby OVA (AniDB): Ugyanolyan rossz, béna "humorú" volt, mint a sorozat, ráadásul még a háttereken is erősen spóroltak. 3/10
-
Nem lesz 3. sorozat. A Brotherhood úgy jó, ahogy van. -
A Brotherhood a 15. résztől kezd más történetszálon futni. Én így vettem észre. Talán a 20. évfordulóra megcsinálják normálisan a sorozatot, a harmadik változatot, elejétől a végéig, ami már hű lesz a mangához és nem összedobált. A Brotherood gyorsan és csúnyán ledarálta azt ami Bölcsek köve feléig volt. Ez nem tetszett. Most kíváncsi vagyok hogy folytatódik a Brotherhood a 15. résztől.
De a szinkron és a felirat az itt sincs a toppon.
Hagane no Renkinjutsushi/Fullmetal Brotherhood
18. rész, felirat amikor Ross búcsúzik Edwardtól a sivatagban Xerxesnel:
Edward: Még meg sem tudtam hálálni a pofont.
Ross: Talán majd legközelebb
18. rész, magyar szinkron amikor Ross búcsúzik Edwardtól a sivatagban Xerxesnel:
Edward: Nem volt alkalmam visszaadni a pofont.
Ross: Majd legközelebb. -
Uh, a Valvrave S2 2. része eléggé kiégetett... :D Jól leadta a Code Geass írója... -
Golden Time 4.: Hehh, érdekes fordulatok, bár az első az borítékolható volt, de a legvégén a kép meglepő volt (valamint érdekes feltételezés lehet, hogy nem csak Kaga jár Mitsuo nyomában, hanem Banri-nak is megvan a sajátja... :) ).
-
Liar Game anime meg nincs is. :) Bár amennyit láttam a mangából, az alapján tényleg nagy ász az az Akiyama. Bár ez nem csoda, ugyanaz írta, mint aki a One Outs-t és Tokuchi karakterét.
Togame? Hááát... :) -
NovaTerra #62701 Dr. Vegapunk még nem is szerepelt az animáben. Csak beszéltek róla, hogy ő a legokosabb, mégis ott van a listán. Katanagariból a csajt beraktam volna. Ő nagyon jól érvelt mindig. :) -
Na igen, ő az egyik legnagyobb kakukktojás. :D -
Igen, de akkor viszont nagyon brutális tud lenni. :D -
-
Ikari Gendo és a halloween :DD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Nade Madarame?:D Akkor már Kousaka hamarabb:D -
Kaiji elég speciális eset. Neki csak akkor megy a gondolkodás, ha sarokba van szorítva :D -
Egy újabb felmérés. :D
Top 20 most clever anime characters.
20. Toua Tokuchi (One Outs)
19. Madarame Harunobu (Genshiken)
18. Dr. Vegapunk (One Piece)
17. Akagi Shigeru (Akagi)
16. Hiruma (Eyeshield 21)
15. Hidetoshi Dekisugi (Doraemon)
14. Taikōbō (Hoshin Engi)
13. Shinichi Akiyama (Liar Game)
12. Kaiji Itou (Kaiji)
11. Lelouch Lamperouge (Code Geass)
10. Kurapika (Hunter x Hunter)
9. Hajime-chan (Tensai Bakabon)
8. Light Yagami (Death Note)
7. Kurama (Yu Yu Hakusho)
6. Shikamaru Nara (Naruto)
5. L (Death Note)
4. Ikkyu-san (Ikkyu)
3. Kindaichi Hajime (Kindaichi)
2. Kaito Kid (Detective Conan)
1. Conan Edogawa (Detective Conan)
Hát van rajta pár nem odavaló. :D Viszont egy kivétellel (Keima), a legnagyobb kedvenceim ebből a kategóriából rajta vannak(Conan, Lelouch, Kaiji, Tokuchi), szóval végülis nem olyan vészes. :D -
Prof William #62693 Egy kicsit másképp...
Konkrétan TELJESEN más a befejezése és a végső mondanivalója. Egyértelműen a Brotherhoodot ajánlom megnézésre. -
Én mindegyiket megnézem. A Bölcsek köve már megvolt. (#62690 A képeken Izumi Curtis első felbukkanása látható.)
Az első movie viszont igazán pocsék volt a sorozathoz képest. A története nincs felépítve.
Az olyan dolgok, hogy például Edward kiugrik egy repülőből és bezuhan egy épületbe és semmi de semmi baja, még csak egy kicsit se fáj, azok borzasztóak. Utána meglövik a fém karját és attól meg összeesik. -
ha minden igaz sokkalta mangahűbb...én csak a testvériséget láttam, így nincs alapom. -
Bölcsek köve 23. rész
Brotherhood 9. rész
Igen. Fölgyorsult, meg egy kicsit másképp is történnek meg az események. -
A Kurokós fenyegető megint lecsapott a kajákra. Komolyan nem értem, hogy nem képesek elkapni ennyi levél után?! Ennyire dilettánsak lennének a rendőrök vagy a fenyegető ennyire profi? Tizenpár levelet biztos elküldött már, és egyik sem tud semmilyen nyomot felmutatni?? borzalmas.... -
szerencsére nem csak nálunk jellemző. MALon is Shingekit 1-2 rész után 9-esekkel a top 30-ban volt. a Gintama (2011) is 1 rész után a második volt a listán.... -
NovaTerra #62687 Bloghoz, azon belül az értékeléshez hozzászólva. Engem az is kiakaszt, amellett, hogy nem képesek 10-es skálát normálisan használni, amikor látom AA-n, hogy látott animék 260, kedvenc 280. WTF? Olyan mázlista, hogy csak szuper jó animéket fog ki? Nem valószínű. Ilyenek nyomogatják a 10-eseket ész nélkül. -
Értem, köszi. :D -
Köszi, Frissítve
Na, akkor már kigyomláltam a nem működő linkeket is. -
enyim. elköltözött -
Blogoom kinek a blogjára mutatott?
Sajnos nem raktam tooltipbe, hogy ki volt, most meg nincs meg (törölve lett-e?) -
Bibááp nagyon jó a bibááp! A filmet is érdemes a bibápból megnézni! -
Melyik magyar szinkronos animét érdemes a leginkább végignézni a Cowboy Bebop, Kiddy Grade, Chrno Crusade hármas közül?