CD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lteebee
Egy kicsit mintha kisarkítottad volna a dolgokat, hogy azt emeld ki, amiben roszabb volt a plexi.

Nem lenne baj a többi típusról is olvasni.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Lteebee
SCSI?

Lteebee
idés teac az atom

hat nekem boven eleg a 8*4*32-es LG. Minek ide taviranyitos meg napelemes istenfaxa??
jol megy azt kesz, s meg a minibalberbol elok, mint en is meg tudjak venni...
Born proof??? XP-m van otthon, es Cd iras alatt elkezdtem Quake3 Arenazni 😊 Kicsit szaggatott a gamez, a hatterben meg meg volt nyitva par Explorer, meg Excel, meg MediaPlayer, stb...a Cd-t meg szepen megirta. Az irom viszont nem burn proof-os tutira!!! (Teac 8*8*32)Az a gyanum hogy ez inkabb oprendszer fuggo lehet... Velemeny?
mainruler
Igazából az LG csak Magyarországon ilyen népszerű, külföldön közel sem tartják olyan nagyra, mint itthon.
A "nemzetközi" élvonal: Plextor, LiteOn, Teac, mindent ezekkel összevetve tesztelnek, LG-ről szó sem esett.

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

mainruler
Csak a mezőny legjobbjait tesztelték...😊)

Szeretném lemásolni a cossacks-ot,de a clony szerint nincs rajta ismert másolásvédelem. A nero lemásolja, viszont a cd használhatatlan.
Szerencsétlen clonecd nem igazán birkózik meg vele(rengeteg hibás szektort olvas) és 10 perc után sincs mkész a lemez 1%-val, bár lehet, hogy rossz beállításokat használok. Van megoldás?
Breki33
szerintem kell CD olvaso
feleslegesen koptatod a fejet
nekem jobban gyorsabban olvas az irom CD-t mint az Asus CD olvasom megis csak irasra hasznalom.

Viszont szerintem ha veszel egy DVD-t akkor a CD-olvasod beleszamoltathatod az araba....

Ebben a lejebb emlegetett tesztben az LG irok hol vegeztek?
Kérdés: A CD-író mellé kell e CD olvasó, vagy nem?
Mert nekem jelenleg van mindkettő, de mivel csak 4x-es az író, újat akarok venni, és lehet hogy a 2 helyett csak írót akarok. Az írók milyen olvasók? Jól tudnak audio-t grabbelni? És mi van azokkal, amikben DVD olvasó is van?
mainruler
Valóban a leggyorsabb. De ebből fakadóan pontatlan is.

Ombika
Hat en semmi penzert nem vennek teac-ot kizarolag plexet 3 eve van de meg sosem gecizett velem!!!Holnap akarom 24-esre lecserelni biztos allat lesz!! Csak ennyit akartam!JA 99 perces cd-nek hat nem sok ertelmet latom!(enyeni velemeny)!
Akarmilyen tesztet nezek PLEX ISTEN!!!

mainruler
Ja, ráadásul csak 4Mb buffer van a 24x Plex-ben ilyen magas áron, a 4809-ben meg 16!
Ja, és a BurnProof közel se olyan hatékony, mint az ExacLink, asszem 20 mikron helyet hagy, míg az ExacLink csak 1-2 mikront...

mainruler
Ja, csakhogy a Plex semmilyen sebességen nem tud 99 perces CD-t égetni, le van tiltva alapból, mert nem bírná az írófej.
Plusz: Te is láthatod, hogy jóval többet hibázik a többieknél (Teac nyert 1db hibával, második a Mitsumi 24db-al, utána LiteOn párezer hibával, utolsó meg a Plex, több mint kétmillió! rontott pit-tel!), és ezért marhára nem tud kárpótolni azzal, hogy 10mp-vel gyorsabban ír, mint a Mitsumi, szóval amennyibe kerül, annyira azért nem jó a Plex, közel sem! Akkor inkább már Teac, de az se tud túlírni sajnos.

Lteebee
Plextor íróm még sohasem volt, de egy olvasóm van 4(!!!) éve.

Kb. 45 ezer huf volt akkor, de 12xesen grabbel még mindig(és nem csak azt írja valami fos szoftver, hanem másodpercre mérve is 12x).

Plextort az ember nem úgy vesz, mint sonyt, vagy panasonicot, hogy gar lejár és bármikor beszarik a cucc, hanem évekre és ez tényleg így van.

