72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Nuki #26627 Lan parti után visszatérve had' szálljak be az örök Naruto-Bleach vitába:
Álláspontot nem akarok foglalni, mert számomra mindkettő ugyanolyan jó, ha kést tartanának a torkomhoz és választani kéne megtenném, de amúgy nem. Mindkettő mangáját igyekszem követni ahogy lehet frissen és ropogósan.
Naruto a fillerek számában messze az élen jár, az eredeti manga és a Shippuuden részek között több mint 100 rész fillér volt csak(!). Ezen nem tudom, van-e ami túl tud tenni valaha is.
Főszereplő-nem főszereplő dolog: (#26619): A főszereplő sosem lesz elfelejtve, hiszen a legerősebb ellenfeleket, a főnököket rendszerint ő vágja le.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Menos Grande, Byakuya, Bounto főnök, Grimmjow, az animét eddig láttam, a sort lehet folytatni a mangával.
Emellett szerintem nem baj, hogy nem folyton a főszereplőt mutatják, hisz elősegíti más karaktereknek a köztudatba lépését, a rajongótábor kiszélesítését, az egyhangúság csökkentését.
Ugyanez jellemző a Narutora is.
Mindenki azt mondja a fillerekre, hogy hulladék meg minden. Nekem a manga olvasás után semmi kedvem sincs még egyszer ugyanazt végignézni, engem ezért gyönyörködtet a változatosság filler formájában (habár idegesítő ha félbeszakítanak egy izgalmas eseményt fillerekkel). Például a Bleachben a Bounto-s részekről ha nem mondják hogy filler, én észre se vettem volna. Ugyanígy a mostani kardos részek is jóknak tűnnek.
Kicsit most látszólag ellentmondok magamnak, mert az előbb azt írtam hogy a Narutoban 100 rész filler van egymás után, és azt én nem láttam, de meg akarom nézni. Az ok az, hogy a Shippuudent kellett megnéznem egy animeconos beöltözősdi miatt, és sürgősen meg kellett tudnom a karakterem viselkedési szokásait, kinézetét, stb. (Akatsuki tagoknak öltöztünk kb. 1 éve, mind a 9-nek - az enyémet rám osztották, nem én választottam:)
Én azt az elvet vallom, hogyha nem tetszik, ne nézze az illető az ilyen shounen-verekedős rajzfilmeket. Viszont egy dolgot nagyon sajnálok.
A rajongóknak nagy ereje van. Bárkit meg tudnak menteni, ha nagyon sokan gyűlnek össze. Ezzel nagy szpojlert fogok megint elárulni, de figyeljétek meg, bármilyen ismert, JÓ főszereplő van veszélyes helyzetben ebben a két sorozatban (Naruto, Bleach), akkor valahogy MINDIG megmenekülnek a haláltól (Orihimme, vagy Kyuubi chakra vagy bármi más), és akkor még a szemtelen manga részeket nem is említettem.
Egyszóval: NEM LEHET aggódni a főszereplőkért, mert mivel róluk szól a sorozat ezért soha nem fognak meghalni. Még ha meghalnak is, valahogy fel fogják őket támasztani. Ebben biztosak lehettek. De attól még szeretjük az ilyet mint műfajt ^^ -
Na de a zenek keverve voltak :D Pl a Strong and Striket, a Turn Overt vagy akar a The Raising Fighting Spiritet nem csak az elso evadban jatszottak, raadasul a tobbi is ezeknek a feldolgozasa volt.
Mindenesetre nekem tetszettek.
Bar nalam meg mindig a OBOKURI EEUMI - IKUE ASAZAK viszi a palmat , bar nem art nezni melle a Samurai Champloo (EP 14) kepsorait mert ugy az igazi. :D
Mondjuk a Maaya Sakamoto - Gravity sem rossz a Wolf's Rainbol, csak az igencsak rovidecske es a kiegeszitett valtozatba mar nem olyan jo. -
Szerintem az elso OST-nel nem volt egyik sem jobb, mint a wind vagy a strong and strike, vagy akar az elso Naruto theme :o -
Azok vegig jok voltak. A shippudentol szuntek meg azok a zenek. Tehat nem a sorozatrol beszeltem. A sorozat valahol a 135-150.nel keszult ki, ahol beertek a mangat. -
Azok is csak az elejen voltak jok, nem csak Shippuden ota kezdenek laposodni :p -
Na de legalabb a harci zenek a Narutoban jok voltak amig nem jott a Naruto Shippuden :D Hihetetlenul eltalaltak ahogy a regi hangszereiket, kevertek az uj hangszerekkel. -
Szerintem meg mindketto ellaposodik a 100. resz korul/utan... bezzeg a One Piece, 400 utan is ugyan olyan jo :D -
Ja nem az első, hanem a 2. :D
Amúgy meg, ha utolérik a mangát akkor mit csináljanak? Inkább rakjanak bele ilyen fillert, minthogy úgy zárják le mint mondjuk a Soul Eatert
Ez nem szánalom, hanem kényszer, mert Kubo olyan irányba vitte a mangát, amiben máshogy nem lehet fillerezni.
