72816
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • dzsonesz
    arra még énse jöttem rá , de anno énis ajánlással néztem ,aki ajánlotta az áradozott róla ,h milyen hatalmas... bele is kezdtem, de kb a 6-7edik rész után már vérben forogtak a szemeim az idegtől:D
  • biomage
    mert nem vagyok egy rajzolo müvész :)
  • Seth
    miért nem csinálsz belőle te?? :D
    A+ -on láttam belőle kb 2 részt, aranyos, de még nem volt kedvem hozzá, majd talán máskor
  • biomage
    senki
    még az sem mondta senki hogy megnézek bellöle egy rész hogy milyen
  • Cat #13775
    Huh, megnyugtattál, ezekszerint nem vagyok egyedül. Csak akkor miért van ennek a sorozatnak ekkora híre?! Érthetetlen számomra.
  • Cat #13774
    http://home.of.donsystem.hu/index.php?fnev=%5Ba4e%5DCastle_in_the_Sky_SRT_HUN.zip&action=letolt&datum=1145512476&status=send
  • Hmuda
    Hát olyan nagyon én se vagyok hasraesve tőle, de rossznak semmiképpen se titulálnám. Az eddigi 15 rész alapján úgy 6.5-7 körülire tervezem az osztályozást az anidb-n.
  • RelakS
    Én meg nem tudok feltölteni
  • Hmuda
    Nekem nincs vele gondom. :-)
  • Doomista
    segítsetek léci léci léci !

Hol tudom letölteni?; spiral (suiri no kizuna) című anime angol szinkronos, de ha ilyen nincs akkor az angol feliratos részeit?

• Jagi
    tudom :/
  • RelakS
    off: UW megint bedöglött?
  • dzsonesz
    hatalmas!!:D
  • Jagi
    grreeheheehe vagy inkább: iiiihihiihhihihhihiii
  • dzsonesz
    jah azt én már jórég láttam és annyira biztosan emléxem, h erősen tartóztatni kelett magam ,h végig bírjam nézni, az a méltóságon aluli main karakterábrázolás, a soxor is nagyon tulzásbavitt/erőltetett idétlenkedéstől, ami ,ha vígjáték lenne a cucc még akkoris sok... szal nekem az 1 eléggé fájdalmas darab volt
  • Prof William
    Igaz. Jó néha velismerni animében vagy mangában, hogy Jé ezt Toni Taka ezt Nihei, ezt meg Tanaka Yutaka rajzolta! A stílusjegyek mindig szrevehetők, legfejebb maga a stílus finomodik.
  • via_mala
    Igen, tudom hogy melyik melyik. És aláírom, hogy nagyon hasonlóak, bár a 19%-kal több ránc azért teljesül.
    De ez nem változtat azon a véleményemen, hogy jó ez így ahogy van.
    Persze elfogadom, hogy téged zavar, végülis nem vagyunk ugyanolyanok.
  • xotyi
    Hol Találtál rá normális feliratot? mert amiket én próbáltam, ott a szövegeknek jó ha fele van csak lefordítva:S(elég zavaró)
  • madfist
    Sztem minden rajzolónak megvan a saját stílusa, karakterei. Nézd meg pl. a Haibane Renmei-t és a NieA_7-nt. Reki sztem tök ugyanaz mint Mayu, de ebben mi a zavaró? Én spec. a NieA_7-nek pont ezért áltam neki. Miért kéne mást rajzolnia mint amit tud és bejött és mittomén...
  • Cat #13760
    "De mégis mit kéne fejlődjön, ha meg nem sértelek?"

