TV kartya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
TV-zéshez ajánlom a DScalert! Van benne egy egész jó deinterlace szûrõ, és a legtöbb winfossal, meg tvkártyával müxik. Én speciel kb 1 hónapja használom, de az eredeti progit már nem annyira akarom feltenni. Hátránya, hogy fogja a procit, meg néha 3-4 perc alatt tönkremegy a kép, de ez 500mhz felett 33 csatornából 1-re érvényes.
Ja, és a beépített TXT a betûtípustól eltekintve teljesen azonos a tv-n megszokottal (na meg nincs benne a szgépen felesleges expand, meg megjegyzi az összes, az adott csatorna által sugárzott oldalt, tehát 1 reklámblokk végigbámulása után gyakorlatilag nem találsz olyan oldalt, amire várnod kell)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Munch
milyen ötlet? Vegyél egy 3 gigás procit! 😄 De minek neked akkora felbontás??

Pheel
Drivert hirtelen nem tudok, de 5.10-es PCTV Vision-t használok.
Pheel
Nimo miatt simán 😊

Ace Mega Codec Pack-ot használj! Nekem azzal megy.
Munch
2.50-es verzió. Ez volt hozzá. Codec? Na lehet hogy azzal lesz a baj... Nimo miatt parázna?

Pheel
Codec-et cserélnék így elsõ nekifutásra. Aztán driver-t. Melyik van fent?
Munch
Én is a Pinnacle PCTV Pro-t ajánlom!
Stereo TV+Radio+Tavvezérlõ, meg egy szép nagy doboz, amihez adnak valami fifa játékot 😄DD
De most van vele egy kis problémám... ha sima VCD-be akarok rögzíteni, akkor csak a felét akarja felvenni. Ugrál, mintha gyors keresésbe nézném. Egy órás film fél órás... pheel, nem tudod mi a probléma? WMV, Divx, meg a többi felvétel is megy, csak pont a vcd parázik valamiért...

Pheel
Néhányat lehet használni gép nélkül is, de ilyenkor jellemzõen csak 60Hz-en hajtja meg a monitort, ami elég kellemetlen, szóval nem ajánlom õket.

A külsõk legnagyobb hátránya, hogy a kapcsoló sáv (pl USB sávszélesség) elég alacsony, így csak kisebb felbontásban tudsz rögzíteni, ami nem éppen elõny.

Ha valami mono, akkor abból nem lesz stereo, bármit csinálhatsz vele. Maximum 2 illetve több hangfalon jön ugyanaz a mono hang.

FM tuner nélkül már nem érdemes tunert venni, mert kicsi a különbség. A stereo tunerek sem veszélyesen drágák.

2 típust ajánlok:
Hauppauge WinTV PCI
Pinnacle PCTV Pro (nekem ez van)
Mindkettõ szuperál Live-val XP alatt elég jól, de ahhoz hozzá kell szokni, hogy macerásabb egy tuner, mint egy TV. Többet kell vele szórakozni, mire élvezhetõ lesz az eredmény.

Na ennyi.
Munch
ja.

Pheel
Ez mekkora sutyerákság! 😊 Van egy XBox-od, de nincs hozzá TV-d. Igen dzsentri hozzáállás
andrew-san
El is kértem a tesóm tv-jét 😊

Munch
andrew-san! Éppen tegnap próbáltam ki ps1-et, meg ps2-t tunerrel. (Pinnacle PCTV Pro) hát eléggé érdekes volt... Tulajdonképpen csak az ntsc-t akartam kipróbálni, azzal nem is volt baj... szinesbe ment a cucc, csak a kép felén lehetett látni az egészet. Tiszta csík volt az egész. Meg állítólag b*sztatja a tunerjét, ha konzol van rányomva a composite bemenetre. Szerintem hülyeség monitoron nézni.

