TV kartya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Vision.dll már rajta van és így se stereo...
Az egyéb pro funkciók elõ jönnek, de a stereo nem...
A Dscaler se ismeri föl...
A régebbi gépembe (PII 400 Abit BX6-2), minden fasza volt (régi driverrel)... Anno 98-at és Me-t használtam...
Én IRQ-ra gyanakodtam, de sosem volt türelmem minden variációt végig próbálni. Amit eddig próbáltam az nem eredményezett változást...
Az egyéb pro funkciók elõ jönnek, de a stereo nem...
A Dscaler se ismeri föl...
A régebbi gépembe (PII 400 Abit BX6-2), minden fasza volt (régi driverrel)... Anno 98-at és Me-t használtam...
Én IRQ-ra gyanakodtam, de sosem volt türelmem minden variációt végig próbálni. Amit eddig próbáltam az nem eredményezett változást...
Bújócskázik az az üzeneted, mert most nem találom 😊) De ha írsz egy hozzászólás számot, akkor talán egyszerûbb lesz megtalálni.
*777: Vissza fele van egy link a vision.dll -re, és azt írták hogy azzal ez a problem orvosolható..
régebben is XP-t és ME-t használtál? Nekem 98se alatt stereo beállításokat engedi, viszont a dscaler rave-nek ismeri fel. érdekes.
*777: Vissza fele van egy link a vision.dll -re, és azt írták hogy azzal ez a problem orvosolható..
régebben is XP-t és ME-t használtál? Nekem 98se alatt stereo beállításokat engedi, viszont a dscaler rave-nek ismeri fel. érdekes.
Hajrá Dózsa György!
Egy régebbi hozzászolás amihez még nem kaptam segítséget, de még mindig reménykedem.....
Egy pár évvel ezelõtt (1-2) Vettem egy PCTV PRO kártyát ami teljesen jó csak azóta vettem egy új gépet és ebben már minden csak Rave-nek ismeri föl, így nem mûködik a Stereo hang. A beállításoknál eltûnt a stereo funkció semmi nem látszik a helyén (WinXP,WinME alatt egyaránt). Hogy lehet ez??? Ha esetleg tud valaki errõl valamit, akkor azt elõre is köszönöm.
U.i.: A gép egyébként MSI KT3 Ultra ARU egy 1900+ Athlon XP-vel. Már próbáltam állítani a az IRQ-t BIOS-ból, a kártyát áttenni másik slotba, de ezek nem segítettek semmit.
U.i.: A gép egyébként MSI KT3 Ultra ARU egy 1900+ Athlon XP-vel. Már próbáltam állítani a az IRQ-t BIOS-ból, a kártyát áttenni másik slotba, de ezek nem segítettek semmit.
gondolom itt mpeg-2 -t akartál írni 😄D Maradok a divx nél, szarok a dvd szabványokra
Hajrá Dózsa György!
Ha nem akarod szerkesztgetni a felvett anyagot akkor a legpraktikusabb ha pl. virtualdubot használsz. Azt mindenhol ajánlják. ( külsõ mpeg-2 codecre szükséged lesz )
A bitrate beállítás meg mindenhol a kodek beállító panelja adja, tehát az nem program függõ.
Viszont én általában szerkesztgetni szoktam, + rakok feliratot/ animot a videó elejére, ezt vagy UleadMedia Studio 7 el királyul megtudom, vagy ami hasonló ( de populárisabb 😊 Premiere 7. (( az UMS ben van beápített mpeg-2 kodek ))
iuVCR: hanyas verziód vaN???? Nekem simán a video fül alatt compression feliratnál, listbox ból kiválasztható.. kiválasztás után pedig configure.. ( a tömörítõknek mind1 hogy vfw -s vagy nem, szoktak mûködni a wdm el is )
Vision: winreinstall után megnézem XP-n és 98 on is, csakmég nem tudtam nekikezdeni, addig meg nem akarom babrálni.. de jövhéten muszály lesz 😊)
A bitrate beállítás meg mindenhol a kodek beállító panelja adja, tehát az nem program függõ.