Az a bajom, hogy TELJESEN UGYANAZ a karakter szerepel mindkét filmben. Nézz rá erre a két képre - te nyilván tudni fogod, hogy melyik melyikből van, de ha pl. egy átlagembert kérdeznék aki mindkettőt látta, fogalma sem lenne róla:

Szóval a változás hiányával van bajom, és azért hivom ezt fejlődésnek, mert az emberek az idő előrehaladtával egyre jobb dolgokat csinálnak. Itt viszont szinte ugyanazt látom.
  • via_mala
    "A kalózok öregasszony főnöke képileg tökugyaúgy volt megrajzolva, mint a két évvel ezelőtti Vándorló palota öreglánya, 20 év alatt semmit nem változott a stílus - amellett, hogy tökéletesen megfelelő, ez azért valahol lehangoló, zéró fejlődés történt."
    De mégis mit kéne fejlődjön, ha meg nem sértelek?
    Legyen 19%-kal ráncosabb és 25%-kal szürkébb bőrű, 5%-kal görbébb hátú, 33%-kal bibircsókosabb orrú, 4-gyel kevesebb fogú?
    Vagy mégis mit fejlődjön? A rajzstílus egy fix dolog, ha változtatnak rajta az nem fejlődés, hanem már egy MÁSIK stílus, de Miyazaki az Miyazaki, neki ez a stílusa. Amíg a karakterek igényesen vannak kidolgozva, szépen vannak animálva és harmóniában állnak a hátterekkel, addig nekem ez a stílus tökéletesen megfelel. Mint ahogy ABe Yoshitoshi egészen eltérő, elnagyoltabb karakterdizájnjai, elmosott hátterei és fakóbb színvilága is úgy jó, ahogy van, ha megváltoztatná, akkor már nem is lenne olyan hatással az emberre, ez pedig kiábrándító --lehangoló-- lenne.

Kicsit más:
    A CGI belopózása az animékbe elkerülhetetlen és általában véve nincs is ellenemre, már a Mononoke Himében is alkalmazták, szerencsére szolidan, tökéletesen integrálva a kézzel rajzolt képekbe, és manapság is sok remek alkotás készül CGI hathatós támogatásával. Sajnos egyes stúdiók újabban már néha otromba módon tömik CGI-vel teli a műveiket, mégpedig olyan mértékben, amit már egyáltalán nem indokolna maga a történet, egyszerűen csak a látvánnyal próbálják az egyéb hiányosságokat kompenzálni. Ha ez lenne a fejlődés, akkor én köszönöm - nem kérek belőle, inkább előveszem a XX. sz. klasszikus animéit.

(Egyébként pedig köszönjük a linket, személy szerint mindet láttam már belőle, kivéve a Pandát, mert az már tényleg túl gyermeteg nekem.)
  • Cat #13758
    Csorog a Miyazaki gyüjtemény - már a fele leért.

Megnéztem hajnalban a Laputa-t, az egyik első darabot. '86-os, és a rajz teljesen olyan mint a Nils Holgersoné (nemtom miért jutott ez eszembe közben, talán az orrok látványa miatt :))
    Aranyos mese, tizévesen biztos még jobban élveztem volna, de így se volt rossz. Nem igazán értettem, hogy egy tizéves kislány és egy kisfiu hogy vonzodhat egymáshoz, én abban a korban speciel utáltam a lányokat mint a szart :) Itt meg simán kijelentik, hogy "szerelmes vagyok".

Laputa kastélyától többet vártam - tisztára mint egy utifilm, megnézik, körbemutatják, de igazán értelme nincsen, többet lehetett volna kezdeni vele. A kalózok öregasszony főnöke képileg tökugyaúgy volt megrajzolva, mint a két évvel ezelőtti Vándorló palota öreglánya, 20 év alatt semmit nem változott a stílus - amellett, hogy tökéletesen megfelelő, ez azért valahol lehangoló, zéró fejlődés történt.

Persze mindezen kritikák ellenére érdemes megnézni.
  • biomage
    csináltam kétt képet remélem nem lesz tul nagy a forumra

"egy nap alatt készült kivánság :)"

egy nap alatt készült kivánság utáni állapot :)
  • biomage
    egy banner sincs az új kedvenc animemböl :( úgy gondoltam linkelek pár amv hogy kedvet csináljak nektek a megnézésre és banner csinnálásra :)
    hoszitot kezdö zene / hoszitot vég zene és egy ráadás hm
  • Cat #13755
    én ettől sokkal többet vártam. A 10. rész táján meguntam, és abbahagytam - nem sok ilyen történt eddig. Bár lehet hogy azért, mert mindenki annyira sztárolta, és ahhoz képest erős csalódás volt. Egyszerűen unalmas, bugyuta, és nem is humoros.
  • Hmuda
    És mivel épp ezt nézem...

