ketezer

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
"könnyed" séta volt 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
Eger Csillaga 2009 25 km kipipálva, rohadtul fáj de azért nagy az arcom most 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Dzsini
Számomra az egyik leginkább meghatározó élményt jelentõ játék most 25 éves:

Boldog szülinapot!
Ünnepi oldal

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punker
Gyülekezõ a pályán: 15:30
Vége várhatóan: ~24:00

ZOMBULÁS:
- ha egy zombi megérint rögtön meg is fertõz
- 10 perced van mielõtt átváltozol, ezt magadnak kell mérned
- fertõzötten tovább mozoghatsz, lõhetsz is
- ha akarod jelzed a társaidnak, hogy megfertõztek, de nem kötelezõ
- átváltozás, zombi-újraéledés elõtt kötelezõ 4-5 másodpercig hangosan hörögni, krákogni, és felvenni a "véres" pólót, ne legyen az, hogy egy titkolt fertõzés utáni átváltozást követõen 1 mp alatt 15 embert pacsizol le...
- ha egy zombit kilõnek, az hörögve összeesik és mozdulatlan marad egy percig. Ha lejárt a 60mp, 4-5 másodpercen át hangosan hörög mielõtt újra magához tér
- a zombik félnek a füsttõl és a flash-ektõl (villogó piró), ha 10 másodpercig nem tudnak elmenekülni, összeesnek és 1 perc múlva élednek újra
- a zombik alapvetõen magányosak, lassan mozognak, vagy csak kivárnak. Ha nagyon muszály futhatnak, de max 10 métert, utána megint vánszorogniuk kell...
- a zombik nem taktikáznak, nem kommunikálnak egymással, max hörögve mutogathatnak
- a zombik nem használnak fegyvert, zombulás után szíjraeresztik, vagy leteszik jól látható helyre, hogy ne essen át rajta senki... BB-t maguknál tartják, nem vehetik el az élõk.
- a véres póló: vegyél egy szétnyúltnyakú világos pólót, amit úgyis kidobnál és csapkodd össze piros festékkel, vagy pirosarannyal, vagy bármivel, ami miatt véresnek tûnik majd

VAKCINÁK:
- a vakcinák nem gyógyítanak meg zombit, csak ideiglenesen passziválják a vér utáni vágyukat, vagy késleltetik az átváltozást.
- a vakcinát a zombi nyakába kell akasztani, ezután adott ideig engedelmes zombivá változik. Ezután lehet õt csalinak használni, vagy ki lehet vitetni vele a fertõzött inaktív zombikat az épületbõl, stb...

Zöld LighStick: 30 percig passziválja a zombit, vagy késlelteti az átváltozást

Narancs LightStick: 60 percig passziválja a zombit, vagy késlelteti az átváltozást

FÜST ÉS FLASH:
A játék elõtt a szervezõkkel lecsekkolt füstök épületen kívül használhatóak, flash(villogó piró) épületen belül is használható. A füst és a flash gyilkolja a zombikat, így elmenekülnek elõlük. Ha huzamosabb ideig (kb 10mp) villogó mellett ragadnak egy szobában, vagy füstös külterületen, ugyanúgy beájulnak 1 percre, mintha lelõtték volna õket.
fokozottan figyeljünk, hogy hova dobunk füstöt, vagy villogót, nahogy tûz legyen belõle!

a vége tuti durva lesz, romos épületek 0 közvilágítás, beszarás lesz tuti

Dzsini
"An outbreak of zombies infecting humans is likely to be disastrous, unless extremely aggressive tactics are employed against the undead. While aggressive quarantine may eradicate the infection, this is unlikely to happen in practice. A cure would only result in some humans surviving the outbreak, although they will still coexist with zombies. Only sufficiently frequent attacks, with increasing force, will result in eradication, assuming the available resources can be mustered in time."
Lehetne belõle Last Man Standing-et csinálni (AVP-ben multiban óriási móka volt), annak van értelme, de azzal meg átmenne számháborús bújócskába 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punker
"Az összes zombis játéknak eddig az volt a hibája, hogy