Tehát egy 50-60ezer forintos tételnél nem számíthat 10 ropi, ha valaki mitsumi és plextor között dönt.

Lteebee
Éppenhogy nem akarunk szünetet.

mainruler
Nos, ezt már leírtam egyszer máshová is, de azt hiszem, egy kis népszerűsítés nem árt:

A néhány napja debütált új Mitsumi író (4809TE - 24x12x40) végre bebizonyította, hogy ott a helye a legjobbak közt.
Szemezgetnék egy keveset a jó tulajdonságai közül:

-A világon az egyetlen jelenleg létező 12x-es újraírási sebességet támogató CD író, ezen tesztek során természetesen megelőzött minden ma létező típust

-A létező legnagyobb belső memóriával rendelkezik amit csak gyártottak eddig, számszerűleg !!16Mb!!-tal, ezért a driveban természetesen jelen lévő ExacLink anti coaster technológiára vajmi kevés szükség van...

-A legjobb minőségű CD-ket gyártja 24x sebességen, semelyik másik író nem képes ilyen minőséget elérni jelenleg (néhány CD típus kivételével, mint amilyen pl. a Verbatim, de hát ki akar Verbatim-re írni manapság...)

-24x sebességen hibátlanul 99 peces CD-t írt!!! 24x sebességű túlírás!! Csinálja utána valaki...

-mint azt korábban említettem, az előző típus(4808TE) szennyezett/karcos CD-t lassabban olvasott be, mint a Plextor/LG, viszont jóval nagyobb hatásfokkal. A mostani tesztben konkretizálták az értékeket, a Mitsumi átlagosan 25,6X sebességen 24db hibát vétett, míg a Plextor 24x-es írója 27,7X sebességen 2.946.403db-ot hibázott...no comment!

-Mindezt elérhető áron nyújtja, a források szerint kb. 40.000Ft-ba kerül, ami még mindig sokkal jobb a 24x Plextor kb. 49.500Ft-os árához képest

És most a hibái:

-Az általános olvasási/írási tesztek során kb, 10-12 mp-es hátrányban van a konkurencia élvonalával szemben (vagyis Plextor, Teac, LiteOn), természetesen az elöbb ecsetelt újraírási teszt kivételt képez ez alól (az a 10mp meg marhára nem számít)

-Lassan ír bizonyos védett módú CD-ket

-Az SD2 technológiát alkalmazó CD-kről (No One Lives Forever, Max Payne, Emperor: Battle for Dune) képtelen olvasható másolatot készíteni, és csak ezen hibája miatt nem kapta meg a legmagasabb teszminősítést (Editor's Choice Award), "csak" a második legjobbat (Safe Buy Award).

Hozzátették még azonban, hogy az írási sebesség egy új firmware update-tel még javulhat (ami be is fog következni, eddig minden író esetében így volt) és egy esetleges SD2 support beimplementálása esetén könnyen piacvezető lehet a Mitsumi 4809TE-ből.
Végre egy iró, mely minden elvárásomnak megfelel...Mitsumi rulez forever!!

nem ertem min vitaztok.
tud szunetet hagyni a winoncd, a nero is.
sot amit en a legtobbszor hasznalok az nti cdmaker is...
Laalee
meglehet de utana tobbet nemirsz arra a cd re 😞

a cd Ervin-t meg nemismerem, mert nekem tokeletesen eleg az EZcd

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Lteebee
Akarommondani: #265

Lteebee

Breki33
mi az a zsuzsibrunner?

eleg sexisen hangzik :-)
Lteebee
Bocsi.

Tényleg azt írtam, bár a cdrwin hagy szünetet asszem(de csak számösszeválogatásnál).

Ha egy albumról, ahol össze vannak folyatva a számok, mondjuk 5 egymást követő szám kell csak egy cd-re, azt meg lehet úgy csinálni zsuzsiburnerrel, hogy ne legyen köztük szünet?

És cdrwin-nel?

Laalee
aztmodta (gondolom) hogy a cdrwin is ugyszinten😊

Breki33
lehetne ugy hogy enis ertsem?. :-)
Lteebee
Cdrwin tózse gyélájet.

Laalee
spin doctor szar nemtud dao ban irni es mindig szunet van a szamok között viszont a sima audio iro resze siman kezeli az mp3 at is igy csak bedobalod oda es megy daobanis a valogatas cd.

