4228
-
#1226 velemeny?
http://www.netacademia.net/tudastar/default.aspx?upid=10038
esetleg volt valaki szemtanu aki tudna mondani valamit konkretumot hogy mi is tortent a "Rulez" kedvencetekkel????? -
#1225 köszönök minden infót -
#1224 Az új MEPIS-t (3.4.3) próbálta már vki? Mennyiben tér el a Debian-standardoktól (ha egyáltalán van vmi eltérés)? Lecserélném a Knoppix-omat, mert az Xfree86-Xorg váltásba mindig végzetesen és - az én tudásommal :) - javíthatatlanul belehal az X.
-
#1223 Igen -
#1222 ha az 5 cd-set töltöm akkor telepítésnél majd cserélgetnik kell a cd-ket?
-
#1221 köszike
-
#1220 Itt válogathatsz a susék között. -
#1219 Pontosabban SuSE Linux 9.0 Desktop Edition van. Az jó a célra? -
#1218 na egy SUSE 9.0 linuxom de egy kis segítség kellene a beállításhoz.valaki leírná mit és hogyan állítsak be pl:telepítéskor.rendszermag meg ilyenek.amikor egyszer feltettem nem fogadott el semmit. se modem se hangkártya.ehhez is kell külön driver? -
#1217 ja és honnan tudnám letölteni a suse-t?mert dc vagy torrenten nincs seeder egy deka sem.weboldalon meg fizetni kellene, meg nincs link ahova azt írják hogy ingyenes.
Elvileg nem ingyenes lenne a linux? legalábbis ezek?
Mindenből pénz csinálnak....vazze :) -
#1216 és honnan lehet alapvető "parancsoat" megszerezni?pl: egy progi telepítéséhez mit kell megnyitni ...stb? -
#1215 köszön segítségeteket!
most akarom telepíteni az ubuntu-t.egyszer próbáltam a suse-t meg a mandriva-t(ami mandrake volt akkor).
A játékokat nem lehet valahogy valamilyen programmal linux-ban futtatni? -
#1214 Mandrivát -
#1213 neked ha így kérdezed akkor valami felhasználóbarát disztrib kellene. próbáld a Mandrivát , RedHat , Suse, UHU, vagy a Black Phantert. ez utóbbi kettő magyar de az össze sfelsoroltban létezik magyar nyelv. a játékokkal meg leszel lőve mert többnyire windowsos környezetre fejlesztik őket. -
#1212 sziasztok!
Melyik linuxot ajánlanátok netezésre és zenehallgatásra valamint filmezésre és jáccani??
-
#1211 Üdv mki!
Valaki otthon van az UHU linuxban? A live verziót szeretném használni, de a netet és a hangkártyát nem tudom beállítani. Megköszönném, ha vki segítene.:) -
keeper2 #1210 Meg kell vallanom, hogy én személyesen nem láttam a gépet (egy laptopról van szó), csak szóban próbáltam segíteni, de számtech szervizes vagyok egy nagykerben, akié a laptop, az pedig a szervizesünk, így, nem tudom, mi az oka, hogy nem bootol, de nem olyan egyszerű, hogy simán beállítjuk a biosban. Bár, most bios frisst próbál a tulaj, hátha az már megoldja, de az is lehet, hogy hardver hibából nem bootol (már több optikaival találkoztam, ami mindenben tökéletes volt, csak bootolni nem bírt) -
#1209 Mindent letörölt a dögje. Nem szöszöltem vele. Xpcd be, partició törlés, re ntfs és re XP. -
#1208 a p2-es deszkák már tudtak cd-ről bootolni. a biosban auto felismerésre kell állítani a cd meghajtót, majd beállítani hogy onnan bootoljon. a rawwrite-tal írt bootlemezekkel már nekem is voltak problémáim. -
#1207 Ha a C particiora ment fel az UHU akkor sztem löttek a FAT-os adatoknak mert UHU EXT-re formázta azt.. több mint valószinü..:/ -
keeper2 #1206 Pontosítanék kicsit: megkérdeztem az illetőt, nem is tudja megkezdeni a telepítést, mert a mandrivával készített dos boot floppyról indítva sem látja az optikai meghajtót, így nem is tud róla települni, a win me. alól indítva pedig hibát ír ki, és így sem kezdődik el a telepítés. -
keeper2 #1205 Az jó, meg is van nálam letöltve, csak attól tartottam, hogy ezek is nőttek annyit erőforrásigényben a csicsásodással, mint a windows.
