30315
lesz e 2000 beiras 2000 ig ?:)
  • Punker
    majd összehajtogatja :P
  • Dzsini
    és elfér a postaládádban egy 3x1 méteres kép? :D
  • Punker
    írtam neki küldje át mail-ben :D
  • Dzsini
    a _felbontása_ centi? gratulálok :D
  • Punker
    én is csak ezt a picit kaptam :(

fotós írta: "293cm*72cm lett az eredeti felbontása, lehet nem fogom tudni itthon kinyomtatni? " :D
  • Dzsini
    ilyen nincs is :)

piszok jól néz ki, eredeti méretet lehet kapni?
  • Punker
    na szal ilyen volt:

• Lteebee
    Egy ilyen Spring 800T 100VA/45W terhelést kicsivel több, mint egy órán át bír akkumulátorról üzemeltetni.
    Szinuszos kimeneti jelalakot produkál bármilyen üzemmódban.
    Az ára ~165.- € + ÁFA

Fontos odafigyelni arra is, hogy az akkumulátorok sem a hideget, sem a meleget nem szeretik, a relatív hosszú élettartam záloga a 22 fok körüli konstans hőmérséklet, vagy ettől viszonylag kis mértékű eltérés.
  • Dzsini
    Na jó, de ezt méretezni kell - 1 órát bírjon ki (mert áramszünet esetén oda tud rohanni valaki és leállítani a rendszert mielőtt a szivattyú kifullad), vagy teszem azt 1 napot (mert olyan gyorsan nem)? Milyen hosszú áramszünetre kell felkészülni?

Gondolom a második esetben már valamilyen aggregátoros pótlás kell, mint Szegeden a könyvtár alagsorában a két IFA méretű dízelmotor, csak más méretben.
  • VinylToy #29786
    Ehhez a típusú szivattyúhoz kellene, szóval nem a szivattyú 1000 W-os. Az áthidalási idő pedig attól függ hogy egy esetleges áramszünetnél meddig tart az. A lényeg hogy ha esetleg valami történik, akkor a szünetmentes tovább dolgoztass a szivattyút, ne forrjon fel minden.
  • Lteebee
    1000W keringető szivattyú? Soknak tűnik.
    Olyan szünetmentest keresel, amely akkumulátor-üzemben is valódi szinuszos kimeneti jelalakot produkál.

A fogyasztást pontosítanod kéne, meg arról is beszélni kéne, hogy mennyi áthidalási időt gondolsz.
  • VinylToy #29784
    Keringető szivattyúhoz szeretnének szünetmentes tápegységet venni, milyen, mennyiért és kitől érdemes vásárolni? (700, 1000W körül).

Köszönöm a választ.
  • Lteebee
    Itt vagyok.
    11 év tapasztalat szolgálatodra:)
  • Dzsini
    privát üzenhetsz is neki :)
  • VinylToy #29781
    Akkor megvárom a felbukkanását.
  • Dzsini
    LTB szakmabeli a témában
  • VinylToy #29779
    Szünetmentes kérdésben fordulhatnék valakihez?
  • VinylToy #29778
    Asus
  • Lteebee
    Milyen router ez?
  • VinylToy #29776
    Persze van mindenféle más védelem (WEP) de ezt a lehetőséget is beállítottam.
  • Dzsini
    ahaa, szóval a router volt dinka :) (az enyém azt hiszem ilyenkor automatán újraindul)

