4228
  • MerlinW
    Sikerült felrakni ubuntura az XGL-t. Télleg fasza:) Pörög forog transzperál:)

Mondjuk nemtom milyen vason tolták a videón, de fele olyan gyors sincs az enyémen.
  • 12346
    hopp, nem kérdeztem semmit, sry^^
  • MerlinW
    unstable X cuccok meg max érdekesek lehetnek, de használni felelőtlenség őket (lásd kubuntuban levő 3.5-ös KDE...)
  • MerlinW
    Sajna most nincs mégegy linuxom, amin tesztelgethetnék, vmware alatt meg nem tudtam anno életre lehelni, bár azóta van már ujabb verzió is. Legyünk türelmesek, év végére már lesz belőle valami.
  • Ch_Slater
    és ahogy a 1250-ben irtam, az ubuntuhoz van részletes leírás, hogy hogyan kell kipróbálni (csak saját felelősségre)
    ha lenne hozzá vasam, szivesen megnézném "élőben". király lehet.
  • MerlinW
    Jó cucc lesz ez a novel miujság, de a videoban csak a novell által fejlesztett grafikai felületet (XGL) mutatják. Ez pedig csak egy új interfész, amit pl a Gnome is be fog ültetni magába, ill ha beválik gondolom a többi X felület is. (nem teljesen stable verziók már most is vannak KDE, Gnome alá)

http://www.freedesktop.org/wiki/Software/Xgl
    http://www.novell.com/linux/xglrelease/
  • 12346
    köszi szépen mégegyszer a netes szerencsétlenkedésemhez nyújtott helpeket:) ha megcseréltem volna a két kábelt rögtön az elsõ bibi után, akkor elsõre ment volna:/

és ha esetleg le szeretném gyalulni a pingvint, vagy kíndóz halál miatt formázni kéne, akkor hogy smint?
  • PetruZ
    -Legális.
    -Programtól függ. Az egyszerűbbek csont nélkül mennek. Néha nem. Néha a bonyolultabbak elsőre elindulnak. De úgy általában az esetek háromnegyedében használható, működik.
    -Passz. A www.winehq.com - Applications Database alapján elvileg működésre lehet bírni.
  • Lazarus
    Wine legális? Mennyit kell szenvedni vele hogy futtathassam a Windowsos progikat?
    3Dsmax fut alatta?
  • lck #1257
    Ha csak ismerkedni akarsz vele és nem akarod telepíteni, akkor a LiveDVD-t. Ha fel akarod rakni a gépre akkor a SUSE-10.0-EvalDVD-i386-GM.iso-t. - ezt a windows mögé fel tudod rakni. A telepítő lemez segít. - De elötte olvasgass sokat pl. itt: linuxforum.hu
  • geri777
    ok kösz de inen mejiket tölcsem le? és telepithetö akkor hogyan telepicsem ugy hogy a windows és a linux is müködjön köszke
  • lck #1255
    Próbálj SUSE-t.
  • geri777
    Akkor ugy könyebb agyatok egy linket ahonan le lehet tölteni a leg ki ismerhetöbb linux ismerkedésre jó kösz
  • Ch_Slater
    disztribuciók vannak (SUSE, Debian, Mandriva, Ubuntu, uhu, stb...) hogy milyenek azt itt meg tudod nézni: www.distrowatch.com
    linkek is vannak letöltéshez
  • [Jakuza]
    http://www.zegeniestudios.net/ldc/

letesztelheted itt milyen Linux felel meg az igenyeidnek es a vegen eligazit a megfelelo distributum oldalara, ahonnan nagy valoszinuseggel letoltheted az altalad legmegfelelobbnek valasztottat.
  • geri777
    Sziasztok meg mondana valki egy linket ahonan le lehet tölteni a telepithetö linux ot

