72816
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Nuki
    hogy érted hogy feltölteni? betölteni lájátszás közbe múködjön?
  • RelakS
    Én meg nem

Este majd meglátom, mit tehetek ^^
  • BEAST #16979
    jo otlet :)
  • csocso14
    Én is
  • kritttt
    Hello bocs lehet hogy láma vagyok de le tudná nekem valaki írni hogyan lehet feliratot feltölteni Radlight-all vagy windows media player-al.
    A segitséget kösz.
  • ronihun
    akkor nemtudtok segiteni?
  • AranyKéz
    Apropó, nem tudom ki hogy van vele, de a Midori no Hibi-ben én Ayase-nek drukkoltam :)
  • RelakS
    Új loko

Kéne bele egy kis remegés, mint ahogy a filmen is van? :D (meg késleltetett felirat :D)
  • ronihun
    igen Death Note...
  • Mirk
    death note gondolom
  • RelakS
    DN?

Egyébként új aláírás ^^
    Shinji megállapítása a 16. rész legvégén. (NGE)
    Kicsit az angol fordítás is hatással volt rám, mert eredetileg ezt jelenteni: Nem jött le ... a vér szaga. De az abban a szituban furán hatna szvsz ^^
  • ronihun
    Nincs vmi olyasmi stilusu anime int a DN?Amiben vanak fordulatok izgalmas és jó is^^
    PLZ irjatok ilyet ha van:)
  • RelakS
    Uhh... NGE a 16. résznél tényleg kezd kissé durvulni... Nem csodálom, hogy egyesek feladták :D De kiváncsi vagyok, Shinjinek mikor esik végre le...
  • CSOCSO
    ha tudsz segiteni ezugyben annak nagyon orulnek
  • Nuki
    Megvan az anime-wish listem, miket akarok majd megnézni :P persze 1-2 már megvan, de van mit néznem az biztos:
    kívánságlista, vegyesen :D
  • Nuki
    úgy sajnállak ;D
    szóval akkor nincs ötletem :(
    de ha lesz alkalmad, egyszer érdemes megnézni ^^
  • AranyKéz
    Magyar proxy ?
  • CSOCSO
    mar tobb eve.. csak ugy..:D
  • Nuki
    köszi :)
    az összes soundtrack meg minden megvan (teljesen véletlenül, éppen DC-ztem, és találtam egy emberkét, akitől iszonyat gyorsan jön minden.. körülnéztem nála, és láttam hogy mennyi Cowboy Beebopos cucc, gondoltam letöltöm később jól jöhet:D )
    ...aztán ezekbe most random belekattintgattam, és nem találok sehol sem ilyen zenéket :(
    aztán aki másnak megvan, és tévedek azt megköszönném ha szólna :)
  • Bucser
    Jazz és blues majd minden zene ami a bebop közben hallható.

bővebben: Cowboy Bebop Soundtrack

De ha rákeresel Yoko Kanno-ra vagy a the Seatbelts-re akkor is találhatsz pár dolgot tőlük.
  • Nuki
    Azok a vadnyugati stílusú zenék amik a Cowboy Beebop-ba hallhatók (szájharmónika, és gitár) azok milyen műfajba tartoznak?
    Esetleg ha valamelyik OST-jén (cd vagy akármi) a fent említett animének megtalálhatók, azt is leírhatnátok :P
    köszi ^^
  • Prof William
    Konata Lucky Star eggyik főhősnője... nagyon elszált alak...
  • Nuki
    ja... mióta, meddig, miért vagy ott? :)
  • armageddon666
    hehe :D néhány szempontból amúgy igen :$

Konata-t nem ismerem ^^ de elhet hogy csak a név nem ugrik be :D
  • Prof William
    Konata? Bocs. :)
  • Gábor
    NGE Shinji? ;) Bocs, ezt nem lehetett kihagyni :D
  • armageddon666
    Ehh, sok animében én is magamra ismerek xD de még nem hagytam abba ^^
  • CSOCSO
    nemtok micsinalni a teammel amcsibol
  • Bucser
    " mindenféle pszichológiai elmélkedést baromi spekulatívnak tartok, Freud-féle magyarázkodások nálam egyenlőek egy rémálommal; "mágikus gondolkodásra" nem vagyok hajlamos, szeretek mindent logikusan, biztos alapokról megközelíteni"

Vannak ilyen emberek. A pszichológia sarlatánság szerintük és csak csodálkoznak boci szemmel a nagy világra, hogy miért van annyi elcseszett életű ember. Mert a formális logika alapján nem lehet megérteni, hogy hogyan csúszik le valaki. A formális tényszerű premisszákra épülő logikával nem lehet érzelmeket felépíteni és az érzelmekből fakadó legkisebb axiómákat sem feloldani. Freudot olvasni nem rossz. meg kell próbálni. Az pedig, hogy ki mit mond Freudról megint értelmezés kérdése. egy pszichológus lényege általában az hogy mit gondol ő maga nem pedig mások mit gondolnak arról amit ő mondott:) Én sem értek egyet azzal, hogy minden gond a gyermekkori szexualitás elfolytásából jön de abban igaza volt, hogy minden lelki deformáció a szülőkre vezethető vissza. csak nem Szexuális töltésű.

