TV kartya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

O0D:
Német dekódoló progi, csak már nagyon rég találkoztam vele, akkor nem volt jó az akkori vivós kártyámhoz.
Sztem bt chipessel kéne mennie.

Hajrá Dózsa György!

0ppika
Nem mi az?

http://epica.nl

O0D:
MultiDec -t próbáltad már?

Hajrá Dózsa György!

0ppika
Hát én se tudok mit csinálni, de azért kössz!

Pheel
Nekem nem sikerült, de attól még lehet... 😊
O0D:
Internet:
http://www.iulabs.com, http://www.iulab.com, http://www.iuvcr.com

ez "iuVCR" a prg teljes neve. Capeturelõ program WDM es kártyákhoz..

Hajrá Dózsa György!

0ppika
Minek a rövidítése ez?

O0D:
IUvcr hez tudnátok serialt adni?

Hajrá Dózsa György!

0ppika
Maga a program elég jó, szebb képet ad, bár a PC-TV Vision jobban kezelhetõ. Ezzel megoldható csatornák dekódolása?

Pheel
ChrisTV esetleg, de nekem nem jött be igazán.
0ppika
Hi. Pinnacle PCTV Pro-m van, hogy lehet megoldani a szoftveres dekódolást? Találtam pár programot (vagy csak inkább pár fájlt) de nem mûködnek (vagy nem tudom mit kell csinálni) cabel crypt, borg tv

Pheel
Érdemes elolvasni hozzá, hogy melyiket milyen forrásból/antennával csinálták.
Probáltam de ez sem segített next tipp esetletleg ha tudnátok egy másik szoftvert ajánlani PCTV-s kárttyámoh az jó lenne hátha így mûködne
trunks666
Próbáld composit, vagy s-video kábelrõl vinni a képet. Nekem nagyon sokat segített.

Hali én most vettem egy pinnacle pctv tunerkártyát de nagyon mákos mit lehet tenni ellene már próbáltam belyebteni a PCI foglalatba újraraktam a drivereket ahogy írtátok de ez sem segített plíz HEEELP
Pheel
Nekem már több, mint egy éve van egy Pinnacle Pro kártyám, szóval nem éppen sulinetben jött. A hozzá adott gyári szoftvert használom TV nézésre és egy Girder nevû cuccot távirányításra. Teljes mértékben megfelel az igényeimnek a cucc, bár felvenni nem szoktam a TV-bõl. (Nem érdemes, a mûsorok minõsége - nem a képminõség! - miatt)

WinXP alatt próbáltam még csak, de nekem nem is kell máshoz.

Az alap, hogy ha veszel egy BÁRMILYEN tunerkártyát, akkor kérdéseid lesznek és nem megy minden elsõre. Nekem pl a távirányítóhoz tartott sokáig a megfelelõ progit beszereznem. Ettõl még az eszköz nem szar. A felmerült kérdésekre azért nem válaszolok, mert nem találkoztam azokkal a hibákkal. Valszeg valamelyik hardver összeakad a problémás esetekben a kártyával. Cserélgetés esete.
O0D:
Szintén Pinnacle pctv pro tulaj vagyok, de sztem valami van a kártyával. Egyszerûen nagyon melegszik!!! A hátuljához alig tudok hozzá érni olyan meleg, és így fûti az egész gépet! Amióta bennt van, és zárva van a ház kb 5 fokkal megemelkedik minden hõmérséklet...

Ti tapasztaltatok hasonlót?

Hajrá Dózsa György!

Iminyó
Hello, hogyan tudék tunerröl videora videot rögziteni? Kábelek és szoftverek is érdekelnének, kösyi

Crazyn
Van 1 nagy problémám. Miután elindítom a PCTV Vision-t, nincsen képe, csak az aktuális adó hangja jön be. A Kép helyén feketeség.
Már próbálkoztam mindennel. Már vagy 6x leszedtem majd felraktam a CD-rõl a régi progit, meg az újjat is (használtam a regdelete-et is), de még mindig nem jó.
Ha mégis bejön, akkor meg mindig villog a kép, amikor változtatok a hangerõn.
Ez mitõl van?
PLS segítsen valaki, mert nagyon idegesítõ.

