72814
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Akkor az a régebbi verzio ami nem követi a mangát és ezért a 2. fele a többségnek nem tetszett(teli van nem épp jó megoldásokkal)
Viszont a legujabb Brotherhood alcimet viselö verzio(2009-ben kezdték) már teljesen a mangát követi, és eszméletlen jó :) -
Kicsit még kaotikus nekem a téma... Beast-et kérdeztem pl a forrásokról is...
Nekem a FMA-ból az a sorozat van meg teljesen, aminek az első részének címe: A napisten.
Majd "A tiltott test"...stb.
-
Én is így gondolom - mintha az anime nézéshez diploma kellene [igaz, nekem van, de ez most lényegtelen]...
-
Ugye a Fullmetal Alchemist: Brotherhood-ot nézed? Ez a 2009-es verzio, az elözö sajnos nem lett egy nagy szám, viszont a Brotherhood-ot mindnképp érdemes végignézni. -
Kihagytam az igazán elsőt amit megnéztem [mert nem az Elfen Lied volt az]: Blood+.
Az is nagyon tetszett, igaz, nem taglózott annyira, mint a már említett.
-
Én meg FLCL-val kezdtem az anime nézést, és egyből beleszerettem, pedíg azt sem ajánlják kezdőknek.
Szerintem sokan a rajongók közül hajlamosak túldimenzionálni ezt a témát, mintha az hogy valaki eddíg nem nézett animét az azt jelentené hogy egy retardált, akinek az agya csak a Barátok Közt-öt képes feldolgozni, és leblokkol ha bármi kicsit is szokatlant lát. -
Nekem annyira, hogy most el nem tudom képzelni hogy bármi más elé üljek. Tényleg.
Várnom kell legalább 1 hetet míg rendesen végignézem a Full Metal Alchemist-et [első rész után tettem félre, ínséges időkre]. -
Nekem sokadik animem volt az Elfen Lied és elsőre dropoltam az első rész után. Csak később vettem rá magam, hogy folytassam miután itt annyian beszéltetek róla. Meglepően jó lett végül. xD -
Nekem is az Elfen Lied elsök között volt amit megnéztem, és eszméletlenül bejött :) -

Amúgy, nem tervezem orrba-szájba fogyasztani az anime-ket - főképp nem a kiddie és a sulis hangulatúakat, de az biztos, hogy egy Cowboy Bepop, Hellsing, Elfen Lied után lesz még mit megnéznem - majdnem minden kategóriában... :)
-
Igen, Elfen Lied. A Special-t is megnéztem.
A 13. rész "hung up"-ja [szándékosan nem cliffhanger] után olyan-de-olyan "Te jó ég!" szakadt ki belőlem...!
Na meg a vége...
Ott maradtam rendesen.
-
Mondhatod nekem, Suzumiyával kezdtem amit ugye akkor nem sorrendbe adták a részeket, én se tudtam,hogy mi van, mi ez de nagyon jó benyomást keltett bennem:D -
Üdv a világunkban.:DD -
"Azok... akik azt hiszik, hogy múltbeli hibáikat sajnálattal jóvá tehetik, nem érdemelnek bocsánatot."
Ez Elfen Lied? :D Ha igen, akkor jó rég láttam.
(Amúgy érdekes, hogy anno FAQban úgy volt említve, hogy kezdő animéseknek nem ajánlott, ezzel szemben én is kezdőként néztem meg, meg elég sok embertől hallom ezt, és úgy általában pozitív benyomást tesz.)
+jelenleg fakó, kék, Elfen Liedes banner néz rám... Ezt valahogy muszáj mindig megemlíteni, mikor a témához illő banner van :D -
Aláírásodban szereplő idézetet tartalmazó Elfen Lied-et épp tegnap fejeztem be - kezdő anime-sként :) Imádtam minden pillanatát. S nem az ecchi miatt.
Amúgy meg:
"Regret is something allowed only to people who have the right to look back on the past."
-
jah értem :)
köszi -
Korrekt fejtegetés, de én inkább már nem hiszek semmit.
