Milyen játékot csinalnánk mi?

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lobsterman
Látom elég kihalt a topic, de témába vágóan mást nem találtam 😞
Szóval olyan ötletem van hogy kellene egy olyan kalandjátékot csinálni, hogy a fõhõs bárkinek az alakját fel tudná venni, és a játék világában a többi szereplõ úgy reagálna ránk mintha azok lennénk akinek az alakját felvettük. Tehát mondjuk ha be akarunk jutni x helyre, de nem engednek be akárkit, meg kell keresni egy olyan embert aki oda bejáratos. De nem lenne ilyen egyszerû az élet mert párbeszéd közben be lehetne bukni hogy nem tudunk olyant amit az az illetõ akinek az alakját felvettük tudna, szóval lennének információgyûjtõ al-feladatok, ahol mondjuk feltúrjuk xy dolgozószobáját hogy megtudjunk olyan dolgokat amiket normálisan beszélgetéssel nem szedünk ki az emberekbõl.
A tárgy-gyûjtögetés minimális lenne ellenben más kalandjátékokkal, itt személyiségeket és információkat szedünk fel felhasználásra többnyire, és nem "use x on y" alapján menne elõre a játék hanem párbeszédek alapján.
Persze ezt rengeteg munka lenne összehozni, hiszem olyan AI kell aki tudja mindig hogy hol van, é az szerint reagál mindenkire(nem biztos hogy a saját lakásába beenged egy vadidegent), minden szereplõnek fel kellene vázolni egy szociális hálót hogy kit ismer mennyire, és hogy viszonyul hozzájuk, az sem ártana ha nem mindenki egy helyen lébecelne örökké(azok az idõk már elmúltak) hanem lenne egy napi rutinja amit végez és persze rengeteg szinkron munka is kellene hozzá.

Mondjuk így hogy a kalandjáték tetszhalott állapotban van senki nem venné meg(rajtam kívül mondjuk 😄), de egy érdekes szociális kísérlet lenne.

van ez a pályázat, a kérdés hogy milyen játékot lenne érdemes készíteni?

Voltan
Vacak.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

a Legtöbb Jurassic Park rajongó egy JP RPG-t szeretne, és csak utánna a stratégia. kiváncsi lenék egy olyan RPGre...

PíszLávJuniti
csöves

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

én is RPG beállítottságú vagyok
egy online Elder Scrollsnak nagyon örülnék

az a másik se lehet rossz, amit a GTA kitalálója csinál. az is online lesz. és lehetsz rendõrökkel meg bûnözõkkel

norbre
ja és persze mindez online multiplayerben..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
én olyan 3D RPG gémet hiányolok, ahol szabadon lehet kreálni a DM-nek kalandokat (területeket, neagyisten világokat, lényeket), és a playereknek pedig meglenne az a fajta szabadságfokuk hogy felmászhatnak fákra, épületekre, szabadon használhatnak bármit amit a valós életben is. .akár egy faágat.. (pl egy THIEF3 tipusú gém, ofp vagy arma szintû környezetben mégnagyobb szabadságfokkal..)

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

én speciel örülnék egy jó Jurassic Park építõ gazdasági játéknak.
tudom van ilyen, és probálkozok a modolásával, és valjuk meg nem sikeredet valami jól, is a játék felét igazából kise adték! és ha kiadták volna, akkor az nagyon hiányos lenne!

amire én gondoltam ott kb 200 elérhetõ faj lenne. (MIND ELÉRHETÕ, mert a JP😮Gban nem mind, igaz ezt már megoldotam)

dzsuvajoe
50el menni mért habi?<#gunyos1><#gunyos1><#ejnye1><#mf1><#banplz><#idiota><#levele><#zavart2> Nincs több oltós smile

Engem előzz meg, ne a fogszuvasodást!

dzsuvajoe
pff...

