72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • armageddon666

Ezt a 2-t még berakom ha nem gáz :D
  • armageddon666

Ez durva jó :D

Meg amik endingekben voltak rajzok azok is >.< de azokat nem találom XD
  • LeventeV
    ok. holnap kezdem is.

OFF: most neztem meg az ejszaka a muzeumban 2-t. tetszett, szerintem kifejezetten jobb volt mint az elso. aki meg nem latta az nezze meg.
  • Bulykin
    érdemes, az első animék között volt nálam, tetszetős
  • armageddon666
    nézd :)

• LeventeV
    sebaj. most nekifogok a Chrono Crusade-nek. mar eleg reg tervezem, hogy megnezem, de meg nem jutottam el odaig. erdemes megnezni? vagy inkabb kezdjek masba?
  • Lelouch
    Akkor már be lenne jelentve szerintem...
  • LeventeV
    sebaj hatha folytatjak. ugye 2005, 2007. akkor iden is johet.
  • Lelouch
    Akkor már tényleg nincs több rész.
  • LeventeV
    igen egy ketrecbe ahol valami fogantyukat huzogattak.
  • RelakS
    Binkan Sarariiman? :D
  • Lelouch
    Még volt valami rész, ahol be lettek zárva valahova, nem?
  • LeventeV
    akkor nem tudom. a masodik evadba volt egy resz amelyikbe festettek (az elso 10-15 perc) aztan meg egyutt furodtek (a maradek a resznek). aztan a masodik reszben pedig Sakura kunt megmergezte dokuro a valentinnapi csokival, amibe beletette a szupererzekeny hivatalnok vagy mi szalamit, aztan meg eljatszottak valami szinsdarabot ahol zakuro chan sello volt. es ez a vege nalam.
    kerlek mondd, hogy van meg 1,2 resz amit nem lattam.
  • RelakS
    Valentin nap? Valahogy ilyenre nem emléxem, de már rég láttam :D
    A második évad részeinek a végén Obon fesztiválos tánc meg zene van
  • LeventeV
    igen, ha az utolso resz a valentin napos volt.
  • [Jakuza]
    Szegyeljetek magatokat, meg mindig senki nem valaszolt a Hikaru no Go-s kerdesemre. :D
  • RelakS
    mindkét évadot megnézted?
  • LeventeV
    Pipiru piru piru pipiru pi

Kedvenc jelenetem az volt mikor Zakuro-chan megjeleneik es a kutyava valtoztatott osztalytars hatbatofkodi. Azon haltam meg.
  • LeventeV
    Megneztem ma a Dokuro chant is. Hat ez az anime aztan tenyleg BETEG.
    Mar az opening is orultseg. Nagyon tetszett. Lesz vajon folytatas?
  • Lelouch
    A folytatás szerintem csak rontana az összképen, jó ez így hogy mindenki azt gondol bele a végébe amit akar :)
    Amúgy ha tetszett a Code Geass, szerintem nyugodtan belenézhetsz a Nightmare of Nunally mangába :) Ha olyan szinten lenne az angolom én is olvasnám, de így inkább nem kezdek bele :S Van Suzaku of the Counterattack című CG manga is, de ahol én nézem ott csak 2 fejezet van fent eddig :S
  • armageddon666
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az új Zero már leader volt, hanem tényleg csak egy jelkép... sztem marhára nem érdekelte az embereket hogy ki lehet... akár egy noname csávó is lehetett volna
  • armageddon666
    gondolom jól meggyalázták :) annyi biztos hogy nem Michael Jacksonos temetése volt...
  • LeventeV
    Visszaterve egy kicsit a Code Geass-hoz, es ezt most lezaraskent irom, szerintem azzal amit most ide fogok irni mindenki egyetert majd.
    Probalom mellozni a spoilereket remelem sikerulni fog anelkul is leirnom amit akarok. Olyan objektiv leszek amilyen csak tudok, nem sajat velemenyre vagy talalgatasokra fogok alapozni, csak tenyekre. Kerem olvassatok vegig, aztan fuzzetek hozza a velemenyeteket.

