72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • LasDen #64921
    nekem is a Gundam jött le. A tipikus Boy meets Robot téma. Amit lehet jól is csinálni, de ez eléggé gyér volt.
    A mechák nekem annyiban bejöttek, hogy a mozgásuk olyan természetes volt. Lassú dögök, mint (so-so) a valóságban.
  • BEAST #64920
    Nekem a mechák nagyon nem tetszettek. :/ Original anime, de már az első rész alapján látni, hogy aki kitalálta gundam mintát próbált követni, csak elég gagyi kivitelben.

Háborúzó felek, az egyik oldal karizmatikus vezetője kamu propagandával tüzeli fel a világot a másik oldal ellen, a szuperfiatal csapatban van egy szuperfiatal pilóta, aki természetesen megtalálja a világ legjobb harci gépezetét. Mintha csak a Gundam SEED-et látnám egy béna másolat képében, legalább ott jól kidolgozott körítéssel ment ez az egész.

Lehet gyorsan ítélkezem az első rész után, de eddig kb ez jött le.
  • LasDen #64919
    Argevollen

Két fél mecháborúzik és a vesztésre álló fél lúzer osztagának (nem csodálom, hogy lúzerek tele huszonéves idiótákkal) legújabb tagja talál magának egy ultra kúl robotot és lezúzza a gonoszt.
    Az első 5 perc jó volt, aztán átment fasságba az egész. Mikor a szerelmi szál csaj része a harc hevében legnagyobb lazasággal leszarta, hogy lelőhetik és csak a munkája érdekelte, én ott lőttem volna fejbe...
    Talán még 1 rész.
  • Lelouch
    Na igen, Tokuchi nagyon állat. :D
    Nagy kár, hogy nem folytatták az animét. A folytatás se lett volna kevésbé jó, sőt... :)
  • BEAST #64917
    Igen, tegnap este nekiálltam. :) Tényleg nem volt rossz, bár egy halom baseball blablát még mindig nem értek, a főszereplő elemezgetős stílusa elvitte a sorozatot a hátán. :)
  • Lelouch
    Látom már végigtoltad a One Outs-t is... :D
  • BEAST #64915
    Köszönöm Malakai! :)

Más, úgy tűnik elrajtoltak az első nyári animek is. :) A Tokyo Ghoul elég érdekes az első rész alapján, viszont az Argevollen eddig eléggé meh mecha sorozatnak tűnik.
  • Malakai
    Boldogat! Kép nincs, max éjjel talán. :P
  • BEAST #64913
    Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :)
  • armageddon666
    Boldog születésnapot, BEAST!
  • LasDen #64911
    Bulldogat!!
  • IMYke2.0.0.0
    Boldogat, tényleg!
  • Lelouch
    Boldog születésnapot, BEAST!
  • Lelouch
    Szerintem zseniális. :D Pedig én még csak nem is szeretem a baseball-t.
  • BEAST #64907
    Ha van ideje az embernek elég hamar lepörögnek a részek OP/ED nélkül. Már aznap este belekezdtem, szóval időm volt bőven. :)

A One Outs jó dolog? Ptw listára pakoltam pár dolgot, de szerintem a Giant Killing az első most. Később pedig kiderül, hogy a nyári szezonból mi lesz nézhető. :)
  • Lelouch
    Már végig is nézted az egészet? Ezt nevezem én darálásnak... :D

És látom felvetted a MAL listádra a One Outs-t.
  • BEAST #64905
    Mivel a héten itthon vagyok, jól le is daráltam a sorozatot. Nem rossz és tényleg elég repetitív, viszont kiderült, hogy mit lehet ezen ennyit nyújtani.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A sorozatnak nem csak egy (fő)szereplője van és más sorozatokkal ellentétben a szereplők nem egyszerre/együtt küzdenek, hanem szépen sorban váltják egymást. Így bár tényleg mindig (csak) boxolnak, nekem tetszett, hogy nem csak Ippot és a közvetlen környezetét dolgozták ki, de az ellenfeleket is elég jól meg lehetett ismerni. Volt olyan ellenfél akit a meccs végére jobban bírtam, mint az aktuális főszereplőt. :)

Ennek ellenére itt is vannak tipikus idegesítő dolgok, mint a töketlen főszereplő, aki nála háromszor nagyobb ellenfeleket pofoz hülyére, de egy lánnyal már a köszönésig sem jut el pirulás/ájulás nélkül.
    Vagy az, hogy Ippo minden meccse ugyan arra a sablonra épül:

1. Úristendejó Ippo, biztos nyerni fog.
    2. Jaj mégsem, az ellenfél mégjobb.
    3. Ippot addig verik, amíg még felismerhető.
    4. Hirtelen Ippo ráeszmél, hogy mégis ő az erősebb és kiüti az ellenfelét.

