26171
-
sirdond #25371 ez még az egykori rakanis-ról származik, de pvm bowama nincs, illetve barbárból is csak egy goldfinder van.
de d2jsp és a bnet fórumai is tele vannak különböző buildekkel -
#25370 bowazon: diablo.hu -
Akra #25369 Egy Bow amazonra vagy egy faja Barbárra nincs valami jó builded? :) -
#25368 összejött ma egy melody (shael ko nef)
úgyhogy lehet indítok egy bowazont, az mennyire jó mf-ként? :D -
sata75 #25367 Az alábbi buildel, a light immukat, hellen, csicso mondjuk sima cv insighel + fire blastal elintézi?
csak kérdem mert mindig csinálni akartam egy assát de valahogy infi nélkül szkeptikus vagyok:) -
sirdond #25366 PL a Primás féle teszkós Assa :)
remélem nem gond,hogy csak így bemásolom:
Amikor elkezdtem legelső assámat, valahogy éreztem, hogy imádni fogom ezt a kasztot, azon belül is a trappert. Jó volt rohangálni föl-alá az éj sötétjében, figyelni, ahogy a kirakott csapdák hogyan zúzzák porrá az elektromosságra érzékeny szörnyeket... és öröm volt azt is nézni, ahogy egy-egy rettegett soul-mob hogyan durran szét pár fire blast-golyóbis hatására. És öröm volt megállapítani, hogy igazából teszkós cuccokból is össze lehet rakni egy olyan karaktert, amelyik (figyelem!) ÖNÁLLÓAN képes végigvinni mindhárom fokozatát a játéknak úgy, hogy még hellen sem lassul le túlságosan a menet. Egy szó mint száz: az assassint szeretjük :)
A leírás első részében arról lesz szó, hogy hogyan juthatunk el olyan magas szintre (89), amivel a második részben szereplő build cuccait használhatjuk :). Vágjunk bele!
Elkezdjük friss assánkat. 3 módszer általános a magas szint elérésére. Lehet úgy, hogy fölhúzatjuk magunkat hellre, majd ott diarun és baalrun. Lehet hell húzás után UT-zni (ez a leggyorsabb). Illetve végig is lehet játszani mindhárom szintet egy "klasszikus" lvling módszerrel megsegítve: tristrun-tombrun-cowrun-normbaal-nmbaal-hellbaal (vagy szimplán végigtolni az egész játékot és csak a baalrunokon időzni egy darabig). Mi most az utóbbival fogunk foglalkozni, mert ott látszik, hogy a karakter igazán életképes.
Amik rajtunk lesznek:
Helm: Sazabi (+1 allsk, resist)
Armor: Viper (+1 allsk, resist)
Belt: Thundergod (light absorb)
Gloves: elején akármi, amin van IAS, majd Laying of Hands (20 IAS, 50 fire res)
Boots: elején valami resistes, majd Sandstorm Trek (psn resist letudva)
Weapon: Spirit Sword (+2 allsk, vita, mana, az fcr nem érdekes)
Shield: elején akármi (pl. egy jóféle ral-ort-tal rúnaszavas pajzs), majd Spirit Monarch (ha 34-35 ös FCR-je van, akkor a második buildben is jó lesz, egyébként nem számít)
Amu: +3 to Traps amu
Ring #1: resist, (+str, life, mana)
Ring #2: ravenfrost (itt nincs tele, futkosni kell, és nem jó, ha lefagyunk)
Inventoryban:
Resistes, +str-es charmok
Később(lvl75+) torch: egy low assa torch elég olcsó, ladder második felében már elég egyszerűen be lehet szerezni; továbbá nightmare végére csak összegyűlik egy pul-um rúnányi cucc, amiből meg lehet venni
(+trap skillerek, anni)
Mint látható, ezeket a cuccosokat jórészt pgemért vagy ingyen be lehet szerezni. Amiért esetleg rúnákat kérhetnek, az a tg, a monarch, a sandstorm és esetleg a viper (max. pul). Jsp-n gyakorlatilag mindent megúszunk 5-10 fg alatt. A torch is pul-um környékén van.
Statpontok elosztása:
Strength: ami az aktuális cuccokhoz kell. Lehetőleg a játék elején igyekezzünk minden (egyébként idővel kidobandó) +1-2 str-es charmokat megtartani, mert később (ha vesszük föl a cuccokat) kapunk még +str-t (pl. a TG helyből ad 20-at). Szóval csak ésszel az ide rakott pontokat, mert azok másra kellenek.
Dex: pl. ide nem :) Ide semmi sem kerülhet. A block nem érdekes, a cuccokhoz meg nem kell dex.
