72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Felkerült. :-) -
csináltam egy bannert:
-
Nagyon bejön a Mushishi...egy mp-et se untam:) nagyon éérdekes és megnyugtató anime:) -
Na végeztem is vele. :-( Jaj de jó lenne még egy évad ami hozná ezt a szintet.
Szerencsére megleltem az OST-t. -
Köszönöm:)
Megnézem elég érdekesen hangzik:) -
Van egy két rész amin agyalni kell, hogy miben is áll az aktuális probléma amit a Mushik okoznak és hogyan is oldotta meg Ginko-san pontosan a helyzetet, de általában jól elmagyarázzák a dolgokat. Ha jellemezni kellene akkor egy hihetetlenül nyugis, iszonyatosan érdekes, lebilincselő sorozat.
Mindegyik rész önmagában is megállja a helyét, mert a főszereplő kivételével eddig talán csak egyetlen visszatérő szereplő volt az egész sorozatban (ő is csak háromszor szerepelt eddig a huszonakárhány rész alatt), mindig más problémát talál az utazásai során, amit megpróbál megoldani. Végülis egy utazó gyógyító szerűség, aki külön a Mushik által okozott betegségeket és az egyéb paranormális helyzeteket oldja meg, közben meg minden adatot megpróbál összeszedni a különböző Mushi alfajokról. Mindegyik probléma hihetetlenül egyedi és eszméletlen képzelőerő kellhetett hozzá, hogy az iró ezeket kigondolja. Nem tudom, hogy mennyire merít a japán mitológiából, de nem lepne meg, ha elsődlegesen onnan venné az alapokat.
Nem nagyon szoktam komálni a nagyon hosszúra nyújtott sorozatokat, de ez annyira megragadott, hogy szivesen elviselnék még 2-300 részt, ha tudnák tartani a szintet, de sajnos csak 26 részes. :(
Az egyedüli probléma talán, hogy a főszereplő kivételével a többi karakter elég "generic" módon van megrajzolva, de nem zavaró, mert végülis jól mutatják vele, hogy teljesen hétköznapi emberekkel találkozik, akiknek a Mushik megkeserítik az életét. -
Jól néznek ki!^^ 
Ez ilyen gondolkodós anime amugy?vagy hogy tudnád jellemezni?:) -
Az AA hozzájárulásával. Kár, hogy már csak öt rész van hátra. 
-
Belenézegettem most így kiadási sorrendben a részekre, és arra jutottma hogy célszerű ezt mind2 féleképpen megnézni :) talán jobb lett volna először kiadási sorrendben és utána kronológiai sorrendben, de mindenképp mind2-t :D mert mind2 változatban valahogy másképp jön át :) az időrendiben minden logikusan követi egymást, míg a kiadásiban vannak kisebb dolgok amik nem furán hatnak, de nincsenek olyan hűdenagy folytonossági hibák. Kivéve talán a 2részes részt vagy hogymondjam. Az úgy fura lett volna :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A kiadási sorrendben a különleges erők bebizonyulása és talán Haruhi és Kyon kapcsolata amik így folytonosságban vannak. Vagyis időrendiben egy ilyen fordított V betű lenne, növekszik a hangsúly rajtuk, majd utána egyre jobban eltérünk tőle. míg kiadásiban egyenlehetesen növexik :D de azért nem bántam meg hogy időrendiben néztem. -
Nincs fent valahol valami Mushi-shi OST? A gendoun csak egy outro zene van, de nagyon örülnék a többinek is mert nagyon hangulatosak. -
Nekem az a kedvenc részem, valami 6x-7x biztos megnéztem :D -
Nah végignéztem The Melancholy of Haruhi Suzumiyat. A koncertes rész nagyon nagy volt. Már láttam valahogy előtte azt a részt (yputube) meg hallottam a teljes számot is, de így a történet közben.... nagyot ütött :)) -
_Vegeta_ #17768 Konnyen lehet. Rawot mar elkezdtem beszerezni aztan meglassuk mi sul ki belole, eddig csak a wikipedia cikket olvastam el. :) -
nincs mit ;)
jah meg 1 év és jön az anime ebből a mangából is imho :D -
_Vegeta_ #17766 Termeszetesen te dontessz, hogy a draga szabadidodet hogyan hasznalod fel, en csak annyit tudok mondani nekem mi tetszett es/vagy mi nem. A ynsh-t nem csak itt ajanlottam mar hanem sokmindenkinek es mindenki oda volt meg vissza, sajnos csak ebbol tudok konzekvenciat leszurni szoval nagy altalanossagba nepszeru volt. Azt pedig el kell hogy mondjam en olvasom a mangat is (igaz csak a manga.hu-s forditast ami khmm mindegy:)) es az anime messzemenokig jobban sikerult, mint a manga.