Viszont én általában szerkesztgetni szoktam, + rakok feliratot/ animot a videó elejére, ezt vagy UleadMedia Studio 7 el királyul megtudom, vagy ami hasonló ( de populárisabb 😊 Premiere 7. (( az UMS ben van beápített mpeg-2 kodek ))
iuVCR: hanyas verziód vaN???? Nekem simán a video fül alatt compression feliratnál, listbox ból kiválasztható.. kiválasztás után pedig configure.. ( a tömörítõknek mind1 hogy vfw -s vagy nem, szoktak mûködni a wdm el is )
Vision: winreinstall után megnézem XP-n és 98 on is, csakmég nem tudtam nekikezdeni, addig meg nem akarom babrálni.. de jövhéten muszály lesz 😊)
Hajrá Dózsa György!
Törölt felhasználó
Megy az iuVCR, de még csak mjpeg és dv felvételt próbáltam. DivX-et vagy külsõ codec-et hogyan tudok beállítani?
Milyen programmal tudom konvertálni legjobb minõségben mpeg-2 fájlba a felvett anyagot tetszõleges beállításokkal (resize, bitrate beállítások, stb.)?
Milyen programmal tudom konvertálni legjobb minõségben mpeg-2 fájlba a felvett anyagot tetszõleges beállításokkal (resize, bitrate beállítások, stb.)?
Törölt felhasználó
Az mpeg-4 durván 6-7-szer tömörebb az mpeg-4, de gyakorlatilag azonos minõséget tud.
MPEG-4 - Másolás DVD-rõl CD-re
MPEG-4 - Másolás DVD-rõl CD-re
a weblap viszont tényleg mindenre kiterjedõ!!
átnézni viszont csak offline ban fogom.
átnézni viszont csak offline ban fogom.
Hajrá Dózsa György!
Nekem nem cél az asztali dévédé.. viszont mpeg -4 bõl is van csomó féle. Nem tudom mennyi minõség különbség van az mpeg 2 ( svcd) hez képest..
Hajrá Dózsa György!
Törölt felhasználó
Codecs put to the test. (Ilyen egy komoly weblap.)
http://www.aussievideosearch.com/index.html
Mpeg-4 a létezõ legjobb tömörítési eljárás (1CD-re ráfér egy DVD közel tökéletes minõségben), a Windows tömörítésén kívül. De! Senki se tud ilyen formátumot lejátszani hagyományos asztali DVD-n.
http://www.aussievideosearch.com/index.html
Mpeg-4 a létezõ legjobb tömörítési eljárás (1CD-re ráfér egy DVD közel tökéletes minõségben), a Windows tömörítésén kívül. De! Senki se tud ilyen formátumot lejátszani hagyományos asztali DVD-n.
Perempe: milyen mjpeg kodekkel próbáltál felvenni??? simán kéne vinni a 1700 adon... a helye viszont tényleg sok, viszont házi használatra úgygondolom hogy nem 2 órákat vesz fel senki, mert túl sokat kell szerkesztgetni a saját felvételeket ( legalábbis nálam.. )
Svcd-ben ellehet érni divx minõségét??? Milyen beállításokkal? Vbr 6000 kbit/s ?
Svcd-ben ellehet érni divx minõségét??? Milyen beállításokkal? Vbr 6000 kbit/s ?
Hajrá Dózsa György!
Törölt felhasználó
Az iuVCR programot tudom mindenkinek bátran ajánlani.
Törölt felhasználó
WinDVR 3.
Törölt felhasználó
WinDVR programmal szeretnék felvenni mpeg-2-t, de rossz a felvett hang minõsége. (A felvett mpeg-2 video nagyon jó minõségû.) CX23881 chipre alapul a kártyám.