Elírtam SAA7134
Helló!
Volna 1 kérdésem. Van 1 SAA4134 chip-el szerelt TV kártyám, ehhez kéne korrekt TV nézõ prg-i, tudnátok vmi-t ajánlani. Köszi.
Pheel
Ne az USB-set próbáld, mert ott pont az USB sávszélessége miatt nem lehet nagyobb felbontást használni.
andrew-san
Miro PCTV tulajdonosokhoz megy a kérdés:
A Miro PCTV tud valós 7xx X 4xx felbontást, vagy csak a szokásos 352x288-at teszi ki fullscreenben? Csak az XBOX jelét kéne jó felbontásban mutatnia, bedigizni nem akarom.

andrew-san
Sziasztok! Az XBOXomat szeretném monitoron nézni, tvtuner kártya segítségével. Most egy kölcsön hauppauge wintv usb van nálam, hát nagy kalap *** 😊
352x288at tud max, ami nem jó. Melyik kártyát tudjátok ajánlani? Fontos a realtime deinterlace, hogy ne csíkozódjon, a jó felbontás, ntsc támogatás.
Két kártyát néztem ki, azokra tudnám valszeg becserélni a hauppauge-t.
1.AVerTV TV Tuner
2.WinFast TV2000 XPDLX

Olyat is hallottam, hogy van külsõ tuner, ami a monitort használja a számítógép nélkül, de az meg 60hz-en használja a monitort, amit PONT, hogy el akarok kerülni. Ötlet?

Pheel
Sima koax, csak éppen a fordított irányú csatlakozót várja. Tehát kettéosztod a UPC kábelt és kétfajta csatlakozót szerelsz a két kábelre, aztán beledugod a kártyába.
Ja és bocs a helyesírási hibákért, a billentyûzettel van a gond!
A driver megtalálható a www.pinnaclesys.com címen,de nagyon valószínû hogy nem a driverrel van a probléma, hanem a géppel.
Azt viszont nem tudom hogy melyik részével a gépnek, de a kártya más gépen tökéletesen mûködik.
Ez az én problémám, de lehet hogy ez másnál is így van. Az alaplapom: ECS k7s6a, nem tudom hogy ez jelent-e valamit, de ha tudtokvalami jótanácsot adni akkor szóljatok, mert nem tudom hogya gépmely részével lehet a gond( a gépem többi adatát már leírtam egyszer, ezért nem teszem ezt újra)
Elõre is köszi annak aki tud ebben a problémámon segíteni!
És még valami:nem tudom hogy milyen kábel vagy antenna kell a kártya rádiójához, mert én most láttam ilyen csatlakozót elõször.(elég egy sima koax kábel is vagy valami antenna is kell hozzá?)
Alexease
Help!!
Alexease
Vagy ha vett valaki mostanaban TV kartyat (Pinnacle PCTV Pro), az feltolhatna a driveret valahova. Koszi! 😊)
Alexease
HELP!!! Vakaki! #422
Alexease!

Detto ugyan ez a bajom!!!
Alexease
PCTV Pro kartya. Win.XP, 5.0/5.1 driver.
TV nezes kozben kb. 1-2 percenkent elmegy a hang. Csak a TV-je. Ha csatornat valtok akkor megint jo. Tapasztalat, megoldas???

Ha van valakinek valami ujabb drivere, legyszi tegye fel valahova!
Nekem meg a regi MiroPCTV kartya van - ugyan az mint a mostani Pinnacle - regi driverrel. Amit a netrol lelehet huzni drivert, az nem teljes.
Pheel
Erõsebben nem fogja, de ESTELEG szélesebb sávot lát, mint a TV.
Pheel
Driverrel nem tudom mi az ábra. Verziót nem tudok, de nekem 2002. 04. 04-ei.
Amúgy erõsebben fogja az antenna jelét a kártya, mint pl a tv?
Nekem a tv-n egy kissé szemcsésen jön be a tv2.
Ha végre mûködõképes lesz a kártya akkor szebb,jobb, és esetleg több tv adót is be tudok fogni?
(Amúgy a kártya a szevízben van/ egyébként 17000 Ft-ért vettem, vagy elírták az árát, vagy ennyire lement, mert ez az árlistán 25e-ért volt kapható és egy sima pctv-t kellet volna kapnom, de egy prót adtak, de nem szóltam nekik 😊))
Szerinted a driver verziójával van a baj?
Pheel
Ugyanilyenem van, bár a gép alatta Intel platform 😊 De nekem megy is 😊
Pheel
A jelet? Pl TV-vel 😊
Sziasztok!
Nekem egy Pinnacle PCTV Pro kártyám van, nemrég vettem, de nem tudom felrakni a gépemre.
A driver verzió:5.11
A Video Capture telepítése során a kék halál jön be, és a kártya az újraindítás után sem mûködik.
A gép azt javasolja, hogy a driver verziója a nem jó, de szerintem nem így van mert kompatibilis a windows xp-vel.
Kérlek titeket segítsetek!
A gépem adatai: Athlon xp 1600+, geforce 2 gts, windows xp(sp1), 256 MB ram.
A kábel bedugva, a jelet hogyan tudom ellenõrizni?
Pheel
Próbáld végigböngészni kézzel! Gondolom kábel bedugva, jel ellenõrizve... 😊
Van egy kis problémám egy pinnacle PCTV kártyával drivert sikerül felrakni de nem talál meg egy csatornát sem tapasztalt már ilyet valaki és mi a megoldás?
Köszi a SEGITSÉGET!!
dtk1985
Nem ismeri valaki a Manli TV+FM tunert(Philips SAA7130). Most vetem egy ilyet es szeretnek par dolgot megbeszelni.