- kaptak az emberek fegyvert
- a fegyverhez BB-t
- a fegyver hatott a zombikra (najó, minden huszadik lövés legyen hatásos, ha jószivû a szervezõ)
- volt bármilyen esély a túlélésre
- túl nagy területen játszódott
- a zombikat meg lehetett különböztetni az élõktõl (és ezért túl kevés élõ lõtte le egymást) "

októberben lesz a játék kíváncsi vagyok mit hoznak össze a srácok 😄

Dzsini
hajrá, de akkor senki nem akar emberként kezdeni 😄

Punker
ezt átemelem a zombis játék topic-jába, segítendõ a szervezõket 😄

Dzsini
http://www.mathstat.uottawa.ca/~rsmith/zombies.htm
Robert Smith? (kérdõjellel együtt) matematikus elszórakozott, és kiszámolta egy zombi-apokalipszis lehetséges kimeneteleit, komoly matekos apparátussal... a matematikai részt nem értem részleteibe menõen, de a levont következtetés nem túl biztató 😄

Lteebee
Homoszekszuál, homoszekszuál, kri-sztí-já-nó homoszekszuál!

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Punker
a padló csúszós volt a víztõl/párától, mondjuk ha a korlát 20 centivel magasabb azt díjaztam volna, akkor pislogtam mikor mondták hogy a víz 63-ban 90 métert emelkedett mert az uszadék fák eltömték az útját. a legnagyobb belmagasság valami 143 méter!

Dzsini
esetleg hason kúszva a padlót nézve 😊

bár akkor szoktam csak szédülni, ha megmozdul alattam... az Eiffel torony nem zavart, a környékünkön a katonai kilátó tákolmányáról lemászva fél órán át kapaszkodtam a földbe 😛

Punker
elõtte már vagy 100 métert kellett jönni lefelé szal addigra elmúlt a szédülés nagyjából.

Dzsini
ejha 😊 hát, könnyen lehet, hogy engem nem tudnak oda kikergetni...

Punker
na ezen a hídon majd le haltam a 45 méter + denevérek jót tett a tériszonyomnak 😄

Punker
csütörtöktõl szombatig játék, aztán 1 nap horvát, 1 nap olasz 1 nap szlovén

ébresztõ

szombaton esõ

kínzás esõben

a srác vagy 10-15 percig bírta, a végén már magán röhögött 😄

Lteebee
Mennyi ideig voltál?

Punker

Punker
tálibkodtam csobbantam a tengerben barlangászkodtam megfáztam bambultam jó volt 😄

Lteebee
Arról nem is beszélve, hogy tuti simán eladható legalább 6000 Forintért.

Dzsini
nem tagadom, üres az életem rozsdamentes ubokafogó nélkül...

Lteebee
Kell neked az a rozsdamentes uborkafogó😊

Dzsini
én egyszer úgy elmennék egy ilyenre - a múltkor Szegeden majdnem sikerült, de pont egy vizsga elõtti napon volt, és a tájékoztató szerint 3-4 órás elõadás lett volna, amit azért sikerült okosabban is eltölteni 😊 pedig állítólag a szcientológiáék csinálják, rájuk meg amúgy is kíváncsi lennék - na majd õsztõl hátha sikerül egyszer kifogni. viszek walkmant meg fülhallgatót, és ha unalmas, akkor hallgatom azt és relaxálok 😊

Lteebee
LOLLOLLOLLOL.
Ügyesen kezelted.
Engem ilyen garantált nyereményes kétórás elõadás-végighallgatásra próbálnak néha vinni.
Én meg mondom: jó, tehát odamegyek, megkapom az ajándékot és hazamegyek?
Õk meg: hát...
Én meg: köszike.

Aztán elmesélem a kollégámnak és mondja, hogy õ elment 😊

8000 forintos zepter, rozsdamentes uborkafogót kapott😊

Szerencsétlenek...

Dzsini
most hívtak fel a "témobiltól", hogy "a vezérigazgató kisorsolt" és "nyert ötszázezer forintot uram" - itt rákérdeztem, hogy hány forintos domino kártyát akarnak kicsalni tõlem, erre letették...
kaptam átveréshívást, most már én is vagyok valaki 😄

Lteebee
Épp tegnap jutott eszembe a jó öreg Pimpa.

Dzsini
hát ha te nem segítesz be sose lesz... kevesek vagyunk hozzá

Laalee
mondtam hogy legyen 2000 mire ujra jövök

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Dzsini
Nézzük, miket tart a Wikipédia tipikus érvelési hibáknak! Szerintem nem nehéz bármelyik vitázós topicból pillanatok alatt összeszedni a példákat.