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

trunks666
De ajánlani tudom a DScaler-t is. Van benne egy rakat deintarlace meg zajszûrõ opció is. De amiért ezt használom amiatt van mert svideo kábelen keresztül digizek VHS-ról, viszont úgy, hogy se a tv-men, se a videómon nincs svideo bemenet ezért kénytelen vagyok egy(euro AV-n keresztüli)átalakítót használni amin kersztül már csatlakoztathatom tv-hez videóhoz is. És itt jön a lényeg...így hogy átalakító van beiktatva már egyik progi sem tud normális képet adni, kivéve a DScaler mert ott forrásként meg lehet jelölni egy "svideo over komposite" opciót is. Ezen keresztül sokkal szebben jönnek még a sima tv csatornák is mintha az antennát közvetlenül a tunerbe dugnám.
Csak egy gondom van vele.... valamiért mindig 16:9-ben veszi a 4:3 -as adásokat is , hiába adtam meg, hogy a forrás 4:3-as . Ha valaki tud erre orvosságot azt kérem mindenképpen jelezze.

trunks666
igen

trunks666
iuVCR

Nekem is az volt, beljebb nyomtam a PCIba, meg kicsit csavargattam a kábelt, ami a hankártyával köti össze a TV tunert és láss csodát!

Baromság.

VisionID.dll ezzel ird felul a vision konyvtarban levo dll-t es igy mar nem sima rave kartyanak fogja hinni a pro kartyat es mukodni fog rendesen a capture es a timeshift funkcio is...

trunks666
Épp ilyen kártyát rendeltem én is a sulineten keresztül. Ma viszont valami olyan dolgot hallottam róla ami nem nagyon volt kedvemre. Igaz, hogy képtelenség a Pinnacle PC TV Pro kártyával úgy bedigizni valamit, hogy ne csúszna el a hang a képtõl ?

Pinnacle PC-TV Pro kártyám van nekem is, és kellene vmi driver, hogy mpeg 2ben is tudjak felvenni!!!!
SSSSSOOOOSSSS, PLS!!!!
Bocs, hogy ide is beirtam.

Crazyn
ezt le tudnád nekem írni részletesebben (esetleg képekkel illusztrálva)?

Crazyn
2100+-os Athlon XP 2208MHz-en + 2*512Mb Kingston + nForce2

Crazyn
esetleg nincs valami más progi, amivel fel tudnék venni a pinnacle kártyámmal?

Crazyn

a Pinnacle honlapjáról letölthetõ legújjabb progi van felrakva.

Munch
Rakd fel a legújabb divx codecet, akkor szerepelni fog a listában... HBO-t sehogy nem hozod be, max ha kipróbálod win2000 alatt a dekódoló valamit (amirõl fogalmam sincs hogy hogy mûködik), azzal talán bejön...
Amúgy kéne szerepelnie wmv-nek, meg még egy pár dolognak amibe rögzíthetsz... valami nem stimmel nálad akkor 😊

Crazyn
Tudna valaki segíteni a #584-esssel kapcsolatban? Fõleg a második kérdésre kéne megoldás.
Köszi

Crazyn
Ez már megoldódott

Crazyn
Van 1 nagy problémám. Miután elindítom a PCTV Vision-t, nincsen képe, csak az aktuális adó hangja jön be. A Kép helyén feketeség. Ez mitõl van

Crazyn
Hali!
Most szereztem egy Pinnacle PCTv tv-tunert, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet behozni rajta az HBO-t? Nincs elõfizetve.
A másik kérdésem az az, hogy hogyan lehet pl div-x-szel vagy egyéb codeccel felvenni videót? Nálam csak 2 opció van MPEG 1 AVI és míro XL.

zakika
csatlakozom az elottem szolohoz...
szeretnek az unokaocsemnek karacsonyra venni egy TV tuner kartyat, csak nem tudom melyik jo es ne legyen tul draga...

amit neztem:
Asus TV/FM tuner Philips 7134 chip

AVerTV Studio 303, TV tuner/Video rekordér AVI, MPEG I/II + FM rádio, PAL D/K B/G, stereo, teletext, DO, Time shifting, Real time recording, Scheduler recording, káble, SW, manuál, Windows XP

Flyvideo 3000 W/FM/RC, Phillips 7134 Capture/TV/FM PCI tuner stereo, AVI, MPEG-I, PAL B/G D/K, Time shift, Teletext, kompozit + S-video, editácia videa, DO, SW, Windows XP

van valakinek tapasztalata veluk, vagy ajanlani tud valaki valami hasonlot, radioval...

