1130
Milyen TV kartyat erdemes szerintetek venni?
  • O0D:
    Nekem nem cél az asztali dévédé.. viszont mpeg -4 ből is van csomó féle. Nem tudom mennyi minőség különbség van az mpeg 2 ( svcd) hez képest..
    Codecs put to the test. (Ilyen egy komoly weblap.)
    http://www.aussievideosearch.com/index.html

Mpeg-4 a létező legjobb tömörítési eljárás (1CD-re ráfér egy DVD közel tökéletes minőségben), a Windows tömörítésén kívül. De! Senki se tud ilyen formátumot lejátszani hagyományos asztali DVD-n.
  • O0D:
    Perempe: milyen mjpeg kodekkel próbáltál felvenni??? simán kéne vinni a 1700 adon... a helye viszont tényleg sok, viszont házi használatra úgygondolom hogy nem 2 órákat vesz fel senki, mert túl sokat kell szerkesztgetni a saját felvételeket ( legalábbis nálam.. )

Svcd-ben ellehet érni divx minőségét??? Milyen beállításokkal? Vbr 6000 kbit/s ?
  • O0D:
    Felvételkor nekem nem akarja a preview ablakot nyitva hagyni!!
    Az iuVCR programot tudom mindenkinek bátran ajánlani.
    WinDVR 3.
  • janos666 #764
    WinDVR 3, vagy 1?
    WinDVR programmal szeretnék felvenni mpeg-2-t, de rossz a felvett hang minősége. (A felvett mpeg-2 video nagyon jó minőségű.) CX23881 chipre alapul a kártyám.
  • O0D:
    Dekódoló progi sok beállítással:
    ExoTV 5.011 ( date 2002 es )
  • O0D:
    Hell!

Ti használtok tweaked drivert (?grapler) a tv tunerhez? Milyen tapasztalataitok vannak vele?
    Találtam két forrást, igaz már régebbiek, 2002 környékiek, de hátha jobb mint a mostani:
    BTwinCap
    iuLABos változat

valamint találtam két nagyon régi dekódoló progit cédén, újabb verzsön után lehetne nézni, progi neve:

AVANT 0.93 - Decoding pay TV
    AVT - Another VideoCrypt Tool 1.10 ( ugyan az lenne az első kettő ???? )

3.0 Other software Pay-TV hacks
    ===============================
    For Nagravision, there are some real-time hacks available. About Videocrypt, I
    didn't saw anything other than AVANT.
    The best place for TV-Card based hacks is eurosat page

The VC algorithm is from Markus Kuhn. Thanks to him.
    His (interesting) site: www.cl.cam.ac.uk/~mgk25

meg a másik:
    FreeTV 5.20
    ehhez semmilyen link nincs a readmejében.
  • O0D:
    igen kössz, most kezdtem letölteni azt is. ezt hittem hogy ugyan az a verzsön mint ami nekem is van. de mintha ez a iuvcr setup.exe nem tartalmazna crack-et...
    amúgy te menedszeled ezt a kínai lapot?
  • 0ppika
    Valahol láttam, de asszem fizetős volt. Így is érdekel?
  • 0ppika
    Amúgy miket szedtetek le onnét?
  • O0D:
    Off topik:
    ... igen de IuVCR hez még itt sincsen ...
    meg érdekelne még Protel 98 hoz is hasonló megoldás...
  • 0ppika
    Itt vannak serialok.
  • O0D:
    Még most töltöm lefelé, szépen csordogál.

*748: cracket- serialt nem tudsz mondani pár prg-hez?
  • 0ppika
    Na mi van az 5.11-el?
  • O0D:
    Ejnye:

"Ulead COOL 3D Studio v1.0 Ãâ·Ñ°æ + ×é¥þ°ü [ÎåÐÇ] 2002-12-14 12.69 MB 231099
    ....3D µ²Ì¬Ó붯̬×ÖÐÎÖÆ×÷±¤µß£¬ÄÚ½¨·Ç³£¶àµÄ²ÄÖÊÓ붯»­ÌØЧģ°å¿É±©Ñ·ŐñÌ×Ó÷£ÓÃCOOL 3D£¬ÄãÒ²¿ÉÒŐÖÆ×÷³öºÜ¿áµÄÁ¢Ìå×Ö£¬ÃÀ»¯ÄãµÄÍøÒ³·£Äã²»½öÄÜÖÆ×÷jpegºÍgifÍ¥£¬Äã»±¿ÉÒŐ×ö¶¯»­gif£¬Äã²»½öÄÜÓÃCOOL 3D×öÍøÒ³ÉϵÄÍ¥ÐΣ¬Äã»±¿ÉÒŐÓÃËü×öÓи÷ÖÖЧ±űµÄ±êÌâ·¢¶ŐÏó·¢±êÖµµÈµÈ·£ Ulead COOL 3D Studio ÈÃÄú¿ìËÙ×÷¶¯Ì¬µÄ3D±êÌâºÍ¶¯»­£¬¶øÍêÈ«²»Ð봫ͳ3DÈíÌåµÄ¸´ŐÓ²Ù×÷£¬ÊÇÍøÒ³ºÍӰƬÉè¥ÆÖÆ×÷ÈËŐ±µÄ±Ø±¸±¤µß..
    "
    kössz hogy lefordítod.
  • 0ppika
    Hú milyen sárga oldal ez? Semmit nem értek.
  • O0D:
    Nekem is Athlonom van, és kb. nekem is minden megy.Pár szín kódolástól eltekintve.

