26171
-
slycoop #26091 Volt régen egy leírás, hogy hogyan tudok egy gépen egyszerre több d2-t futtatni. ez megvan még valahol? Vagy eltudná vki gyorsan mondani hogy kell? -
slycoop #26090 tudom elég esélytelen ilyen cuccot találnom, de azért megkérdem 1.08 single-ben eshet bugbelt, vagy tal armor? vagy azok csak bneten eshetnek?
-
#26089 Nekem más így hirtelen nem jut eszembe. -
slycoop #26088 Jól hangzik, lehet jó lenne kipróbálni. Valami más érdekesség ami jó móka az 1.08 ban? -
#26087 Hm... kicsit utánanézve, 1.09-ben tuti, hogy megvan ez a bug, utána tuti nincs. Hogy előtte mi volt, azt nem tudom. -
#26086 Guided arrow - célkövető nyílvessző.
Pierce - átmegy a nyílvessző a célponton.
Namost összerakva a kettőt... guided arrow eltalálja a szörnyet, pierce miatt átmegy rajta, majd visszafordul, mert ugye célkövető... mindezt négyszer tudja megtenni egy vessző, azaz az ötödik találat után vége. De azért így is mókás lehet :)
Én személy szerint még nem láttam ezt működés közben, de valószínűleg nem véletlenül lett kivéve a játékból. -
slycoop #26085 Igen? és ez hogy működik? -
#26084 1.08... ott asszem még működik a guided arrow bug, azaz kombózik pierce-el. Kb bármit megölsz egy blood moor-os cracked short bow-al :D -
slycoop #26083 Üdv.
Kicsit meguntam már a játékot, gondoltam feltenném az 1.08 as patchet, és azzal nyomnám egy kicsit. Tudnátok írni erről a patchről, hogy milyen karit érdemes fejleszteni benne, olvasam valahol a stash run-rol, hogy itt még működik e?
Vagy tudnátok ajánlani valami jó kis modot a játékhoz? ami élvezetes singl-ben low lvl en is? -
AdamBast #26082 Egy ideje nem teljes képernyőn fut a játék nekem.
16:9-es monitorom van, és régen csak a két oldalán volt csík, most pedig (nem tudom miért) egy fekete keretben van a kpernyő közepén 800x600-as felbontásban. Tudom hogy eddig is 800x600 volt, de legalább széthúzta.
Win8-am van, csak az ahhoz tartozó frissítéseket telepítettem, meg talán 1-2 játékot.
Mi lehet a baj? -
faze #26081 Én ezt használtam modokhoz. -
Coradiel #26080 Azért nem megy az 1.10 telepítője mert már 1.12-es a játék. Keress egy olyan telepítőt ami még 1.10-nél korábbi verziót telepít fel, és arra tedd fel az 1.10-et. -
Zohar #26079 Az előzőhöz annyit szeretnék még, hogy windows 8 alatt fut a D2? Köszi! -
Zohar #26078 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni: ha felrakom a D2-t, akkor 1.12 patch van rajta alapból, de én 1.10-el akarok játszani, mert az eastern SUN mod ez alatt fut. Viszont ha elindítom az 1.10 telepítőjét, nem engedi felrakni. Ez ellen lehet valamit tenni? Köszi! -
#26077 Hű... Én próbálkoztam már poison necroval, de nekem túl nehéz volt, így segítséget is csak max. annyit tudok adni, hogy én anno honnan szemezgettem. -
#26076 Fail, convi nem szed poison resistet... pedig olyan szép zöld :/
Akkor kb marad a pride... és lehet beast-ből iron golemet csinálni :D
(Már megint magammal beszélgetek... bocsi :D) -
#26075 De jó, nem kékülnek be a linkek, alig látszanak...
Első, fcr-nél:
Necro cast rate (és fhr, meg egyéb) táblázata.
Második, alternatív merc-nél:
Act3-as merc elemzés. -
#26074 Ha már necro-nál tartunk... egy poison necro nektek hogy nézne ki?
Amire én gondolnék:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Statok - viszonylag egyértelmű:
str - ami cucchoz kell
dex - ami cucchoz kell (esetleg max block...? sokat elhúzna vitáról)
vit - összes maradék
nrg - semmi
Skill:
Poison&bone tab - szintén nincs sok kérdés benne:
poison dagger & explosion - 20-20, synergyk
poison nova - 20, main skill
teeth, CE - 1-1, prereq
bone armor - 1 pont golyófogónak, nekem ez a mániám, de igazából nem fontos
Summon tab - már trükkösebb:
Ide valamelyik gólemet választanám, nem tudom melyik lenne jó... esélyesen clay vagy fire. Ha clay, akkor CG, GM, SR 1-1-1 pont elég, Fire-t lehet érdemes lenne maxolni... de GM, SR neki is 1-1.