...amúgy az IP/MAC alapján történő szűrés meg az SSID elrejtés kb. annyit ér, mint influenza ellen a C-vitamin :) Maximum egy kicsit nyugodtabban alszol tőle, de valódi védelmet nem nyújt.
  • VinylToy #29774
    A lényeg hogy a routerben be volt állítva hogy mely ip-kkel lehet csatlakozni, oda beírtam az új laptopnak az ip-jét, úgy nem működött, hát akkor ezután töröltem az egész routetáblát, és minden ip-t engedtem csatlakozni, gondoltam így jó lesz, de ehhez nem volt elég a mentés és logout a router menüből, hanem kellett hozzá a ki-be kapcsolás. Most már tudom ezt is.
  • Dzsini
    aha, és ezt miért nem elsőre próbáltad meg? :)
  • VinylToy #29772
    A router ki-be kapcsolás után megoldódott a problémám. :D
  • Lteebee
    Szerintem próbáld ki valahol másik routerrel is!
  • VinylToy #29770
    Igen hasonlón gondolkodom én is csak tegnap este már nem volt idegzetem hozzá. :D
  • Dzsini
    hát ez így tényleg leszűkíti a lehetőségeket :)
    valami driver zűr lehet talán, ha ennyire új az eszköz lehet, hogy már nem nagyon írtak jól működő XP-s támogatást hozzá - nézz körül azért, hátha van letölthető, vagy valahol valaki által összerakott (akár gyártó cég fórumán vagy ilyesmi)
  • VinylToy #29768
    Kábeles kapcsolattal nincs ez a gond, sőt másik típusú laptop vezeték nélküli kapcsolatával sincs ez a probléma, azért gondolom hogy valami beállítási gond lesz.
  • Dzsini
    kábeles kapcsolattal nem történik ez? nem lehet, hogy a router oldalon van valami zűr?
    megszakadás után helyreáll magától, vagy ki-be kell kapcsolni?

esetleg routerhez friss firmware letöltése és felpakolása? (ha van hozzá adminisztrátori jogosultságod)
  • VinylToy #29766
    Egyébként felcsatlakozik a hálózatra, majd elkezdenék vírus definíciós adatbázist, vagy windows-t frissíteni és csinálja egy darabig, majd megszakad a kapcsolat. Ez a pontos hibajelenség.
  • Dzsini
    win7 drivert nem fogod tudni felerőltetni XP alá, az teljesen biztos, más a modell.
  • VinylToy #29764
    A gyártó oldalán volt Xp-s driver pár dologhoz, de a géphez magához csak Win7 driver cd-t adtak.
  • VinylToy #29763
    Egy kicsit bugyuta kérdés következik: az lehetséges hogy a hozzáadott driver cd-n lévő Win7 driverekkel telepítsen az eszközöket?
  • Dzsini
    hát, nem tudom :) esetleg a router miatt áll le?

vagy saját driver és kapcsolatkezelő használata az XP-s helyett (vagy fordítva)
  • VinylToy #29761
    Ötleteket várok egy IT probléma megoldásra:

Adott egy laptop Wifi-vel csatlakozna az internetre, de egy idő után megszakad állandóan a kapcsolat, és nem is tudom javítani, visszaállítani.
    Az eszközkezelőben természetes kikapcsoltam hogy a számítógép leállíthatja a wifi adapter/kártyá-t energiagazdálkodás céljából, de így is fenn áll a probléma. Nem tudom mitévő legyek. Windows XP SP3 van a gépen.
  • Dzsini
    Sablonlevél, gondolom ugyanezt nyomtatják ki és küldik szét a többi jelöltnek postán :) Szerintem mókásra sikeredett így online környezetben, nem kell ennyire komolyan venni.
  • Lteebee
    Rákérdezhetsz.
    Mi a célod vele?
    Látsz reális esélyt bármi elérésére?
    Ha nem, hagyd a fenébe!
  • Dzsini
    "Sajnálattal tájékoztatom, hogy a (...) munkakörre kiírt pályázatunkon nem Önre esett a munkáltató választása.

Jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve mellékelten visszaküldöm az Ön által benyújtott iratokat."

mindezt emailben :D
    (és nem küldték el mellékletben... szerintetek rákérdezzek?)
  • VinylToy #29757
    Új év, nagy remények, voltam fenn a hivatalunkban, ami pont a Munkaügyi központ felett található az épületben, hát elég nagy volt a tolongás.
  • Punker
    ez nem kulcsosház inkább a viskó kifejezés illene rá (a térképen a tekergős résznél, a kis jobb lefelé mutató szög a toldi), de amúgy vannak Pl a tamáskúti ház szépen fel van újítva ott szálltunk le a buszról (jobbra ahol kezdődik a track)