Jó lenne, ha a decemberi special erről szólna, de sajnos biztos csak valami baromkodós rész lesz.
-
Tenshi az angyal japánul, van is olyan sub ami így hagyta a nevét. -
Tenshi név honnan jött? :O
Amugy egyetértek veled, valoszinüleg igy van(Lost-ban volt hasonlo dolog, aki látta tudja miröl beszélek :) )
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A My Song-ot meg ugye ebben a köztes "világban" irta meg Iwasawa, igy simán ujjászületése utána "eszébe juthatott" és simán lehetett belöle sikeres zenész. Szoval nem is kell, h emlékezzenek rá, hiszen az utolso képkockán épp zenét hallgat Kanade(lehet látni a fülhallgatot a fején) szoval csak épp a legujabb sláger zenét dudolta :D -
Angel Beats!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kanade megkapta Yuzuru szívét, élt, majd meghalt. Azért került abba a világba, mert meg akarta köszönni Otonashinak a szívet.
Otonashi amnéziával került oda... Ha úgy vesszük kétszer is meghalt. A balesetnél belső sérüléseket szerzett. Ez vezetett a halálához. Utána ugye a szívét Kanadébe ültették. Na most a szíve nem halt meg addig, amíg Kanade is élt, így a lelke sem került be abba a világba. Illetve bekerülésének is valószínűleg két célja/oka volt.
1. Hogy Tenshi köszönetet mondhasson
2. Mert amnéziája miatt csak a balesetig emlékezett, vagyis hiba történt. Neki nem volt megbánása az életben. Vagyis volt, sok volt ráadásul, de végül békében távozott a donor-lappal.
Miután visszatért az emlékezete (Mikor Kanade mellkasán aludt), azért nem tűnt el, mert addigra már új célt talált magának.
Ennél logikusabbra nem tudom kihozni :D
Itt felmerül, az a probléma, hogy Tenshi már régebb óta ott van, Otonashi meg csak akkor érkezett. A teóriám szerint egyszerre kellett volna megérkezniük. Bár nem szükségszerű, hogy abban a világban a fizika törvényei működjenek, hogy az idő úgy teljen, mint ahogy nálunk. Illetve az odajutás sem feltétlen "egyenes úton történik", esetleg aki/ami(k) odajuttatják a lelkeket nem biztos, hogy automatikusan, és lehet hogy szortíroznak.
Most töröltem le Angel Beats!-t és megnéztem a zenés részeket előtte. Azért írtam ezt a kis szösszenetet, mert szóba került, hogy Kanade esetleg csak kómában van, de ezt marhaságnak találom.
Másrészt az alternatíva, hogy MINDENKI kómában van... MALon mintha felmerült volna ilyesmi, és nem hülyeség.
-Iwasawa a fejsérülésével?
-Yurippe a sokk miatt? Nem mondta hogyan halt meg. Lehet, hogy nem is halt meg, csak erre a téves következtetésre jutott.
-Hinata drog miatt?
Ez az elmélet viszont azért hibás, mert a végén ugye Otonashi és Kanade összefutnak. Na most Otonashi biztosan meghalt. Tehát itt hiba van.
Volt még kérdés, hogy ez a találkozás hogy volt lehetséges?
Reinkarnáció. Akik jó életet éltek, újból emberek lehetnek. Az érzelmeik és kötődésük miatt, lehet hogy megadatott nekik az, hogy közel egy helyen szülessenek újra, vagy legalábbis az élet során sodródjanak közel egymáshoz, és az intenzív érzelmek miatt valahogy magukkal vitték az új életbe a My Songot :)
tl;dr
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tenshi halott volt és nem kómás. -
Aztán lehet, hogy csak túl konzervatív vagyok :) pedig nem is. -
Azért sokszor hallani, hogy külföldiében dobnak egy animét a csapatok, mert Licensed :) Szóval inkább nem kísérletezgetnék... jó így a szürke zónában... Meg jobb ez míg nem mainstream... Így is vannak sokan, akiknek gőzük az egészről, és riporterek meg hasonlók persze, hogy őket találják meg... nem kicsit imázsromboló... -
Attól függ mennyire lennének aktívak idehaza a jogvédők.