Nekem az ötlet nem tecik. de kinek mi az izlése

PíszLávJuniti
szar.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Cím: G-Unit The Game

Én elõször is FPS/TPSre gondoltam

Történet: 50vel mennénk élnénk az életünk, rapelnénk, stb... Megismerkednénk Young Buckal meg Lloyd Banksel. Ezek után megalapítanánk a G-Unitot. Ezután lehetne menedzser módot játszani ami olyan lenne hogy a lemezkiadásokat,pénzügyeket intézni, rappereket felfedezni stb... közben lehetne Gengszterkedni stb... monnyuk mész 50vel és látsz egy 18 éves gyereket Freestyle rappel, és elég jól nyomja. Odaszólsz neki beszélgettek majd felajánlod hogy segítenél neki zenét csinálni stb... Lövöldözés,zsaruk,utcai élet, hirtelen meggazdagodás, stb... Persze zenéket nekünk kéne írnunk meg ilyenek... Fincsi lenne!

lol

dzsuvajoe
En meg egy olyat csinálnék amiben egy papucsálatkával lehet menni és ismerkedni més papucsállatkákal és megölniõket, meg plazmahiddal sejtmagot cserélni😊 és kiválasztani h milyen kaját akarok endocitálni aztán beugrani az exocitálóba és a végén mikor már nagy és érett papucsállatka leszek az állábaimmal meg karjaimmal öszefonódni egy szép nõstény papucsállatkával és az lenne a játék vége h a 2 papucsállatka álláböltve elsétáll a naplementlében😊

revizor
Köszi! Jaj de jó, hogy van humorod<#vigyor2><#vigyor2>, ez manapság olyan ritka, mégegyszer kösz!<#worship> Ha lesz egy kis idõm kipróbálom.

_Neo
Sziasztok.
Gondoltam szólok, hátha még nem olvastátok az FPC Creator topicot, ez egy ilyen fps csinálós progi ami elvileg grafikus és nincs szükség hozzá programozói ismeretekre.
Nem tudom honnan lehet mûködõ verziót letölteni de aki keres az talál.
Hivatalos honlap
-on is lehet nézelõdni, vannak jó kis extrák.
Szóval ha valaki netán kedvet kapna hozzá és csinálna játékot az mindenképpen töltse fel valahova hogy tudjuk tesztelni. Remélem kedvet kaptatok 😊 Hajrá!
revizor
Mindenképpen valami nagyobb lélegzetvételû játék lenne jó, amit bármeddig lehetne játszani, az ilyen megpusztulósoknak nem vagyok a híve...

Én olyat csinálnék még:
Nem láttam olyan játékot ahol egy dinosaurussal lehetet volna játszani. (tojástól a felnõtkoron át a meghalásig) A választható falyok húsevõk lenének. és mondjuk a Jurassic Park B szigetén lenne.

Nem piszkálták meg a Hitler DNSét, csak hibernálták.

revizor
most próbáltam ki a Gotcha-t<#guluszem1>, na ilyet csinálnék én, de a paintball helyett rágógumikat lövöldözne a puska, amik aztán baromi hosszan elnyúlnának követve azt aki kilõtte, a játék végére barumi jól nézne ki a pálya, ahogy a sok 100-200 méterre kinyúlt színes rágógumik összekuszálódnának

revizor
HUHH, Hát ez egy nagyobb lélegzetvételû dolog, mint amit hírtelen megértek, de kár lenne a legizgalmasabb résznél abbahagyni. Sztem, ha már megpiszkálták Hitler "genetikáját", talán elmenne 5letnek, hogy teljesen halhatatlanná váljék, és ha fizikailag elpusztítják, akkor mondjuk egy másik helyen, mondjuk a föld túlsó oldalán éledjen újra, s onnan vezesse csapatait, na ez se egy pac man játék lenne<#nevetes1>amit kitaláltál

Jó van na! én sem a helyesírásomért vagyok jó! Papirom van rola hogy, helyesen írni nemtudok

Amúgy köszönöm!
megjegyzem az alküldetésekhez olyanok lenénekjók hogy: szerez meg egy tankot (nem sima tigrist értek ez alatt, hanem a királytigristõl felfele)
Amúgy meg nagy rész második világháborus fegyvrek lenének benne. (a német és szövetséges oldalrol) igaz lézeres kivitelben. A tárakban a lézer "ujra" termelõdik egy idõn belül igaz lassan. tehát azért kell keresni municiót.

reménytelen
Úgy látom, nem az az egyetlen hiba a szövegben... <#sniffles>
balvin
elõször egy helyesírásellenõrzõ játékot csinálj😄 a kastély az nem kastéj.
Amugy az ötlet az zsíros, kiprobálnám ha megcsinálná vmelyik játékcsinálócég😄

Hello!
Érdekelnek titeket az én játék ötleteim?