http://flickr.com/dtk | http://last.fm/user/dtk1985

B@ldrick
Melyik manapság the best? Én ezt néztem ki: Hauppauge WinTV THEATER TV(ST)+FM(ST)+TXT+DolbySurround
34 020,00 Ft. Bár egy ALL-IN-WONDER® 9700 PRO-t is elfogadnék.
Ati TV-tunert merre lehet nálunk kapni?

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

KillYou
Veled nem lehet mit kezdeni. De mindegy. Csak ezt az oldalt olvasd végig direkt nem irom ki hogy mit keres.

http://www.agumi.hu/

Hát ,ha te itt találsz használati útmutatót akkor .......
Pontos leirásra gondoltam,nem arra hogy "nekem ccryptel megy" stb...
Köszi a "tanácsot"!!!!
KillYou
Öreg legalább ezt az oldalt olvasd végig!!!!!!

Valaki!!!
Egy használati utasitás kellene a ccrypt nevü progihoz..
HELP PLZ!!!
Hali!
Szóval a kártya Pinnacle PCTV. a ccrypt nevü progit szeretném XP alatt használni de a kép folyamatosan fut és searching vertical lock ,please wait ,üzenetet kapom.Mi a gond?Már próbáltam a dscaler progiból inditani és a kártya saját szoftverébõl is.
item
hello mindenkinek, ha tud valaki eladó SkyStar 1-es kártyát olcsón az jelezze legyen szives! az sem gond ha nemjó a Tv kimenete, csak a kártya legyen mûködõképes! Elõre is köszönöm! ITEM

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Lala
Mindenképpen jó választás a PCTV Pro. Nekem is ilyen van már lassan egy éve. Eddig nem volt rá panaszom, bár az elején kellett egy kis áramkör módosítás, mert picit zajos volt(a szûretlen táp miatt). A távirányítóját lehet programozni, így akár az egész géped tudod vele irányítani. De itt egy elég terjedelmes topic: http://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=000952

KillYou
Ha már ott vagy a mérlegelésbõl ne ahagy ki a
http://www.depo.hu/?page_number=6&id=10828&lid=1&csid=54
De néz körül a hwsw.hu forumon mind két kártyának van saját foruma.

Pheel
Ilyenem van. Most is TVzek rajta. Jó választás. De majd az okosok megmondják, hogy nem is 😊
http://www.depo.hu/?page_number=6&id=10836&lid=1&csid=54

vélemények?

Az AIW kártya felvételekor az MMC-ben kell beállítani, hogy honnan vegyen.
Van vhol egy initialize gombocska, a TV csatik újra felismerését lépd át, utána 1-2 next-re megtalálod.
Elég szörnyû, hogy az ATI default-nak az AUX-ot tette :-(
Kolin Mekré
Üdv!

Segítség kellene egy Lifeview 2000 c. kártyához. A baj ha behangolom a kareszt magyar szabványra akkor nincsen azaz nem találja a HBO-t; M2-t; és a Tv2-t;. Ha például Német szabvényra hangolom akkor megtalál mindent de nagyon "zizis" a kép olyan mintha egy kép negatívját nézném. Ezen nem lehet valahogyan segíteni, egy külsõ program rásegítésével? XP-t használok, megpróbáltam feltenni a TVtool nevü progit de nem ismerte fel a kareszt, a virtualDub sem ismerte fel amikor Videorol akartam digizni be egy filmet, csak a saját progijával lehetett. Ezzel meg az a gáz hogy mpeg1-be tömörít. és bitang nagyok lesznek a file-ok.

Megköszönném ha segítene valaki, akinek pld van a fennt említett TV tunner->Lifeview 2000

\"Tolvaj : Te ne cigányozz, ne cigányozzá szőke geci, kiszúrom a szemedet, kivágom a beledet… Kidobó : Kussoljá\' be! Na gyere bazdmeg, gyere… \"