Curses - talán ez se vészes:
Nekem szokásom mindenre 1-1 pontot elpakolni, ez már inkább ízlés kérdése... az igazi kérdés, hogy lower res-re mennyit? Ha van mellé infinity-ből egy convi, akkor annak a -85-je elég brutális, mellé már csak -45 kéne LR-ből, hogy az ép ésszel megtörhető immunokat leszedje (-26 immunok ellen, 125%-osok megvannak)... azt meg már 5-ös szinten is tudja, tehát arra is elég talán az 1 pont. Mivel a szörnyek resistjei mindig 5-el oszthatóak, a következő a 130 lenne, amire -31 kéne, az meg csak -70-es LR-el érhető el infis convi mellett. Elméletben létezik ilyen, gyakorlatban talán 60-as skill level kell hozzá, ami kb elérhetetlen.
Ha nincs infinity, akkor 55 a cél, amit lv10-től tud, még az is meglehet +skillekből.
Cuccok - na jön a trükkösebb rész:
Kezdem azzal, ami szerintem must have
Armor - Bramble. +25-50% poison skill damage, 50 fhr, és poison resistre sem lesz gond vele. A többi sem rossz rajta.
Weapon - Deaths Web. -40-50% enemy poison res, +2 allskill, +1-2 poison skill. Nehéz vele vitatkozni.
Gloves - Trang. +20% fcr, +25% poison skill dam, és egyebek, nem mellesleg jól jön a köv item set bonus-ához, ami:
Shield - Trang. 3 itemnél megjelenik rajta egy -25% enemy poison res. Ad még +2 poison skillt, némi resist, str dex... összességében szerintem nem rossz.
Akkor ami kevésbé egyértelmű:
Mi legyen a trang set 3. darabja?
Belt - Cannot be frozen, némi def, life, mana.
Helm - +25% fhr, def mana.
Talán a belt jobb, de adott esetben mindkettőt fel lehetne venni.
És akkor a maradék - mire építsek velük?
fcr - poisonnál nem az számít, hogy milyen gyorsan spamelem, mert úgyse megy fel újra a szörnyre, amíg az előző le nem esik. Itt a cast rate táblázat az érdekes, azon belül is az "action" sor. Trang kesztyűből van 20-am, ami 7 frame-re elég, a következő ilyen bp 48-nál lenne, utána 125. 125 szerintem elérhetetlen, 48-at talán érdemes lehet megcélozni, de nem létszükség. Ha mégis, akkor mik a lehetőségek?
Helm - ha már kizártam a set sapkáját... valami erős +skilles resistes egyebes rare circlet lenne talán a legjobb +20% fcr-el. Esetleg griffon, de arról csak a +skill a használható.
Amu - szintén egy erős rare lenne jó, vagy adott esetben egy crafted caster amu. Szintén skill resist lenne a lényeg.
Ring - +10% előfordulhat rajtuk, de lehet az ember jobban jár 2 soj-al.
Belt - ha mégis a sapi lenne a befutó a set-ben... arach +20% szinte egyértelmű, crafted caster nehezen múlná felül, ráadásul az csak 10-et ad legfeljebb.
Ezekből én a circlet+amu kombóra voksolnék.
fhr - bramble ad 50-et, 86%-os bp-t lenne érdemes megcélozni. Csak charm-ból talán sok lenne az a 36%, ring-ből nem lehet szerezni, úgyhogy marad a boot. Sandstorm és shadow dancer adnak sokat. Sandstormot talán erősebbnek érzem, meg str req-je is sokkal kisebb... de csak 20-at ad, charmból több kell.
Most már tényleg a maradék :)
Ring - említve volt már, de akkor még egyszer: soj :) paranoiásoknak dwarf és raven.
Charm - anni-torch, poison skiller gc-k, legalább az egyik 12% fhr-el, többi life resist, vagy ami jön... sc-k szintén life resist, ha sandstorm van, akkor az egyiken 5% fhr.