Vita: ide viszont MINDEN további pont jöhet
Energy: megint semmi - alacsony szinten ihatunk, utána meg a 2 spirit és a magasabb szint (és a merc insight-ja) ellát minket elég manával
Skillpontok elosztása:
Martial arts:
A jó trapper nem nyúl hozzá az ellenséghez. Úgyhogy ezt a tab-ot hagyjuk!
Shadow disciplines:
1x Claw Mastery - előkövetelmény
1x Burst of Speed - a resisteket összeszedjük a cuccokból, inkább legyünk gyorsak a trapek lerakásában/dobálásában, nomeg a futkározásban :)
1x Physic Hammer - előkövetelmény
1x Cloak of Shadows - életmentő tud lenni. Ha para van, mindenkit megvakít, mi meg nyugodtabban elslisszolhatunk a szörnyek között.
1x Mind Blast - hátralöki és kis ideig stun-olja a hatókörében lévő szörnyeket. Ha nagyon ránk akarnak mászni, vagy épp a segédünket kajálják meg, hasznos lehet. Egy hátránya van: bizonyos eséllyel átállít 1-1 szörnyet a mi oldalunkra, ami baalrunban elég zavaró tud lenni.
(esetleg tehetünk a shadow warriorra/masterre is, ha kell egy újrateremthető szörnyfogó)
Traps (fontossági sorrendben):
20x Lighning Sentry
20x Fire Blast - eleinte elég gyenge, de idővel a sok synergy szépen megdobja a sebzését
20x Death Sentry - egyrészt syergy az LS-hez, továbbá hullákat robbant, tehát kell
A többi a maradék két lightning trapre megy.
Itt alapvetően az LS, FB és DS játszik főszerepet. Az LS a főskill, alapvetően ezzel kezdjük a gyilkolást. Ha pedig valaki light immun, akkor az kaphatja a tüzet a nyakába. A hullarobbantás pedig mindig is hatékony eszköz volt a Diabloban. :)
Merc:
Mindenképp act2-es. Igazából bármilyen lehet, mert az insight a lényeg. Nekem leginkább a prayer-es vagy holy freeze-es jön be. Az ő felszerelése:
Helm: Tal mask/Gaze/Andy - lényeg a life steal
Armor: Duriel - olcsó, nem fagy le, +str, resist
Weapon: Insight-os polearm - minél erősebb, annál jobb (ideális esetben cv)
-
#25365 valami jó mf trapsin buildet tud valaki? -
CptXecutor #25364 Megnyomod az S-et, felugrik a jobb oldal, az egér mutatóját ráhúzod az egyik skillre, és nyomsz egy F1-et. Ez után megjelenik a skillen az F1, és ha azt megnyomod, akkor azt a skillt teszi be neked jobb oldalra. ugyan ezt meg lehet játszani bal oldalon is, sőt akár az egérgörgőt is beállíthatod, hogy a skilleket görgetni lehessen. -
#25363 Sziasztok!
Nemrég kezdtem el játszani ezzel a játékkal.
Az a problémám, hogy nem tudom beállítani a hotkey-eket a varázslatokhoz. Annyit be tudok állítani, hogy az egér jobb és bal gombja mit csináljon.
De például nem tudom, hogy hogyan lehet az F1-F12 betűkhöz varázslatot beállítani. A beállításokban szerepelnek a betűk, de azokhoz nem tudok rakni varázslatokat.
Olvastam magyar nyelvű leírást, de még mindig nem világos. Azt tudom, hogy ha az "S" betűt lenyomom, akkor előjönnek a varázslatok, de harc közben is csak ilyen módon lehet előhozni őket?
LoD kiegészítőm van. -
MystOrion #25362 Tényleg nincs magyar szerver? -
CptXecutor #25361 Próbáltam, nem enged még mindig. Nem baj, addig amíg meg nem oldódik elleszek a useast-en. itt szokta tolni valaki, van esetleg magyar szerver? Vagy mindenki EU-ban van? -
CptXecutor #25360 Ironizáltam :) -
sirdond #25359 "feljelentem őket" lol, ezen azért mosolyogtam :) -
#25358 Na most probaltam , most fel enged us-ra es EU-ra is.
Nem tudom tegnap mi volta baj, de ha tobbeknek is baj voltakkor itt gebasz van.
