1130
Milyen TV kartyat erdemes szerintetek venni?
  • O0D:
    Másik gépben próbáltad már ezt a tévé kártyát?????
  • Bone-Cracker
    Ma probáltam más hangkártyával is de semmi eredmény.
    5.60 verzió van fent
  • Bone-Cracker
    Most probáltam egy másik hangkáryával is de igy is is ugyanez volt.
    a Version 5.60 van fent
  • 0ppika
    A hardware fórumban van procihúzás topic, nézd meg ott.
  • O0D:
    OFF:
    tényleg nem passzol.
    progival csak akkor tudsz ha támogatja az alaplapod is, de azokban általában biosból is lehet. A jumperrel a biztos, ahhoz kell az alaplapod könyve.. meg egy csipesz ha nagy kezed van :DDD
  • O0D:
    De a visionon belül minden kodeket elérsz a,ot feltett az Ace?

Nem tudsz vmi jó kodeket captureléshez?
    PicVideo MJPEG nem lenne rossz, csak a kár hogy a proci max 50%ig terheli ( tömöríthetne jobban is, viszont túlsok helyet foglal ( 25500 kbit /sec -- 3300 KB/mp ) szóval 2 GB be fér 11 perc. A kitétel: ez 720*576 ban, 24 bit RGB ben. YV -s színt is próbáltam, de ezok egy kicsit fakóbbnak tűntek.
    DivX pedig vágáshoz nem igazán nyerő.. még ha kicsi is a keyframe interval.
  • 0ppika
    Már ajánlottam neki a Chris TV-t, de azzal sem ment neki.
    Amúgy ha nem jó a kodek, akkor nálam el sem indul a vision.
    Nálam az ACE Mega van fent (5.9.3)
  • O0D:
    A visonnal nem tudo mivan, de külső codecet csak a 4.12 es DivX et mutatja, és ahhoz is csak a bitrátát tudom beállítani, a felbontást már nem engedi módosítani. Ez normális?

*707: Germany szokott a legjobb lenni.
    Próbáld meg más progival, a Chris TV nél elég sok hangszabványt láttam, hátha neked valamelyikkel menni fog.
  • 0ppika
    Melyik vision van fent?
  • Bone-Cracker
    Auto scannal de probáltam már finoman is hangolni kézzel.
    Egyféle képpen ma müködött a hang de ez nem egészen jo megoldás!!!
    A visionban ha átraktam mondjuk az egyik adonál,az országot romániára, vagy volt hogy csehekre,
    utána gyorsan kiléptem a programbol meg vissza akkor lett hang.
    Csak az a probléma hogy utána kilépek majd vissza akkor megint nincs?:(( Miért felejti el?
  • 0ppika
    Tényleg, a csatornákat te kerested be kézzel, vagy auto scannel?
  • O0D:
    Háát nekem minden - nem vision - progiban ahol csatornát lehet állítani az a tuner panel jön be. Win98SE ( gondolom nektek XP van és emiatt nem találkoztatok vele )

*704: milyen szabványokkal próbáltad? Pal/secam ( minden variációt érdemes kipróbálni )? Ország? Hungary/Germany ? A kábelen elég nagy a jelszint? ( próbáld ki hogy egy videót közbe iktatsz, bár akkor a kép is ratyi lenne ) Próbáld meg újrahangolni úgy hogy nincs bepipálva a Quick scan ( így eltart jó ideig, de hátha megéri ).
  • Bone-Cracker
    -IRQ: az eszköznél nincs felkiáltojel ugyhogy nem hiszem hogy akad, de holnap átnézem az összes 18-as irq-s eszközt.
    -Sercegés van söt van ahol halkan szol a hang, rtl-tv2-nél pedig néha be is jön.
    -Rádiot nem tud a kártya (nem pro)
    -Probáltam már másik gépben, de ott csak antenna volt és azzal bejött mindenhol a hang ahol a kép is.

Lehet vissza kell vinni?
    kezdek beleőrülni:(
  • 0ppika
    Jómeglátás!
  • Crazyn
    lehet, hogy csak én vagyok béna, de hol található a windózos tunerpanel?
  • 0ppika
    Próbáltad már másik gépbe?
  • O0D:
    a PCTV IRQ-ja nem akad mással?
    Sercegés sincsen?
    Rádiók nem jönnek?:
  • 0ppika
    Akkor vidd vissza, biztos rossz.
  • Bone-Cracker
    Már azt is probáltam:(
  • 0ppika
    Próbáld ki hogy közvetlenül a tunerba dugod a hangszórót.
  • Bone-Cracker
    Még mindig nincs hang a tv kártyámnak.
    Probáltam a chris tv-t is.
    Tud valaki valamilyen megoldást?
    Már felraktam a ACE megapackot is a (2003.11.)
  • Bone-Cracker
    Chris tv 3.55-höz serial kéne, ha van valakinek please!
  • O0D:
    Lenntebb írtam a MultiDec 9.3 linket.. Sajna nekem nem igazán működött.. hátha neked. a *656 os hozzászólást elolvashatod..