A lucky star-t ajanlom még hogy probald be bar en meg nemigazan probaltam (a lolis megrazolastol mindig a hideg futkos a hatamon) de eddig nagy altalanossagban mindenhol dicserik. ;)
Seth: Khmm.. okos enged. O:) -
Már megint okoskodsz, te ugyanezt csinálod, szerinted a másik a jobb, ez nem ugyanaz?? De, akkor fejezd be kérlek -
Hát a Lain rajzolása nekem se tetszett, ott már túlzásba vitték a spórolást, ami az animéket úgy általában jellemzi.
Amúgy mindkettőt meg fogom nézni (előbb-utóbb :P), mert a poénok nem rosszak, de valószínűleg mindkettő csak olyan mellékes néznivalóként lesz jelen. -
_Vegeta_ #17763 Öh nekem kimondottan tetszett az egesz sorozat megrajzolasa, sokkal jobb lett mint a manga.(Es ez nagyon nagyon ritka) Persze "izlesek es pofonok" mindenkinek mas jon be en pl a lain megrazolasatol hanyok, de szoszerinti ertelemben. :D
En nagyon imadtam azokat a reszeket amikor nagyon durvan kidolgozva mutatjak a szereploket. Mindegyik srac meno a maga modjan. :)
Seth: Ugyan ugyan ugyan ugyan már. Egy szorakoztatoi cikknel a "Jo" egy teljesen relativ es hasznalhatatlan fogalom. Az hogy neked az Ouran high jobban tetszett nem jelenti azt hogy jobb csak annyit hogy neked jobban tetszik, ennyi. :)
Nekem pl nem tetszett annyira, mai napig nem neztem még vegig se.
Raadasul a Ynsh zeneje valami eszmeletlenul bejott. Nagyon eltalaltak a hangulatot. :)
Szerk: Jah nekem amugy az 5.resz utan kezdett el igazan tetszeni. Addig picit laposnak ereztem. Akkortajt pedig a masik nagy kedvencem a sumomo laposodott el egy piccit. :( -
Megnéztem az elsőt és tényleg sokkal emészthetőbb darab. Könnyebben elviselem a rózsaszín környezet eröltetését mint a másik sorozat full feminin fiú karaktereit.
Az tetszett, hogy csak a végre derült ki, hogy mi is akar lenni az az égősor. :D -
nézd az Ouran-t , sokkal jobb -
Jah, a lánycsapatok miatt (mindkettő) majdnem rátenyereltem a delete gomb környékére (főleg a goth libák állandó nünnögése idegesített, már a Ramen Fighter sorozatban a srác állandó nyázásától a falra másztam egy idő után). Egyelőre a harmadik rész még mindig élvezhető kategória, szóval maradnak a fileok, mert azért a poénokon jókat lehet nevetni. De számomra mérföldekkel jobban tetszene, ha egy kicsit hagyományosabb formában lenne megrajzolva.
Amúgy Yukitól csak akkor ráz ki a hideg ha a részletes figurát mutatják, ha egy kicsit vissza vesznek, akkor egész emészthető képet mutatnak a szereplők.
SZERK: most olvasom csak a wikin, hogy ki a rendező. Így azért már egy kicsit érthetőbb ez a megközelítés és lehet kevésbé fogom komolyan venni megrajzolást. :P -
_Vegeta_ #17759 Ho? Mirol beszelsz? Goth Goth Loli Loli? vagy a Ganguro lanyokrol? Azok direkt pocsekok es amugy is csak mellekszereplok. :) A fszplok eszemeletlen jol vannak megrajzolva es kidolgozva, ami pedig a super deformed abrazolast illeti az valami fergeteges, en a padlot fogtam a legtobb jelenetnel.
fülbevalós szöszitől
Yukira gondolsz? Az a srac nagyon ottvan a szeren a kisallat imadataval. Az lesz jo amikor
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!beoltoztetik csajnak. :D
-
Yamato Nadeshiko Shichi Henge:
Hát a második részben azok a lánycsapatok valami ritka nagy hányások lettek. Nem a legjobb ajánlólevél ha a szereplőktől heveny hányinger fog el.