Összességében tetszett, bár tuti nem 9/10 pontos, mint ahogy azt gondolják, de egy 7/8 pontot simán megérdemel nálam a poénok, a hangulat és a hihetetlen pofák miatt. :)
  • BEAST #64904
    Nem magyarul néz(t)em. :/
  • armageddon666
    Quality hunsub.
  • Fresh Duke
    Hülye kérdés, de Te merre nézed? Indavideon kezdtem el nézni, de nagyon gáz a felirat. Rakat helyesírási hiba, nincs szóköz az írásjelek után, jobb esetben gáz fordítás, rosszabb esetben egyáltalán nincs...
    Például, mikor Takamura odaadta a kesztyűket Ipponak, azt, hogy "Here.", nem fordította le az illető. Először azt hittem, hogy valami beszólás akart lenni, hogy "itt van, te here", vagy hasonló, aztán leesett, hogy mégsem... :D
  • DasIsFuck
    Ryuugajou Nanana no Maizoukin

Ilyen animével még eddig nem sikerült összefutnom, hogy 4 rész után már nem tiszta, hogy miről is akar ez szólni.
    Főleg ez a 4.rész, az eéső 3 után mintha 3-4 részt kihagytam volna:D

Kár érte, mert az alap felállás tetszik, csak a tartalom az nem igazán:S

Eleve a hangulat egy jó részét ez a varázstárgyas/szuper gyűjtemény annyira megölte nálam, aztán az sem kecsegtetett sok izgalommal, hogy ezeket fogják gyűjtögetni, de jött a 4.rész és valahogy ez után már nem annyira van kedvem folytatni:D

Valahogy az összes újonnan elkezdett animémet kénytelen vagyok dobni mostanság:(
  • RelakS
    én meg tépem a hajam...
    múlt héten a DBZ 203. része helyett a 11x. részt adták le :D Még jó, hogy másnap rendesen ment. Tegnap az utolsó részt (208) nem tudtam felvenni, mert nem tűnt fel, hogy a Yu Gi Oh-nak vége, és későbbre tolták a DBZ-t. Ma az idióták meg nem a 207-210-et adták le, hanem a 208-211-et :D
  • Lelouch
    Lement a Yugioh GX a 104. részig a Viasat6-on, hiányozni fog a hétköznap esténként megszokott programomból. :D
  • LasDen #64898
    én is csak a hatalmas kaszáikról ismertem meg őket :D
  • chhaya #64897
    Volt amúgy Misa és Kira, bár a füzet nélkül nem ismertem volna fel őket
  • LasDen #64896
    valakit esetleg? :D
  • Fresh Duke
    Úgy döntöttem én is belevágok lassacskán, talán este el is kezdem. ^/_\^

Feltételezem az anime/manga végcélja a világbajnoki cím megszerzése lesz, az meg egy elég hosszú út... :D
  • Lelouch
    Nem sűrűn produkál jobb eladást a Madhouse a sorozataival, elvileg elégnek kell lennie. Az LN eladásokon is dobott az anime, az se elhanyagolható szempont.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak szólok - erre talán oda is figyeltek - "Ghost in the Shell Arise: Border 3 - Ghost Tears"...
    Forrást találtok.
  • LasDen #64892
    fordítás/elérhetőség terén sehol sem tartanak....