CptXecutor probald meg most te is. -
CptXecutor #25357 De vágod, hülyeség az egész, ha józan paraszt ésszel bele gondol az ember, EU-ra nem enged, bannolva vagyok, ez volt a legelső alkalommal mikor próbáltam, a következő pillanatban áttettem magam USEast-re, ode felengedett....EU szerveren szigorúbbak a szabályok vagy mi? :) Mert józan ész azt mondja, ha tényleg valamit én toltam volna el, akkor east-re se szabadna beengednie... -
CptXecutor #25356 Hát figyelj max feljelentem őket mindenhol ahol csak lehet....6 ezret fizettem 2 nyomorult cd kulcsért és csak félig működik....ha az ember megvesz egy játékot, elvárná, hogy legalább működjön is, vagy ha csak félig működik, adják fél áron :) Fak-ot olvastam, ott persze megy a parasztvakítás, sok baromságot leírnak aminek köze nincs az egészhez szerintem, csak mégis legyen ott valami, hogy a sok hülye ne pattogjon. IP-t meg nem tudok resetelni, esetleg úgy, hogy felhívom a szolgáltatót, hogy adjanak a bridge-nek új ip-t....csak ha megkérdezi miért, nem tudom mit fogok mondani :) -
sirdond #25355 nem tudom, nekem soha nem volt ilyen gondom,de rémlett,hogy van ilyen tutorial, ezért linkeltem.
a blizzardnak meg kár írni, mert magasról leszarnak. azt fogják mondani,ami mi is, hogy reseteld az ip-d. vagy csak annyit,hogy olvasd át a faq-ot,mert ott úgy is le van írva a gond -
CptXecutor #25354 Szerintem én írok a supportos e-mail-re egy szaftos levélkét....nyakamat rá hogy a blizzard b...ott el valamit...ilyen nincs, hogy az emberek 90%-ánek baja van, az amcsik nem tudnak useast-re menni, az európaiak meg az ue-ra nem tudnak felmenni....vicc az egész....zsír új totál szűz cd kulcsal, eredeti cd-ről telepítve első login-nál bannolva vagyok....ez már atomvicc... -
CptXecutor #25353 Ez nagyon szép és jó, csakhogy én a TP-Link TL-WR543G-s routeremmel nem tudom a saját MAC-emet klónouni, csak a router MAC-jét, ami meg alapból szar ötlet, mivel a netet a szervertől a router MAC címére kapom :) Ha azt átírom, nincs net. Vagy lehet én értettem félre, de ez sztm baromság amit ír ez a gyerek....mi köze bármihez is egy MAC címnek? Főleg, hogy nagyon lekérdezni sem tudják kívülről, max az ip címet... -
MystOrion #25352 A diablo már kezd uncsi lenni amúgy. -
MystOrion #25351 És hogy? -
sirdond #25350 ezt csináljátok meg. egy próbát megér. -
MystOrion #25349 Nekem is ezt csinálja:) -
CptXecutor #25348 Hát igen én is erről csacsogok....nagyon sokan vannak így, és érdekes, hogy akik EU ban élnek azoknak az EU baszkódik, az Amcsiknak meg a US East :D Szerintem itt igazából a blizzard tolt el valamit nem kicsit...de azt írja bannolva vagyok... -
#25347 Na tovabb kiserleteztem, US es Asia szerokra fel tudok menni. Eu-ra nem, ki erti ezt?
-
CptXecutor #25346 "You appear to be ip banned. Error! 0"
Fasza....és azt honnan lehet tudni, mégis miért lettem bannolva, és meddig tart a ban? Írjak nekik levelet? -
CptXecutor #25345 Nálam ugyan ez a helyzet az EU szerveren, de csak ott. Semmilyen plusz progit nem tettem rá, csak az 1.13-at tettem fel. Se Glide, se magyarosítás, semmi. Eredeti CD-ről tettem fel, olyan tiszta mint a ma született bárány. -
CptXecutor #25344 Az szép lenne, ha bannolva lenne, mert zsír új cd és kulcs, tegnap hozták bontatlanul, CD Galaxisból rendeltem.... elsőre EU-ra akartam menni, és rögtön ezt a connection errort írta ki... -
#25343 Hali, felraktam ujra gamet, mondom a beta kezdeseig tolom megint.
de ez fogad:
Mar neztem routerrel, es anelkul is. Tuzfalhoz manualisan beraktam a kivetelekhez akkor is ez van.
A telepitot battlenetrol szedtem le.
Bar elote 2 hete toltam a singlet egy jodarabig, igaz akkor hasznaltam EZT a felbontas novelot. Akkor kozbe egy pillanatra felneztem a Bnetre fel is engedett, de konkretan egy helyre se tudtam joinolni. Mer valami corupted file-t irt ki. -
#25342 ha US-re felenged EU-ra nem akkor az majdnem biztos, hogy bann...