Merc:
Érintve lett már Infinity miatt. Ami ugye feltételezi, hogy act2-est szeretnék. Ha infy és act2-es, akkor melyik? Nézzük sorban:
Defiance - ad némi defet, nehezebben ütnek le, amíg pozícionálok nova-val... de nem egy nagy szám, ha ezen múlik, akkor inkább HF.
Blessed aim - csak az elején, amíg nincs nova, és poison daggerrel mászkálok... utána felesleges.
Prayer - nem látok benne fantáziát. Esetleg Insight-al 2x-es heal miatt, de fölös.
Thorns - ez az aura nem ehhez a build-hez kell... meg amúgy is jön bramble-ből.
Might - egy kevéske boost a saját sebzésére, leszedhetetlen immunok ellen jó lehet. Egyik opció.
Holy freeze - másik opció. Hátránya, hogy szétfolynak a hullák, ha esetleg CE-zni kell immunok miatt szopó lehet.
Equip:
weapon - említve lett már, valami jó kis infinity... alternatívaként ki lehet próbálni egy pride-ot. Might meg concentration egész jól boostolnák a sebzését, és akkor egy ilyennel át lehetne gondolni még egy izmosabb iron golemet is... :)
Armor - szokásos, duress, forti, treachery... ami szimpatikus.
Helm - andy itt nem jó, ha kisül a nova nem tudom felülírni... vampire gaze jó lehet, tal sapka, esetleg crown of thieves... kéne az a life steal.
Merc másik act-ból?
Találtam build-et act3-as mercekre, egész értelmesnek tűnnek... és ugye lower res-el kombóznak. Csak a móka kedvéért, ki lehetne próbálni.
Másik két mercben nem látom a potenciált.
Hát így kb ennyi. Vélemény, észrevétel? Esetleg tapasztalat, valaki próbált már ilyesmit?
-
#26073 Nagyon gólemezel itt önmagadban xD -
#26072 IG gyorstalpaló alján pár hasznos linkkel... és van egy rossz hírem, találtam egy olyat, hogy mf-et nem tudja használni... -
#26071 Na most már bocs a spam-ért :)
Gólemekkel amúgy nekem egy kicsit az a bajom, hogy egymást tápolják a skillek... tehát ha az ember akar egy fullos gólemet, akkor kell hozzá a másik három is, plusz némi pont masterybe, és már ott van, hogy nemnagyon marad skillpont másra...
Viszont egyáltalán nincs tapasztalatom velük, hogy pl egy IG önmagában, a többi erősítése nélkül mennyire lenne izmos - azaz mennyire hiányzik neki az AR CG-ből, life BG-ből meg a damage FG-ből. AR meg life elvileg jön masteryből is, jó itemekkel meg damage-t is fel lehet tornászni elvileg, szóval talán mégse akkora érvágás... de mégis megnézném, hogy mi lenne a különbség egy fullos, meg egy ilyen "csonka" gólem között. -
#26070 Az ötleteket az itemekhez egyébként nagyrész joey godlysummoner buildjéből loptam... ami asszem még nem 1.13ra épült, de talán még mindig megállja a helyét (asszem 1.11-ben készült, de nem mernék megesküdni rá... viszont azóta nem voltak nagy változások). Fhr és fcr bp-k fontosak voltak, de most hirtelen meg nem mondom melyiknél mennyi volt a célérték... fcr-hez kellett talán a jó spirit, fhr-hez sc-k is.
Ja és ami még kimaradt... anni+torch:) -
#26069 Járt az agyam egy kicsit nekem is... IG egy last wish-ből... life tap on strike, fade when strunk, soksok damage és crushing blow, might aura, meg még pár finomság.
Mercnek érzésem szerint egy act2 nightmare holy freeze-es lehetne, kézbe pride vagy infinity (convi -83% enemy defje vagy concentration ~4x-es sebzése a fontosabb... én lehet, hogy pride-ot választanám), nekronak meg kézbe beast, esetleg faith, ami nagyobb fanát ad, cserébe kétkezes.
Többi cucc nekronak szerintem a minél több +skilles high end cuccok, azaz enigma, shako, mara, sojok, arachnid, kesztyűnek mondjuk egy trang oul, lábbeli talán marrow... inventoryba meg summon skillerek. Ha beast, akkor pajzsnak spirit, switchbe cta és spirit.
Mercnek nemtom... andy+forti szokott lenni a standard. Egy treachery, vagy egy stone se lehet rossz, esetleg gloom, duress, bramble se vészes...
