72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Prof William
    Ja amúgy poén volt, amikor egy mangában a hőst Hős-san-nak nevezték a falubeliek.

Aztán amikor legyakta a gonoszt rögtön Hős-sama lett!
  • Prof William
    Nem tudom. Az Ai Yori Aosi ban, a nagy viszontlátáskor Aoi csak azt bírja ismételgetni, hogy Kaoru-sama! Kaoru-sama!

Bár az igaz, hogy őt régi szellemben nevelték. :)
  • Ottto
    Akár ez is mehet a FAQ-ba. Ha kell bemásolom az egész szótárt, nem olyan sok...
  • Ottto
    Hali
    Már nem emlékszem valaki kérdezte, hogy mi a külömbség a japán névutótagok között. Hát most akadt a kezembe egy anime miniszótár, ahol megtaláltam ezeket:

-CHAN (-csan) (mint például Moemi-csan) = Egyfajta becézõ megszólítás. Fiatal partner, barát, kis állat és kisgyerek kedveskedõ, néha lenézõ megszólítására használják. A -chan sosem áll magában, mindig egy névhez kapcsolódik

-KUN (mint például Moteuchi-kun) = Fiatal férfiak és fiúk megszólítása idõsebbek által. Ezenfelül az iskolákban a legtöbb lány is -kunozza fiúosztálytársait. Mostanában terjed (még nem nagyon) egy -- korábban elképzelhetetlen -- megszólítás, amelyben a tanár a diákLÁNY megszólítására is -kunt használ. A többi mind ugyanaz igaz rá, mint a -szanra: csak megszólításban használható, önállóan nem, magára nem mondja az ember, stb.
    Még egy apróság: mivel a -kun megszólítást jellemzõen _lefelé_ használják, elõvigyázatlan használata kiváló alkalmat ad sértõdésre...

-SAMA (-szama) (mint például Tailor-szama) = Régi, még nagyobb tiszteletet kifejezõ megszólítás, elsõsorban magas rangú, nemesi személyek megszólítására. Ma már nem használatos, csak levelek címzésénél, esetleg gúnyolódásnál.

-SAN (-szan) (mint például Takahata-szan) = Megszólításokban használt, udvariasságot kifejezõ utótag, lényegében a magyar "úr" és "asszony/kisasszony" megfelelõje. Hasonlóan a magyarhoz, használható foglalkozások neve után is és szintén nem mondhatja az ember magára (mint pl. az angolban), viszont egyaránt használatos férfi- és nõi nevek után is, nincsen "úr/asszony/kisasszony" megkülönböztetés.
  • BEAST #5481
    így van ... elösször én azértn em akartam megnézni mert azt hittem ilyen DB szerű 8 epizodon keresztül nagyon gonoszan nézzük egymást anime ... de én nagyon megszerettem ... legalább annyira ha nem jobban mint a Gundamot ... imádom az olyan anime-ket amiben a humort,a harcot és az alapvető emberi gondolatok/érzéseket ötvözni tudják ...
  • Sadun Tryst
    a narutot sokan azért nem szeretik, mert már olyan, mint az inyusaha lassan. mindenki csak azt nézni. ha szereti az animéket, ha nem.
    pedig a naruto egy igen is tartalmas és nem csak látványos harcokból álló anime, remek humorral fűszerezve.
    sőt! az első saga még kimondottan drámai is.
    így aki azt mondja hülye anime, az nem látott még eleget belőle. :)
  • Jagi
    Ja a Berserk-hez talált (kicsit tulzás, nem kellett nagyon keresni) magyar felirathoz az van írva, hogy "használható" ez mit jelent?
  • Jagi
    Nemtom pontosan de ha a legnagyobb méretű artbook meg van, ott az összes Gundam robot le van rajzolva-írva és a lap tetején ott van melyik series-ben volt ez asszem időrendbe van rakva (úgy vettem észre)

Sajna nem tudok többet az ügyről de addig nem akartam beírni,(mert lehet, hogy nem is úgy van ahogy mondom) de tudom milyen az amikor valami kell.
  • Cat #5477
    [UGRÁL HOGY ÉSZREVEGYÉK]