Dekódoló progi sok beállítással:
ExoTV 5.011 ( date 2002 es )
ExoTV 5.011 ( date 2002 es )
Hajrá Dózsa György!
Hell!
Ti használtok tweaked drivert (?grapler) a tv tunerhez? Milyen tapasztalataitok vannak vele?
Találtam két forrást, igaz már régebbiek, 2002 környékiek, de hátha jobb mint a mostani:
BTwinCap
iuLABos változat
valamint találtam két nagyon régi dekódoló progit cédén, újabb verzsön után lehetne nézni, progi neve:
AVANT 0.93 - Decoding pay TV
AVT - Another VideoCrypt Tool 1.10 ( ugyan az lenne az elsõ kettõ ???? )
3.0 Other software Pay-TV hacks
===============================
For Nagravision, there are some real-time hacks available. About Videocrypt, I
didn't saw anything other than AVANT.
The best place for TV-Card based hacks is eurosat page
The VC algorithm is from Markus Kuhn. Thanks to him.
His (interesting) site: www.cl.cam.ac.uk/~mgk25
meg a másik:
FreeTV 5.20
ehhez semmilyen link nincs a readmejében.
Ti használtok tweaked drivert (?grapler) a tv tunerhez? Milyen tapasztalataitok vannak vele?
Találtam két forrást, igaz már régebbiek, 2002 környékiek, de hátha jobb mint a mostani:
BTwinCap
iuLABos változat
valamint találtam két nagyon régi dekódoló progit cédén, újabb verzsön után lehetne nézni, progi neve:
AVANT 0.93 - Decoding pay TV
AVT - Another VideoCrypt Tool 1.10 ( ugyan az lenne az elsõ kettõ ???? )
3.0 Other software Pay-TV hacks
===============================
For Nagravision, there are some real-time hacks available. About Videocrypt, I
didn't saw anything other than AVANT.
The best place for TV-Card based hacks is eurosat page
The VC algorithm is from Markus Kuhn. Thanks to him.
His (interesting) site: www.cl.cam.ac.uk/~mgk25
meg a másik:
FreeTV 5.20
ehhez semmilyen link nincs a readmejében.
Hajrá Dózsa György!
igen kössz, most kezdtem letölteni azt is. ezt hittem hogy ugyan az a verzsön mint ami nekem is van. de mintha ez a iuvcr setup.exe nem tartalmazna crack-et...
amúgy te menedszeled ezt a kínai lapot?
amúgy te menedszeled ezt a kínai lapot?
Hajrá Dózsa György!
Off topik:
... igen de IuVCR hez még itt sincsen ...
meg érdekelne még Protel 98 hoz is hasonló megoldás...
... igen de IuVCR hez még itt sincsen ...
meg érdekelne még Protel 98 hoz is hasonló megoldás...
Hajrá Dózsa György!
http://epica.nl
Még most töltöm lefelé, szépen csordogál.
*748: cracket- serialt nem tudsz mondani pár prg-hez?
*748: cracket- serialt nem tudsz mondani pár prg-hez?
Hajrá Dózsa György!
