72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Inquisitor
    OFF: Ez vagy nagyon gáz lesz vagy nagyon jó. Magyar film ...
    Liza, a rókatündér (trailer)
    Kis kulturális kavarodás.
  • armageddon666
    Második évadot nézve igazad van. Vannak jó részek, de az összhatás gyenge. Lehet, hogy nem nézem végig. :(
  • Lelouch
    Inkább zárták volna le normálisan és kereken az első évadot, de hát pénz beszél...
  • armageddon666
    Simán.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Bár már nem Chuu2 lett volna, de a romantikus szálat folytathatták volna, megismerhettük volna a többi karaktert is jobban. Esetleg olyan marhaságot is kipróbálhattak volna, hogy a wacky-sidekick-nek is összejön a szerelem.

De egyébként annak ellenére, hogy Chuu2 maradt, azért már szerzett barátokat, és talán szépen elkezdhet megbarátkozni a valósággal.

Bár második évad első rész alapján nem úgy látom, hogy ez lenen a helyzet.
  • Lelouch
    Meg kell tanulni elfogadni a valóságot.
  • LasDen #64396
    de akkor hogy lett volna 2. évad? o_O
  • armageddon666
    No igen. Értem ezt a problémát. De inkább depizte volna végig az egyetlen-egy ifjúkorát? :(((
  • Lelouch
    Most csak idézek egy másik véleményt, ami lefedi a legnagyobb problémámat a végével kapcsolatban.
    "Rikkának vissza kellett vedlenie chuunibyóba, mert csak így volt képes elfogadni az apja halálát. WAT? Most őszintén, nem sokkal jobb lett volna, ha "kigyógyultan" néz szembe a valósággal? Ki írta ezt a szart, most komolyan?"

• armageddon666
    Ó, van 13. rész. :D
    De basszus, hogy nem volt csók...
    ... ja, de. :D
  • Prof William
    Kösz hogy felhívtad erre az animére a figyelmemet. Érdekesnek tűnik. Meg is fogom nézni minél hamarabb.
  • armageddon666
    Nekem kellemes meglepetés volt...
    Mármint most nem bánom, hogy happy end.
    Nem tudom miért tartod vészesnek ezt a befejezést, és miért nem érdekel a második évad. Nem volt haladás? Visszatértünk oda, ahol voltunk?
  • Lelouch
    Én nem kimondottam erre gondoltam, hanem inkább arra ami az utolsó részben lezajlott.
  • armageddon666
    11. résznél vagyok, és
    FUCK YOU KYOANI!!!!
    Olyan kellemes, vidám volt végig, persze hogy most depis, sötét, szomorúnak kell lennie :|
  • Lelouch
    Kiváncsi leszek a véleményedre a végéről... :D Mármint az S1 végéről, mert az s2 létezéséről én azután már tudomást se vettem inkább... :D
  • armageddon666
    Elkezdtem Chuunibyout. Nagyon tetszik. :D Minőségi alkotás.
  • PetruZ
    Onee-chan ga Kita - 12 END: Rövid, 3 perces minik egy fiúról, akinek az apja újraházasodik és a feleséggel egy idősebb lány is érkezik a családba, aki rögtön túláradó nővéri szeretettel csimpaszkodik rá új "öccsére". Általában vicces, de az epizódok rövidsége miatt kidolgozatlan és elég felszínes. 4/10, egyszer nézhető.
  • PetruZ
    Tonari no Seki-kun - 21 END: Eleinte nem fűztem sok reményt hozzá, de egész jó volt és bár a részeknek hullámzott a színvonala, ilyen 8-10 perces minikben a jobbak közé tartozik. Jókat lehetett szórakozni Seki őrültségein és Yokoi kommentjein. 6/10
  • PetruZ
    Most nézem, legalább négy angol release volt belőle (az AniDB-n nincs fent minden group, lehet még több is). A legkorábbi a BD után három hónappal jött ki, ami egy ~100 perces anime film esetén igen-igen gyorsnak számít...
  • BEAST #64383
    Valamelyik részben említette, ha jól emlékszem a világvégével kapcsolatban. :D
  • armageddon666
    Brynhildr 8
    Kazumi mikor beszélt Valkyrieről? :o Ez nekem teljesen kimaradt.
  • benőmenő
    Yay, új Berserk manga epizód!
    Tudom, hogy most már bizonyítottan ez a helyes fordítás, de akkor is olyan bután hangzik a Band of the Falcon :D
  • Inquisitor
    Elég vegyes. Azért van egy pár arc aki pl. német vagy francia feliratból fordít.
    Meg ugye itt-ott van aki valami kis japán tudással rendelkezik. Nyilván kevés ilyen van, de azért van.
  • efti
    En is mindig angolt nezek, de utoljara amikor ezt ellenoriztem meg nem volt.