Ja, még egy igen fontos részletet elfelejtettem. A cd meghajtó nem képes a bootolásra még (mármint azthiszem, az alaplap biosában nincs benne ennek a támogatása még, de lehet, hogy más az oka). Nemrég leszedte az ismerősöm a mandriva 2006-ot, hogy próbálkozzon, azt meg is próbálta telepíteni, nem tudom, hogy saját indítófloppy készítésével, avagy a win me alól, mindenesetre, a telepítő közölte, hogy nem talál cd meghajtót a gépben, és ha jól tudom, félbe is szakadt a telepítés emiatt. Ezt mi okozhatja? Hiszen jó régi alkatrészek, nem hinném, hogy a driver támogatás hiánya lenne a háttérben. Tudtommal pedig, kernelt fordítani csak működő, telepített linuxon lehet, így még ott sem tudom a meghajtó támogatását hozzáadni. -
pbes #1204 A linux guruk ne szedjék le ezért a fejem :)
Ha nem kell neki másra a gép (és nem is akar megismerkedni a Linuxszal vagy nem tudna), csak hogy ossza szét a netet ill. tűzfal legyen, akkor lehet, hogy elég lenne egy direkt tűzfal/router disztrib. Pl IPCop, de némelyik routeren is Linux fut (a distrowatchon is találhatsz LiveCD-s router/tűzfal disztribúciókat). Nem igazi Linux, de mégis ugyanaz a kernel fut alatta és ezt egyszerűbb beállítani, hiszen csak erre van kihegyezve. -
nh1 #1203 rh-fc3 -
keeper2 #1202 Egy ismerősöm egy igen régi gépére szeretne linuxot, aminek fő funkciója hardveres tűzfal lenne. A gép 233-as celeron, azthiszem talán 64 mega rammal, és 3.2-es vinyó van benne, amin ráadásul egy win me-vel kellene osztozni. Milyen linuxot javasoltok ehhez? Valami egyszerűbb kellene, mivel ő totál kezdő, én pedig csak egyes bonyolultabb dolgokhoz értek (samba, dhcp, dns szerver konfigurálás). Nekem eddig mandrive és red hat tapasztalatom van csak. -
#1201 nincs mit :C) nekem 300 gigányi cuccom tünt el mire rájöttem a dolgokra :c) -
pbes #1200 thx, ezeket nem tudtam, bár az is igaz, hogy nem fogok linuxos partíciót törölni, főleg nem win alól, mert még használom :) -
#1199 Biztatóbban hangzik. Köszi!
-
#1198 an egy másik megoldás is.
Az UHU nem biztos hogy minden adatot törölt. nézd meg egy egyszerű boot CD vel vagy Boot floppyval hogy milyen particiók léteznek.amennyiben van ntfs vagy win32 partició akkor reménykedhet az apuka hogy mnegmaradtak adatai.
az uhu defaultban nem fiormázza át az egész lemezt hanem ha másodlagos rendszerként telepítik csak annyi helyet foglal ami feltétlen kell neki ha vban szabad hely a vinyón akkor főként inkább azt. ez klb olyan 2 gigától 5 gigáig terjedő rész lehet. ( Bár lehet hogy tévedek de egy próbát megér) ha van ntfs vagy win32 partició akkor egy xp reinstallnál ki tudo választani a nem törlendő particiókat. csak a linuxosakat töröld tedd egybe arra jó lesz hogy az xp feláljon és az adatokat le lehet menteni. másik adatmentő ötlet ha egy másik gépben lekérdezed a vinyót. és lemented amit tudsz
pbes amúgy az XP egy mint ismeretlen formátumú partició azonosítja a Linuxos particiókat és törölni is képes őket. Sp1 óta. -
#1197 Gondoltam, hogy érdekes lesz. A partizánok édsapja örülni fog, hogy minden munkája elveszett.
