495
Tapasztalatok a CD írással (másolással) kapcsolatban...
  • agyhalál
    #495
    A következő gondom van: a tegnapi nap folyamán írtam pár maximum 8x-osan írható "-"-os 4.7-es TDK lemezt (sajnos már nem emlékszem rá melyik programmal állapítható meg a nyersanyag fajtája). Mivel a NERO 7082 felajánlotta a maximális írási sebességet, valamint eddig még nem csalódtam az íróban, a programban és a TDK-ban sem, így elfogadtam azt és megírtam mindet 8x-osan. Felelőtlenségemre nem ellenőriztem le egy lemezt sem írás után, majd leformáztam a winchestert amin a már kiírt adatok voltak.
    Windows reinstall után derült ki, hogy a lemezek nagyrésze nem olvasható.
    A kérdésem: Van esély arra, hogy egy másik típusú, akár más gyártótolszármazó olvasó, esetleg meghajtó képes olvasni ezeket a lemezeket?
  • MiloShee
    #494
    Köszönöm a válaszod! Hát már azóta beinvesztáltam egy 111D-be szal tárgytalan...Tegnap úgy sikerült jó minőségűre a dolog hogy átkonvertáltam az eggészet Wav-ba...:S Csak hát kinek van ahhoz mindig kedve! Nahh JetAudio-ról már hallottam, egy próbát megér ;)
  • izb
    #493
    ezzel én is szívtam mikor mp3 formátumot akartam kírni cd-re és nem adatként.
    audio cd írására ne használd a Nerot.
    Én a JetAudiot használom erre, egy valag formátumot ismer és ingyenes.
    a hiba nem a dvd íródban lesz valszeg.
  • MiloShee
    #492
    Csáó! Miért van az, hogy ha a Neroban próbálok Audio CD-t kiírni akkor vannak egyes trackek, amelyek már az előnézetben pattognak, meg kimarad belőlük pár mp stb...! Eddig azt hittem régi 107D-m szar, de most rájöttem hogy itt más gond van! Plzz aki tud help!
  • MadBence
    #491
    Igen
  • izb
    #490
    Külön Ide kábelen van?
  • MadBence
    #489
    Az a problémám, hogy a CD/DVD íróm nem hajlandó írni, az író meg se jelenik a neroban, a Powerproducerben láccik, de azt írja ki hogy üres a lemez, és nem jó neki (???).Frissítettem firmware-t már, nem jó. A Nerotool Info pedig azt mondja, hogy az égvilágon mindent tud írni.
  • laca70
    #488
    Van egy dvd-m, amire két session-ben írtam file-okat. A harmadiknál elfelejtettem bejelölni, hogy multisession, de felírta a harmadikat is, viszont most csak az első session anyagát látom, a másodikat és a harmadikat nem. Mivel lehet ezeket visszahozni ?
  • Mhosah Myth
    #487
    HELP! PLS!
  • Mhosah Myth
    #486
    A neroba egy az egybe névsorrendbe lett betéve... A shuffle meg azért nem lehet mert ha a windows média playerrel le akarom játszani akkor ott is eleve más sorrendet ad meg. Meg a kocsiba a lejátszóba is nem csak akkor ad be más számot ha magától vált át hanem amikor én próbálok egy adott számot betenni akkor más van alatta...
    Vagy az írásnál is be lehet állítani a shuffle-t?
  • Mersh
    #485
    attól hogy hogy húztad be íráskor

    vagy ha úgy húztad be akkor: shuffle off
  • Mhosah Myth
    #484
    Nem tudja valaki hogy hogyha cd-re írok ki mp3-at akkor mitől függ hogy milyen sorrendben adja be a lejátszó? Mert nem abc sorrendben az biztos mert nekem nem aszerint adja be. De akkor mi szerint?