a rendeset a simát mert most keztem
  • Ch_Slater
    itt van több video: videok
    úgy kb. 1 hónapja nagyon rámozdultak az ubuntu fórumon és van leírás ATI és Nvidia kártyásoknak is. (ha jól emlékszem az nvidia elönyben)
    tehát bárki kipróbálhatja már most, de csak az vállalja be, akinek bika gépe van (és sok ideje)
    ATI
    Nvidia
  • [Jakuza]
    Novell
  • [Jakuza]
    Novel XGL erdemes megnezni.A jovo Linux-a.
  • tomo
    ppp point to point prtotokol.
    pppoe ugyanez over ethernet
  • 12346
    meglestem a pppoeconf és a pppconfig parancsot is. az elsőnél ugye beszól, hogy ellenőrizzem a kábeleket, stb okítás, a második meg modemesre vonatkozik? meglepődtem mikor telószámot kért:))
  • Tyrn
    nagyon n00b kerdes,de most raktam fel elösször linuxos.suse 9.1es.es a kerdesem az lenne hogy hogyan kell letölteni benne?pl a szoftverbazisrol?
    köszi elöre is...
  • 12346
    kösszenet, meglestem:) mikor vizsgálgatja, hogy melyik hálókártyán (2) tud vmit összehozni, akkor timeout lesz mind2 vége:// passzolok:// pedig biztos nem szar, mert most is itt vagyok és ide írok..
  • tomo
    egy terminalablakba ird be sztem , hogy pppoeconf .
    terminalablak a fekete kepernyo szurke betukkel :)
    lehet , hogy rootkent kell futtatni a konfiguraciot.
    su
    rootjelszoval tudsz rootta valni ( jelzese # a $ helyett a promptban )
  • 12346
    igen igen, utólag jutott eszembe, hogy elfelejtettem írni, viszont eddig nem volt alkalmam javítani:/ szal adsl:)
    és ez a ppp cucc hogy s merre?:) szűz debianon hol keressem, mit pötyögjek be vagy nem tom. ennyit sikerült eddig is fognom belőle, hogy vmi ppp-vel kell matatni, hol, merre:)
    mer ez így kb olyan, mintha ps-nél megérdezné vki, hogy változtathatja meg vminek a színét.
    "-hue/saturation-nal.
    -aha és mi az:)"

szal érted:D minden esetre köszi^^
  • Ch_Slater
    háát az attol fugg milyen neted van. nekem pl. PPPOE van, azt a pppoeconf-fal lehet belöni..
  • 12346
    megint jöttem szerencsétlenkedni^^
    megpróbáztam volna földobni a debiant külön partícióra. és most meg szembesültem azzal a tényel, hogy hülye vagyok a pingvinre való nethegesztéshez. pedig erősen kéne, mert livecd-ről tolom:) eddig vagy vmware-ben dobtam föl, akkor ott natolással ment, vagy pedig olyan gépen szórakoztam vele, amin hálón keresztül gyütt a net és dhcp autokonfiggal megoldódott a pingvin téma, most meg azt akartam volna összehozni, hogy közvetlenül a pingvinen legyen net, aztán nem ment^^
    belelestem a manuál konfigba, ami install közben felajánlkozik, de passzolok. foglalkozzak ott a maszkolással, meg dns tartományokkal, miegymásokkal, vagy utólag kéne vhogy összehányni? vagy egyáltalán mit és hogyan csináljak?:)

plíz help:)
    köszi^^
  • Dj Faustus #1239
    "en sajnos nem tom mirol irkalsz"
    Nem csodállom.

Gordonmail!
    Mint az általad nyitott Coyote Linux topicban (amelyet azóta bezártak) kifejtetted, neked egy routerként/tűzfalként használható, lehetőleg winchesterről működő Linux-disztribűcióra lenne szükséged (és állítólag a Coyote Linux floppys változatával volt már dolgod).

1. A Coyote Linux stabil változata elérhető ezen az oldalon, és letölthető innen.
    2. Hasonló disztribúciók, projektek:
    * Freesco (magyar oldal)
    * Linux Router Project - halott
    * fl4li (magyar oldal)
    * BBIagent
    * PsygNAT - OpenBSD-n alapuló
    * NetBSD/i386 Firewall Project - NetBSD-n alapuló tűzfal
    * Smoothwall
  • tomo
    találó a szmájli a szoveg végén.
    en sajnos nem tom mirol irkalsz, de a wwwhttp://distrowatch.com/ oldalon feltehetoleg az osszes linux disztribucio fel van sorolva. ott keresgess.

( mondjuk sem brazil, sem firewall , sem router nevu disztro nincs ott. szal erdemes lenne rakerdezni, attol akitol hallottal rola.)
  • gordonmail
    Helo
    Brazil Firewall & Router-ről halottatok-e? Ez is a Linuxtól van, mégpedig egy számítógép megoldás. Ez érdekelne, hogy ezt honnan lehet letőltnei, mert én sehol nem találtom..:( csak halottam róla, hogy nagyon király.
    Winchesterről Bootol, Bootolás után beolvassa magát a Memóriába és a Winchester meg leáll, így energiát és zajt takarít meg nekünk. Ha módosítsuk a beállításokat, akkor meg a Winc be, majd megint pár perc múlva ki, kuvajó.
    Ha tudnátok Linket, ahonnan lelehetne tőlteni, akkor az frankó lenne
  • Free
    Asszem a külső reklámokért ban jár de nem vagyok biztos benne lehet hogy csak büntető pont
  • suckee
    Hi mindenki!
    Regeltem az SG-nél egy saját fórumot, éás van benne LINUX és WINDOWS téma is, de az a gond, hogy nemsok a látogató, szal kéne egy pár Linux tudós, és kezdőféle felhasználó.
    Címem: www.suckee.tvn.hu Onnan egy linkkel elérhető a fórumom. Gyertek regeljetek!
    Léccci!
  • 12346
    kösszentyű a helpeket, majd csak lesz vmi:)
    kösz Merlin, most már te vagy a második, aki ezt mondja, szal biztos jó:D
  • MerlinW
    ha nem megy az uj vason, forgatnod kell az uj vashoz uj kernelt.