1. Argumentum ad hominem (személyeskedés) - olyan érvelési hiba, amely a vitapartner személyét, tulajdonságait, személyes érdekeit veszi célba és használja fel vele szemben, gyakran elvonva a figyelmet arról, amit a másik fél állít. Fajtái:
1./A Argumentum ad personam (gyalázkodó, sértegetõ) - azt jelenti, hogy egy személy tulajdonságainak vagy cselekedeteinek hibái miatt nem fogadjuk el, amit mond, függetlenül állításainak tartalmától.
1./B A körülményektõl függõ - amikor azt állítjuk, hogy a vitapartner körülményeibõl adódóan képvisel egy bizonyos fajta álláspontot, és emiatt nem fogadjuk el az általa mondottakat.
1./C "Tu quoque" ("te is") - egy állítást érvénytelennek tekintünk, mert inkonzisztens megfogalmazója korábbi állításaival vagy cselekedeteivel.

2. Argumentum ad logicam (logikai hibára hivatkozás) - olyan érvelési hiba, amely során a vitázó egy hibás érvbõl arra következtet, hogy akkor annak a következménye is feltétlenül hamis.

3. Argumentum ad ignorantiam (ellenpélda hiányára hivatkozás) - eszerint egy állítás igaz, mert hamissága nem bizonyított, vagy hamis, mert igazsága nem bizonyított.

4. Argumentum ad nauseam (sulykolás) - (a nausea latin szó jelentése: hányinger) olyan érvelést jelent, ami az állítás igaz voltáról úgy próbál meggyõzni, hogy folyamatosan ismételgeti ugyanazt, amíg a hallgatóság rosszul nem lesz tõle.

5. Argumentum ad verecundiam (tekintélyre hivatkozás) - olyan érvelési hiba, amely nem a vita tárgyára épít, hanem egy hivatkozott személy vagy forrás tekintélyére, tudására vagy pozíciójára apellál. Fajtái:
5./A Nem releváns tekintélyre hivatkozás
5./B Releváns tekintélyre hivatkozás

6. Ignoratio elenchi (irreleváns érv) - a beszélõ egy olyan érvet fogalmaz meg, amely bár önmagában érvényes lehet, de valójában nem azt az állítást támasztja alá, amelyet a beszélõ eredetileg bizonyítani kívánt. Ezt az érvelési hibát gyakran használják a figyelem elterelésére vagy a másik fél összezavarására. Ezt angolul „vörös hering”-nek hívják. Az elnevezés onnan ered, hogy füstölt heringeket használtak a nyomkövetõ kutyák figyelmének elterelésére.

7. Argumentum ad misericordiam (szánalomra apellálás) - olyan érvelési hiba, amely a hallgató vagy olvasó részvétére, szánalmára vagy bûntudatára épít. Az érzelmi alapú érvelés egyik fajtája.

8. Argumentum ad populum (közvéleményre hivatkozás) - olyan érvelési hiba, amely nem a vita tárgyára épít, hanem az állítás általános elfogadottságára hivatkozik.

9. Argumentum ad temperantiam (arany középút) - olyan érvelési hiba, mely szerint a konkrét érvektõl függetlenül a vitában a két szembenálló álláspont közötti kompromisszum a helyes.

10. Hamis dilemma - olyan érvelési hiba, amely úgy állítja be a vitát, mintha csak két alternatíva létezne, mikor valójában több, nem mérlegelt választási lehetõség is van. Ez a két alternatíva legtöbbször a lehetõségek skálájának két szélsõsége.

11. A náci kártya (reductio ad Hitlerum) - egy igen gyakran elõforduló érvelési hiba. Érzelmektõl átfûtött viták hevében rendre elõfordul, hogy az egyik (néha mindkét) oldal megpróbálja a nemzetiszocializmussal vagy a Harmadik Birodalommal valamilyen módon összefüggésbe hozni a vitapartnert. A náci kártya kijátszása alkalmas a vitapartner démonizálására, s a legtöbb esetben végérvényesen kisiklatja a párbeszédet.

12. A Nirvána-érv - az a logikai hiba, amikor valós eseményeket vagy lehetõségeket egy irreális, idealizált alternatívával vetünk össze. Ugyancsak Nirvána-érvként tartjuk számon az utópisztikus feltételezést, miszerint az aktuális problémára létezik tökéletes megoldás. A Nirvána-érv használója hamis analógiát állít fel, amikor a valós megoldási lehetõséget egy nyilvánvalóan elõnyös végkimenetellel kecsegtetõ, ugyanakkor teljesen valószínûtlen eseménnyel állítja párhuzamba.