    PLS HELP!!!
  • Impi
    #483
    Az ISO-ból szedd ki az anyagot pl. UltraIso nevű progival, hogy tudj dolgozni vele, majd a szerkesztés után akár vissza is teheted, ha iso formátumban jobban tetszik.
  • Impi
    #482
    Töltsd le a WaveLab 5.0 progit, a DC-n sokaknak megvan.
    Majd behívsz egy új Audio Montage panelt, a megadott mappából behúzod a fájlokat, bármi lehet (wav, mp3, stb...), majd a szerkesztő lista Markers fülére
    kattintva Bepakolod a mix elejére, közbenső megszakítási pontokra, majd a végére a jeleket.Annyi szünetet írsz be amennyit akarsz, mehetnek átfedéssel is
    a számok, hogy a előző szám elhalkul, míg a következő fokozatosan erősödik stb...
    Most ez bonyolultul hangzik, de egy nap alatt megtanulod kezelni az alapvető dolgokat.
    Ha végeztél a munkával mentheted bármely formátumra és természetesen kiírhatod CD-re vagy DVD-re.
    Ha közben elakadsz valahol írj és segítek :)
  • misi9
    #481
    És ezeket a Markereket hogy tudom beleszúrni? És utána hogy tudom kiírni? Mert nekem van olyan mixalbumom, amihez van cue fájl, de azt pl. a Nero nem tudja kezelni, de pl. annak segítségével Mp3directcut-tal szét tudom vele vágni a zenéket.
  • Impi
    #480
    Szia :) Ha úgy akarod, számonként berakok 20 marker jelet és léptetheted
    soronként is :DDDD
  • misi9
    #479
    De nekem nem úgy kéne, hogy pl. egy 80 perces zene legyen hanem úgy, hogy track-ekre van vágva, mégsem lehet érzékelni, amikor a számok között ugrál. Úgy gondoltad a megoldást? :)
  • Impi
    #478
    Üdv :)
    Van rá megoldás, csak kezdőnek elsőre bonyolult.
    Bármilyen komolyabb hangszerkesztő programmal, azt csinálsz a számokkal amit akarsz.Például: WaveLab, SoundForge stb... de szerintem még a Nero hangszerkesztője is tudja, bár azzal nem dolgoztam.
    Ha nem nagy mennyiség, megcsinálom neked :)
  • misi9
    #477
    MP3-ból akartam, de akkor úgy látom, nincs rá megoldás. Kár...
  • madfist
    #476
    Mit jelent az hogy nem jók az mp3ak amiket felírtál? Valami nem olvassa vissza? Ja egyébként a nero akkor szokott szarozni a fájlnevekkel ha hosszabbak mint (asszem) 31 karakter. Nálam előfordult hogy szólt, kijavítottam de nem eléggé és ő szépen lehagyta a fölösleges karaktereket a név végéről: pl. a .mp3 kiterjesztést és máris nem tudtam visszahallgatni discmanben. Szóval a ha nem jó neki a név nem szabad hagyni hogy ő javítsa a dolgot.
  • madfist
    #475
    ha mp3-ból írod ki a mixet akkor sajnos gáz, még én sem találtam rá megoldást, de talán az segíthet ha cross-fade-eled a számokat. Magyarul az egyik számát végét ráírja a következő elejére, ha elég kis értéket álllítasz be talán sikerül. Asszem a nero-ban a szünet megadása alatt ezt is meg lehet adni. Ha pedig cd-ről másolod cd-re akkor passz, annak mennie kéne
  • phredon
    #474
    Hali!

    Már azt hittem az írom ment tönkre mert az újonnan vett verbatim cd-ket sorra rontotta el. A lezárásnál hiába vártam fél órát nem végzett, csak resettel tudtam leállítani. A jó kis traxdata/ridata lemezeket gond nélkül írja (vagy eddig bármelyik cd-t amivel találkoztam).Meg néztem disc infot azt írja:
    Manufacturer Maybe = Prodisc Technology Inc.
    Az is érdekes, hogy ha csak 60 megát írtam rá akkor le tudta zárni. Felhívtam a boltot(pesten gsm bolt/dvdr.atw.hu) azt mondták ilyen panasz még soha nem volt, főleg nem cd-nél.
    De akkor mi lehet?

