72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • dienesoft
    Hali!

Szerintetek melyikkel kezdjem? Cowboy Bebop VS Code Geass?:) Nem tudom eldönteni...
  • Zomil
    huhh AA alapján mindegyik elég szimpi, nehéz dönteni :D
    Sztem mind a 3-at megnézem majd, köszi!
  • IMYke2.0.0.0
    Hú gyerekek - "Angel Beats!" rendesen ütött, mindenhol.
  • armageddon666
    Eeeeeh, Őszi Animecon megint PeCsában? :\ Pedig a múltkori hely nagyon jó volt... El lehetett férni a nagyteremben... meg úgy a többi rész is jobb volt... PeCsa egyszerűen kicsi már ehhez... már 2 éve is kicsit volt, azóta csak "romlik" a helyzet...
  • armageddon666
    Ez viszont nem korbéli összehasonlítás :DDD közel egyidős a két mű... legalábbis mindenképp egy érából jöttek... szóval két eltérő stílus, de azért a stúdió meghatározó jegyeivel, meg a karaktertípusoknak a tipikus jellegével. De mégis egy korból :S Szerintem hagyjuk a témát :D lehet rosszul fejezem ki, hogy mire gondolok, de lusta vagyok képet keresni hozzá :\

Szerintem a két ábra amit korábban linkeltem jól mutatja azt, amiből kiindult ez az egész társalgás :)
  • BEAST #32597
    Biztos van még sok, de ami most hirtelen eszembe jut: Macross Frontier, Heroic Age, Vandread.
  • armageddon666
    KyoAnira gondoltam, sry... vágom egyébként :D K-K miatt kevertem most...
  • Zomil
    Valóban nem vesztettem tul sokat, de azért jó volt elolvasni a lelkesedéseket :D

És Blue Gender-t nem fikázni, mondjuk lehet, h azért, mert az volt ez elsö anime amit tudatosan anime-ként néztem, de engem megfogott(nem tökéletes de sosem fogom elfelejteni az biztos, az opening zenéjét brámikor eldudolom, pedig hallottam már sokkal jobbat is :D)

Amugy most bepotolom a lemaradásom HOTD-bol meg elkezdem az occult academy-t ugy olvastam itt pár embernek bejön :)
    Aztán ott van még a Chrno Crusade, viszont utána fogalmam sincs mit nézzek, valami vidámabb lazábbat jó lenne valami történettel :)

Jut eszembe, valami jó sci-fi anime-t tudtok mondani? Olyasmire gondolok, h vannak benne nagy ürcsaták ilyesmi(mint a tengen toppa vége fele), nem feltétenül mecha. Ilyen stilusut még nem láttam.(Cowboy Bepop be van tervezve, az is ilyesmi ha jól tudom, de ezen kivül érdekelne valami "frissebb")
  • IMYke2.0.0.0
    "I'll be back!" - ez kész :))))))
  • IMYke2.0.0.0
    "Angel Beats!" - 5. epizód - egyszerűen szétröhögöm az agyam :)))))
  • Lelouch
    Ez a szomorú helyzet. Sajnálom azokat, akik mindig várják az új fejezeteket, biztos őrjítő lehet...
  • NEOreg3
    a legújabb 2 fejezet előtt iktatott be egyet, már megint?:D
  • knightbali
    Valahol olvastam, hogy most is be akar iktatni egy fél éves szünetet... így tényleg nem lesz befejezve.
  • Jakuza001
    Van osszefugges. Nezd meg peldaul a Mononoke hime es a Nausikat es egybol feltunik a szinte teljes hasonlosag a foszereplok kozott. :D
  • Lelouch
    Ha nem fog a közeljövőben gyorsítani a csigalassú tempóján a mangaka, akkor tuti nem lesz befejezve.
  • Ruley
    bocsika, ez nagy lett.
  • Ruley
    A Key egy VN kiadó, az Angel Beats az első animéjük, a korábbiakat a KyoAni animálta.

Szerintem ha van is ilyen összefüggés, az is inkább az egyes projectek művészeti vezetői miatt van, akik maradhatnak is egy stúdió élén, de cserélődhetnek is.
    pl, Nagato Rei-hez hasonlóan, ugyanazok az alapkarakterek más feldolgozásban, de most egy stúdión belülről:

• NEOreg3
    valahol azt olvastam, hogy most jár 60%-nál a történet és 20 év alatt jutottunk ide

ha valaha be is fejezi Miura-sensei, akkor lesz 70+ éves

én azért remélem, hogy van valami tartalékmegoldás a tarsolyában arra az esetre, ha ez mégsem sikerülne.
  • Lunki88
    Egyébként a rajz stílusok kapcsán, aki nézi a Naruto Shippuuden-t szerintem az is megfigyelhette már, hogy ott néha részenként változik a stílus. Mivel több csapat készíti az animét, ezért némelyik epizódnál elég szembetűnő a különbség.
  • armageddon666
    inkább a reálisabb veszélytől félj... meghal a mangaka mielőtt vége.
  • armageddon666
    De minden stúdiónak van egy meghatározó saját stílusa... Nézz meg egy régi meg egy mai KEY animét. Látni fogod egyrészt, hogy jéé, tényleg ugyan az a stúdió, másrészt látod, hogy mit változtattak...
  • LasDen #32581
    nah...csak megnéztem az Asobi 2. részét...az a mondat, akkor is balfalság.....:D amúgy teljesen korrekt....csak ugye a jó részeket kitakarják :(
  • Lunki88
    Ehh... Értem én a poént csak nem szeretem. :D Amúgy tény hogy rengeteg az öldöklés benne, de ez már alapkelléke lett a mangának. Ha nem így lenne akkor nem lenne méltó a Berserk címre. :) Engem csak az zavar hogy túlontúl el van már nyújtva, és félek megöregszem mire befejezik. :D
  • IMYke2.0.0.0
    "Serial Experiments Lain" - nagyon ütős sorozat volt! Örülök, hogy láthattam.
  • NEOreg3
    a mondanivalójáról ez a kép jutott eszembe
  • Zomil
    Én azért sajnálom, mert szeretem az itteni kommenteket olvasgatni, de ez akkoris hatalmas mennyiség :D
    És még 2 HOTD résszel is le vagyok maradva :O
  • Ruley
    Jaj, szegénykém, egész héten az Elfen Lied volt a téma, te meg pont lemaradtál róla!? :P
  • Ruley
    Szerintem meg a stílusok változásában éppen hogy fontos különböző stúdiókat és műfajokat összehasonlítani. Elvégre éppen ez a változás forrása, hogy más irányzatok jelennek meg, és átveszik a régiek helyét.

A rajongók szemében betöltött szerepe alapján a Haruhi rengeteg szempontból az a 00-s éveknek ami az Evangelion volt a 90-es éveknek, (még ha a témájuk teljesen más is). Ilyen szempontból érdekes, hogy van egy karakter, amit egyértelműen az előző ideál egyik karaktere ihletett, és azt az új ideál hogyan dolgozza föl.

Pl. mondhatnád hogy olyan karakterrel hasonlítsam össze aki nem moé, mert Rei idejében az még nem létezett, de ezzel értelmét veszítené az összehasonlítás, mert az egyik legfontosabb változás a karakterdizájnokban éppen az hogy közben elterjedt a moé műfaj, és rányomta a bélyegét az új szereplők megjelenésére.
  • Máté94
    Neked is szia :DD
  • Zomil
    Basszus képesek voltatok 1hét alatt 933hsz-t összehozni? mit csináltatok? :D
    azt hiszem most egy darabig el leszek mire elolvasom a hsz-eket.
  • Máté94
    Bővítgettem a listám megnézendő animékről, de sokhoz nincs végig felirat :S
  • LasDen #32571
    mi lenne ha nem pofáznál bele??? :D amúgy meg ha megnézed a listám, akkor van amit nem 1 rész után tettem oda ahol van....
  • Máté94
    Mi lenne ha egyszer nem az első rész alapján vonnád le a következtetéseket?:DDD
  • LasDen #32569
    ez a Natsume Yuujinchou nem nyűgözött le....parkolópályára is raktam az első rész után.....majd egyszer asszem :D
  • BEAST #32568
    Elég félelmetes tud lenni az biztos. :D

Megnéztem a Dance in the Vampire Bund című remekművet. Igaz sokkal jobb lett mint amire számítottam, de az is igaz, hogy nem számítottam túl sokra. :) Ez a vámpíros, vérfarkasos téma általában nem szokott bejönni, de egyszer meg lehetett nézni.
  • LasDen #32567
    Bamboo Blade :D
  • armageddon666
    "Persze mozgásban lehet jól néz ki, de így screenshoton nem túl meggyőző"

Pontosan... Sok olyat láttam már ami screenshoton olyan "meh..." aztán látom animálva és "wow!" szerintem ez is olyan

----

milyen Miya-Miya?

---

K-ON cosplay kép kicsi, alapból nem látok élesen, álmos vagyok szóval kifejezetten homályosan látok. Szóval... mi van vele? :D Ilyen állapotban egész normálisnak néz ki O.o
  • Máté94
    Egyedi......
  • LasDen #32564
    húú...ez a Miya-Miya elég beteg egy csaj :D
  • RelakS