TV kartya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hajrá Dózsa György!
Kinek van Terratec Cinergy TV600 TV/Rádió tuner kártyája?
Esetleg bõveb információt mondanátok róla?
Ilyenekre gondolok: gépigény, minõség, kezelhetõség.
Minden infót elõre is köszönök!
lacibacsi
Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
VirtualDub? ( bár ez nem a leggyorsabb )
UleadMediaStudio ? ( nekem ez a legszimpatikusabb és saját ((lsx)) mpeg kódolót használhatsz vele )
Premiere ? ( ez inkább csak vágásra, felvételre szar )
próbáld végig ezeket..
(( 450MHz vel már majdnem gyõzi a 704*576 ot, sztem nem a proci a hibás (( persze nem bazi nagy XP vel, tisztított 98al ))
Hajrá Dózsa György!
Felvétel közben nézted a processzor terheltséget? Memória foglaltság..
Milyen codec-el / felvevõ programmal próbáltad?
Sajnos a kártyát nem ismerem, de hardveres MPEG-2 kódolásra képes?
-------------------------
más. Pinnacle PCTV nek milyen a képe? Digitalizálni milyen felbontásokban tud? Sajna a honlapjukon elég "reklám centrikusak".
TV / videó kimenete van??
( a mostanimnak pl. overlayben láthatóan szebb a képe, mint previewban, és így digizés minõsége 1 el rosszabb fokozatról indul )
Hajrá Dózsa György!
Ajánlom figyelmetekbe a ChrisTV V3.50 Professional programot. Egyszerûen zseniális. Egy-két ici-pici hibája még van, de azért szuper! Majdnem minden TV kártyához használható!
TV, Rádió, Teletext, Távirányító!
www.chris-tv.com
Használjátok egészséggel!
megöli az ACEMP codecpackAsus A7N8X, AmdBarton2500@(192*11,5), 2*512DDR400 Club3d Ati Radeon 9500@9700 128Mb
Nekem s Pinaccle PCTV PRO kártyám vna egy idelye, agondjaim a következõk (ja az alaplapom MSI KT4 ULTRA):
- fellvételnél a hang zúg, de veszettül
- a driver csak rave(azaz nem teljes)verziójú(5.5),honnan lehetne +szerezni a teljes verziót,hogy ne csak kétféleképpen, ráadásul "rossz" minõségben tudjak felvenni!!!???
A segítséget elõre is köszi!
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Pinnacle miroVIDEO PCTV pro 25.600-
Pinnacle systemstudio PCTV pro 21.000-
TV tunerkártya vásárlás elött állok éppen...
-Pinnacle miroVIDEO PCTV pro 25.600-
-Pinnacle SystemVIDEO PCTV pro 21.000-
Melyiket szeressem? Tudja valaki mi a különbség a két zsuga között? Pinnacle oldalán nem igazán találtam infot az elsõrõl(miro). Persze, ha tudtok ajánlani ebben az árkategóriában más kártyát (jobbat), szívessen veszem! Köszi!
A Winfast tv kártyámnak egyes adóknál nincsen hangja.
Tudna ajánlani valaki valamit?
de ez nem ebbe a topicba való, itt TV kártyákról van szó...
There\'s no replacement for displacement
Az a nagy helyzet, hogy a felbontás csak egy dolog, a végsõ kép megjelenését még befolyásolja sok tényezõ ezen kívül. Ilyen pl. az utánvilágítási idõ, ami tv-ken jóval hosszabb, mint a monitoron a kisebb frissítési idõ, és a váltottsoros (interlace) képalkotás miatt. Ennek az az eredménye, hogy az interlace kép a monitoron "pixelesebb", viszont valamivel elvileg élesebb (gyakorlatilag nem így van, mivel a tuner csip próbálja mindenféle okos áramkörökkel eltûntetni a pixelesedést, ami valamelyest elmosódást eredményez.
Egyébként a PAL adás képpontjai 768x576 környékén vannak. Azért csak a környékén, mert a sorok száma adott, de az oszlopok analóg adás révén nem definiálhatók, csak a képarányból származtatva)
Nem beszéltem még a képpontméretrõl, a képfrissítés eltérésébõl adódó torzításról (köz9smert nevén vsync) és még sok dologról, de ez a fórum nem is errõl szól.
Remélem azért segítettem valamit...
There\'s no replacement for displacement
http://www.agumi.hu/
Szerintem az egyik legjóbb minõség.
Számlával 2 éves garanciával.