Na jo volt egy amit magyar felirattal neztem meg minden szandekom ellenere mert a library wars mozijabol egyaltalan nem volt angol. Hogy a magyart mibol forditottak...? Van magyar csapat aki nem forditast fordit?
  • Inquisitor
    Kösz a rávezetést, azóta kiderítettem, hogy Kagerou days néven futott. :D
  • Lelouch
    Nem hiszem, hogy itt bárki is olvasná a Mekakucity mangát... :)
  • Inquisitor
    Mekakucity Actors Ep6

Megnézve az első hat részt, nem csodálom ha valaki a második résznél (konkrétan 2x elaludtam rajta!) vagy a negyediknél kukázza a sorozatot. Viszont a hatodik rész táján csak el kezd összeállni a dolog. Most azért érdekelne, hogy Haruka ...

csinálta meg Ene-tant és ha igen miért nem hasonlít Ene-re a személyisége? Mi történt az eredeti "fénytáncossal"? Haruka mutat egy karakter tervet Ene-nek ... de nem derűl ki nekem, hogy ...
    Miként lett vagy lehetett belőle a saját maga tervezte karakter?
    A kiscsajnak miért nem esik le, hogy ő a bácsikája, aki játékokat is tervezett? Nem látta még? vagy ebben a formában nem látta még? Azért elég gyanús, hogy mit keres a lakásban ...
    A Hibiya kölök miként került pont abba a lakásba? Gondolom egész sorozatban nincsenek véletlenek.
    A hülye ismétlődő álmának van jelentősége? mert utánanézve semmi köze a képességéhez ...

Minden esetre kezd összeállni egy puzzle, de ha jól sejtem olyanoknak soha nem fog bejönni, akik nem szeretik az agyalós filmeket. No meg a háttértörténete se szívderítő a karaktereknek, gondolom aki móka és kacagásra vágyik pofára fog esni. Most erősen gondolkodom, hogy az EP7-et megnézem angol felirattal, mert nem fogok várni napokat és heteket.