mondk egy példát, csak úgy simán tömören a lényeget:

Hitler nem haltmeg ha nem hibernáltata megát (dél amerikában) Berlinben egy hasonmás volt. Az a lényeg: A Németek (nácik) rájötek a halotak ujra élesztésének rejtéjére. (a halotaikat ujraélesztik) a Tehnológiájuk jobb mint a mai. (Panzer négyes a leggyengébb tank azis energia pajzsal és lézer ágyuval, amik a csak terven voltak fegyverek pl a P1000<1000tonnás tank két ágyucsõvel> lépegetõk igaz emberi irányítással). Nem a bolygo azonnali lerohanás a céljuk valami féle "mágikus erekjéket" keresnek. Ebbõl három van. Mexiko, Egyiptom, Európa. (ha megvan a három ereje, uralod az élõholtakat) Aztán a drasztikus támadás.
Akit írányítna lehetne az egy civil. Az alpokban nyaral egy kastéjban. (a kastéj alat az elsõ erekje) A furcsa dolgok (élõholtak, nácik, tankok stba) miat véletlenül 5 emberrel kapcsolatba lép. aztán kiderül õk és még pár ilyen meber titokban (egyik kormány se tudja) tartoztatják fel a nácikat a központjuk egy ártalmatlan kis tropusi szigeten van. Aztán te eme csapat hatodik tagja leszel és a vezetõ.
Az európai erekjét megszerzik a nácik. a Mexikóit már nem és az egyiptomit. (de késobb a köszpontot frontálisan megtámagyák és megszerzik. És kezdõdik a verseny futás. már nyiltan támadnak. Berlint teljesen elfoglalják egy nap alat. És ez lesz a játékvége a végén likvidálni Hitlert. és az erekjéket megszerezni. (ja berlinben nácikon kívül a csatornákban élõholtak nyüzsögnek.)

Ez egy Akció játék.

ez csak a rövid tartalom.

Voltan
Régen gondolkodtam egy középkori csata-szimulátoron. Fps nézet lenne, szabadon váltogathatnád az emberedet, akivel épp harcolsz, a többit az AI kezelné. Persze több száz fõs csatákra gondoltam, hogy az a jó kis szecska hangulat elõjöjjön. Ha kinyírják az embert, akit épp irányítasz, akkor átugrasz egy másikba. Kár, hogy nem nagyon lehetne jól megcsinálni.

Elborultabb pillanatomban eszembe jutott egy kínzókamra-szimulátor, vagy Tycoon is, de az már talán túlzás lenne 😄D
Bár egy Manhunt után, végül is.. 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

revizor
Ja és lennének Combino villamosok is, ezeket fel lehetne gyújtani (mondjuk, és/vagy szétverni igény szerint, ja és a molotov koktél 300 Ft-os gázolajjal töltve. Mindenkinek lenne egy adott kerete amelybõl fegyvereket szerezhetne be magának, ha ez elfogy nincs mese csak lopni járhatna a szomszédba<#wink>

revizor
Lenne egy magyar játék, amelyben két csapat küzdene meg egymással, cenzúra nélkül kellene persze érvényesülni hagyni az alkotói szándékokat. Így volt ez eddig is, eztán is így lesz; ez az ország megosztott volt és marad. Nos a játékban szabadon gyilkolhatná egymást a két oldal (akikhez néha csatlakozhatna egy-két köpönyegforgató csapatocska is)Ki lennének osztva a fegyverek, vipera, gázpisztolyok, régebbrõl padláson maradt Kalasnyikov, stb. Jó kis map lenne pl. Józsefváros, Kossuth tér,Déli pu stb. Garantáltan tele lennének a szerverek<#csodalk>

revizor
Hát tényleg van valami hasonló topic, na jó akkor ide írok.<#wink>
Nem hiszem, hogy vk azért ne mondaná el az ötleteit, hogy azt "le ne nyúlják", ahhoz, már nagyon konkrét, megvalósításra minden tekintetben (pénz, technikai háttér, kapcsolatok, stb.) kész témának kellene lenni az ÖTLET-nek, v. vm. eszméletlenül nagy újdonságnak, ami már mondjuk Találmány... Úgyhogy sztem írjuk csak kinek vannak jó ötletei, max a legtehetségesebb fantáziával megáldottakat megkeresik a játékkészítõk.<#integet2>

Oldal 1 / 2Következő →