Odakinn is sokkal inkább megy a sorozat-/filmfordítások, mint a licenselt anime.
Persze az utóbbihoz is készül azért általában felirat, főleg, ha már egy ideje fordították, de sok csapat leáll vele.
És, hogy miért? Valószinüleg mert az anime forgalmazók aktívabban próbálnak gátat vetni a fansubnak, releasenek. -
igen, biztos ezért foritanak olyan sorozatokat is amik nálunk szinkronosan is mennek a tv-ben(lost, fringe, csak pár példa) :)
Semmit nem éreznének meg a fansubberek kb. -
Hogy áruljanak DVDt, ahhoz licenszelni kell az animéket.
Ha licenszelik, akkor máris vonatkozik tudtommal rájuk is az artisjusos <csúnyaszavak helye, nem öncenzúra, csak nem férne ki> vagy valami más hasonló szervezet szabályozása... fansubberek potenciális bevételkiesést jelentenének, ezért rájuk szállnának...
késő van, fáradt vagyok, bocsi ha rosszul fogalmazko -
Még az amerikai filmsorozatokhoz is készül fansub, csak azért hogy ne kelljen rájuk pár hónapot várni szinkronnal, hát még főleg készülne ha a 4kids szintű szinkront kéne helyettesítenie. -
mért?? komolyan nem értem a logikát mögötte... -
Mert minden komolyabb magyar subbercsapat közös megegyezés alapján felhagyna a fordítással? -
már mér lenne vége a suboknak??? -
magyar crunchyrollt akarok :D -
a magyar helyzetet nézve egyéb téren, nem is kell... nem kívánok magyar funimationt vagy 4kidst... és ti sem. suboknak annyi lenne :) -
és szerintem sokáig nem lesz jobb a helyzet ilyen téren... -
kar... ilyenkor rosszul esik, hogy itt nincs annyira elterjedve az anime :( -
Kétlem... Talán megrendelésre hozna pl. az animeland. -
lehet Magyarorszagon anime blu-ray-t kapni, angol felirattal legalabb? engem szemely szerint az unlimited blade works erdekelne. -
Bocs, az aktuális rész a végére elfelejtődött...
de FMA Brotherhood eléggé aktuális... ahogy Angel Beats is... -
Lehet... Van valami speckó japán kifejezés erre? Mert anno mintha láttam volna. Esetleg ilyen szituációban levő karakterekről milyen kulcsszó alapján lehetne képeket találni?
---
Dienesoft: minden animerajongó, vagy minden animerajongó, akinek az ingerküszöbe nem talajszint alatt van? :D
Bleachet, Narutot "mindenki" nézi... minőség... én speciel droppoltam most Bleachet... majd ha eljut addig a részig ami most van mangában, azokat megnézem, de már nem fogom jelölni.
Narutot meg nem is néztem. Túl "dragonballos". Bleachet is csak azért kezdtem el, mert kardok vannak benne...
Egyébként Fullmetal Alchemist meg Fullmetal Alchemist Brotherhood. Elég hosszúak és ismertek. -
Hát most megy a High School of the Dead amit ugy tudok sokan néznek, most jött ki nemrég a 2. rész.
Aztán ami nekem még szimpatikus(bár még nem láttam) az Occult Academy, az is most megy(2. résznél jár). A többit nem tudom, h mit érdemes a mostani aktuális sorozatokbol nézni, majd a többiek segitenek. :)
Off: Nem leszek 1hétig(szombaton megyek horvátba), ugyhogy ne irjatok sokat :D -
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami jó sorozatot, ami most is megy (tehát aktuális) és konkrétan "minden anime rajongó" nézi? Folytatásosra gondoltam...anno néztem az "Elfen Lied"-et, de annak is vége lett, pedig nagyon jó volt. Na valami ilyesmi van még?:)
Köszi szépen! -
plö kis csomagolt édesség?