Ejnye:
"Ulead COOL 3D Studio v1.0 Ãâ·Ñ°æ + ×é¥þ°ü <ÎåÐÇ>ÎåÐÇ> 2002-12-14 12.69 MB 231099
....3D µ²Ì¬Ó붯̬×ÖÐÎÖÆ×÷±¤µß£¬ÄÚ½¨·Ç³£¶àµÄ²ÄÖÊÓ붯»ÌØÐ§Ä£°å¿É±©Ñ·ÔñÌ×Ó÷£ÓÃCOOL 3D£¬ÄãÒ²¿ÉÒÔÖÆ×÷³öºÜ¿áµÄÁ¢Ìå×Ö£¬ÃÀ»¯ÄãµÄÍøÒ³·£Äã²»½öÄÜÖÆ×÷jpegºÍgifÍ¥£¬Äã»±¿ÉÒÔ×ö¶¯»gif£¬Äã²»½öÄÜÓÃCOOL 3D×öÍøÒ³ÉϵÄÍ¥ÐΣ¬Äã»±¿ÉÒÔÓÃËü×öÓи÷ÖÖЧ±ûµÄ±êÌâ·¢¶ÔÏó·¢±êÖµµÈµÈ·£ Ulead COOL 3D Studio ÈÃÄú¿ìËÙ×÷¶¯Ì¬µÄ3D±êÌâºÍ¶¯»£¬¶øÍêÈ«²»Ð봫ͳ3DÈíÌåµÄ¸´ÔÓ²Ù×÷£¬ÊÇÍøÒ³ºÍӰƬÉè¥ÆÖÆ×÷ÈËÔ±µÄ±Ø±¸±¤µß..
"
kössz hogy lefordítod.
"Ulead COOL 3D Studio v1.0 Ãâ·Ñ°æ + ×é¥þ°ü <ÎåÐÇ>ÎåÐÇ> 2002-12-14 12.69 MB 231099
....3D µ²Ì¬Ó붯̬×ÖÐÎÖÆ×÷±¤µß£¬ÄÚ½¨·Ç³£¶àµÄ²ÄÖÊÓ붯»ÌØÐ§Ä£°å¿É±©Ñ·ÔñÌ×Ó÷£ÓÃCOOL 3D£¬ÄãÒ²¿ÉÒÔÖÆ×÷³öºÜ¿áµÄÁ¢Ìå×Ö£¬ÃÀ»¯ÄãµÄÍøÒ³·£Äã²»½öÄÜÖÆ×÷jpegºÍgifÍ¥£¬Äã»±¿ÉÒÔ×ö¶¯»gif£¬Äã²»½öÄÜÓÃCOOL 3D×öÍøÒ³ÉϵÄÍ¥ÐΣ¬Äã»±¿ÉÒÔÓÃËü×öÓи÷ÖÖЧ±ûµÄ±êÌâ·¢¶ÔÏó·¢±êÖµµÈµÈ·£ Ulead COOL 3D Studio ÈÃÄú¿ìËÙ×÷¶¯Ì¬µÄ3D±êÌâºÍ¶¯»£¬¶øÍêÈ«²»Ð봫ͳ3DÈíÌåµÄ¸´ÔÓ²Ù×÷£¬ÊÇÍøÒ³ºÍӰƬÉè¥ÆÖÆ×÷ÈËÔ±µÄ±Ø±¸±¤µß..
"
kössz hogy lefordítod.
Hajrá Dózsa György!
Nekem is Athlonom van, és kb. nekem is minden megy.Pár szín kódolástól eltekintve.
Amúgy ez a FlyDS mit tud? Még nem hallottam róla..
Amúgy ez a FlyDS mit tud? Még nem hallottam róla..
Hajrá Dózsa György!
Figyelj már!
Abban a help képben amit csatoltál tényleg nincs szó codec rõl, viszont DivX rõl sem 😄 Akkor a DivX hogy kerül oda?
A 2.5 öst nem tudod vmilyen szerverre feltenni, megpróbálnám én is, milyen is a jobb minõség, ezen tényleg olyan mintha egy "rácsozásra" húzná rá a képet, ettõl kicsit elkenõdött.
perempe: lehet hogy önmagáért beszél, de akkor sem értem hogy ez milyen programhoz kéjgen. Megosztod?
DV-t nem próbáltam még felvenni, de látttam ilyen lehetõsége az Ulead Media Studio ban is, esetleg próbáld meg azzal. Sztem 1700+ al már kéne mennie...
Abban a help képben amit csatoltál tényleg nincs szó codec rõl, viszont DivX rõl sem 😄 Akkor a DivX hogy kerül oda?
