kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • via_mala
    "A kalózok öregasszony főnöke képileg tökugyaúgy volt megrajzolva, mint a két évvel ezelőtti Vándorló palota öreglánya, 20 év alatt semmit nem változott a stílus - amellett, hogy tökéletesen megfelelő, ez azért valahol lehangoló, zéró fejlődés történt."
    De mégis mit kéne fejlődjön, ha meg nem sértelek?
    Legyen 19%-kal ráncosabb és 25%-kal szürkébb bőrű, 5%-kal görbébb hátú, 33%-kal bibircsókosabb orrú, 4-gyel kevesebb fogú?
    Vagy mégis mit fejlődjön? A rajzstílus egy fix dolog, ha változtatnak rajta az nem fejlődés, hanem már egy MÁSIK stílus, de Miyazaki az Miyazaki, neki ez a stílusa. Amíg a karakterek igényesen vannak kidolgozva, szépen vannak animálva és harmóniában állnak a hátterekkel, addig nekem ez a stílus tökéletesen megfelel. Mint ahogy ABe Yoshitoshi egészen eltérő, elnagyoltabb karakterdizájnjai, elmosott hátterei és fakóbb színvilága is úgy jó, ahogy van, ha megváltoztatná, akkor már nem is lenne olyan hatással az emberre, ez pedig kiábrándító --lehangoló-- lenne.

Kicsit más:
    A CGI belopózása az animékbe elkerülhetetlen és általában véve nincs is ellenemre, már a Mononoke Himében is alkalmazták, szerencsére szolidan, tökéletesen integrálva a kézzel rajzolt képekbe, és manapság is sok remek alkotás készül CGI hathatós támogatásával. Sajnos egyes stúdiók újabban már néha otromba módon tömik CGI-vel teli a műveiket, mégpedig olyan mértékben, amit már egyáltalán nem indokolna maga a történet, egyszerűen csak a látvánnyal próbálják az egyéb hiányosságokat kompenzálni. Ha ez lenne a fejlődés, akkor én köszönöm - nem kérek belőle, inkább előveszem a XX. sz. klasszikus animéit.

(Egyébként pedig köszönjük a linket, személy szerint mindet láttam már belőle, kivéve a Pandát, mert az már tényleg túl gyermeteg nekem.)