1130
Milyen TV kartyat erdemes szerintetek venni?
-
#810 de a 480*576 -ot át kell majd méretezned..
Méret korlát? Nem ntfs-t használsz? Új fájlnál frameket nem dob el?
Egy képet tegyél már ki, hogy lássuk milyen minőségű..! -
#809 Nagyon jó codec az Xvid, 480x576 felbontással 88-as quality beállítással digitalizálok, 1700+-on 70% átlagos CPU load, 0 eldobott frame. Kb. 500KB/sec. wav (48KHz, 16bit, stereo) hanggal együtt az anyag. Egyetlen zavaró, hogy a kezdetnél nincs hang, csak pár másodperc után ( - mindig szinkronban van egyébként), így ha több fájlra rögzítek (a méret limit miatt), akkor az összes fájl első 1-2 másodpercben nincs hang. Nektek van is van hasonló problémátok? -
#808 Ezért van elvileg egységes illesztő felülete...
ez jelen esetben a WDM. Ami progi ezt ismeri azzal tudsz. Virtual dub csak VFW-t tud, tehát nem tudja kihasználni a kártyát teljesen... -
#807 Lehet! -
rayman2003 #806 HI
Édeklődék Pinnacle pctv pro-val más progival is lehet digitalizálni pl Power VCRII progi-al,vagy csak sajátal??? -
#805 Ez tényleg érdekes jelenség, másik kártyámmal volt ( bár valszeg hangkártya mintavételezése volt gyengébb )20 perces felvételnél 5-6 secet mászott el a hang. ami azért elég gáz. Pedig 0 eldobott frame, kb 70-80 % proci terhelés mellett, és a vincsi is győzte..
Lehet a videók KODEK hibája is, lehet a felvevő progi hibája is, meg a hangkártya minta vételezése is ...
Persze utána ki igazítottam az uleadms -el, dehát akkoris.. Mostanában ez nincs! ( más alaplap + proci + dig kártya .. ) -
#804 Frameket hagy ki a videóból, ettől a végén egyre rosszabb. Ezért próbáljad meg az iuVCR-t! Szinkronban a kép és a hang. -
#803 Próbálgattatok már Dr.DivX-el felvenni TV-ből. Elég szép a képe, csak néha elcsúszik a hang 1-2mp-vel, na ez mitől lehet? -
#802 Limitations Of The Fat-32 File System
Ezek szerint nincs limit. -
#801 Nekem csak 256 ram :(
Amúgy milyen oprendszerrel? Nekem most egy sínylődő win98se van, majd kipróbálom xp-vel hátha.. Xpvel lenne kérdésem, hogy ntfs alatt ugye nincs 2 ill. 4 GigaByte os korlát ??!!
tehát közös megegyezésre xvid kilőve.. -
#800 Hell!
perempe barátunk linkelt egy kicsit lejebb jó weblapot, sztem kezdésnek nem rossz : tényleg komoly lap
Az imagemixer progit én nem ismerem, ( lehet hogy jobb is ? :)
Felvételhez pedig az IUVCR -t ajánlom, lejebbi hozzászólások között szerialt is találsz hozzá.. Vagy ha szerkeszteni is akarsz : Premiere 7 vagy Ulead Media Studio 7 Pro. -
#799 Nagyon jó ez az xvid, nálam 768 MB ram van alatta + ki van kapcsolva az összes rezidens program. A tapasztalatok szerint nem olyen jó akkor egy 1700/2000+ Athlon XP, míg P4 géppel nincs tapasztalatunk.
Off:
Jó az idézet. -
#798 Hi
help kéne, mégpedig kamerárol akarok digizni, de amit adtak hozzá progit elég gyenge (sony kamera, imagemixer a szoftver), létezik valamilyen jobb digiző progi? vagy hogyan kéne ezt megoldani? :) -
#797 Hell, nekem is dobálja XVID del, az max utólagos tömörítésre használható ( egyenlőre sztem ). Nekem se vmi nagy menő a gépem, 2000+ Xp ( palomino :( ), Az érdekes az volt hogy kiírta az infó panelen hogy rögzített fps : ~ 15-20, visszajátszásnál viszont nem olyan gáz..
Proci használat végig 100% fölött!!!, pic video 2 nél pedig 60 % alatt... -
#796 Az iuVCR programban kipróbáltam a felvételt xvid codec-kel, működik is, de frameket dobálja: kb. 4 darabot hagy el másodpercenként 768x576 felbontás mellett, quality 80-85, Athlon XP 1700+. Ti is kipróbálnátok? Működik-e ez gyorsabb gépen? (Csak van itt Athlon XP 1700+ feletti processzor is.) Előre is köszönöm. (Az eredményeket itt tegyétek közre lehetőleg.) -
#795 Atyám ember! -
#794 mondom csak véletlenül kipattant a pci slotból! :-) -
#793 De hogyhogy? Ha nem húzod a vidkarit akkor megy a trévé kártya, ha meg húzod akkor sux??
Nekem csak kibasz*ttul melegszik a tv kari, ezért rosszabbak a tunig lehetőségek.. -
#792 de mondjuk ez csak 5000 volt baráti áron :-) -
#791 Na akkor Te is jól bevásároltál. -
#790 Húzva a vga-val már eggyáltalán nem megy.