-
Igy van, a Bleach teljesen ellaposodott.
Vicc lett az egész. Arról nem is beszélve, hogy a főszereplőt szinte már el is felejtette a néző, mert nem is szerepel, csak hébe-hóba.
Amig az eleje olyan kilences osztályzatot ért, manapség jó, ha hatosra lehet értékelni és akkor még nem is voltam nagyon szigorú. -
FElesleges volt mit irtal, mert ez mar nem az elso eset a Bleachben, hogy beleeroltetnek +30 reszt a semmire. Ez mar vagy a 3. ilyen eset.
Az pedig kutyat nem erdekli, hogy utolertek a mangat vagy sem. Egyszeruen szanalmas az hogy semmi elozmeny nelkul a tortenet megszakad szamtalanszor es valami teljesen idota tortenetszalon elkezdenek bolyongani. -
Hisagi fight egyébként a movie OST miatt volt jó :) azt is akartam említeni, de emiatt mégse tettem... azért egy SHOUNENTŐL elvárható hogy ha más nem legalább a harcok legyenek jók... -
Azért még vannak benne jó harcok :)
Teszem hozzá a Turn Back the Pendulum kurva jó arc volt :) és több mint 2 rész ;)
Na de nekem nem érdekem ez a vita, lévén nem tartom sokra a Bleachet :D Narutot meg nem is követem mert az a kevés amit láttam sok is volt belőle :\
D. Gray-man volt a legjobb és ennyi >.< erről nincs vita ^^ -
Sokkal kevesebb filler? Alá tudnád támasztani? De Bleachnél ne számold fillernek azt ami Kubo ötletéből származik, pl. az omake manga feldolgozások meg az Ashidos részek.
Azt már írtam, hogy miért térnek el a történettől a mostani fillerekben, nem trollkodásból van így elhiheted...
Azt is részletezhetnéd, hogy szerinted miért ment át gyengébe a Bleach. A fillerek többsége szerintem is rémgyenge, de attól függetlenül szerintem az arrancar-saga egészét nem nevezném gyengének...
Valamint azt írod, hogy a Narutoból még néha vannak jó részek... Mintha a Bleachben nem lennének :D A közelmúltból ott van pl. a Pendulum feldolgozás, vagy a Hisagi fight. -
Sokkal kevesebb filler van a Narutoban es akarhogy is nem tetszik neked, kozel nem kalandoznak el ugy benne, mint a Bleachben. Ugy meg plane nem, hogy a teljes tortenethez semmi koze nincsen. Az teny hogy a Naruto is ellaposodott kb a 150. resz kornyeken, de a Bleach az mar teljesen atment gyengebe onnantol, ahogy elhagyta Aizen a halalistenek varosat. Ellenben a Narutonak meg neha sikerul jo reszeket kihozni.
Teszem azt, mondjuk a legutolso dupla resz a Narutoban remekre sikerult amiben Kakashi sensei fiatalkorat mutattak be. -
Főleg, hogy az a rész még az elején volt, amire azt írta hogy jó volt, na mindegy :D -
Hogy mi van a maszkos bácsi maszkja alatt? Szerintem egyértelmű!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy másik maszk, csak hogy titokzatos maradjon! -
Jah... a Narutos Ramen főzős meg mi lehet maszkosbácsi maszkja alatt sokkal komolyabb dolog... de tényleg! -
Jah egy kabare. -
Olyan, mint mikor a halálistenek városában volt a banda, és a következő részben meg Ichigo húgai szellemet irtottak a bohóccal?
-
Ja, Narutonál is ugyanez megy, de ott ahogy hallom még a canonba is raknak fillert, pl. a Zabuza kardos részbe nemrég.
A Bleachnél meg nem jön rá a készítőkre az 5 perc, azért vannak ezek a fillerek, hogy ne érjék be a mangát... És azért szakad meg a történetszál újabban, mert a mostani felállásban nem lehet olyan fillert berakni, ami abban az idő intervallumban lenne mint ahol az anime éppen tart
Mivel most pl majdnem az összes szereplő fel van sorakoztatva a harctéren
-
Mert a Naruto nem ugyanaz 300 rész óta? Ne mond hogy ott mutattak már akármi újat... #26603 is megerősít benne hogy felejtős :D -
Az erőviszonyok teljesen gázok, összevissza vannak... ezt mondjuk lehet arra fogni hogy mindegyik gyakorol csak nem mindnél mutatják :) -
Rundstedt17 #26605 Mondom Barátok Közt....AZ A BAJ hogy a szerző nem akar felhagyni teljesen kiaknázza csontig szívja az ötletét,tehát addig nyírja a juhot amíg meg nem döglik...TEHÁT A TÖRTÉNET potenciálján felül akar teljesíteni,felkellene fogniuk hogy nem tészta amit nyújtani kell...ERRŐL jut eszembe a tipikus felállás:
-kitalálok vmi célt egy szereplőnek amiért útra kell
-adok hozzá néhány útitársat
-random fillerek,kitöltő csaták,kitöltő kalandok,cselekményt cseppekbe adagolod
-a vég ki fejlet mellőzése,csak a jelentéktelen kalandok......