13. Wishful thinking (vágyvezérelt vagy vágyelvû gondolkodás) - az a logikai hiba, amikor az alany – anélkül, hogy a rendelkezésére álló tények ezt alátámasztanák – valóságként kezel olyasmit, melynek valóra válása számára pozitív kimenetellel járna.

14. Secundum quid (elsietett általánosítás) - olyan érvelési hiba, amely a következtetést túl kicsi, vagy nem reprezentatív minta alapján vonja le.

15. A szalmabáb érvelés - olyan érvelési hiba, amelyik a vitapartner álláspontját torzítva mutatja be, hogy könnyebb legyen ellene érvelni. Az így elõállított, könnyen legyõzhetõ „szalmabáb” sokszor a vitapartner álláspontjának nevetségességig, tarthatatlan szélsõségig eltúlzott változatán alapszik.

16. A szerencsejátékos tévedése - informális érvelési hiba, ami szerint egy esemény valószínûsége függ a korábbi hasonló, tõle független események kimenetelétõl.

17. Petitio principii (alapkérdéshez folyamodás) - olyan informális érvelési hiba, amelyben a beszélõ a következtetést a feltett bizonyítandó állítás igaznak feltételezésével igazolja.

18. Post hoc ergo propter hoc (utána, tehát miatta) - röviden post hoc olyan logikai/következtetési hiba, amelyben az érvelõ feltételezi, hogy ha az egyik esemény a másik után következik be, akkor közöttük feltétlenül ok-okozati összefüggés van.

19. Argumentum ad baculum (erõre, bunkósbotra hivatkozás) - olyan érzelmi alapú érvelés, amely során a beszélõ erõvel, erõszakkal, büntetéssel való nyílt vagy burkolt fenyegetést használ érveinek alátámasztására.

20. A csúszós lejtõ - olyan érvelési hiba, amelynek során valaki azzal akarja bizonyítani egy állítás helytelenségét, hogy annak megállíthatatlan, egyre növekvõ következményei lesznek. Másképpen fogalmazva: az állítást úgy cáfolja, hogy szembesít annak eltúlzott változatával.

21. A hamis dilemma - két lehetõség közötti választást kínál fel számunkra, majd az egyikrõl megmutatja, hogy kizárható, és ez alapján az egyetlen megmaradt lehetõségre következtet. Általánosított formában az érvelés n számú lehetõséget tár elénk, majd egyetlen kivételével mindegyikrõl megmutatja, hogy kizárható, majd ebbõl az egyetlen fennmaradó lehetõségre következtet.

Lteebee
Nem tudom még, lesz-e nászút. Talán valami õsszel.
Asszonynak nem annyira tetszik ez a fórumozósdi.
Majd küldök képet msn, ha lesz.

Köszi a gratulációkat.

Punker
jaja képet kérünk 😄

Dzsini
sok boldogságot 😊 nászút lesz valami?
LTBné nem akar ide bejelentkezni? 😉

Punker
grat!!!

Lteebee
Na, megvolt a lakodalom tegnap.
Több naposra nincs erõforrás😊

Demszky 10% Gábor és az õ saját kiadása😊
Vajon már akkor is a strabag fizette õket? Esetleg a négy mancs?
Na, nem is érdekes, csak valahogy nem érzem ezt az önzetlen jobbítani akarást.

Dzsini
Menj medvét kergetni a havasokba 😊 (na jó, szerintem lesz jobb elfoglaltásgod is, gratula innen a távolból is) Remélem nem belvárosban vagy, és igazi többnapos lagzid lesz hozzá!

Néprajzos érdekes adat: a házasság a 18-19. században szokás alapján reformátusoknál szerdára, késõbb keddre esett - katolikusoknál vasárnapra vagy szerdára, és túlnyomó részben télre (január-március), farsang idejére, a lagzi mindezek mellett csütörtökig tartott - a péntek böjtnap.
A 20. század közepére csúszik át az esküvõi szezon nyárra (fõleg májusra), és szinte kizárólag szombatra - hiszen az nem munkanap a városlakók számára.