  • Lacika 79
    #473
    jah, nekem is kéne egy kis segítség. az autómban lévő CD játékos elég kényes, és nem nagyon szereti a 8x-osan írt lemezeket sem. Milyen audio CD égető progit ajánlotok, ami tud 4x-esen írni?
  • Lacika 79
    #472
    ha on the fly-ban írod, akkor jónak kell lennie. Amúgy meg passz.
  • misi9
    #471
    Nekem az lenne a bajom, hogyha Nero-val meg akarok írni 1 olyan mixalbumot audióban, amelyiknél külön vannak vágva a számcímek, nem tudom úgy beállítani, hogy ne ugorjon a számok között. Még akkor is lehet hallani, hogy ugrik, ha 0 mp-et adok meg szünetnek. Tud valaki valamilyen megoldást?
  • TBALINT19
    #470
    hello.
    Ha irni akarok azt ija ki hogy "focus or tracing error" ez mit jelent?
  • ScoobyDoo
    #469
    Igen, beállítottam, de továbbra is 700mb volt a 870mb és nem engedte megírni, se túlírni.
    Akkor szvsz ez egy vesztett ügy. :( Faszé' árulnak ilyen cd-t...
  • NeoMaN
    #468
    ahoz olyan író is kell amelyik támogatja, továbbá nem biztos, hogy megírás után bármi is visszaolvassa. ez nem szabvány.
  • steweee
    #467
    be van állítva a túlírás engedélyezése?
    preferences/expert features/enable overburn.......90min-re
    és a generálban is mengövelheted, hogy 90nél legyen piros
  • ScoobyDoo
    #466
    Milyen programmal lehetne megírni egy 870 megás cd-t?? Próbáltam a legújabb neroval, de simán elnézte 700 megásnak...
  • Amse
    #465
    UP!
    Senki nem tud segíteni?
  • Amse
    #464
    Hi!
    Az lenne a kérdésem, hogy mitől ronthatja el a nero, vagy a cd íróm az mp3-ak kiírását?Pl tegnap akartam kiírni pár albumot, de amikor rámaentem az írás-ra akkor benyomta, hogy pár mp3 neve hibás.Azokat átírtam és megírtam úgy, de elrontotta.2x eljátszotta még aztán elkezdtem kitörölni az m3u-kat meg a cd borítókat és úgy megírta(elvileg jól), de az sem működik jól, mert van 1 csomó mp3 amit nem olvas rendesen.Mitől lehet és, hogy lehetne kiírni rendesen?Esetleg más progi?
    Thx.
  • Nemcso
    #463
    A program neve = NERO
    A beállítások menüpontnál be tudod állítani a túlírás mértékét, majd DAO módban meg tudod így írni a CD-t, márha az íród is tudja kezelni a túlírást.
  • titike
    #462
    Lenne egy kis segítségre szükségem
    van egy olyan gondom,hogy az alkohol120-al kellene kiirni egy cd-t képfájlból
    de ha az irás során beállítom a sefedisc2/3 at akkor valamiRAW SAO+SUB irási modszert ad meg de ezt amikor kiirom már semmi nem látja vagyis a cd-n az adat rajta van de nem lehet kiolvasni belöle semmit segitsen aki tud mit rontok el illetve ha tud irja le hogy csináljam
    a cd info filéjében lévó szöveg:
    1 Unpack it.
    Ű
    Ű 2 Burn CD1 with Alcohol 120% v1.9.2.1705, profile: SafeDisc 2/3,
    Ű speed: 4x
    Ű
    Ű 3 Burn CD2 with your favorite burning software.
    Ű
    Ű 4 Install the game with serial: BZTZ-UWG7-UNTN-J7RN-BDE5
    Ű
    Ű 5 Play and Enjoy!
    választ előre is köszönöm
  • nivan
    #461
    Szerintem sincs 52x-es újraíró
  • ollie
    #460
    hát rossz tanács, ugyanis hamarabb tönkremegy a cd
  • ollie
    #459
    nem létezik, hogy újraírhatót 52x-el írják
  • nivan
    #458
    Háát, őszintén szólva nálam a Phillips jobban bejön, de ár szempontjából nézve(minél olcsóbb legyen) mindenképp slim Memorexet vegyél. (Szerintem)
  • marsu
    #457
    Sziasztok.

    Érdeklődnék, hogy ezek közöl melyiket ajánljátok??
    Melyik megbizható??

    RITEK (PRINT) 80 perces írható CD (700 MB)

    Philips 80 perces írható CD (700 MB) 52x

    Memorex 80 perces írható CD (700 MB) 52x sebességü
    slim tokos,

    Memorex (PRINT) 80 perces írható CD (700 MB) 48x sebességü normál tokos,
  • nivan
    #456
    Szerintetek létezik 52x52x52x-es író? Mert azt mondja a haverom hogy neki olyan van. Vagy tényleg van vagy hazudik.