TV kartya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FtranX
Nálam Full PAL (768x576), 24 bit RGB, 25 FPS, tömörítetlen avi(2) = 1800 MB/perc. :-))

O0D:
Jaja. tomoritetlen Avi 2GB 4 perc. ( ha 2 gb utan uj fajlt nyit meg auto a felvevo prg akkor azt a par secet dobja el ... ) ey csak akkor ha normal avit hasznalsz * pl. Vitrual Dub tud Avi2 ot, ami hosszabb lehet )

Hajrá Dózsa György!

FtranX
Ha egyenesen mpeg2-be kódolja (szoftveresen) a felvett anyagot, akkor nagyon könnyen dobálhatja frame-eket. Még akkor is, ha a processzor nincs 100% leterhelve. Nekem is hiába tud a procim (P4 [email protected], 512 RD) sokkal sokkal 30 fps felett DivX-be tömörteni, ha realtime tömörítéssel veszek fel úgy dobálja a frameket, hogy csak na (proci végig 50% alatt). A problémát itt az FSB korlátai jelentik. Megoldás: tömörítetlen avi-ba kell felveni.

lacibacsi
Sziasztok!

Kinek van Terratec Cinergy TV600 TV/Rádió tuner kártyája?

Esetleg bõveb információt mondanátok róla?

Ilyenekre gondolok: gépigény, minõség, kezelhetõség.

Minden infót elõre is köszönök!

lacibacsi

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

O0D:
Milyen prgkel próbáltál felvenni?
VirtualDub? ( bár ez nem a leggyorsabb )
UleadMediaStudio ? ( nekem ez a legszimpatikusabb és saját ((lsx)) mpeg kódolót használhatsz vele )
Premiere ? ( ez inkább csak vágásra, felvételre szar )
próbáld végig ezeket..

(( 450MHz vel már majdnem gyõzi a 704*576 ot, sztem nem a proci a hibás (( persze nem bazi nagy XP vel, tisztított 98al ))

Hajrá Dózsa György!

O0D:
Vincseszteredel is lehet gond, vmi DMA beállítás, vagy alaplapi busz driver.
Felvétel közben nézted a processzor terheltséget? Memória foglaltság..
Milyen codec-el / felvevõ programmal próbáltad?
Sajnos a kártyát nem ismerem, de hardveres MPEG-2 kódolásra képes?
-------------------------

más. Pinnacle PCTV nek milyen a képe? Digitalizálni milyen felbontásokban tud? Sajna a honlapjukon elég "reklám centrikusak".
TV / videó kimenete van??
( a mostanimnak pl. overlayben láthatóan szebb a képe, mint previewban, és így digizés minõsége 1 el rosszabb fokozatról indul )

Hajrá Dózsa György!

Hello mindenkinek!

Ajánlom figyelmetekbe a ChrisTV V3.50 Professional programot. Egyszerûen zseniális. Egy-két ici-pici hibája még van, de azért szuper! Majdnem minden TV kártyához használható!
TV, Rádió, Teletext, Távirányító!

www.chris-tv.com

Használjátok egészséggel!
sohrking
Nemtom, tudjátok e, de a Miro PCTV-ket (tapasztalat) megöli az ACEMP codecpack

Asus A7N8X, AmdBarton2500@(192*11,5), 2*512DDR400 Club3d Ati Radeon 9500@9700 128Mb

Szevasztok!

Nekem s Pinaccle PCTV PRO kártyám vna egy idelye, agondjaim a következõk (ja az alaplapom MSI KT4 ULTRA):
- fellvételnél a hang zúg, de veszettül
- a driver csak rave(azaz nem teljes)verziójú(5.5),honnan lehetne +szerezni a teljes verziót,hogy ne csak kétféleképpen, ráadásul "rossz" minõségben tudjak felvenni!!!???

A segítséget elõre is köszi!
gyraph
Még nem vettem meg, ...dehát mind a kettõ PCTV PRO, épp ezért nem tudom, hogy melyiket válasszam.???

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Munch
Na nemtom mi mellett döntöttél, nekem PCTV Pro van, és marha jó.

gyraph
Senki? Holnap lehet hogy megyek vásárolni, ezért türelmetlenkedek...

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
Elírtam...tehát:
Pinnacle miroVIDEO PCTV pro 25.600-
Pinnacle systemstudio PCTV pro 21.000-

gyraph
Hi All!
TV tunerkártya vásárlás elött állok éppen...
-Pinnacle miroVIDEO PCTV pro 25.600-
-Pinnacle SystemVIDEO PCTV pro 21.000-
Melyiket szeressem? Tudja valaki mi a különbség a két zsuga között? Pinnacle oldalán nem igazán találtam infot az elsõrõl(miro). Persze, ha tudtok ajánlani ebben az árkategóriában más kártyát (jobbat), szívessen veszem! Köszi!