gundam időbeli sorrend?
  • Jagi
    többek között ezért akarom megnézni, hajt a kíváncsiság! "Ami pedig nem öl meg az erősebbé tesz" tehát csak nyerhetek a dolgon! :)
  • musha
    hát elég érdekes darab ^^ a legtöbb ember szidta akikkel találkoztam, szerintem egyáltalán nem rossz, ha szereti az ember a műfajt. durva, hatásvadász, kicsit(?) elborult, de amilyen kaotikusnak és értelmetlennek tűnik az elején, annyira kivilágosodik a végére. nem mondom, hogy életem animéje, de egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem. ja és a főcímzene talán a legszebb zene, amit animében hallottam.
  • Jagi
    sry Naruto!
  • Jagi
    igen itt általában nagy a fertőzés veszély... :)
    csak az a kérdés, hogy a narutot mikor kezdem el nézni pedig eddig eszem ágában sem volt, épp csak utána néztem 1 kicsit... :D
  • Cat #5472
    a nagy hypolásotok miatt megnéztem az első gundamot, gundam0080. Ahhoz képest hogy 89es, egész jó volt. Belekezdtem a 0083ba is, ezután mi jön idősorrendben? (mármint készítés szempontjából)
  • Jagi
    Akkor jó! Megvan mind +1 extra. Egyébkénrt láttad? Jó?
  • musha
    13
  • Gábor
    Detto :D
  • Jagi
    Meglátjuk mennyire leszek erős...
  • BEAST #5467
    igy van :D belenéztem és hétről hétre élek :DDDD ... és most már a Narutora is várnom kell :DDDD
  • Gábor
    Én így jártam, ennek következtében hetente tűkön ülve várok :D
  • Jagi
    ... már én is bele-bele néztem.
  • Bucser
    Én is egyben akarom majd megnézni a destiny-t de addig inkább le sem szedem ,mert ha leszedem akkor nem bírom ki és azonnal végignézem:)
  • Jagi
    Rám tört a mecha láz!!!
    A telefonomban Gundam a téma, a képek a csengőhang a PC-m is így járt, most kívültől akarok vmit csinálni vele!
  • Jagi
    Na, akkor asszem ezért csuszik, bár még 1 részét sem láttam, majd együtt az összeset. [ő is türelmetlen]
  • BEAST #5461
    [türelmetlen] :o
  • Bucser
    JA 4 mindig úgy van, hogy a naygobb környezet vagy helyzetváltozásnál változtatják. Tehát mikor először lejöttek az űrből a földre az volt a 2. utána mikor Kira és Asran gépei megsemmisültek majd mikor szövetségesként harcoltak immár együtt. ez asszem 4 Opening fajta volt:)
  • Jagi
    Ha a Seed-ből indulunk ki az könnyen elképzelhető! :D Mennyi volt 4?
  • Gábor
    Ált kedden jön ki az új rész. Eddig reggel felkeltem, és le tudtam tölteni :)
    Lehet, hogy új intro van, és azért csúszik.
  • Jagi
    Nem tudjátok Vletlenül, hogy az Elfen Lied összesen hány részes?
  • Jagi
    A Seed destiny 32-őt csak holnap lehet dl?
    hétfő vagy kedd este teszik fel?
  • Ottto
    köszi :)
  • Sadun Tryst
    thx, hamarosan minden ki lesz egédszítve :)
  • via_mala
    FAQ kiegészítéseim:

Fogalmakhoz:
    OVA = Original Video Animation
    Fan service
    Seiyuu
    http://animenewsnetwork.com/encyclopedia/lexicon.php

Az ajánlókhoz:
    Kezdőkhöz: Great Teacher Onizuka, Hajime no Ippo, Pom Poko, Millenium Actress

Haladókhoz: Haibane Renmei, Perfect Blue, Tokyo Godfathers, Vampire Princess Miyu, Noir

Manga-hoz: Vagabond, Lone Wolf and Cub, Video Girl Ai

Miyazaki-hoz: Kiki's Delivery Service, Nausicaä of the Valley of Wind, Porco Rosso

Info linkekhez:
    http://www.nausicaa.net/miyazaki/
    http://www.animeacademy.com/
    http://www.absoluteanime.com/index.html
    http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl
    http://www.themanime.org/

Feliratokhoz:
    http://animeaddicts.pozor.hu/news.php

OGM, MKV lejátszáshoz:
    http://www.mplayerhq.hu
    http://mpf.dzm.hu/
  • Sadun Tryst
    faszájos lett a borító, grat hozzá ;)
  • Ottto
    Előszöris:
    Igen jól alakítgatjátok az oldalt, tulajdonképpen az összes 5letemet már kiveséztétek :D
    Talán annyi hogy érdekességképpen még a yaoi és a yuri fogalmak mehetnek a hentai témához (látom meg is van említve csak zárójelben tedd mellé és kész)

Másodszor:
    Chobits dvd borító a honlapomon

Chobits 1
    Chobits 2
  • CSOCSO
    nah nekem ost le kell lepnem.. bye
  • CSOCSO
    haaaat.. hogy is mondjam... nemtok rola, hogy volt e felmeres ebbol a animet az szeret akinek elege van halivud dologbol..
    1)a legtobb halivudi movinak nincs olyan tortenete se mint az appleseednek
    2) nekem a zene a kepivilag a robotok tetszettek.. es a sztorival se volt sok bajom.. ergo ez baratok kozt is majdnem egy uberzsir film.. az lenne ha a sztorija meg csavarosabb lenne... (neha mar unom hogy ugyis lesz valami csavar es ugyis a fogonosz a legjobbfej es a legjobb haver ugyis atall.. ez mar legalabb annyira unalmas mint a csavartalan filmek!!!!!!! de persze nekem egyikkel sincs bajom...
    talan egyes animekkal elentetben csak az animek szemelyisegevel lehetnek bajok. hogy nem lehet oket annyira megszeretni... nahde egy egesz estes anime nem is fog ugy megszerettetni egy karaktert mint egy ova vagy sorozat...

ahogy sok halivui szar film nem jon be ugy pl a szikla c. halivudi film nagyon is tetszik a zene a kepivilag es a tortenet miatt is...
  • Jagi
    Végül is a story-ja izgalmas és követhető és másként elgondolkodtató ez sztem nem baj. A hozzászólásod első sor miatt, kellene a 2. kat.-ba tenni. :)

Gondolva a "gyerekek" szellemi fejlődésére:
    Netalán megnézi a Ninja scrollt utána a két Kensin ovát, ha elé még beszúrja az escaflone-t levonja a következtetést:
    -Basszus itt sosincs Happy End! - és felvágja az ereit [nagyon erős tulzás]

Jól van az ott, ha kb már vagy 6 sorozatot v. OVA-t megnézett.

Én megnézetném vele a Scrapped Princess-t és utána az OVÁ-kat.

• Sadun Tryst
    ok. olvastam mindent, dícséretek köszönöm, a hibák javítás alatt állnak. :)

(animenfo-t is akartam írni, de úgy tűnik mégiscsak kimaradt...)
  • Cat #5446
    ja, ebben van valami
    (annak ellenére hogy nincs tele a tököm hollywooddal)