Lteebee
Válogatás cd-t mindig a spin doctorral csináltam 'kiskoromban'😊

Mosmá tudja a CDRWIN is, minden programok királya!

Breki33
???????
Laalee
pedig allat az a zsuzsiburner... legalabbis a 4.03 as verzioig ez az uj 5 ös szar.

Lteebee
Ha van zsuzsirock, akkor van zsuzsiburner is és az az easycd.

Lteebee
Melyik a legújabb?

Breki33
a legujabb cdrwin-hez hol talalom torest?
Lteebee
Az üresnek látott lemez egyértelműen rossz cdrwin, vagy rossz törés.

Lteebee
Ha nem jó helyre mutat az elérési út, el sem kezd írni.

Breki33
es a legujabb CDRwin milyen?
colos
Én még hálisten sem a 3.8-nál, sem a 4.0-nál nem tapasztaltam ezt (kopp,kopp,kopp)!

colos
Probáld meg NERO-val. Azzal megy.
Pheel
CD író program? Előfordulhat, hogy rosszul van feltörve...
bob
Viki
http://free.x3.hu/csirkefog/

Scooter
Ez nem a teszttol függ! Ott lehet, hogy frankón muködött, viszont te egy gyártáshibásat fogtál ki!
Nekem pl. az ASUS 40x-es CD olvasómmal volt ilyen.
2 hétig használtam aztán kaputt, beraktam a CD-t és egy darabot se pörgetett fel (nehogy nem ismerte fel, még el se kezdett felpörögni). De hála isten kicsrélték. Az a gyanúm, hogy csempész árút fogtam ki. Semmi jelzés nem volt rajta, hogy ASUS 40X-rol van szó! Viszont a mostanira már rá van írva és kb. 2 éve muködik.
Scooter
OK nincs semmi vész, csak elmondtam a véleményem!
Lteebee
Köszi.

Mostmár végre választ kaptam egy több hónapja az orromat piszkáló kérdésre.
Kár, hogy most vinyót veszek, így íróra nem marad pepus, de majd a következő beruh az lesz.

Efreet
tegnap irtam 1 audiocd-t, es direkt szivattam az irot, kb 30 percig irta 16X-en a korongot, rengetegszer volt kenytelen pihenni 😊)) utana bevagtam egy asztali lejatszoba, es semmi gond nem volt vele, eszre nem lehetett venni a dolgot.
ez 2 dolgot jelenthet:
-jol mukodik a Burn-Proof
-pont ott sikerult leallitani az irast, amikor epp csend volt a cd-n 😊)

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Teac 16/10/40 -----> 1,5 hónap alatt kb. 30 lemez írtam meg vele, aztán kifüstölt. (Vadi új volt, garba most cserélik ki) A lényeg, hogy egy szép napon megállt, semmit nem ismert fel. Ha írót akarsz venni, tökmindegy melyiket veszed, a legjobb gyártótól is ki lehet fogni selejtest. A legjobb megoldás: beméssz egy nagy kereskedésbe, megmondod, hogy tegyék eléd pl. az összes 16x-ost. Jól megkevered (mint a pirosozók) becsukott szemmel, aztán rámutatsz valamelyikre. Tuti, hogy az lesz a jó. Én egy regiment tesztet, cikket, stb. végigolvastam, mégis szart fogtam ki.
Lteebee
Csak név alapján választanám az utóbbit. Tapasztalat nincsen.

Lteebee
Úgy értem, hogy láttad írás közben, hogy az író leállt, majd folytatta és úgy nem volt hiba.

Tehát nem arra vagyok kiváncsi, hogy burnproof-os íróval írt-e valaki, hanem, hogy a technológia észrevehető-e audiónál.

Egyet értek semmit nem lehet hallani....márminta zenén kívül!! /nekem 1zene cd 5 perc.. és tökéletes/
Lteebee
Írt már valaki zenét úgy, hogy az író használta a burnproofot?
Lehet hallani?

Lteebee
Először: Neked nem öreg.
2.: Igazad van, tényleg nem számít a külseje.
3.: Nekem eddig az ára miatt csak yamahám volt, de volt alkalmam használni plexit, meg teacot és szervizesekkel is beszéltem sokat e témában, a véleményem ezekre alapoztam.