Pheel
Én nem bántam meg, de lejjebb is dicsértem, szóval nem mérvadó 😊
Sziasztok!
A Winfast tv kártyámnak egyes adóknál nincsen hangja.
Tudna ajánlani valaki valamit?
direwolf
nem koax kell, RCA, vagy svideo, és az 5 méter még elmegy.
de ez nem ebbe a topicba való, itt TV kártyákról van szó...

There\'s no replacement for displacement

direwolf
Csatlakozom elõttem szólóhoz, a Philips csipes kártyák képe eléri a TV-két. Mivel nem 8bites színtérleképezést használ, hanem 9-et, és a képjavító áramkörei is kifinomultabbak, a minõsége valamivel jobb a Brooktree csipeknél.
Az a nagy helyzet, hogy a felbontás csak egy dolog, a végsõ kép megjelenését még befolyásolja sok tényezõ ezen kívül. Ilyen pl. az utánvilágítási idõ, ami tv-ken jóval hosszabb, mint a monitoron a kisebb frissítési idõ, és a váltottsoros (interlace) képalkotás miatt. Ennek az az eredménye, hogy az interlace kép a monitoron "pixelesebb", viszont valamivel elvileg élesebb (gyakorlatilag nem így van, mivel a tuner csip próbálja mindenféle okos áramkörökkel eltûntetni a pixelesedést, ami valamelyest elmosódást eredményez.
Egyébként a PAL adás képpontjai 768x576 környékén vannak. Azért csak a környékén, mert a sorok száma adott, de az oszlopok analóg adás révén nem definiálhatók, csak a képarányból származtatva)
Nem beszéltem még a képpontméretrõl, a képfrissítés eltérésébõl adódó torzításról (köz9smert nevén vsync) és még sok dologról, de ez a fórum nem is errõl szól.
Remélem azért segítettem valamit...

There\'s no replacement for displacement

KillYou
Mivel maga a tv adás kisebb felbontású. Nézted már a Terratec Cinergy kártyákat. Ha extra jó minöségü kábelt dugsz belé akkor enészen jó minöségü képet kapsz a monitoron.

http://www.agumi.hu/

KillYou
Ha véltelenül kellene valakinek Terratec Cinergy 400 vagy 600 kártya nekem van 1-1 darab bontatlan.
Szerintem az egyik legjóbb minõség.
Számlával 2 éves garanciával.
A 400-as 17200+áfa=21500 a 600 meg 25200+áfa=31500.

http://www.agumi.hu/

dtk1985
semmi?

http://flickr.com/dtk | http://last.fm/user/dtk1985

dtk1985
Hi!
Kb. 1 hónappal ezelõtt írtam ide hogy állandóan lefagy a gépem TV-nézés közben ha adásokat kapcsolgatok vagy átváltok teljes képernyõre. Pheel akkor segített és meg is oldódott a probléma(IRQ üközés). A kártyákat ilyen sorrendbe raktam az alaplapba:
0.AGP
1.ures
2.LAN
3.ures
4.Audigy
5.TVtuner
6.ures
Az 1/5 és 2/6 PCI-nek ugyanaz az IRQ-ja. Tehát ilyen kártyasorrendel királyul mûködött. A minap újrainstalláltam az XP-t és megin elõjött a probléma. Addig gond nélkül megy a TV amíg nincs hangkártya a gépben. Próbáltam az alaplapra integralt AC97-et is de azzal is fagy. Már nagyon ideges vagyok. Segítsen valaki!!!

Lentebb leírt problémámra talált valaki megoldást?
Rosszul írtam! Gigabyte 8IE533
Amero!
Én is pontossan így jártam! Eddig egy Gigabyte BX2000-es alaplapban (PIII 750 proci) volt a PCTV PRO kártyám, PCTV5.1-es szoftverrel tökéletesen ment sztereóban, hiba nélkül. Pár nappal ezelött alaplapot váltottam. Gigabyte IE533 (PIV 2,4 gHz). A PCTV5.1 szoftver gond nélkül felment, ám amikor elindítottam nekem is csak RAVE-ként, monó módban ismerte fel, az audió ablakban eltünt a sztereó beállítási lehetõség, és a csatorna nevét kijelzõ ablakban sincs indikátor.
Feltehetõleg az alaplappal veszik össze, én is nagyon keresem a megoldást.

Üdv! CHBS
Pheel
Esetleg frissebb driver, ilyesmi. Én nem tudok mire gondolni :-(
Pheel
Honnan tudjam miért használja? Én írtam talán? Láttam, hogy elindul és hogy akkor megy el a hang, mikor elindul. A többi részletkérdés. De ha nem hiszed, nem kell elhinni. Mindenkinek megoldotta ezt a problémáját eddig, neked meg nem fogja és kész. Ez itt nem a templom és én sem vagyok Isten.
nem cheat hanem chat bocsi
phel és amero!!!

A messenger miért használná a movie makert????

Egyáltalán egy "video szerkezõ" programnak mi köze egy "cheat"-lõ szoftverhez?????

Nos beszéltem egy két rendszergazdival MS Server-oprend. végzett szakikat és azt mondták hogy a tunerkártyához és a hanghoz semmi köze nincs sem a messengerhez sem az outlookhoz, fõleg nem a movie makerhez.
Alex:

Hallotál olyanról hogy : WINDOWS FILE PROTECTION???