Még adok neki 3-4 rész egérutat. Az első rész alapján egész jónak tűnt, de a második már szenvedősebb volt. Tényleg nagy szerencséje a sorozatnak, hogy csak szökőévente mutatják kidolgozva a karaktereket. -
_Vegeta_ #17757 Most nezem es nem csodalom hogy a One Piece-hez hasonlitgatod, asszem most nekem kell megkoszonnom az infot, ennek nekileselkedek a kozeljovoben. ;)
Nuki: Szerintem maximum olyan embernek nem tetszhet a naruto aki
1) nem szereti a progos akciokat es/vagy a harcmuveszetet
2) utalja a japan kulturat es az anime/manga vilagat
3) egyszeruen valami baj van a fejevel O:) -
Nuki #17756 Naruto 85-nél tartok. Állatira tetszik! :)
Jók legyetek, egy hét múlva találkozunk ^.^ -
Én is megnéztem az első részét és csak a fülbevalós szöszitől fog el a hányinger, a többieket még úgyahogy el lehet viselni. De amúgy a poénok nem olyan rosszak, szóval valószínűleg én is megnézem. :-) -
ezt most kezdtem el, most végeztem az első részével, hát annyit erről hogy a fiú karakterek "túlságosan" ki vannak dolgozva, néha már undorítóak, de szerencsére alig 1-2 percig mutatták őket így, és inkább "vicces" formában szerepeltek. nekem eddig tetszik, végig is fogom nézni :) -
Nem tudom kinek fog ez mondani valamit...de...nekem eddig a Mushi-shi olyan az animék között, mint az Ico és a Shadow of the Colossus a videojátékok között. Tényleg rendkívül egyedi alkotás eddig. -
köszi, akkor azt az animét is megnézem :)
+ a készítő tényleg nem ugyan Fairy Tail-nél meg a One Piece-nél, de a megrajzolás ugyan olyan. plusz az alapértékek. nakama ilyen + olyan fontos. stb. szal minden szempontból a One Piece szellemi utódja. :) -
:) kösz AA-n nem találtam -
Ismertető -
Miről szól a Mushi Shi? -
Mushi-shi-t nem fordítják 15.nél tovább??? :OOOO nemááár :(( -
Sajnos csak két képet találtam ami viszonylag jó banner alapanyagnak tekinthető.
-
Kösz az ajánlásokat, felkerültek a listámra. :-)
Más: hihetetlen ez a Mushi-shi. Minden egyes rész olyan szinten egyedi, amilyet ritkán lát az ember. 10 részt láttam eddig, de mindegyik nagyon érdekes és lebilincselő Mushi-problémát mutatott be. -
ronesz #17745 Ha az is megtetszene, akkor mindenképpen ajánlom megnézésre az xxxHolicot is, ugyan az a kaptafa hasonlóan szinvonalas kivitelezéssel (nálam top5-ös mindkettő, nem is értem miért nem annyira népszerűek :/) -
_Vegeta_ #17744 Hat szerintem aki ajanlgatta az en voltam legalabbis itt a forumban. ;)
Eszmeletlen jo sorozat es szintiszta shounen csak hat kicsit buzis a rajzolasa, de ez nem animehiba a manga rajzolasa is buzis. :D
-
Akkor amint végzek a Mushi-shivel, lehet nekivágok az egyiknek. :-) -
Nuki #17742 Gyanús, hogy így magában, semmi kertelés nélkül írsz csak két sor szpojlert... Semmire sem válaszolva, ez nem jellemző rád. Én ezért olvastam el :D
Mondjuk írnál valami japán hablatyot (ami valami címnek látszódhatna) és utána egy szpojlert, akkor nem hiszen hogy sokan elolvasnák (én nem, még akkoris, ha tudom hogy egyhamar nem fogom megnézni azt az 'animét') :D -
ronesz #17741 a párhuzam nagyon jó nekem is rögtön az Ouran jutott eszembe ahogy néztem a Nadeshikot
mindkettőn lehet dőlni a nevetéstől rendesen akármelyik nem tagja ézi is, a shoujo pedig csak annyiban nyílvánul meg bennük, h a főszereplő fiúkat direkt olyannak rajzolták meg amilyenek, szal nyugodtan nézd meg mindkettőt :P