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

dtk1985
Hello
Egyik haverom akar venni egy tvtunert. Melyiket ajanljatok a ketoo kozul: LifeView Fly TV Prime 34 vagy MSI TV@nywhere Master?

http://flickr.com/dtk | http://last.fm/user/dtk1985

FtranX
Ami a monitorodon látható, az a TV-den is látható lesz. Az más kérdés, hogy a TV alacsony felbontása miatt az apróbb részletek kivehetetlenek lesznek. Azt, hogy melyiknek a legjobb a TV-kimenete nem tudom.

igazából a dirX 9-en problémázok. most egy 19"monitorom van, de karácsonyra meglepem magamat egy nagy, 70-80 cm-es tévével(vmi jobb minõségû, de azért nem hi-tech).és azon fogok ezentúl játszani.úgyhogy arra vagyok leginkább kíváncsi, hogy a dirX 9-es effektek azon láthatóak lesznek e, meg hogy a kárgyák közül melyiknek szebb a képe tv-n.

FtranX
Én Radeon 9500 vagy 9600-at vennék (esetleg pro-t). A Gef4Ti4200 sem rossz, viszont az csak Dx8-as kártya és csak 500 Ft-tal olcsóbb mint a Radeonok.
Az GeF FX5200 ugyan Dx9-es kártya, de sebessége édes kevés a DX 9-hez effektjeihez.

Ez ugyan csak egy dx8-as teszt, de valamennyire tükrözi a kártyák sebességét. (nVidia féle csalás elleni script-tel)

Haveromnak Abit Radeon 9600-a van és nagyon meg van vele elégedve.

videokártyát akarok venni, de bizonytalan vagyok melyiket érdemes.35.000Ft-ig gondolkodom, ki mit venne a helyemben az alábbiak közül:
gef FX 5600 128MB DDR - 32.500
gef 4Ti 4200 128MB DDR - 34.500
ati radeon 9500 128MB DDR - 35.000
ati radeon 9600 128MB DDR - 35.000
eddig nvidia kártyáim voltak, problémamentesek, ezért arra húz a szívem , de állítólag már az atival sincs gond az újabb játékokkal, habár valakinek igen. ezek közül azok már dirX9-esek, úgyhogy inkább az lenne a jó, csak félek hogy nem fog menni vele néhány játék pl:gta VC, max payne 1-2. és a gef FX 5200 tényleg nagyon vacak? mennyivel gyengébb mint az 5600? mert árban nagyon sok a különbség! 17.500, vagyis 15.000 olcsóbb.melyiknek milyen a képe a tévén?van lényeges különbség?

FtranX
Talán próbáld meg egy másik hangkártyával.

Sziasztok!

Lenne 1 nagy problémám: 3 féle tv-kártyát próbáltam(pinnacle,terratec,pixel-view). Mindnél kb. 2 perc után elmegy a hang. 2 féleképpen csatlakoztatom a tv kártyát(line-in, aux) , de hiába!!! Monon csatornaváltáskor visszajön a hang újabb 2 percre, stereon csak ki-be kapcsolásra jön vissza. Még ha új windowst is teszek, akkor sem mûködik. Alaplap: asus a7n8x deluxe.
Segítsetek mit tegyek!!! Elõre is köszi
FtranX
Igen, amit a TV-n még jó minõségûnek látszik, az a monitoron tiszta szemcse. Nekem nagyon sok kínlódással sikerült a számítógépbe bemenõ kábel csatlakozásait úgy megcsinálni, hogy elfogadható minõségû legyen a kép.

FtranX
Meg a sima PCTV nem sztereó.

O0D:
kössz.
A nem pro mennyiben tér el? Azt tudom hogy azon nincs FM..

Hajrá Dózsa György!

FtranX
Studio PCTV Pro:
Tuner típusa: analóg
Interface: belsõ/PCI
HF Tuner: Temic
Video D/A Chip: Connexant 878
S-video bemenet: van
Composite bemenet: van
Távirányító: van
Audio IN/OUT: van/van
TV Out: nincs
DVB: nincs (ezt nemtom mi)
Stereo/Dual Cannel/Surround: igen/igen/nem
VPS signal: igen
Képarányok 4:3/16:9: igen/igen
Állítható méretü ablak: igen
Automatikus csatorna keresés: van
Csatorna elõnézet: van (16 db)
Teletext: van
AM/FM rádió: van
Felvétel avi/mpeg1: van/nincs

O0D:
a 8mbps en 8 MegaByte/Sec et értesz?
mpeg-1 milyen paraméterekkel?

Hajrá Dózsa György!

O0D:
RGB rulez 😄DDDDDD
YUV ban gondoltam.. Azt mondják hogy azt jobb használni, bár én nem tapasztalam különbséget.

!!!!!!!!!Pinnacle PCTV ról mondjatok már pár tech. adatot.

Hajrá Dózsa György!