30315
lesz e 2000 beiras 2000 ig ?:)
  • Lteebee
    A múltat meg nem mindig tartják aranykornak, csak ha rosszabb lesz nála.
    Azok, akik hajlandóak lettek volna tenni, gondolkodni a kádár rezsimben, nem nevezik aranykornak.
    Csak a sok proletár, a "kevés munka, sok pénz" álmaikkal, meg a felelősségnemvállalásukkal.

"összesítve: ilyen szempontból ugyanannyira jó minden irány, amennyire egyik sem az, és mindig úgy fogják gondolni, hogy régen mindig jobb volt"

Nem akarlak megsérteni és tán már mondtam is, de mióta ezt a bölcsészesdit nyomod, úgy érzem, maszatolsz, nem foglalsz állást, nincs egyenes véleményed, általánosítasz, nem állsz oda sehova.
    Legalábbis a kommenteidből ez jön le.
  • Punker
    pedig ez így van mindenki szarházi, valaki kicsit valaki jobban, én is az vagyok.....
  • Lteebee
    Ezt a minden vezető, minden politikus korrupt dumát a liberális, korrupt politikusok találták ki és terjesztik.
    Normálisan ha valaki hazudott egyszer, többet nem szavaznál rá, így lassan kitisztulna a közélet.
    De a tvnézők, rádióhallgatók szép lassan elhiszik, hogy tényleg mindenki szarházi, akkor meg miért ne szavazzanak ugyanoda megint és újra, meg újra.
  • Lteebee
    Nem osztom.
    Jobb volt a tanácsköztársasák, A németek, nyilasok tombolása? Vagy ami a háború óta zajlik? Apró antalok, gerő ernők, erdős péterek, lenvaik, ...?
    Az hogy valaki olyat mond, hogy kádár jobb volt, az azért van, mert egyszerűen azóta azt játsszák, hogy mindig csak elvesznek egy kicsit és nézik, tűröd-e még. Aztán adnak valamit a proliknak, nyugdíjasoknak, közalkalmazottaknak, cigányoknak és megint vannak szavazóik.
    De összességében egyre lejjebb.
  • Punker
    szerintem a mocsok dolgok nem változnak, a felső vezetés mindig is korrupt és züllött volt, az első pápáktól / királyoktól át az összes mostani vezetőig, a különbség hogy az egyszerű paraszt ebből semmit nem tudott mert nem jutott el hozzá az információ.

ebből a szempontból tényleg az ókoriak voltak a tisztességesebbek azok őszintén voltam erkölcstelenek :D
  • Dzsini
    de ugyanezt mondta az összes előző generáció is :)

hiszen a világ változik, a változás pedig félelmetes/ijesztő, így a régi (már változatlan) kor mindig jobbnak, megszokottnak, normálisnak tűnik.
  • Punker
    hát a mostaninál minden jobb volt az tuti, de ebben benne van az is hogy szűkebb így "normálisabb" is volt az életkép
  • Dzsini
    én elég közelről látom a bölcsész és tanárképzést - még amennyit nem mersz tippelni, az is távol van attól, ami reális :D

(amúgy meg - a mostanit is aranykornak fogják tartani pár generáció múlva - az ókori Róma óta minden nép állandóan siratta az aranykort, és kereste az utat, hogy miképp lehetne újra boldogságban élni, újra elhozni - és az aktuális elmúlt aranykor mindig az volt, amelyikben az előző generáció siratta az előzőt)

összesítve: ilyen szempontból ugyanannyira jó minden irány, amennyire egyik sem az, és mindig úgy fogják gondolni, hogy régen mindig jobb volt.
    (csak az elmúlt 150 évből: Kossuth elhozta az arany életet, Ferenc Jóska volt az ország kedvenc királya, Trianon előtt volt szép az élet, bezzeg a Horthy-korszakban szabadság meg jólét volt, addig volt jó míg Kádár élt, stb.)
  • Lteebee
    Nem keresek én, csak elgondolkodtam, hogy ahhoz, hogy jó irányba induljunk, kellene egy új tanterv, aztán ennek szellemében képzett általános iskolásokból gimnazisták, majd bölcsészek és az általuk tanított csemeték esetleg építhetnének egy újabb aranykort.
    A szükséges évek számát tippelni sem merem.
    És ha közben beesik pár samuely tibor, meg kun béla, gerő, róth, apró... és összeállnak megint, akkor újra 100-150 év zuhanás.
  • Dzsini
    hát, múlt évben volt egy konferencia Piliscsabán, lakótársam volt ott előadni...