A 400-as 17200+áfa=21500 a 600 meg 25200+áfa=31500.
http://www.agumi.hu/
Kb. 1 hónappal ezelõtt írtam ide hogy állandóan lefagy a gépem TV-nézés közben ha adásokat kapcsolgatok vagy átváltok teljes képernyõre. Pheel akkor segített és meg is oldódott a probléma(IRQ üközés). A kártyákat ilyen sorrendbe raktam az alaplapba:
0.AGP
1.ures
2.LAN
3.ures
4.Audigy
5.TVtuner
6.ures
Az 1/5 és 2/6 PCI-nek ugyanaz az IRQ-ja. Tehát ilyen kártyasorrendel királyul mûködött. A minap újrainstalláltam az XP-t és megin elõjött a probléma. Addig gond nélkül megy a TV amíg nincs hangkártya a gépben. Próbáltam az alaplapra integralt AC97-et is de azzal is fagy. Már nagyon ideges vagyok. Segítsen valaki!!!
http://flickr.com/dtk | http://last.fm/user/dtk1985
Én is pontossan így jártam! Eddig egy Gigabyte BX2000-es alaplapban (PIII 750 proci) volt a PCTV PRO kártyám, PCTV5.1-es szoftverrel tökéletesen ment sztereóban, hiba nélkül. Pár nappal ezelött alaplapot váltottam. Gigabyte IE533 (PIV 2,4 gHz). A PCTV5.1 szoftver gond nélkül felment, ám amikor elindítottam nekem is csak RAVE-ként, monó módban ismerte fel, az audió ablakban eltünt a sztereó beállítási lehetõség, és a csatorna nevét kijelzõ ablakban sincs indikátor.
Feltehetõleg az alaplappal veszik össze, én is nagyon keresem a megoldást.
Üdv! CHBS
A messenger miért használná a movie makert????
Egyáltalán egy "video szerkezõ" programnak mi köze egy "cheat"-lõ szoftverhez?????
Hallotál olyanról hogy : WINDOWS FILE PROTECTION???
Vissza fogja tenni a messengert figyeld meg!!!
Most mar muxik.
Akit erdekel: a ../Program Files/Messenger konyvtarat kell el-archivalni. DE elotte a Task Manager-bol a MSMSGS.EXE-t ki kell loni - mert amig fut addig nem engedi torolni.
Nekem muxik, remelem masnak is osszejon, akinek hasonlo a problemaja.
Akkor már csak egy-két kérdés van:
1. Active Movie Makert hogyan tudom eltávolítani?
2. A prog. files dirembe ezek vannak: messenger, msn messenger
valószinû azért mert 5.0-s messengert használok és szeretnék továbbra is HASZNÁLNI
3. Vagyis akkor mit csináljak???
Ugyan ez nálam is csk HUN op. rendszer.
Múlt héten volt 3 óra mig folyamatosan volt hang, hogy miért passz!
Vagyis nemtom továbbra se.
Amiket próbáltam: driver csere, PCI slotokba átrakdosás, más tuner progik (borg, DSCaler)
Egyenlõre semmi, de ha te addig rájössz írj: [email protected]
köszi
Ha valaki ra jott mar, hogy miert kapcsolgatja ki a hangot a kartya, az szoljon legyszi.
kaptam egy tuner kártyát a tipusa PixelView PlayTV pro
kártyával nem is lenne semmi baj csak a progijával PixelView Stationnal,eebe kérném a segitségeteket...
szóóval pld ul nem tudom elraktározni az az adásokat se a tv-n se a radio-n.amit szerváltam leirást,szerinte elég csak ha fole viszem a kurzort és az egér jobb gomb klikelése után be irhatom a csatorna/tv/radio/nevét.nna ez nálam nem mukodik,sõt tul.képpen azt se értem hogy mire jo amikor 16 kis képernyõ jelenik meg...ugyanazt mutatva.....
sõõõt.-)a teletextje se világos elottem ha ki van irva hogy a (pld):sport az 500.oldalon van,de én a 100-ik oldalon vagyok ,hogy jutok oda kattintcsak a menuben lévõ nyillal 400szor????
meg jo lenne valami hotkey bill kiosztás is ,pld mivel kell capture -t csinálni...
na ien leirást merre találok.........
koszi elore is a segitséget
ui:nincs táviraányitom hozzá....
Mellesleg mostanában vettem 1 ASUS alaplapot, és azóta a tunerkártyához kapott progi nem tudja a csatornákat kezelni. Auto felismerés nincs, amikor meg a mentett csatikat bemásolom a registrybe, akkor meg nincs csatornaváltás. Miro Studio PCTV, még valahogy 99-bõl
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Ha neked nem elég egy Pinacle PCTV PRO akkor szerintem uttánna ez a legjobb választás...
http://flickr.com/dtk | http://last.fm/user/dtk1985