Köszi! -
pbes #1196 Nem fűznék hozzá túl sok reményt, ha tudnád is konvertálni, akkor is felülírta már az adatokat így azokat nem tudnád visszahozni.
Partícionálás, és teljes újratelepítés kell, ha Wint szeretnél használni.
De nem biztos, hogy a Win telepítője fel fogja ismerni és törölni tudja a Linuxos partíciókat (swap + reiserfs az alap UHUnál ha jól emlékszem). Az UHU telepítő CDjével tudod törölni a partíciókat haladó módban, kiírással majd véglegesíti a partíciós táblát, utána a Win üres merevlemeznek fogja látni.
A BIOS-ban Win telepítése után állítsd át a boot sorrendet, hogy ne a CD legyen az első. -
#1195 Hali!
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szépen működő WinXP SP2 rendszer.
80GB Hd tele adatokkal. Ámde, egyszer csak két kis partizán (10 évesek) UHU Linux office lemezt toltak elé. Mivel nem tudták, hogy mi is az?:§
Végeredmény az lett, hogy kaptam egy telefont, hogy miért is lett a Win XP-ből UHU linux?
Én meg azt kérdezem, hogy létezik e visszaút a Win XP-hez Formázás stb nélkül? -
#1194 www.linux.hu
www.hup.hu
olvass sokat. nagyon sokat:)
A lentieket összefoglalva a windows egy termék, a linux meg a terméked:) -
#1193 jó sok -
#1192 A Linuxnak milyen fajtái vannak? -
tomo #1191 kezdonek az ubuntu idealis dusztribucio. -
pbes #1190 Ok, akkor félreértettem, ez kb ugyanaz, amire én gondoltam. De sztem ezek (Red Hat, SuSE, UHU) egy kezdőnek ideálisak, aki csak a Windowst akarja lecserélni az otthoni gépén, aztán ha megtetszik neki ez az egész és sok olyan feladat van, amit nehézkesen tud elvégezni ezekben, akkor körülnéz és megtalálja a Debiant, a Gentoot, stb. -
#1189 nade nem ez volt a lényege a mondandómnak. igazából nem az ablakkezelő rendszerekről és a köztük lévő különbségekről beszéltem. hanem a készpicsa-melegmálé hozzáálású disztribekről amik a lusta és hozzánemértő tömegeket szolgálják jólfelfogott piaci érdekekből. ezeket én nem nevezem linuxnak csak egy linux alapú frontendnek. -
pbes #1188 Nem a grafikus felülettől, hanem a disztrib hozzáállásától függ, suse, uhu tényleg hülyebiztosak, nagyon nehéz őket igazán a saját igényeidhez alakítani. A Debian (tetszés szerint lehetne ezt Gentooval, Fedorával, stbvel mondani) attól még Debian marad, hogy KDE3 fut rajta IceWM helyett. -
#1187 skálázhatóbb, kevésbé hardverigényes, célspecifikusabb. ha te azt mondod, hogy értessz a windowshoz akkor max be tudod állítani, vagy tudod, hogy adott probléma esetén hova nyúlj, de a rendszermagba igazából nem tudsz változtatásokat eszközölni még akkor sem, ha igazán nagy registry guru vagy, azonban ugyanez linux esetén azt jelenti, hogy bármilyen változtatást meg tudsz csinálni, ezzel akár egy sokkal optimálisabb környezetet tudsz teremteni egy adott feladatkörnek. igazából a suse, lindows meg az uhu meg ezek az elterjedt disztribek csak userfriendly változata a linuxnak ami kicsit a windows hülyebiztos hozzáálásával van megfűszerezve és pont azokat a dolgokat mellőzik illetve rejtik el amitől linux a linux. egy igazi linux nem csicsás, nincs hozzá fasza grafikus felület viszont stabilan elvégzi a feladatát. a windows meg mindenre jó de inkább mindenre egy kicsit.