#64885 : nah, ez azért tényleg nem rossz. láttunk már ilyenért folytatást. remélem madhousenak elég lesz. én nem bánom ha egy sorozat egy évados, de a legtöbbször csak egy fél sztorit kapunk azzal az egyévaddal....
  • Lelouch
    A Kenichi is jó egy nagy kalap szar lett amúgy...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem ismerem, de gondolom emo-csávós-hárem-moe...
    Instant leves-szintűek az ilyenek.
  • BEAST #64889
    Azért szomorú, hogy az ilyen "love live" szintű dolgok mennyire mennek. :/

Más. Belekezdtem a Hajime no Ippo-ba és eddig tetszik. Egy kicsit Kenichi-re emlékeztet a főszereplő, az anime pedig hasonlóan épül fel, mint a többi sport/hero anime. Sorra jönnek az ellenfelek, akik eleinte egy-egy technikát képviselnek. Gondolom később majd annyi újdonság lesz a dologban, hogy elkezdik keverni a stílusokat. Hogy ezen mit lehet ennyit nyújtani nem tudom, de majd kiderül. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Az AniDB is csak "Other"-ként hivatkozik rá, a "Directly Related Anime" alatt.
    Ezért érdekel.
  • IMYke2.0.0.0
    A "Puchimas"-ok azok az Idolmaster-szereplőkről szólnak, csak web style-ban?

//Idolmaster megvan már, csak nézésre vár, Puchimas 1 megvan szintúgy, a Puchimas 2 meg folyamatban - és az érdekel, hogy összefüggnek-é?
  • Lelouch
    97,587 *2 Love Live! 2nd Season [BD]: 2014/06/20
    *9,053 *1 Mekaku City Actors[BD+DVD]: 2014/06/25
    *8,437 *1 No Game no Life [BD+DVD]: 2014/06/25
    *8,310 *2 Gochuuumon wa Usagi Desu ka? [BD+DVD]: 2014/06/20
    *7,995 *4 Knights of Sidonia [BD+DVD]: 2014/05/28
    *5,563 *1 Date A Live II [BD+DVD]: 2014/06/27
    *4,705 *1 Isshuukan Friends [BD+DVD]: 2014/06/18
    *4,493 *1 Kamigami no Asobi [BD+DVD]: 2014/06/25
  • Lelouch
    Weekly Blu-ray & CD rankings for June 23rd - 29th

Blu-ray
    *1. 30,261 30,261 Monogatari Series: Second Season Koimonogatari Vol.1 Hitagi End Part 1 Limited Edition
    *2. 15,072 97,191 Love Live! School Idol Project 2nd Season Vol.1 Limited Edition
    *3. *8,227 54,562 Kaze Tachinu
    *4. *6,776 *6,776 No Game No Life Vol.1
    *5. *6,594 *6,594 Little Busters!: Refrain Vol.6 Limited Edition
    *6. *6,469 *6,469 Sidonia no Kishi Vol.2 Limited Edition
    *7. *4,838 *4,838 Mekakucity Actors Vol.1 Limited Edition
    *8. *4,601 *4,601 Date A Live II Vol.1
    *9. *4,380 *4,380 Strike the Blood Vol.6 Limited Edition
    10. *3,923 *3,923 Nisekoi Vol.4 Limited Edition
    11. *2,935 *2,935 Log Horizon Vol.6
    12. *2,889 *2,889 Puchimas!!: Petit Petit iDOLM@STER Vol.2
    13. *2,839 *2,839 Nagi no Asukara Vol.7 Limited Edition

Ehhez jön még 1661 DVD, ez azért nem olyan rossz...
  • Lelouch
    25-én jött ki belőle a BD/DVD, nemsokára okosabbak leszünk.

"Manga nulla, novel nulla" Milyen értelemben? :D
  • LasDen #64883
    No game No life

Meglepően jó volt. Nem új, de a Sora-Shiro páros elvitte a showt. A többiek szokásost hozták. Jól balanszírozott a fun-dráma között. De tipikusan az a sorozat, ami folytatásért kiállt, de tippre 0 eladás miatt nem lesz belőle sem. Manga nulla, novel nulla, szóval ennyit erről....:(
    10/7

Jó volt végre valami jót látni Madhousetól. Oly rég találkoztam velük :D
  • BEAST #64882
    Most, hogy ilyen jól elvitatkoztatok a témában, lehet adok neki egy esélyt. Ha a Cross Game, az Over Drive és a Kurokosdi is tetszett, most pedig a Baby Steps teniszkedést is nézem, ez sem lehet sokkal rosszabb. :D