Amúgy ez a FlyDS mit tud? Még nem hallottam róla..
  • 0ppika
    Nekem is Athlonom van, és megy minden jól.
  • 0ppika
    Esetleg Kazaa-val?
  • 0ppika
    Ha megmondod hova, én feltöltöm.
  • O0D:
    Figyelj már!
    Abban a help képben amit csatoltál tényleg nincs szó codec ről, viszont DivX ről sem :D Akkor a DivX hogy kerül oda?

A 2.5 öst nem tudod vmilyen szerverre feltenni, megpróbálnám én is, milyen is a jobb minőség, ezen tényleg olyan mintha egy "rácsozásra" húzná rá a képet, ettől kicsit elkenődött.

perempe: lehet hogy önmagáért beszél, de akkor sem értem hogy ez milyen programhoz kéjgen. Megosztod?
    DV-t nem próbáltam még felvenni, de látttam ilyen lehetősége az Ulead Media Studio ban is, esetleg próbáld meg azzal. Sztem 1700+ al már kéne mennie...
  • 0ppika
    Na felraktam az 5.5-öt, semmi különbség, csak annyi hogy a csatornakeresőnél itt már kivan írva a csatorna frekvenciája is, eddíg csak a száma volt kiírva.
    De ezen még szarabbul jön be a kép, mint a 2.5-nél. Elég csíkos, szemcséd a kép.
  • 0ppika
    Itt van a leírásába mind alapból, úgyhogy ennek semmi köze a kodekekhez:
  • 0ppika
    De szerintem ezek nem a kodektől függenek, azokat nem is látja ott, hanem alpból írja ki.
  • O0D:
    Háát: Nálam csak a 4.12 es DivX et írja ki, a 3.11 est nem, nem ártana MJPEG sem, XviD emet sem írja ki.. nem mondom tovább.. elég szűklátókörű a progija, de tévézéshez kiváló.
  • 0ppika
    Mi kéne még?
  • O0D:
    Akkor aszem neked is csak a DivX et mutatja "külső" codecek közül. Thx erre voltam kíváncsi.
  • 0ppika
    Nálam ezek vannak:
    MPEG1
    MPEG1 AVI
    MPEG1 HQ
    MPEG2
    MPEG2-1
    DV
    míro XL
    MS Video
    DivX
  • 0ppika
    Értem mire gondolsz.
  • O0D:
    .. javítások:

3. sorban bezárójel.
    utolsó előtti-előtti sorban egy .
    utolsó sor előtt: kattintasz--->kattintok

... sorry.
  • O0D:
    Képet nem tudok hova feltölteni, leírom hogy nálam ez hol érhető el:
    Vision/ Settings / Capture/
    itt van ilyen mező pl. ahol kiválaszt6od a formátumot ( VCD - SVCD - DVD longplay - DVD - Custom

Itt custom..
    Van egy Compression nevezetű terület is, itt legördülő menüből választahtók: ( MPEG 1 AVI - MPEG 1 - MPEG 2 - MPEG 2 I - DV - Miro XL - MS Video - DivX )
    és én ebben a mezőben szeretném látni a többi codecet is..
    Ezek alatt találhatók még: Bit rate (Mbit/s)
    és Size
    A DivX beállításait úgy érem el hogy jobbgombal kattintasz az első editmezőben kiválasztott DivX re.

Ha nagyon zavaros hogy mi is ez, kérdezz ha elakadsz.
  • 0ppika
    Ezt nem értettem korábban sem. Milyen kodeket ír ki? ÉS hol?
  • O0D:
    Passz.Ha neked az összes kodeket kiírja akkor a tied többet tud:D
  • 0ppika
    Rákerestem, és már töltöm is. Majd kiderül.
  • 0ppika
    Mivel tudhat többet?
  • O0D:
    Nekem pro van, 2 hónapos és Vision 5.5 öt adtak hozzá.
  • 0ppika
    5.6-os PC-TV Vision?
    Hát én tavaj nyáron vettem és a 2.50-ös van hozzá.
    De szerintem más sorozat lehet a PRO-kártyákhoz, mert ezen rádióvevő is van.