Nem szoktam Mangát olvasni, csak ha az tényleg nagyon jó, ha valaki ismeri tudná ajánlani még is? Úgy értem lesz benne elég sok új infó?
  • PetruZ
    Milyen fordítás? Én mindig angolt nézek, abból már van több is (én az Underwater-félét láttam).
  • efti
    Van mar belole vegre forditas? Melyik csapat csinalta?
  • PetruZ
    Sakasama no Patema (AniDB): Hősnőnk, Patema, egy szűk, alagutakkal és csövekkel teli, elpusztult világban él. Kíváncsisága mindig visszavonzza a tiltott zónához, ahol viszont időnként a plafonon járkáló denevéremberekkel lehet összefutni. Egy ilyen találkozás során lezuhan egy aknába... és egy másik, tágas és zöld világban bukkan fel, ahol minden fordított. A totális elnyomás és agymosás alatt élő világ lakói úgy tudják, régen egy katasztrófa miatt a bűnösök "felzuhantak" az égbe, ennélfogva még az égre nézni is bűn. Egy fiatalember, Age, viszont kissé lázadó, kételkedő hajlamú, és Patemával találkozva nemcsak kettejük, de mindkét világ élete fenekestől felfordul...
    Érdekes koncepció a gravitáció változatos és titokzatos működéséről, legalábbis ezek a részek piszok látványosan (és néha viccesen) is néznek ki, a nézőt mindig elgondolkodtatják, hogy vajon merre is van a "valódi" fel és le (amúgy legvégén kiderül). A sztori kicsit kapkodós, van benne egy-két erőltetetten továbblökött rész is, de összeségében érdekes, a bő másfél órás hossz gyorsan elrepül (pun intended ;) ). Lehet, hogy sorozatban, lassabb tempóban jobb lett volna, de így sem rossz. 7/10
  • Inquisitor
    MekakuCity Actors-t majdnem kilőttem a második rész okán, mert többször belealudtam vagy az éneklős-menekülős részbe vagy a művészies drámai visszaemlékezős jelenetsornál. De túljutva rajta és elérve a harmadik rész végéig azt hiszem megérte a szenvedést. Remélem a többi rész hozza azt a feelinget, amit az első és harmadik rész vége meglebegtetett. Ha jól sejtem az összes szereplő valamilyen módon emberkerülő antiszociális egyed lesz, persze a maga módján.
  • Lelouch
    Nálam elhasalt a sorozat. Bár végignéztem a 25 részt, de az biztos hogy innentől kezdve egyáltalán nem fogok foglalkozni se az anime folytatásával, se a mangával. Annyira nem bír érdekelni.
  • benőmenő
    Igen, amikor a trost arc után is minden 3. részben elszörnyülködnek a katona életen, mintha soha nem harcoltak volna előtte, az már kicsit túlzás volt.
  • Malakai
    Darálva mondjuk jobb lehet, a lassú epizódok akkor nem akkora probléma, bár akkor meg az ötezredik túlzásba vitt szemmeresztgetős beállításon sokallnék be lehet. :)
    De szerintem még hetiben is rendben volt, csak nem kiemelkedő így.
    A manga is főleg a világépítés és részletek (nem grafikai) tetszik, ez végül is meg van nagyjából az animében is.
  • benőmenő
    Nem vagyok nagy mozis, így csak egyszer fordult elő, hogy valaki poénkodni próbált, de csak a trailerek/reklámok alatt, utána síri csönd.
    Az Avatar ill. a hobbitok alatt volt, hogy páran nem bírták és kimentek wc-re, de amúgy bírom a mozit.
    Bár egy ruhatárat nem ártana csinálniuk ezeknek a cinemacity-s szutykoknak.
  • IMYke2.0.0.0
    Pécsett laktam és sűrűn jártam moziba - rettenet volt néha.
    Még a Pécs Plaza-ban is.
  • Lelouch
    Rossz mozis tapasztalatok? :D Mondjuk nem mintha én majd elmennék rá... :D
  • benőmenő
    Szerintem is vesztett a kezdeti lendületéből, de azért bőven érdekes maradt, hogy kövessem ezután is.

IMY: Volt egy nagy szemű, ami tényleg wtf volt, de hidd el baromi "creepy", ahogy mozognak. A hype viszont egy szintig jó, mivel több ember ismeri így meg. Bár lehet csak az én mainstream ízlésem miatt mondom ezt (Narutot követem még heti rendszerességgel) :D
  • BEAST #64364
    Egy ígéretes anime, jó kezdése után szerintem iszonyat lapos lett vegül. :/
  • IMYke2.0.0.0
    Engem elriasztott az a pár kép, amit a titánokról láttam - meg a hype a sorozat körül.
    Pár év múlva, mikor már nem lesz mit megnéznem, talán rálesek.
  • benőmenő
    *fogalmam sincs, hogy ezt miért válaszként küldtem el