• Hmuda
    Na végre. A Death Note-os darabokig bezárólag mindegyik felkerült. Jelenleg egész pontosan 210-nél tartunk.
  • madfist
    utawarerumono spec 1
    Utawarerumono spec 2-3
    (mindkettő feliratos, és nagyon lol)
  • berlinboy6329
    Én most a Death Note mozi szopok,mert nem jön le.

1.Leszedtem 1et,de nem találtam hozzá feliratot
    2.Leszedtem 1 másikat,de annak nagyon rossz a minősége,és a másik fele nem akar ljönni(Sendspace)
    3.Le kell szednem a 1.5GB-os verziót,ami remélhetőleg angol,de az sem jön vmi gyorsan(25-40 közt)

Jöhetne az anime 13. része is.
  • Nuki
    Mennyi minden szopást kell csak azért csinálni, hogy szegény ártatlan Animémet szinkronosan nézhessem, amiről lemaradtam amikor az A+ -on adták... :o (Slayers Try)
  • Jagi
    WTF?!
    Ez sem ma fog lejönni^^
  • Cat #13748
    neten bóklászva, hogy melyik miyazaki filmet töltsem le, találtam egy jó kis torrent fájlt:

http://www.isohunt.com/download/15564209/ghibli

Ez a 60 kbyteos fájlocska a teljes Studio Gibli anyagot tartalmazza, 11 GB anyag:

Directory: Studio Ghibli

Files:
    Grave of the Fireflies.avi
    Howls Moving Castle.avi
    Kiki's Delivery Service.avi
    Laputa.avi
    My Neighbor Totoro.avi
    Princess Mononoke.avi
    Spirited Away.avi
    Torrent downloaded from Demonoid.com.txt
    Lupin III - Castle of Cagliostro.avi
    Whisper of the Heart.avi
    My Neighbors the Yamadas.avi
    Panda! Go Panda!.avi
    Nausicaa of The Valley of The Wind.avi
    Only Yesterday.avi
    The Cat Returns.avi
    Porco Rosso.avi
    Pom Poko.avi

Bővebb infó, hogy melyik micsoda, itt:
    http://www.nausicaa.net/miyazaki/films/
  • Bucser
    Na kedvet adtal hozza asszem leszedem megint:)
  • Cat #13746
    Két kép, hogy milyen kiváló grafikája van a Macross Zero-nak:

• Hmuda
    Csak a sorozat első részét láttam, de irtó aranyos ahogy a lány mindig csipog egyet mikor valami váratlan történik. ^.^
  • Prof William
    Utawareeru Mono 3.DVD Special.

http://www.youtube.com/watch?v=chi_GToos3k

Felirat nincs de a lényeget lehet érteni.
    Ütős. :)
  • Bucser
    Hogy én ezt mióta mondtam már:)

öt éve láttam az első részét és ahogy kijött egy része végignéztem mindig az addigiakat:) Ütős kis OVA nagyon. Vetekszik a Plussal (bár annak az pszichológiai oldala sokkal komolyabb itt inkább a civilizációs betegségre mentek rá)
  • mikszer
    Most álltam neki Exel Sagának...
    Pfff...
    Üti az Azumangát :) Hail Ilpalazoo!!!
  • Cat #13741
    megnéztem Macross Zero-t.
    NAGYON JÓ!

5 részes OVA, semmilyen előtörténet nem kell, teljesen különálló sztori, bárki belevághat, két óra alatt megnézhető. Nem bánjátok meg. Pörgös csatajelenetek, kiváló grafika, jó zene, és persze a japánok mélységes világvége félelme.
  • Seth
    jézus, ennyire balekok nem lehetnek