Mondjuk ez már eléggé az a szint, hogy magadtól az életbe nem szeded össze. -
slycoop #26068 Tetszik ez az iron golemes téma, milyen lenne már, beast ból vagy doom ból egy iron golem, merc re meg bramble + pride, elég jol fellennének a csontik aurázva.
Míg magasabb szintű nem leszek csinálok egy golemet 2xisted ali babából :) -
#26067 Hát ig+gm+sm+rs már 80 pont, és én szerintem necronak kihagyhatatlan skill ce, kár hogy az csak players1-ben hatékony...
Átkokból én mindre elszórok 1-1 pontot csontis nekroval, egyesek szerint ez pazarlás, de én azért attractot meg lower resistet is tudom használni (ehhez a kettőhöz ugye kell a többi 8). Esetedben lower res kimaradhat, de life tap meg decrep megint jól jöhet. Attract akkor buli, amikor hellen jön valami superunique/unique csapat brutális modokkal, és pillanatok alatt szétszedik a csapatod, és mondjuk sarokba is vagy szorítva. De jó lehet összeszedni a szörnyeket ce-hez is, esetleg egy kamikaze teleportnál is védelmet jelent (sc nekrommal nem egyszer haltam úgy, hogy őrült módon beteléztem a legnagyobb bunyó közepébe, és hirtelen eltűnt a pirosom :D).
Poison&bone tábláról még esetleg bone armort érdemes piszkálni, hogy ilyen kósza lövedékek azt szedjék le, ne a hp-t, de ha komolyabban bele akarsz fektetni, akkor bone wall-al kell erősíteni.
Kb ennyit tudok mondani... skele mage-re nem marad pontod, de azok amúgyis csak nagyon sok +skill mellett kezdenek el működni. Még esetleg revive-ra 1 pont, ott a plusz szintekkel csak a szörnyek száma nő, más nem. Állítólag belőlük is egész jó hordát össze lehet csapni, de én annyira nem kedvelem őket. -
slycoop #26066 Egy jsp-s forumon találtam választ, ott azt írták meglehet idézni nyugodtan lvl 24en egy iron golemet, később amikor kreálok egy játékot a golem statjai is mindig újra fognak növekedni a szintemhez igazodva.
Valaki csinált már golem masteres nekrot? gondoltam maxolom iron golem+mastery-t, meg pár pont a summon resistre.
Maradék pontokat mire pakoljam? skeleton + mastery? és akkor mehetne beast ból a golem :) -
slycoop #26065 Jah azse lenne rossz.
Nem döntöttem még el mien nekrót kéne csinálni, egyelőre csak szórakozok vele, aztán majd lessz belőle valami. de ez az iron golem a hellslayerből tetszik, ezért is kezdtem el. -
#26064 Rémlik, hogy aurákat megkapja - de akkor én már beast-ből fanát adnék neki :) -
slycoop #26063 És ha csinálnék egy olyat h maxolom iron golem + masteryt, meg resistet? :D
Elég brutál lenne szerintem, vagy ha még tennék egy socketet a hellslayerbe és egy shael-t tennék bele. Amugy ha infyből csinálnám, akkor ő is megkapná az infy auráját? -
#26062 Hát... Hellslayer felvet még egy kérdést, hogy a based on character leveles + maxdam% is növekszik e szintenként, vagy az is marad e azon a szinten, ahogy megidézted a gólemet.
Én még várnék egy kicsit, hátha jön valaki és ad valami használhatóbb választ. Aztán utána nemtom, eléggé ultimate fegyvernek néz ki IG-hez. Ha bízol benne, hogy találhatsz még egyet később, vagy valami más, hasonlóan tápos fegyvert, akkor idézd bele nyugodtan... elvégre csak játék (najó, hc kicsit más :D). Ha mindenképp a maximumot akarod kihozni belőle, akkor várj vele, és valami kevésbé brutális tárggyal haladj. -
slycoop #26061 Igen nekem is beugrottak a csontik, de fogalmam sincs hogy mi lehet az iron golemmel. mert most kezdtem egy hc-nekrólt, van egy eth hellslayer fejszém, gondoltam jó kis golemet csinálhatnék belőle, csak kérdés hogy megcsináljam e most, lvl 1 es skillekkel? vagy fejlesszem őket és majd később? -
#26060 Ez bizony egy jó kérdés, most így hirtelen nem találtam rá választ... de ha abból indulok ki, hogy a csontikat is újra kell idézni pl szintlépésnél, ha azt akarom, hogy az új skillpontokból jövő pluszok meglegyenek, akkor valószínűleg a gólemet is... de ugye bizonyos szempontból IG egy külön állatfaj, szóval nem vennék erre mérget. -
slycoop #26059 Üdv.
