30315
lesz e 2000 beiras 2000 ig ?:)
  • Dzsini
    influenziázol vagy csak megfáztad magad?
  • Punker
    lázas vagyok :(
  • Akos 001
    Thx
  • Lteebee
    Tökjó.
  • Dzsini
    vonat lett, gond nélkül, időben.
  • Akos 001
    pont ilyen
  • Lteebee
    Milyen kocsi?
  • Akos 001
    csak egy dogára mentem be aztán léptem tovább,azért kellett

[egyébként tényleg laza]
  • Punker
    kocsival suliba? laza......
  • Akos 001
    ma majdnem ott kellett hagynom a kocsit a sulinál nem voltak megszórva az utak :S
  • realp
    Sztem simán vonattal gyere, a busz úgyis késni fog min. 40 percet a jég miatt
  • Dzsini
    vonat kb. 40 perccel lassabb meg párszáz forinttal drágább - csomagom nincs sok, hogy elférés miatt aggódjak, inkább a jég...
  • Punker
    vonat sokkal lassabb? én jobban szeretek vonatozni (ott lehet cigizni) elférek meg minden.
  • Lteebee
    Simán.
  • Punker
    reggel kiderül :D
  • Dzsini
    holnap reggel merjek busszal felmenni Pestre?
  • Lteebee
    Így sose lesz 2000.
  • Dzsini
    nem, itt 2 közlekedési társaság van - egyik üzemelteti a villamos+trolikat (SZKT), másik a buszokat+a környék helyközi járatait (Tiszavolán)
  • Punker
    de szegeden nem BKV-van, amúgy én még mindig gyaloglok :D
  • Dzsini
    nem hiszem, egy ügyvéd pont ezzel lőtte ki gyakorlatilag az összes 'tilosbanparkolós' fotózást, hiszen a digitális fényképezőgépek órája nincs hitelesítve (délben átállítják délután 3-ra), így az ő állításuk (ott álltam akkor) áll szemben az én állításommal (nem álltam ott) - és nálunk továbbra is az ártatlanság vélelme az alap.

gondolom ugyanezt el lehet lőni a tilos-az-utcára-menni mókánál is... bár itt rendőrök jeleznek a jegyzőnél.

másik érdekes kérdés most, hogy kötelezhetnek-e 1 teljes napi parkolási díj kifizetésére, ha én reggel nem indulhatok munkába az autómmal - és ha igen, ezt ki téríti nekem?

.....
    mellékszál: itt Szegeden a pm. _kéri_ az embereket, hogy hagyják otthon az autókat, biztatásként hétvégéig ingyenessé tette a tömegközlekedést, a közlekedési társaságokkal egyetértésben.
  • Lteebee
    És van ilyen fényképezőjük szemkilövőéknek?
  • Dzsini
    jaja, hírekben így mondták be: "megtalálta a rendőrség a módszert, hogy hogyan lehet mégis büntetni a rendelettel szemben cselekvőket" :)
    jegyzőt értesít, az bizonyítékokat gyűjt (fotó, mint a parkolási bírságnál - hitelesített fényképezőgépből, amiben a megfelelő EXIF van, hiszen én mondhatom, hogy aznap nem is én voltam hanem előző nap fotóztak le), majd ha
    <jogiszaknyelv>
    fennáll a rendeletsértés tényállása akkor foganatosíthatja a bírság kiszabását
    </jogiszaknyelv>
    :)
  • Punker
    valami levegő munkacsoport vagy mi szerint, a rendőröknek a jegyzőt kell értesíteni aki kiszabhatja a 100k-s bírságot, (bazze 1 hét alatt tuti nyereséges lenne a költségvetés, papíron)
  • Lteebee
    Képzeljük el a következő helyzetet!

Sejtem, hogy előbb-utób szükséges lehet szmogriadót elrendelni, emiatt korlátozni a gépjármű-forgalmat.
    Meghozom a szükséges törvényt, módosítom a meglévőt, hozzárendelem a megfelelő büntetési tételeket.
    Az emberek tudomására hozom.

És amikor helyzet van korlátozok és szankcionálok.

És nem reggel kilenckor kihirdetem, hogy aznap 11-től érvényben van a korlátozás, de nem szankcionálok, mert balfaszjancsi vagyok és csak a lopáson járt az eszem az eddigi életem során.
    :)
  • Lteebee
    Utoljára az arisztokrácia védte meg a népet saját magától és másoktól.
  • Dzsini
    mi értelme annak, hogy csak a páros számú autók futhatnak, ha semmilyen módon nem tartathatják ezt be, nem lehet büntetni, stb... maximum csúnyán néznek rád.

nem baj, legalább lehet trombitálni, hogy intézkednek.
  • Dzsini
    ha értelmes magasságban húznád meg a vonalat alig lenne szavazó - az meg nem demokrácia a mai értelemben :)
  • Lteebee
    Én azért csak kötném bizonyos ismeretekhez, ismérvekhez, hajlandósághoz a válaszói jogot...
  • Lteebee
    Nálunk -10 volt.
    Bizony 4-5-öt is teker a Merci, mielőtt beindul:)
  • Punkerwork
    reggel durva volt a -13-ban lesétálni suliba
  • Dzsini
    ejj de csípős hideg van kint...
  • Lteebee
    Ték... LOL...
  • Dzsini
    de kit érdekel, amíg van használt angol ruha bolt és tecsó?
  • Lteebee
    Ja:)
    Főleg a soha el nem készülő típusú:)

Közben a Forint megint 275 fölé zuhant:(
  • Dzsini
    látom ám a tékre hajtást ;) 4 hozzászólás...

amúgy részben kanadáé gondolom, de az a kiaknázatlan mező - ez a tartalék az, amit lassan töltögetnek évek óta, azt is a meglevő gázmezőkbe táplálják vissza.

a metró meg különben is fontosabb, mint holmi erőművek :D főleg a földalatti villamos típusú :)
  • Lteebee
    Kábé 1,5-2 négyes metró ára lenne.
    És olyan nincs, hogy nincs pénz.
  • Lteebee
    Atomerőmű építése ~10 év, a jelenlegi engedélye asszem, még 8 évre szól.

no comment
  • Lteebee
    Az a gáztartalék nem kanadáé véletlenül?
  • Lteebee
    Szerintem a válság már csak arra a pár napra kell, amíg meghatározott tonna urániumot és foszfort puffogtatnak el a haverok.
  • Dzsini
    mondjuk azt is megnézném mikor szed össze az ország annyi pénzt egy kupacba, hogy pár év alatt felhúzzon egy erőművet - és melyik város nem visítana miatta, hogy kétfejű gyerekek lesznek ott is, mint Pakson évtizedek óta :D

...inkább kilépnek a világörökség programból, hogy szalmaerőművet építsenek szalma nélkül

bolond ez a világ :)