Itt vagyunk a XXI. szazad elejen es azert latszik, hogy az a "divat", hogy ugy zarjuk le a sorozatokat, hogy minden nezo vagyat kielegitse (persze nem mindegyik sorozat ilyen): tobbe kevesbe lezarjak a dolgokat, de megis nyitva hagynak egy kiskaput ami utat enged egy lehetseges folytatashoz, mely vagy megvalosul, vagy nem. Ezzel az is boldog aki le szeretne zarni a sorozatot, mert azt mondja, hogy ez igy jo es igy kerek az egesz, igy nyer ertelmet a sorozat, es az is boldog aki varja a folytatast hisz a keszitok remenysugarakkal bombaztak ezt a csoportot az utolso ket reszben.
    Ha a Code Geass-t vesszuk alapul es elemezzuk, akkor arra a kovetkeztetesre juthatunk, hogy a keszitok alkalmaztak ezt a kulonos "divatot".
    1. Eltelt 50 resz es se a code se a geass mukodeserol nem kaptunk konkret magyarazatot, bar mindenki probalja elemezni a tortenet alapjan ezt a ket kulonleges erot, de valahogy mindig akadalyokba esetleg ellentmondasokba kerulnek, kerulunk. Es ez nagyon jo, hisz meg mindig beszelnek a sorozatrol, meg mindig erdeklodnek iranta, talan pont ez volt a keszitok szandeka.
    2. Erre muszaj lesz spoilert hasznaljak
    Mi a fene tortent Lelouch testevel? Se egy temetest, se egy sirkovet, semmit nem mutattak. Ezzel is egy ujabb lehetoseget adva a folytatashoz, bar elotte jol leszurtak, szoval megint ketelu a dolog: vagy meghalt vagy nem. Mindkettore lehet magyarazatokat keresni, de megint csak ellentetekbe jutunk, es olyan feltetelezeseket kezdunk el gyartani, ami megint semmihez nem vezet.

3. Ez is spoiler lesz
    Lasd Suzaku eletbemaradasat. Az is akkora WTF volt. Es o lett Zero. A Fekete Lovagok Rendje mar nem bizott Zeroban, azt ne mondja, hogy most nem kenyszeritettek valahogy, hogy vegye le a maszkjat. Hisz mar egy Zero kikurt veluk, ez most mitol lesz mas? Megint egy ellentmondas.

4. Egy masik dolog, ami felett elsiklottunk, vagy talan mindenki gondolt ra csak nem irta le, az az, hogy nem halt meg egy mellekszereplo sem. pl. Cornelia (hatbalottek, nem is csak egy golyot kapott, szoval...), vagy Guilford (o szabalyosan eltunt, molekulaira bomlott) es Suzaku? O aztan mar tenyleg erthetetlen. Meg aztan ott van amit fentebb irtam, nincs temetes. Es Charles? O se halt meg csak eltunt. Ha Guilford tulelte akkor ot is vissza tudnak hozni, egyszer mar visszahoztak.
    5. Az utolso dolog az C.C. a vegen. Az is egy erdekes megoldas, megintcsak nem konkret, hanem homalyos.

Osszessegeben azt kell mondjam, hogy le a kalappal a keszitok elott. Kepesek voltak olyat alkotni ami biztos mindenkit megfog aki megnezi. A lezarast tekintoen pedig ket lehetoseg van:
    a) Folytatjak a sorozatot, azt mondvan: "Szerintetek olyanok vagyunk, hogy ilyen homalyos befejezest keszitunk? Van meg lehetoseg eleg ebbe a sorozatba, es ezt ki is hozzuk belole."
    b) Nem folytatjak arra hivatkozva, hogy: "Lelouch harca peldaerteku minden ember szamara. A kivansaga beteljesult, letrehozott egy olyan vilagot amirol a huga mindig is almodott. A geass? Az egy titokzatos ero. Ha elmagyaraztuk volna a pontos mukodeset, akkor mar elvesztette volna ezt a titokzatossagot. Ez a sorozat be lett fejezve es ugy jo ahogy van.

Remelem eleg objektiv voltam, spoilert muszaj volt.
    Hangsulyozom, ezt nem a vita ujrainditasaert hanem a vegso lezarasaert irtam (aztan majd ugyis jon valaki aki meg nem latta az animet, pont mint en 1 honappal ezelott es akkor ujraindithatja :P).

U.I.: Ne bocsajtkozzunk feltetelezesekbe, ne szidjuk egymast a velemnykulonbsegek miatt. Inkabb VARJUNK. idovel ugyis minden kiderul.

Kosz, hogy vegiglvastad.
  • RelakS
    Én úgy értettem, hogy egymásra hasonlítanak
  • Lelouch
    Tényleg hasonlítanak :D
  • armageddon666
    Őőőő, nem ezt mondtam? O.o
  • RelakS
    Újraérétékeltem, amit írtál:
    Arra gondolsz, hogy a seiyuu hasonlít a karakterére? :]
  • armageddon666
    nekki newtypes képeket nézd... bal meg jobb... tökre Koizumi meg Kyon...
  • RelakS
    Hasonlít? Nem hinném.
    Kyon: Sugita Tomokazu
    Koizumi: Ono Daisuke

A jobb oldali képen mekkora yakuzás feje van már Sugitának
  • Lelouch
    Mondtam hogy nem akarok most erről vitázni, és mégis előjött újra a téma... És azért várható volt hogy itt max. én képviselem a vitában a másik oldal véleményét >.< Amúgy a spoilerben csak az utolsó bekezdében említett belemagyarázások vannak, nem maradsz le semmiről :)

Más: Elkezdtem az új FMA-t... Az Animaxen lemaradtam anno a régi FMA elejéről, így pont kapóra jött ez az újrafeldolgozás... Hát ritkán lomboznak le animében drámák, de Tucker és a lányának az esete azért eléggé lehangolt engem is...
  • armageddon666
    Ezt már nem olvasom el ha nem haragszol :D részemről le lett zárva :D (Leventéét azért olvastam el, mert ő most nézte meg, és az ő véleményét még nem láttam :D)

nem lettél kinézve, egyszerűen még egy ember úgy látja, ahogy... ahogy mi...
  • armageddon666