-Nem akar végetérni, mindig más ötletek merülnek fel és már rég nem emlékeztet arra, aminek indult
-
Aha, de most a mangáról beszéltünk. -
Bár csak néha nézek bele, de azért itt egy pár számomra érdekes dolog a Narutoból:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pain feltámasztja a konohai holtakat, Naruto még mindig Sasuke-mániás, miatta még szétverni is hagyja magát
Meg ha már Hinata szerelmet vallott, akkor nem értem Naruto miért nem válaszolt rá valamit
-
Rundstedt17 #26602 Jóhogy láttam van bad end csakhogy:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén minden jóra fordul,az a átkozott DISNEYS BEFEJEZÉS az agyamra ment,még csak annyi sem volt hogy legalább lelövi a csajt mellé ment a lövés,mondom fasza akkor legalább kinyírják a gonosz szöszit(már nem emlékszek nevére)de erre megmentik őt is gondolom na ennyit a bad endekről,hiába történtek meg Rika mindig újra tudta kezdeni az utolsó lehetőséget meg megnyerik magyarán HAPPY END..... -
Jobb hat. Amugy ne csodalkozzatok, mar reg bekellett volna fejezni a sorozatot es egy kis pihenot adni neki, mert amilyen jo volt az eleje, ugy laposodik el a Bleach. Tudhatnak hogy tobb szaz resz utan nehez fentartani az erdeklodest, vagy pedig nagyon extra minosegunek kellene lennie minden resznek, ami valljuk be nem jellemzo a Bleachre.
Kifejezetten az is a sorozat ellen van, hogy van, amikor a keszitokre rajon az ot perc es a tortenetszal megszakad es betesznek vagy 30 reszt ami teljesen masrol szol, aztan minden elozmeny nelkul visszaternek a 30 resszel azelotti tortenet folytatasahoz. Na ez teljesen kikeszitti a Bleacht.
-
lol :))
de hol marad a zold UFO? -
Ichigonak csak fel kell másznia egy égig érő totemoszlopon,majd ott egy fehér macska kitanítja és máris erősebb lesz nála, bevált sztorielem XD -
Nem hinném hogy Ichigo fogja legyőzni. -
en a Bleach-be arra vagyok kivancsi, hogy hogyan fogjak megoldani azt, hogy Ichigo logyozze Aizent. mikor seireteiben "osszecsaptak" akkor ichigo bankaiozott aizen meg meg a kardjat se huzta elo. azert annyit nem fejlodott, hogy aizen bankaiat kibirja es meg lehet, hogy aizennek is van hollow ereje. -
nem tudom :D inkább úgy fogalmaznék, hogy a bleachben több dolog nem tetszik mint a narutoban.. Bleachben folyamatosan a "jók" győznek :D és mindig úgy hozzák ki, hogy a szuper titkos képességük semmit sem ér :D de persze h van még mindig vmi újabb képességük amivel simán győznek :D és sokszor olyan túlzásokba esnek :d mint kenpachi csak egy kézzel harcol :D de 2 kézzel olyan imba hogy az espada sírva futhat el :D Narutoban ezzel szemben kicsit "reálisabb" már ha lehet ezt mondani egy animere:D és nem feltétlenül a jó győz..
És utólag :D a dragon ball volt az első anime :D jó volt az akkor :D -
ja, de a legjobb a dragonball mi? :D ROFLMAO XDD -
Miért jobb? Kiváncsi lennék a véleményedre. -
jobb is a naruto mint a bleach :P -
csodálod? :D Én a Naruto pozícióját csodálom... pedig arról is hallottam sok "szépet" ...
Ábra SankakuComplexről van -
Amúgy ez az ábra honnan van? -
azert a Bleach is hogy megy lefele... -
Mégis vették, a Jumpnak meg főleg az számít hogy fogyjon a cucc
-
Naruto (ナルト)
One Piece (talán) (ワンピ)
Bleach (ブリーチ)
Gintama (銀魂)
Hitman Reborn (リボーン)
.
.
.
To-love-ru in trouble (とらぶる) (egyébként vicces cím :D Trouble - To-love-ru, mind2 toraburu xD)