Vissza fogja tenni a messengert figyeld meg!!!
Alexease
En sem vagyok olyan HULYE... Nem hasznalok Messenger es a startup-ba se raktam bele.
Munch
Nekem helybõl nem volt ilyen bajom... mondjuk olyan hülye se vagyok, hogy a messengert használjam meg még startup-ba berakjam...

Alexease
Pheel és Amero KOSZI!!!
Most mar muxik.

Akit erdekel: a ../Program Files/Messenger konyvtarat kell el-archivalni. DE elotte a Task Manager-bol a MSMSGS.EXE-t ki kell loni - mert amig fut addig nem engedi torolni.
Nekem muxik, remelem masnak is osszejon, akinek hasonlo a problemaja.
Kedves Pheel és Amero!

Akkor már csak egy-két kérdés van:
1. Active Movie Makert hogyan tudom eltávolítani?
2. A prog. files dirembe ezek vannak: messenger, msn messenger
valószinû azért mert 5.0-s messengert használok és szeretnék továbbra is HASZNÁLNI
3. Vagyis akkor mit csináljak???
Pheel
Errõl beszéltem...
Pheel
Már leírtam egyszer, hogy az Active Movie Maker indulása veszi el a hangot. Az meg elindul minden szentszarral együtt. Pl Messenger, az meg Outlook-kal.
Alexeae!

Ugyan ez nálam is csk HUN op. rendszer.

Múlt héten volt 3 óra mig folyamatosan volt hang, hogy miért passz!

Vagyis nemtom továbbra se.
Amiket próbáltam: driver csere, PCI slotokba átrakdosás, más tuner progik (borg, DSCaler)

Egyenlõre semmi, de ha te addig rájössz írj: [email protected]

köszi
Alexease
Pinnacle (Miro) PCTV Pro/ Win. XP Eng. Prof.
Ha valaki ra jott mar, hogy miert kapcsolgatja ki a hangot a kartya, az szoljon legyszi.
HI
kaptam egy tuner kártyát a tipusa PixelView PlayTV pro
kártyával nem is lenne semmi baj csak a progijával PixelView Stationnal,eebe kérném a segitségeteket...
szóóval pld ul nem tudom elraktározni az az adásokat se a tv-n se a radio-n.amit szerváltam leirást,szerinte elég csak ha fole viszem a kurzort és az egér jobb gomb klikelése után be irhatom a csatorna/tv/radio/nevét.nna ez nálam nem mukodik,sõt tul.képpen azt se értem hogy mire jo amikor 16 kis képernyõ jelenik meg...ugyanazt mutatva.....
sõõõt.-)a teletextje se világos elottem ha ki van irva hogy a (pld):sport az 500.oldalon van,de én a 100-ik oldalon vagyok ,hogy jutok oda kattintcsak a menuben lévõ nyillal 400szor????
meg jo lenne valami hotkey bill kiosztás is ,pld mivel kell capture -t csinálni...
na ien leirást merre találok.........

koszi elore is a segitséget

ui:nincs táviraányitom hozzá....

Munch
Mértne tudna?
PCTV Pro vesz 700* valamennyi-be.

RelakS
Legújabb detonator + ne overlay, hanem primari mód.

Mellesleg mostanában vettem 1 ASUS alaplapot, és azóta a tunerkártyához kapott progi nem tudja a csatornákat kezelni. Auto felismerés nincs, amikor meg a mentett csatikat bemásolom a registrybe, akkor meg nincs csatornaváltás. Miro Studio PCTV, még valahogy 99-bõl

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Munch
98... mit vársz? Szedjed le, rakj fel xp-t. DirectX-ed rendbe van?

Munch
Jaja! Csak nem biztos hogy egészen érdemes egy plusz tizest rákölteni... Mivel a Magyarországi vételi lehetõségek minõsége szerintem rohadt gyenge. 😞((((((

Spenser
Ez nagyon jó cuccos régen valahol ovastam róla...
Ha neked nem elég egy Pinacle PCTV PRO akkor szerintem uttánna ez a legjobb választás...

Munch
Rakd másik pci slot-ba a tv kártyát, vagy a hangkártyát. Ha ez sem segít, akkor erõsebb procit, meg ramot. 😊

dtk1985
Miert van az hogyha a hangkartyat belerakom a gepbe akkor fagy a tv pl. teljes kepernyore valtaskor. Ha kiveszem a hangkartyat nincs semmi gond. ATV2000-el nezek tv-t de a kartyahoz kapott progi is ezt csinalja csak nem olyan gyakran. Mi lehet a gond, mar 2 hangkartyaval is probaltam. Az elozo tvtunerem is ezt csinalta. ???

Munch
De annyiért biztos jó.

Munch
Egy kicsit bõvebben is írhatnál róla...

RelakSfromhome
Nem lehet, hogy a pofa tvkártyája támogatja a fullos digizést videóba?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)