"szkeptikus vagyok; amiről tudom hogy baromság, abba az istennek se tudom beleélni magam"

Honnan tudod, hogy baromság? Mert te azt gondolod róla? Vagy mert nem láttál ellenvéleményt? A túlzott magabiztosságból szoktak jönni a nagy pofárazúgások:)

"Félmagyarázatok, hamis problémák, hatásvadász vackok, erőltetett érzelmek amik a pszicho-animékben vannak csak felidegesítenek"

Van néhány alapmotívum minden animebéen amiket váltogatnak egy karakter alapszemélyiségében. ez általban a főhős nagyon boldog nagyon nyugodt háttérből csöppen minden közepébe, vagy úgy hogy éppen széjjelrobbant az élete. ezektől a gyökerektől megközelítve és beleképzelve magad a szituációba a nyomásba nagyon könnyedén elismerhetőek azok a motívumok melyek befolyásoljáka szereplő viselkedését az adott sorozatok során.

Az egész belegondolás és beleérzés kérdése. ÉS akkor élvezni is tudod ezeket az animeket és nem csak idegesíteni fognak.

u.i.: Ismerek emberkét aki azért hagyott fel animenézéssel mert kicseszettül magára ismert egy-egy animeben és elege lett abból, hogy a saját lelki problémáit boncolgatják egy olyan fimben amit ő azért akar nézni, hogy kikapcsolódjon:):D
  • AranyKéz
    Pár megjegyzés: mindenféle pszichológiai elmélkedést baromi spekulatívnak tartok, Freud-féle magyarázkodások nálam egyenlőek egy rémálommal; "mágikus gondolkodásra" nem vagyok hajlamos, szeretek mindent logikusan, biztos alapokról megközelíteni (matek, prog rulez); szkeptikus vagyok; amiről tudom hogy baromság, abba az istennek se tudom beleélni magam, végighallgatni is kín (ugye, ugye, Suzumiya-féle adatlények...)

Félmagyarázatok, hamis problémák, hatásvadász vackok, erőltetett érzelmek amik a pszicho-animékben vannak csak felidegesítenek.

Mindazonáltal ha jól van megszerkesztve, és nem tűnik fel hogy jújdeszar, akkor bele tudom élni magam (a Fullmetal Alchemist-ben a Nina féle rész ha eszembejut, még mindig elbőgöm magam ).
  • AranyKéz
    Nem nagyon. Főleg ha teljesen átlátszó, vagy összevissza káosz amibe bármit bele lehet magyarázni, de amúgy meg eszméletlen baromság.

Ha van AnimeAddicts accountod, akkor meg tudod nézni hogy eddig miket láttam: http://animeaddicts.hu/user.php?usersawanimes.11688
  • Bucser
    Neked tetszik bármilyen komolyabb hangvételű anime amiben pszichológiai dolgokat boncolgatnak? mert eddig csak fikázódást hallottam itt tőled az Azumanga daioh kivételével...

Csak kíváncsi vagyok az ízlésedre.
  • Nuki
    igen az, de egyszer érdemes megnézni én azt mondom :)
    team-en fenn van ráadásul ^^
  • AranyKéz
    A véleményem róla hasonlít ahhoz amit az Evangelion iránt érzek.
  • Seth
    szerintem olyan sokat nem vesztel vele, van 1-2 jó pillanata (mint pl a felvezető rész), de én átlagosnak találtam
  • CSOCSO
    hat nincs fent az useneten.. :(
  • Picar77
    ez lenne az : Suzumiya Haruhi no Yuutsu
  • CSOCSO
    lol.. amugy melyik anime is ez?? egyszer mar rakerestem de azota elfelejtettem a cimet
  • Prof William
    Ez egy új Haruhi/NHK/Lucky Star sorozat nyitóepizódja is lehetne...

Esetleg Konata beszólása... :)
  • Nuki
    esetleg a tömegből felszólal valaki hogy "milyen igaza van" ....
    [apro] esetleg a tömegből azt is mondhatnák, hogy igen, én földönkívüli vagyok... de ez csak a képhez tartozik inkább, nem a témához