A 2.5 öst nem tudod vmilyen szerverre feltenni, megpróbálnám én is, milyen is a jobb minõség, ezen tényleg olyan mintha egy "rácsozásra" húzná rá a képet, ettõl kicsit elkenõdött.
perempe: lehet hogy önmagáért beszél, de akkor sem értem hogy ez milyen programhoz kéjgen. Megosztod?
DV-t nem próbáltam még felvenni, de látttam ilyen lehetõsége az Ulead Media Studio ban is, esetleg próbáld meg azzal. Sztem 1700+ al már kéne mennie...
Hajrá Dózsa György!
Na felraktam az 5.5-öt, semmi különbség, csak annyi hogy a csatornakeresõnél itt már kivan írva a csatorna frekvenciája is, eddíg csak a száma volt kiírva.
De ezen még szarabbul jön be a kép, mint a 2.5-nél. Elég csíkos, szemcséd a kép.
De ezen még szarabbul jön be a kép, mint a 2.5-nél. Elég csíkos, szemcséd a kép.
De szerintem ezek nem a kodektõl függenek, azokat nem is látja ott, hanem alpból írja ki.
Háát: Nálam csak a 4.12 es DivX et írja ki, a 3.11 est nem, nem ártana MJPEG sem, XviD emet sem írja ki.. nem mondom tovább.. elég szûklátókörû a progija, de tévézéshez kiváló.
Hajrá Dózsa György!
Akkor aszem neked is csak a DivX et mutatja "külsõ" codecek közül. Thx erre voltam kíváncsi.
Hajrá Dózsa György!
Nálam ezek vannak:
MPEG1
MPEG1 AVI
MPEG1 HQ
MPEG2
MPEG2-1
DV
míro XL
MS Video
DivX
MPEG1
MPEG1 AVI
MPEG1 HQ
MPEG2
MPEG2-1
DV
míro XL
MS Video
DivX
.. javítások:
3. sorban bezárójel.
utolsó elõtti-elõtti sorban egy .
utolsó sor elõtt: kattintasz--->kattintok
... sorry.
3. sorban bezárójel.
utolsó elõtti-elõtti sorban egy .
utolsó sor elõtt: kattintasz--->kattintok
... sorry.
Hajrá Dózsa György!
Képet nem tudok hova feltölteni, leírom hogy nálam ez hol érhetõ el:
Vision/ Settings / Capture/
itt van ilyen mezõ pl. ahol kiválaszt6od a formátumot ( VCD - SVCD - DVD longplay - DVD - Custom
Itt custom..
Van egy Compression nevezetû terület is, itt legördülõ menübõl választahtók: ( MPEG 1 AVI - MPEG 1 - MPEG 2 - MPEG 2 I - DV - Miro XL - MS Video - DivX )
és én ebben a mezõben szeretném látni a többi codecet is..
Ezek alatt találhatók még: Bit rate (Mbit/s)
és Size
A DivX beállításait úgy érem el hogy jobbgombal kattintasz az elsõ editmezõben kiválasztott DivX re.
Ha nagyon zavaros hogy mi is ez, kérdezz ha elakadsz.
Vision/ Settings / Capture/
itt van ilyen mezõ pl. ahol kiválaszt6od a formátumot ( VCD - SVCD - DVD longplay - DVD - Custom
Itt custom..
Van egy Compression nevezetû terület is, itt legördülõ menübõl választahtók: ( MPEG 1 AVI - MPEG 1 - MPEG 2 - MPEG 2 I - DV - Miro XL - MS Video - DivX )
és én ebben a mezõben szeretném látni a többi codecet is..
Ezek alatt találhatók még: Bit rate (Mbit/s)
és Size
A DivX beállításait úgy érem el hogy jobbgombal kattintasz az elsõ editmezõben kiválasztott DivX re.
Ha nagyon zavaros hogy mi is ez, kérdezz ha elakadsz.
Hajrá Dózsa György!