72816
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • madfist
    L.O.L. (AMV, szerintem...)
  • Prof William
    Hát igen. Gauron japán hangja meg istenkirálycsászár! Komolyan! olyan hangot ritkaság találni. Mély orgánomú, zengő... tökéletes. A muksó állítólag az eggyik legjobban kereső szinkronszinész japánban.
  • Nuki
    jólvan, nekem nincs viszonitási alapom azért mondom, hogy a Full Metal Panic-ben jók a két főszereplő magyar-szinkronjai :)
    abban igazad lehet hogy jobb, de már csak fílingből is=)
  • Bucser
    Igazából pont ezeknél a jeleneteknél az igazi a japán szinkron. Számomra a magyar nem tudja visszaadni azt amikor erre tök komolyan feleli amit felel mert valahogy a szinkronszínészen sem érzem, hogy az egészet komolyan gondolná...:( A poén jó és ül meg a képi játék is tetszik de valahogy a hangulata nem ugyanaz... PL soha nem tudnám elképzelni azt a jelenetet magyarul mikor A Bleachben Rukia rajzol Ichigonak közben magyaráz és ilyen hülye nyuszikák vannak a rajzon és ezzel ábrázolja Rukia a jó és rossz szembenállását és mikor rukia felnéz Ichigo hülye fejjel ott áll néz nyögdécsel, hogy vajon hogy is kell nézni azt a rajzolt, Rukia megkérdezi, hogy "Érted?" És Ichigo ennyit válaszol "áhhh nagyon gáz ahogy rajzolsz..."
    ÉS utana mg azon veszekednek (persze közben rukia veri ichigo fejét) hogy hogy lenne képes bárki is bármit megérteni mikor Rrukia ilyen szarul rajzol:D
    Na ez a jelenet utánozhatatlan Magyarul szerintem.. Japánul meg olyan feelingje van hogy többször visszatekerve is akár megnézem:)
  • Nuki
    a magyar szinkron is jóóó =) (lehet mert főképp ehhez vagyunk hozzászokva:)

asszem pont tegnap volt valami ilyesmi hogy: "mennyire szereted őt,mondj valamit ami nagyon sokat ér neked!" "hát a kémműholdunk."
  • Bucser
    Magyar szinkronról nem tudok nyilatkozni mert kb 5 perc utan elkapcsolom mert idegesít:D A+-on ezen okból nem nézek anime-t:D
  • Seth
    Nem-e?? Ha egy csaj olyan ütemben és hangerővel 10 másodpercig folyamatosan fossa a szavakat,akkor azt minek neveznéd?? Most én a magyar szinkronról beszélek nem a mindíg zseniális japánról :D
  • Sadun Tryst
    hát nemtom. kaname szerintem 1x sem rikácsolt (mert az már idegesítő lenne ^_^). kaname japán szinkronja szerintem tökéletes választás volt. :)
  • Seth
    az a holnapi rész lesz asszem, marhajó :D
    A szinkron is jó lett szvsz, bár a feliratokat is lefordíthatnák, mert ugye nem mindenkinek volt szerencséje a fansubhoz:D
    Plussz a diákelnök hangja se olyan jó választás, de meg lehet szokni. Molnár Ilona nagyon tud rikácsolni, Kanaménak született :D
  • Sadun Tryst
    szerintem az alap sorozatot simán veri :D
    főleg az iskolás rész mikor Souske és Kaname hazasprinetlnek a jegyzetért, majd vissza :D
  • RelakS
    Áhhh, basszus!
    Full Metal Panic? Fumoffu