az, hogy mi az egyetem neve, az nem jelenti azt, hogy megválogatják a diákokat vagy a tanárokat. ugyanolyan bölcsészképzés megy - ha valamivel különb hozzáállást keresel, akkor talán (de csak talán) a hittudományi karokon találsz, ahol a papok-lelkészek tanulnak (és részben azok is tanítanak).
  • Punker
    keresztény erkölcsiség ez valami vicc? főleg ha római katolikusokról beszélünk.....
  • Lteebee
    Ja, csak az ember többet várna.
    A többitől talán nem, de ahol létezni vélsz valamiféle keresztény erkölcsiséget, többre számítasz ennél a csámcsogásnál.
  • Dzsini
    semmiben nem különbözik bármelyik másik bölcsész-egyetemtől.
  • Lteebee
    Pázmány, így szeretlek!, címmel egy piliscsabai bölcsészhallgató (attól tartok, néhány év múlva "tanár" lesz, persze nem tudása, csak diplomája alapján) szóról szóra a következőképpen indokolja vonzódását egyeteméhez:

"Nincs filozófia-lexikonom. Nem vagyok szakállas, és nem hordok reverendát. A világ egyik legszebb és legnehezebb egyetemére járok. És rajtam kívül még több ezren értik, amikor azt mondom: kész a sajtos meleg. Az indexemben az elégtelenek megelőzik az utóvizsga jegyeimet, és nem szeretem, ha a gólyák összekeverik az Anselmianumot az Ambrosianummal. Büszkén gondolok a szárnyas toronyra, a Pázmány Rádióra, az aranyhalakra és a rizsföldre. Szeretem a déli és éjféli előzéseket, a Siemens-vonatot és a ligetet. Itt élek a Pilis szívében, kocsmázásban mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk buknak logikából a világ legszebb női. Pázmány, én így szeretlek!"

A névtelen hallgató nyilatkozata megtekinthető a világhálón (www.youtube.com/watch?v=q9ISz0sv5r0), éppúgy, mint egy újságíró 2009 májusában pázmányosokkal készített riportja (Mi a legjob b a Pázmányon?, www.youtube.com/watch?v=FgnBgPVNjf0), amelyben a feltett kérdésre többek között ilyen válaszok születtek:

"Ezeket a kedves riporterlányokat. Tőlük mindig elönt a szeretet."
    "Nem kell bejárni a városba. Fönt a város mellett ilyen szép udvar van, meg nincsen olyan füst, mint benne az ELTE-n, meg ilyenek."
    "Az iskola az egy jó hely, csak az a baj, hogy nem lehet úszni a tóban. Kicsit ki kéne szélesíteni."
    "Annyira parkos, annyira szép, annyira természetes, természeti, annyira jó ide kijönni télen, nyáron, tavasszal és ősszel is."
    "Hát én szeretem az embereket, jó a büfé, dettó jó az arcok, van egy lány, akit Lenkének hívnak, és őt is komálom."
    "Magát a Pázmányt, mint a hangulatot, itt lenni."
    "Én azt szeretem a Pázmányon, hogy nem kell reggelente büdös metrón büdös embereket szagolnom. És szép a táj, és amikor leesett a hó, akkor olyan érzésem volt, mintha valami osztrák faluban járnék iskolába."
    "Egy a baj, hogy elvonja ez a sok esztétikus élmény a figyelmünket néha-néha az eszmei nagyságokról. De igyekszünk lépést tartani."

Arra a kérdésre pedig, hogy "óra előtt vagy óra után mész a kocsmába?", egy bölcsész-fiatalember így így felelt: "Szigorúan óra után, előbb sose, max közben, de utána legtöbbször."