Win mellé meg simán fel lehet dobni a pingvint, engedd csak rá a telepitot a másik particiora, készit magának saját bootmanagert, ill látni fogja hogy van a C-n windowsod, és beleteszi neked azt is. Semmi probléma nem lesz.

Ha leszeded a linuxot, akkor meg az XP cd repair funkciojával fixmbr/fixboot, és minden a régi lesz.
  • tomo
    www.hup.hu
    www.linuxforum.hu
  • 12346
    Jut eszembe... Az gondolon nem sok vizet zavar, hogy eddig Inteles vason ment a Debian, és most AMD-re kerülne át, igaz? Nem 64 bites. Mert ha jól tudom, csak akkor lenne kavarás.
  • 12346
    Szííp estét!

Kezdő pingvines volnék. Debiannal foglalkoztam eddig némileg, mert a hálózati része érdekelne a dolognak. Ici-picit foglalkoztam apache-al, sambával, de a művem hagy még némi kívánnivalót maga után:) Érdekelnének pl olyanok, hogy hogy lehetne tényleg stabil szervert csinálni belőle, esetleg ez osztaná szét a netet XP-s vasaknak. Meg kipróbálnám, hogy lehetne azt összedobni, hogy egy pingvinen lévő alkalmazást használjon egy XP-s gépnél lévő ember. Ha lehet:) Igaz ez annyira nem fontos, de talán érdekelne. Meg esetleg a webszerver normális belövése se lenne rossz dolog, bár ez is csak opcionális per pill:)
    Jah és mindenek előtt a gondolom sűrűn visszatérő kérdés: Hogy oldható meg, hogy az XP és a Debian egymás mellet megférjen? Addig eljutottam, hogy van rá egy külön partícióm:)) Eddig külön gépen ment csak az XP és csak a Debian, aztán most kérdőjel:)

Pingvines oldalakat/fórumokat se nagyon nézegettem még, mert nem tudom mit lenne érdemes kukkolni ezzel kapcsolatban.

Minden segítséget köszönök szépen:)
  • h4x0r
    Tipikus flamebait. Ocska fikazas. Ne essen felreertes, Windows eseten ugyanezt mondanam. Becs szo. :)
    De, mint keeper2 irta, nincs benne konkretum. Csak halott pingvin. Ha le lenne irva, mi volt a hiba, akkor biztos jobb velemenyem lenne.
  • keeper2
    Megvallom, én nem túlzottan értek a linuxhoz, csak próbálgatom használni, mindenesetre, a windowshoz értek, azon dolgozom, és otthon is azt használom, korábban pedig dos-t, szóval, ms környéki vagyok, mindenesetre, úgy látom, tertovan erősen windows-fan, és ezt a hozzászólást inkább flame-nek szánta, bár, az utolsó ottani levél elolvasása után, amit az előadás egy szemtanúja írt, gyanítható, hogy a windowsos hiba jelentkezése utáni bénázásuk, amikoris rossz gépet reseteltek, az okozhatott problémákat, erre utalhat az is, hogy a windowsos előadó szépen ócsárolta a linuxot, arról pedig elfeledkezett említést tenni, milyen hiba is lépett fel elötte a windowsban, és milyen durva baklövést végeztek. Mint az utolsó levélből kitűnik, ő inkább fikázta a többi kollégáját, hogy saját bénaságát leplezze el vele (holott könnyen meglehet, hogy ezzel okozták az egész problémát).
  • Ch_Slater
    hmm. ebből látszik, hogy mennyire megbízható a Linux. itt még hír, hogyha lefagy. a windowsnál már "mindennapos", nincs hírértéke. (a mindennapos persze túlzás, mivel az XP-m az utóbbi évben talán 4x szállt el)
    de arról biztosan nem írtak volna, hogyha egy win-es előadást tart és lefagy a gép. mert az nem szokatlan.
    Linux rulz