Folyik az orrom is a röhögéstől! Ez nagyon kész van! ÁÁÁÁÁÁ!!!!! XD
  • Nuki
    szóval láttad...
    Elfen Lied? első részt láttam, érdekes =)
    nyelvvizsga utánra tervezem megnézni az összes részt :P
  • Seth
    vmi más, mert az már 1000x lerágott csont :D
    Közben elkezdtem az Utawarerumono-t és a Ouran High School Host Club-ot. Mindegyik jónak indul :D
  • Nuki
    Seth! Én tudom ajánlani a Hellsinget, japán szinkron magyar felirat, egész jó =)
    eksön van, vér van, zombik vannak, vámpírok vannak, military van, mi kell még? :D
  • Sadun Tryst
    hát nemtom. ami van ps2-n japo rpg, nekem már az is elég. nemgogy még pc. még a legtöbb konzolos rpg végigtolására sem lenne időm, az európai és amcsi játékok mellett. :)
  • Seth
    én pc-s jrpg-kről beszélek,amiket mi mégcsak hírből sem ismerünk, de léteznek és van 1-2 olyan pöpec grafikájú,hogy csak úgy sajog a szívem utánuk. Ps2-n már túladtam nemisolyanrég
  • Davidus
    A Samurai Champloo-t kezdtem el nézni. Nagyon jó!
  • Sadun Tryst
    psx emu csodákra képes :D
    én is úgy nyomtam végig most 1 rakat játékot. jelenleg is FF9el küldöm. nem akad, nem akad a hang, lehet menteni, minden pöpec :)
    meg most már 30k és veszel használtan ps2-t chippelve.
  • Carfanatic
    valaki segítsen nem tok felépni egy bizonyos helyre aki segítene privibe szóljon:(
  • Seth
    milliószámra jönnek ezek a játékok Japánban , főleg pc-re, de ugye 1-2 kivételtől eltekintve ott is marad náluk. Sajnos nem sajnos,kiki döntse el maga. Amit viszont nagyon hiányolok,azok a japán RPG-k. Abból is rengeteg jön ki pc-re is nemcsak konzolra, azokból szívesen látnék párat angolul.
  • madfist
    :)))))) én is most akartam irni pár szót a soul linkről a harmadik rész után, de bezavart a progtanár. Szal majd inkább továbbnézem, bár egyelőre a tömör véleményem: ez aztán a ratyi.
    Egyébként ezeket a játékokat kiadták pcre is vagy csak konzolra, mert ha igen akkor megnéznék már egyet milyen :)
  • Seth
    A Fate-et nézem kezdetektől fogva, az Eremental-ról kis jellemzést, saját véleményt ha írnál, köszke
  • Prof William
    Fate/Stay Night

Kardozós. Még fut.

Eremental Geard

Na és most egy jellemzés.

Minden tiszteletem a japóké. Amíg az amcsik egymás után b**ák el a játékadaptációkat(persze van kivétel a la Silent Hill) úgy ők szinte már tökélyre vitték ezt. Rengeteg H-Gamet vittek már vászonra nagy sikerrel, remek sorozatok formályában.

De azért évezredenként egyszer ős is mellényúlhatnak...

Soul Link 1-6. Érdekes, de mégsem az igazi.

A Shuffle készítőinek legújabb műve. Le sem tagadhatná a rokonságát. Néhány karakter mintha egyenest onnan szabadult volna. :)
    Sztori röviden.

400 km-el a föld felett kering az Aries katonai kiképzőállomás. Egy csapat kadét érkezik ide. A kötelező fiú lány felállásban. Gyerekkori barátok meg minden.

Az első két rész enyhe ecchi ökörködésben telik el. Jajaj rádnyitottam a fürdőszobaában, áááá beláttam a bugyid alá, jujj véletlenül megfogtam a melledet!

Na és ekkor jött a dönbbenés.
    Figyelem a sztori tartalmazhat spoilereket minden embernek, aki még nem látott amcsi akciófilmet. :)
    Ugyanist az Ariest megtámadják a terroristák! Eddig azt hittem ez gyerek anime de a terorrok nem lacafacáznak! Lazán végigmészárolják az állomást, szó szerint cahatokra lőnek pár embert, kinyírják a helyi véderőt+az irányítóközpontot.

Mindenki menekül. Lehet hogy nem gondoltátok volna de hőseink ott rekednek az alsóbb szinteken, míg a felsőt a terorrok tartják ellenörzés alat. Mit lehet ilyenkor tenni? Hát természetesen átültetni a gyakorlatba amit tanultunk és felvenni a harcot.

Végig Die Hard érzésem volt ahogy hőseink lassan elkezdék felszámolni a terorrokat. Szinte vártam mikor lép be Mr. Bruce (Vérespóló) Willis.
    A terroroknak az állomáson lévő atombombákra fáj a foga. (Rohadtul eredeti nem?)

A Soul Link egy erős közepes anime. A karakterek gyönyörűek, a CG-t viszont nem tudom minek eröltették bele, mert ilyen minőséget kb vagy 10 éve láttam utoljára. Komolyan mondom annyira gagyi az ürhajók stb kinézete hogy... el sem tudom mondani.
    A sztori is eléggé B-kategóriás, de azért megvan a maga diszkrét bája. Animében még úgy sem láttam ilyet. :) Néhány szinkronhang nagyon gyenge.Sok az üresjárat. Valahogy nem érzi az ember hogy most mindenki egy életveszélyes szituációban van.Feszültség nuku. Érdekes hogy jobben fel merik vállalni hogy ez egy H-game volt mert azért van benne szex és nem az utílás szintjén , hanem szépen mutatva. (Soft stílusban persze. :))

Mindent összevetve egy középszerű anime. Ha valaki a B-műfajt kedveli és még animében nem látott ilyet az nézze meg.
    Egyszer élvezhető.