Hunhírről.
    :(
  • Lteebee
    ~'44 óta nem.
  • Punker
    az értelmes és magyarisztán nem hozható össze 2010-ben......
  • Lteebee
    Mondjuk ha értelmes, hasznos szolgáltatás állítható szembe vele, azt mondom, rendben van.
    Ez úgy általában az adóterhekre vonatkoztatva.
  • Dzsini
    meg kell nézni a rendeletet/valamit, hogy mi alapján rótták ki, miből adódik össze.

...persze egyszerűbb köcsögözni.
  • Punker
    ugyanott van, simán csak köcsögök...
  • Dzsini
    hát az jó kérdés :) - elhelyezkedés, ilyesmi?
  • Punker
    itt is elég régen van, de ne mondja már nekem senki hogy ésszerű érv van arra hogy a garázs majdnem ugyanannyi mint a lakás.....
  • Dzsini
    nálunk a kerületben már lassan 20 éve van :) viszont cserébe Budapest egyik legalacsonyabb bűnözési rátája van, mert a polgárőröket, stb. ebből (is) fizetik.
  • Punker
    építményadó:
    lakás: 2956 (2010 első félév)
    garázs: 2848 (2010 első félév)

hát rohadjanak meg a qrvaanyjukat.....

(az ingatlanadó alkotmány ellenes, de ez nem sőt ezt emelhetik is...)
  • Punker
    ha kereső kell
  • Punker
    most úgy tűnik megúsztam a tüdőgyulladást, 25 km-en indultunk, végül a 19-est se sikerült időn belül megcsinálni, az über ExtremColdWeather kabát merevre fagyott rajtam :(
  • Dzsini
    szép kis körút - kell neked ilyen hegyvidéken élni :D
    (azért remélem nem lesz bajod tőle)
  • Punker
    életem legnehezebb 19 km-ere:

[valszeg nyertem vele egy tüdőgyulladást :( ]
  • Punker
    hehe :D
  • Dzsini
    "a családot meg megtanítottam, hogy a camambert nem azért járt le, mert elfeledkeztem róla, hanem mert arra várok, hogy ehető legyen :)"
  • Dzsini
    nagyjából értem milyen szövegkörnyezetben kellene használni ezeket a szavakat :) ha nem is "politikailag korrekt", de teljesen oké elnevezések.
  • Punker
    A stricirokokó nagyon szép szó, közvetlenül a cigánybarokk mellett található a szótárban.
  • Lteebee
    A kerekített ek nekem nem volt meg, de elhiszem neked, hogy van.
  • Dzsini
    a szóközepi k (ek) ugyanolyan ívelt lehetne "()", mint az ly vagy az f - a tollal írt emlékekben olyan kerekített szokott lenni, hiszen tollal írva nincs szükség a szögletességre (ilyenek pl. a ferences emlékek, meg a humanista írásmutatványok).
    ugyanígy fordítva, a faragott vagy rovással írt emlékekben az f olyan, mint a k - rombusz alakú, és minden ívelt vonal inkább szögletes : ">" jellegű, és nem ")" - ilyenek a régebbi, főleg székelyföldi (Telegdi szék) református és unitárius templomfeliratok, mesterjegyek (ezeket falba, fába, téglába karcolták - azért egyenesek a vonalak)
    a lenti képen ez a két alapvető stílus keveredik (pl. a Magyar Adorján-féle betűkészletben, aminek ez tűnik).
  • Lteebee
    Nem elemeztem nagyon, de ami szögletes betű van benne, azon szerintem nincs mit kerekíteni.
    Az em, meg az ek betűkre gondolok pl.
  • Dzsini
    olvasható, de legalább kétféle van összekeverve benne :) (meg az írásképe se állandó - döntse el, hogy a kerek írott vagy a szögletes vésett stílust követi, de ne keverje :) )
  • Lteebee
    Szerintem rendben van, olvasható.
  • Dzsini
    egész fura rovásjel-rendszert használ, nem a klasszikus, és nem is a Unicode-ba felterjesztett...
  • Lteebee
    Szerintem ez is jó:

• Punker
  • Dzsini
    nincs új a nap alatt - 2004es szilveszteri rádiókabaré (BUÉK 2005): Megélhetési Választók
    http://www.megaupload.com/?d=OTJA1GJ5