:-( -
#789 OK, azt hanyagolom :) Köszi! -
#788 Nekem lifewiev van. Prime TV 34
Nekem nem jött be. Eredeti szoftware nem is jó meg minden!
szóval ilyet ne vegyé! -
#787 OK majd nézegetem őket. :) Leadtek? -
#786 Pinnacle-el jól jársz. -
#785 Asszem ez célzás volt hogy nézzek utána. Hidd el én is ismerek ilyen oldalakat, nem azért kértem segítséget, hogy ilyeneket mondjatok. Konkrét típusra lenne szükségem, amit valaki már kipróbált, jól működik, meg van elégedve. Véleményekre vagyok kiváncsi.
Mindezt azért mert az előző kártyám megvettem, 1 év múlva cég (eléggé ismeretlen volt) csődbe ment és most nincs XP-hez driver hozzá. Ezért mivel nem vagyok tisztában vele, hogy ezen a piacon ki a fenegyerek, ezért szeretnék egy tippet, hogy ne járjak megint így.
Kösz! -
#784 Például -
#783 Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valamilyen jobb fajta tv kártyát úgy 10.000 és 15.000 között max.? -
#782 http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=38910&start=30
Itt van driver, bár nekem nem pctv van. -
Amero #781 Ne fáradj, mert az üzenet ugyanaz amit itt látsz.. -
Amero #780 A Vision.dll már rajta van és így se stereo...
Az egyéb pro funkciók elő jönnek, de a stereo nem...
A Dscaler se ismeri föl...
A régebbi gépembe (PII 400 Abit BX6-2), minden fasza volt (régi driverrel)... Anno 98-at és Me-t használtam...
Én IRQ-ra gyanakodtam, de sosem volt türelmem minden variációt végig próbálni. Amit eddig próbáltam az nem eredményezett változást... -
#779 Bújócskázik az az üzeneted, mert most nem találom :)) De ha írsz egy hozzászólás számot, akkor talán egyszerűbb lesz megtalálni.
*777: Vissza fele van egy link a vision.dll -re, és azt írták hogy azzal ez a problem orvosolható..
régebben is XP-t és ME-t használtál? Nekem 98se alatt stereo beállításokat engedi, viszont a dscaler rave-nek ismeri fel. érdekes. -
Amero #778 Egy régebbi hozzászolás amihez még nem kaptam segítséget, de még mindig reménykedem..... -
Amero #777 Egy pár évvel ezelőtt (1-2) Vettem egy PCTV PRO kártyát ami teljesen jó csak azóta vettem egy új gépet és ebben már minden csak Rave-nek ismeri föl, így nem működik a Stereo hang. A beállításoknál eltűnt a stereo funkció semmi nem látszik a helyén (WinXP,WinME alatt egyaránt). Hogy lehet ez??? Ha esetleg tud valaki erről valamit, akkor azt előre is köszönöm.
U.i.: A gép egyébként MSI KT3 Ultra ARU egy 1900+ Athlon XP-vel. Már próbáltam állítani a az IRQ-t BIOS-ból, a kártyát áttenni másik slotba, de ezek nem segítettek semmit. -
#776 gondolom itt mpeg-2 -t akartál írni :DD Maradok a divx nél, szarok a dvd szabványokra -
#775 Ha nem akarod szerkesztgetni a felvett anyagot akkor a legpraktikusabb ha pl. virtualdubot használsz. Azt mindenhol ajánlják. ( külső mpeg-2 codecre szükséged lesz )
A bitrate beállítás meg mindenhol a kodek beállító panelja adja, tehát az nem program függő.
Viszont én általában szerkesztgetni szoktam, + rakok feliratot/ animot a videó elejére, ezt vagy UleadMedia Studio 7 el királyul megtudom, vagy ami hasonló ( de populárisabb :) Premiere 7. (( az UMS ben van beápített mpeg-2 kodek ))
iuVCR: hanyas verziód vaN???? Nekem simán a video fül alatt compression feliratnál, listbox ból kiválasztható.. kiválasztás után pedig configure.. ( a tömörítőknek mind1 hogy vfw -s vagy nem, szoktak működni a wdm el is )
Vision: winreinstall után megnézem XP-n és 98 on is, csakmég nem tudtam nekikezdeni, addig meg nem akarom babrálni.. de jövhéten muszály lesz :)) -
#774 Megy az iuVCR, de még csak mjpeg és dv felvételt próbáltam. DivX-et vagy külső codec-et hogyan tudok beállítani?
Milyen programmal tudom konvertálni legjobb minőségben mpeg-2 fájlba a felvett anyagot tetszőleges beállításokkal (resize, bitrate beállítások, stb.)? -
#773 Az mpeg-4 durván 6-7-szer tömörebb az mpeg-4, de gyakorlatilag azonos minőséget tud.
MPEG-4 - Másolás DVD-rõl CD-re -
#772 Na mi van a PC-TV Visionnal? -
#771 a weblap viszont tényleg mindenre kiterjedő!!
átnézni viszont csak offline ban fogom.