Persze még csak 6 részt áttam a 13-bó, szócal még változhatnak a dolgok de nem hiszem.
  • Sadun Tryst
    Karin last epizód
    Jó volt a sorozat, jöhetne még jóval több rész is. :)
    Bár a sorozat kicsit szétszórt volt, így kicsit hosszabbra számított az ember. No de reméljük lesz 2. évad is, így nem probléma. :D
    No meg utolsó résszel való észrevételem, ekkora melleket Karinnak még nem rajzoltak! Brutálisan nagyok lettek! Ez kicsit visszatetsző volt, de az ember haamr túltette magát ezen is. :)
    Lényegében, aki még nem látta ezt a sorozatot és vágyik egy kis nevetésre, az ne hagyja ki. :)
    10/9
  • Seth
    Valami jó kis akciós sorozatra vágyom, tudnátok ajánlani vmit? Kardozóst,pisztolypárbajost, kis drámával,tragédiával :D thnks
  • Sadun Tryst
    a faq-ban van elég sok anime. ha meg az alapokkal megvagy, akkor tulajdonképpen a must see sorozatokat is kivégezted :D
    talán még van 1-2.
    pl. rahxephon, great teacher onizuka, wolf's rain, basilisk, samurai champloo, berserk, stb stb :D
    szal ami a faq-ban le van írva anime, azoknak a 90%-át én is láttam, és jók is. ;)
    (bár nem feltétlen must see, keress rá a címekre)
  • Davidus
    fasza thx:) esetleg nust see sorozatokat tudtok ajánlani? a nagy öregeket már láttam de kb 1,5 éve nem voltam anime közelében. olyanok kellenének amik minőségben Bebop vagy NGE magasságokban mozognak:D
  • Sadun Tryst
    jam, abban nincs is benne. de az animeaddicts.hu-n fent van szinte az összes elérhető felirat + szinkron. szal ha anime felirat kéne, akkor érdemes azt az oldalt meglátogatni. :)
  • Davidus
    van valahol egy lista hogy mikhez van magyar felirat? a FAQ-ban nem találtam
  • Ottto
    Karin utolsó epizód
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Első benyomásra elsietett, összecsapott. Mikor ez elején mindenki feldobja a talpát, az első gondolatom az volt hogy Winner nagyapja kicsit túl jól végzi a dolgát. Ilyenkor általában nyomnak egy 15 percen át tartó rizsát hogy "na most meghalsz" aztán egy perc halál, végül 10 perc megemlékezés (Mint a Eldánál). Ez meg öt perc alatt legyilkolja a családot. De aztán Karinnál habozott, szal megint ugyanott tartunk. Talán nem ártott volna legalább még egy részig elhúzni a dolgokat, de így a a végére érve egész jól sikerült ez is, és befejezték ezt is :CCC

Maga a sorozat első osztályú szerelmitörténet, enyhe misztikával. Aki még nem kezdte el, és könnyed szórakozásra vágyik, azt mondom áljon neki, nem bánja meg (igen, már az első rész megragad :P )

Ha valahol felmerül a folytatás kérdése ne tartsátok vissza, éljenezzünk együtt!
  • RelakSfromhome
    Ja, az AnimeHQ anime könyvtára tök üres volt
  • Seth
    elég sokáig tartott, de most már tényleg rendben lesz remélem. Jómultkor is megvolt újra minden könyvtár, aztán szépen eltűntek
  • Nuki
    főhadiszállás?
  • madfist
    Na végre a főhadiszállás is kezdi összeszedni magát. És így legalább a mangazin is megy végre :)
  • Sadun Tryst
    nincs mit ;)
  • RelakSfromhome
    Fenomenális! Köszönöm! :)
  • RelakSfromhome
    A+-on sztem nagyon jó a szinkron :) Igaz, Kaname jellegzetes kis hisztis picsa lett :D
  • Sadun Tryst
    a fumoffu-hoz (full metal panic 2. évad) tudom h van magyar felirat az animeaddicts.hu-n, meg ugyan ezen a helyen van a full metal panic-hoz magyar szinkron.
    azt mondják nem olyan gáz a szinkron (najó, kaname talán 1 kicsit), szal ha fontos a magyar nyelv, akkor érdemes letölteni.
  • RelakSfromhome
    ehh... Magyar feliratot tud valaki a Full Metal Panic-hoz? :/
  • Bucser
    Gondolom beindult mint Berserkben a daráló:D