Bölcsész érdekes adat: A szamizdat kifejezés orosz eredetû betûszó. A Гослитиздат (Goszlitizdat – Állami Irodalmi Kiadó), Политиздат (Politizdat – Politikai Kiadó) és más hasonló, hivatalos kiadások mintájára alkotta Nyikolaj Glazkov orosz költõ az 1940-es években a cам (szam – ön-, saját) és az издательство (izdatyelsztvo – kiadás) szavakból. A kifejezés arra utal, hogy a szerzõ saját maga adta ki az írását, vagyis nem kérte a cenzúrahatóság engedélyét.
Nálunk kétségtelenül Demszkáj és köréhez kapcsolható a 80-as évek ilyen irodalma 😊

Punker
nõsülsz? erdélyben? nyertél a lottón? 😄

Lteebee
Na, közben eljöttem az úgynevezett romániába kicsit elõkészíteni a szombati lakodalmunkat.
A fenti mondat vajonenged következtetni a kikapcsolódás néhány kedvelt módjára?

A szamizdat kifejezést valahogy én a szabaddemokratákkal kapcsolom össze😊

Punker
most úgy tûnik tudunk utánna maradni még 2-3 napot körül nézzni, a postojna-i barlangot mindenképpen meg akarom nézzni.

Dzsini
hát, ez is egy módja a kirándulásnak 😊

Punker
remélem jövõre eljutok megint és lesz fényképezõ gép is nálam.

most aug végén megyek megint Rjavi Ris-re szlovéniába, tálibnak 😄

Dzsini
kis- meg középhatótávolságú rakétákat tároltak itt, hogy konkrét robbanófej volt-e, azt úgyse mondják el 😊

én a budai nagy víztározóban voltam egyszer látogatáson, az se semmi látvány, ott is tároltak ezt-azt. meg voltam a 2-3as metró vonalán az óvóhelyeken

Punker
azt nem tom extra sugárzás volt e, de az tuti hogy a 35 fokról jó volt kicsit bemenni a 15-16 fokos hûvösre 😄

Dzsini
látod, az ottani sugárzás - ezért voltak olyanok az ottani katonák, nem gondoltak semmire <#vigyor3>

Punker
õ? szerintem sehogy bebújik 1 szekrénybe és ott retteg 😄

én meg elmentem 3 napra császárra ahol akkora hegybe fúrt hangárok vannak hogy 3-4 csuklós busz is beférne, pedig ugye Magyarországon nem tároltak atom fegyvereket.....

olyan qravjól éreztem magam 3 napig megszûnt a külvilág nem gondoltunk semmire.

Dzsini
bár az is lehet, hogy a szamizdatot is azok engedik kiadni, akik amúgy a többit, és direkt azért adják ki úgy, hogy akik azt hiszik, hogy az valódi szamizdat, azok azt olvassák... és akik ezt engedik, azokat is azok irányítják, akik... és engem is mindig figyelnek, van egy profi ügynökük, aki mindig mögöttem van (ügyesen elbújik ha hátranézek), és éjszaka a fülembe súgja a megfelelõ gondolatokat, hogy konform módon viselkedjek. sõt, a sok rádiótoronyból is sugároznak információkat az agyamba, a káposztaföldön az antenna tövében hallani is reggelente ahogy zümmögnek a vizes káposzták...
jobb lesz vigyázni

Dzsini
értem, szóval te csak szamizdatot olvasol és kalózrádiót hallgatsz - érdekes életmód 😊

kikapcsolódni hogy szoktál? 😄

Lteebee
Nem,valóban nem kell.
Bele is simulhatok szépen, hallgathatok rádiót, nézhetek sok tévét😊
Ja, és vehetek könyveket, amelyeket nem vásároltak fel a megjelenésük napján.

Dzsini
az egy sci-fi regény, utópia (illene Philip K. Dick nevét ismerni, az egyik regénye alapján készült például a Szárnyas fejvadász is) - kitalációk vannak benne, de nem kevésbé élhetõ világot mutat be, mint a mostani (1961-ben írta).

nem kell minden mögött összeesküvéseket látni.

Lteebee
Nos, ha ez a könyv hozzáférhetõ boltokban, akkor valakik engedték megjelenni.
Feltételezem, hemzseg a gyõztesek kitalációiból, csúsztatásaiból kiinduló feltételezésektõl.

Dzsini
hát igen, az angolok addigra világbirodalomból rég középhatalom lettek - a büszkeségük megmaradt, de más se nagyon.