Az érdekelne hogy: ha lvl 24es necroval 1 es szintű iron golem, golem mastery és summon resistel csinálok egy iron gólemet egy jobb fegyverből, akkor később ha fejlesztem még ezt a 3 skillt, a golemem megkapja a magasabb statokat, vagy az már megmarad azon a szinten amelyiken megidéztem? -
#26058 ez lehet, majd megnézem... thx -
#26057 érdekes, mert ez a visszaszámol és kilép című dolog classicra jellemző... nem lehet esetleg, hogy véletlenül classic karaktert indítottál? (kreáláskor nem volt kipipálva az expansion)
bocsi, ha esetleg hülye kérdés, de én másra tényleg nem tudok gondolni -
#26056 Üdv
Miután kinyírom Diablo-t, visszaszámol hogy vége a játéknak, de nem visz át az 5-dik Act-ba ahogy kéne, hanem kezdhetem elölről a gamet ha akarom... ez miért van? A Lord of Destruction van meg és anno mikor először volt fenn a gépemen a játék akkor tudtam játszani az 5-dik Act-ban most meg nem... az 1.13-as patch-nak lehet köze hozzá hogy nem tudok átmenni az 5-be? -
MadJani #26055 Szia !
Este 6 után szoktam lenni.
Keress meg a *MadJani acc-on -
slycoop #26054 Üdv.
Játszik még valaki bneten?
Én multhéten kezdtem egy hc-barb ot. Nincs valakinek véletlenül pár felesleges free cucca? -
Delac #26053 Jajj de jó ez a komment, köszi a megosztást. Boldog Újévet minden kedves Diablo fanatikusnak. :) -
sirdond #26052 hátha érdekel valakit: reddit-en belül van egy külön d2-es szerver, mármint a reddit-nek nincs köze hozzá, csak ott alakult meg :)
reddit.com/r/slashdiablo
és amiért írom: holnap lesz reset!
amikor először bukkantam rá a slashdiablo-ra, még bnet-en is játszottam, mert elkapott az évi szokásos d2 láz és mert amúgy is unatkoztam, ez úgy április környékén volt. és először nem is gondoltam mennyire magával ragad majd, több hónapig aktívan játszottam(bnet-en jobb esetben is csak 2-3 hétig bírtam), SC-n és HC-n is. egyszerűen annyira jó a community, hogy élmény rajta játszani, mintha barátokkal lennél. szerintem mikor a Blizzard megálmodta a BNET-et, akkor kb ilyenre gondoltak ők is,hogy milyennek kellene lennie.
pár highlight:
-saját szerver, azaz tört játékkal is lehet játszani
-maphack nem tiltott, sőt ajánlott a használata és van saját maphack-je is szervernek. először furcsa volt nekem is,de hamar hozzászoktam és jobb is volt azzal, illetve egy saját patch segítségével egynél több D2 abkakot is tudsz futtatni, de maximum 4 a megengedett.
- mindenféle automatizáció és dupe tiltott (nincs chicken, auto pick up, stb...)
- lévén,hogy nincs dupe így minden item értékes és nehezebb hozzájutni high runákhoz
-a szerver hasonló a bnet-hez, ugyanaz az xp rate és drop rate, egyedül ami különbség, az annyi,hogy DClone-hoz csak egy SoJ-t kell eladni.(ez idén valszeg változni fog egy kicsivel nagyobb értékre)
-Community eventek (pontokért, amiért itemeket lehetett kapni, meg egyéb dolgokat), eddig egy szerveren, most már külön Event server van(rengeteg minden, team pvp, iron man, xp run, http://www.twitch.tv/kukabuka/b/488447705 és ehhez hasonló fun dolgok)
-és a társaság,amit tényleg muszáj kiemelni. public enchant acc, public account kezdő cuccokkal,amit a játékosok dobnak össze,valamint bármikor segítenek egy rush-hal,vagy dia-baal runokkal
egyedüli hátrányként,amit fel tudok hozni, az az,hogy mivel a szerver USA-ban van így a lag egy kicsit nagyobb a megszokottnál,de egyáltalán nem vészes. én simán tudtam játszani HC-ban is,halál nélkül.
szóval,ha valaki kedvet kapott Diablozni az ünnepek alatt jöjjön bátran én HC-ban kezdek majd.