Nekem is ez a kártyám van, az a különbség hogy a nempro nem sztereó, és rádió nuku. Chip ben sztem nem tér el.
    Nem tudjátok hogy a beépített windowsos tunerpanel-t le lehet e vhogy cserélni? ( Visionon kívül ezzel lehet csatornát váltani, csak elég fos, és nem tárolja el a beállított adókat )
  • Bone-Cracker
    meg nem találok hozzá cracket 3.55 sörver van nekem
  • 0ppika
    Már nem emléxem, most megakartam nézni, de elveszett valahogy minden beállítás.
  • Bone-Cracker
    amugy a chris tvnél melyik beállitást választottad?
    video: pal-b? sound?
  • Bone-Cracker
    a pro tudja a rádiot pl
  • Bone-Cracker
    Na innen sikerült leszedni a multidecet: http://www.satworld.ru/int6.html
  • 0ppika
    Innét
  • 0ppika
    Próbáld a Chris TV-t.
  • Bone-Cracker
    a http://www.multidec.de/-ről nem sikerült sajna leszedni
  • 0ppika
    Amúgy mi a különbség a PRO és a nem PRO között?
  • 0ppika
    Ja lejjeb ott a link. Próbáld a Chris TV-t nehéz beállítan, meg nem olyan designes, de lehet nálad ezzel megy majd. Amúgy nekem is ilyen karim van és a hangkártyám is integrált AC'97-es. Nálam valamelyik csatornánál a kép elég rossz.
  • Bone-Cracker
    Sikerült már letöltened valahonnan a multdec 9.0 progit?
  • Bone-Cracker
    Ja ezeket már mind probáltam.
    a pal az oké egyébként mert az van magyarországon.
    Van olyan, hogy SPDIF a hangkártyámon az nem tudom mi, te tudod? AC97 hetes integrált hangkártyám vaN
  • 0ppika
    A hangkábel ami kijön a tv kártyából hova van dugva? Ahova bedugod az legyen beállítva a PCTV visionban is. Próbált állítani a hangmegjelenítő eszközt (gondolom a hangkártyád az), sztereó csatornát, zajszűrőt, felvétel hangerejét, video jel tipusát (pal, ntsc, secam)
  • Bone-Cracker
    Hello!
    Pinnacle PC-TV Stereo kártyám van, de az istennek se akar a hang müködni a kábeltévénél. Van valakinek vmi ötlete?
    (a kép tökéletesen bejön) Csak zugást hallani, ha meg váltogatom a beállításokat a video résznél, hogy hol a 2 fields interlaced-re, hol pedig a deinterlaced-re rakom akkor némelyik adonál (mtv1,rtl-klub) bejön a hang tökéletesen. Ha tud valaki kérem segitsen mert már lassan 2 honapja szenvedek vele.
    Ja és tud valaki esetleg dekodert hozzá?
  • O0D:
    van hozzá ám leírás is :

Na de installatie van dit programma, dienen wij allereerst het kanaal van Canal+ op te zoeken. Dit kunt u doen door te klikken op [Options] gevolgd door [Configure Channels]. U kunt hier als u de beschikking heeft over de juiste frequentie van Canal+ deze gelijk invullen, maar u kunt er ook voor kiezen, het schuifbalkje te verschuiven. Indien dit allemaal de moeilijk blijkt, kan je ook automatische zoeken met de <> toets die zich naast het schuifbalkje bevinden.
    Opvallend hieraan is, dat het automatisch zoeken opmerkelijk sneller gaat als bij de met de TV tuner meegeleverde software.
    Als we eenmaal Canal+ in beeld hebben, is het beeld opvallend stabieler als bij de normale tv, met als enige minpuntje dat zwart en wit, nogal eens omwisselen, en dat het beeld door het beeld heen zeilt.

Nu plaatsen wij het beeld op de juiste plek, met de pijltjestoetsen. Helaas zal het beeld niet volledig stilstaan, dus daarom kiezen we [Decode] gevolgt door [Detect lock]. Hier kiezen we dan nog even voor een van de aanwezige locks. Als we dit hebben gedaan kiezen we voor [Decode] en [Horizontal Lock].

Als het beeld nu onstabiel door het beeld heen zeilt, kiezen we weer [Decode] en [Horizontal Lock] en herhalen we de vorige stappen, maar kiezen we een andere automatic lock. Meestal geeft telia een zeer goed resultaat, maar dit kan bij u uiteraard verschillen.

Nu kiezen we bij [Decode] indien nodig voor [Automatic polarity] en [Adaptive Brightness Control].

Indien je beeld wat te donker of te licht is, kan je dit ook bijstellen, door te kiezen voor [Options] gevolgd door [Audio, Video Source]. En voila, nu kunnen we voortaan alle exclusieve voetbal wedstrijden gewoon volgen. Is het u niet gelukt Canal+ tevoorschijn te toveren op uw PC? Experimenteer vooral met de in het programma aanwezige opties.

Aangezien de huidige computer technology steeds beter wordt, zal ook de kwaliteit van het gedecodeerde beeld van Cablecrypt steeds beter worden. Het grootste nadeel is nog steeds het ontbreken van geluid, wat in tegenstelling tot betaalzenders in sommige andere landen niet ongecodeerd wordt meegezonden. Als je trouwens een radio aanzet tijdens het kijken van voetbal op Canal+ wordt je overigens alsnog voorzien van het geluid. :)
    Of het zelf decoderen van Canal+ de moeite waard is, moet een ieder maar voor zichzelf uitmaken. Zelf houdt ik niet van voetbal (behalve het WK) dus mij zul je niet snel aantreffen achter de PC met een spannende wedstrijd op het beeld.

valaki ebből kiigazodik??
  • O0D:
    Még egy vmit találtam a dekódoláshoz:
    ccd

csak a download linkek nem élnek :( TUdom hogy a cablecryptet már írta vki, de van itt egy másik prg. is , és 878 as chipset kompatible : JA. van írva :DDD
  • O0D:
    Ajánlani viszont tudok egy jó kis progit, igaz nem decryptelő, de sztem kurva aranyos kis videófelvevő/ tévénéző progi. ( inkább az első ) jha és 45 KiloByte!!!!!
    tömörítések, minden képformátum, hangformátumok.. engem lenyűgöznek az ilyen kis programok.
    DirectShow Capturer