3 év :)

Csak szerintem hasonlít Kyon és Koizumi seiyuuja a karakterekre?
  • Lelouch
    Ez az, tapossatok bele mégjobban a földön fekvőbe
    Bár nem akartam, de akkor folytatom szemellenzős módban és írok, hadd képviseljem a másik oldalt
    1. R2-ben is úgy emlegették hogy Charles vette el V.V. code-ját, akit ezzel hagyott hogy megöljék... Szal Lelouch miért ne tehette volna meg akaratlanul, mikor az apja folytogatta? Érdekes erő a code meg a geass, a geass is Lelouch akarata nélkül váltott állandó módba, és ez lett Euphie vége... De a code átadásáról nem derült ki semmi pontos, nem mutatták konkrétan, szóval ez csak is csak egy ilyen belemagyarázós teória amiről Jakuza jogosan írt...(mármint hogy amiket írok csak belemagyarázás)
    2. Már leírtam hogy miért hiszem azt hogy Nunally látta Lelouch emlékeit, keresd vissza... ÉS ebben az esetben mi van akkor, ha Nunally mondta el Kallennek? De Kallennek is van annyi sütnivalója hogy rájön erre magától szerintem... De ez is csak belemagyarázás részemről...
    3. És ha pont Lelouch rejtekhelyére ment? :) Persze ez is csak belemagyarázás, mint ahogy ebben a pontban az utolsó mondatod is az. Szerintem hülyeség abból kiindulni, hogy hol ült volna akkor C.C.
    4. Ki állította az ellenkezőjét? Király vége van, nem várta senki hogy ez lesz... És akit bántana a végén történt dolog, az egy kis belemagyarázással így is örömét lelheti benne :) Amúgy jóhogy nem akarnak már a sorozathoz nyúlni... Szerinted akkor Lelouch elérte volna a célját? :) Ha folytatni akar egy sorozatot a Sunrise akkor durva cliffhangerrel zárja le az évadot, láthattad a CG első évadánál, és ott van a Gundam 00 első évad vége is :)

Jakuza érvei helytállóak voltak múltkor, és bár nem írtam, de el is fogadtam, már kétszer le is zártam a vitát de úgy látszik most én lettem kinézve megint
    Szóval ha tiszta fejjel nézzük, minden szemellenző nélkül akkor nektek van igazatok... De én már csak ilyen szemellenzős vagyok és maradok a belemagyarázásoknál, amik egyáltalán nincsenek alátámasztva... És valóban hamis képet adnak nagy valószínűség szerint...(Jakuza már írt erről, mostmár lehiggadva osztom a véleményét...) De én akkor is maradok ennél mert "gyenge" vagyok >.< Nem érzem magam hülyének emiatt, mert azért elég sokan vannak akik így gondolják mint én :) És Jakuza, remélem nincs harag köztünk a multkori vita miatt :)
  • armageddon666

2. pont tetszik :)
  • [Jakuza]
    En mar nem nyitok vitat, de ezek is engem erositenek meg.

Mi ujsag a Hikaru no Go-val ? :D Akik elkezdtek nezni, mit gondolnak rola ?
  • LeventeV
    Vegigolvastam az egesz vitat ami kibontakozott a CG-rol es ezt muszaj leirjam
    1. Miert adta volna oda Charles a codejat Lelouchnak? Hisz utaltak egymast.
    2. Szerintem Lelouch volt az aki visszaemlekezett es Nunally nem latta az emlekeit, csak siman rajott, hisz a vegen tisztan latszik, hogy Kallen is rajott, hogy Lelouch-nak valojaban vegig ez volt a terve.
    3. C.C. a szekeren nem Lelouch-hoz beszelt, hanem magaban vagy jelkepesen a hajtogatott daruhoz, ami a kivansagot jelkepezi, azt a kivansagot amit Lelouch veghez is vitt. Sot ha a szekeret vezeto ember valoban Lelouch lett volna akkor C.C. ott ult volna mellette, nem pedig a szalman.
    4. Abba belegondoltatok, hogy nem akarnak tobbe a sorozathoz nyulni, hanem csak siman osszehoztak egy kiraly befejezest?
  • Lelouch
    Inkább ne :D
  • LeventeV
    raszantam ezt az estet es az utolso 9 resz utan befejeztem a Code Geass-t. kicsit erdekes volt a vege, de azert tetszett.

ujraindulhat a vita a vegerol .
  • Lelouch
    http://myanimelist.net/anime/6368/Legend_of_Regios
  • BEAST #25585
    Fogalmam sincs, de se fule se farka mindig atugrottam azokon a reszeken :D
    Viszont aegis of uruk utan megneztem most a sword of urukot is, az elso sorozat szerintem jobb volt :/