BnetDiagTool-al meg tudod nézni nincs e bannolva a kulcsod az EU szerverről -
#25341 countless? :| nem inkább countess?.. -
EnxTheOne #25340 Nekem jah, ohm, volt a max. :D Mindkettő testvérem karakterével, és countless minionjai dobták ha jól emlékszem. Az én karakteremel mal volt a legmagasabb (countless). -
Terence007 #25339 Áh én sajnos nem tudom átérezni, Gul volt a legmagasabb ami nekem esett valaha. :)
Mondjuk 1.10 óta nem játszok, nem tudom feljebb vitték-e az esélyeket azóta? -
CptXecutor #25338 Közben még egy érdekességre jöttem rá. Europe-ra és Classic beta-ra nem enged fel, US East-re West-re, Asia-ra felenged.... -
CptXecutor #25337 Na most fogok hülyét kapni....battle.net nem enged fel, ennek oka szinte biztos, hogy a routerem...olvastam topicokat erről, másoknak is volt már hasonló gondja, az én gondom viszont attól lesz súlyos, hogy akárhogyan próbálom a szar routeremmel megértetni, hogy a rohadt 6112-es portot legyen már szíves átengedni, ő csakazértsem....már korábban is voltak gondjaim a forwardolással, egyetlen egyszer sikerült megoldani, a poén, hogy most ugyanúgy állítottam be mindent, mégsem látni még a nyomorult 80-as http portot sem....én meg kitépem az összes hajam mindjárt... TL-WR542G típusú ez a vacak, http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ ezzel az oldallal csekkoltam a portomat, itt van egy leírás is hogy hogyan kell forvardolni, mindent így csináltam http://www.zultrax.com/forward-port/tp-link-tl-wr542g.htm és mégsem jó. próbáltam rebootolni is a routert, még a gépet is újraindítani, SEMMI!!!! Tűzfal kikapcsolva, vírusirtóm nincs...kifogytam az ötletekből....Valakinek esetleg valami ötlete, mielőtt felrobbanok, vagy kivágom a kukába a routert? -
#25336 Az ilyet meg kell ünnepelni:)
de szerintem ha egy ber-t meg pár istet kapsz érte az teljesen jó lesz. Két hr nem megy szerintem. De lehet hogy tévedek:)
A ber-eket olyan 16-18 istert lehet most megkapni és nem ritkán láttam olyat is hogy O jah N 18 ist. Szóval kb ez lesz az ára.
Nekem sajna amúgy még ilyen nagyságrendű runa nem esett. Vex esett vagy 3 eddig de ennyi ami nagyobbacska volt. szóval én is tuti örömtáncot járok majd ha esik egy:)
és egyből építem is majd az enigmámat a palámnak belőle:)
másik tipp, hogyha mindenáron az infire hajtasz lehet hogy jobban megéri már kész infit venned és arra felajánlani a runát. Igaz olyan nagyon jót nem fogsz érte kapni de igy legalább már ismert lesz a fegyó, és nem lutri. Én is mielőtt összeraktam a saját infim elég sokat néztem már kész infiket igaz én majdnem tökéleteseket kerestem és azt nem kaptam meg 2 ber-ert. igy azt mondtam hogy hátha mázlim lesz és összerakom magamnak. És szerencsém volt:)
de ennyi erővel lehetett volna egy teljesen low is, aminek persze nagyon örültem volna, mert azért csak infi, de mégse az igazi:) -
CptXecutor #25335 Hát persze, nyilván aki már 10 éve tolja aktívan bneten, annak már volt/van mindenből legalább 1, én is most fogom majd kezdeni, régebben Dio-ztam, meg Dio 2-ztem single-ben, akkoriban még nem volt pénzem emgvenni, na de majd most :) Nekem még az első Enigmás Mage Plate is olyan nagy szám lesz, hogy meg fogom ünnepelni :) -
sata75 #25334 tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok tisztában vele, de majd letisztázom, hogy tiszta legyen, hogy mennyit ér! majd beújítok valami láma lengyel 14 évest:)
a lényeg, hogy hosszú játékkel eltöltött idő után láttam esni ilyet.
tudom, most jönnek azok, jaj nekem már annyi esett, hogy a csicsón is enigma van:) de nekem ez akkor is egy nagy élmény volt:) -
Terence007 #25333 Nyilván akinek van 2 Ber-je és Jah-ot akar, hamarabb összerakja magának minthogy O Jah N 2Ber game-eket keres, de egyébként is elég esélytelen, pont az Infy miatt (2 Ber sokkal többet ér mint 1 Jah). 1 Ber-re meg talán egy másik HR-re van esély. -
#25332 bnet europe ladder