LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tény: Linux alatt csak olvasni ajánlott az NTFS-partíciót
Tény: a másik gépen windows fut - legalábbis ezt feltételezem, mert azon NTFS-rõl írtál.
Tehát a Linux-os gépeddel nem NTFS-partíciót írsz/olvasol, hanem ahhoz az NTFS partícióhoz a windows-on keresztül férsz hozzá - és ez nem közvetlen elérés. Azt a partíciót igazából a másik gépen futó windows kezeli.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
ezzel a csatolással csak azt értem el hogy láthassam a wint, de nem lehet ezt valahogy módosítani?
ezenkívül próbáltam a jogosultságokat állítani, mert a rendszergazdának is csak olvasásra van megengedve, de nem lehetett alkalmazni
csak a saját vinyómmal szarakodik
mit tehetek hogy írhassak is rá?
az nem lehet a baj hogy ntfs és nem fat32?
3 Cd-s verzsön, az elsõrõl bootol, csomagok telepitésekor kéri a kettes cédét, azon nemtalálja a keresett csomagot... pedig winbe a cédérõl az összes fájlt be tudtam másolni vinyóra
*hihi ** *
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Segítséget szeretnék kérni. SUSE 9.1-et próbálok XP mellé telepíteni. DVD-s verzió. Boot-ol rendesen, majd miután kiválasztom, hogy telepítés, elkezdi a hardware azonosítását, majd eljut addig a pontig, hogy:
"searching for infofile..."
Itt áll 20-30-40 percet, de nem lép tovább. Kipróbáltam a többi lehetõséget is, de mindegyiknél itt megáll. Azaz mintha keresne valamit, de mégsem csinálna semmit. Valaki tudna segíteni?
Köszönöm elõre is
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Legalábbis az én kábelnetemnél ennyi volt.
(kétfajta linux-al - UHU és SuSE - is próbáltam, mindkét esetben ugyanez volt a helyzet, a linux telepítõ automatikusan bekonfigurálja a hálózatot és amikor elindul a linux, már megy is a net)
Tudna nekem valaki segíteni.?
Chello-t szeretnék Linux alá.
Hogyan?
Köszi
Valahol a KDE beallitasaiban tudod a nyelvet beallitani, de talan ehhez telepitened kell a nyelvet. Sajnos nem tudok pontosabb infokat adni, mivel elcsesztem valamivel a linux installaciomat, es egy ujratelepites csak a jovohet folyaman lehetseges...
Amugy *ez* a "magyarositas" csak a KDE elemeit erinti (Konqueror, KDevelop, stb.), a tobbi program angol marad. Ha komolyan akarsz Linuxszal foglalkozni, inkabb szerezz be egy angol szotarat...
És telepítésnél ext2 v. ext3. filerendszert kell választani?
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?
Nemtom, hogy melyik kiadast hasznalod, de az RH tartalmaz mp3 lejatszot, XMMS, ha ez nincs, akkor ott az 123mpg :^P
Java kezelõfelület - ez MI?!
Esetleg nem-e a Java Runtime Environmentre gondolsz, amivel futtattathatsz java alkalmazasokat meg appleteken weblapokon..? Ezt letoltheted a www.javasoft.com cimrol.
Videolejatszorol nem tudok, sosem hasznaltam linux alatt.
"És az angol verzióra felmennek a magyar alkalmazások?" - szerintem ne kinozd magad linuxxal.

Tudom, googble, de már 20 perce kersgetem, de sehol sem találom a magyar verziót!
És az angol verzióra felmennek a magyar alkalmazások?
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
Lehet hogy ez elég kezdetleges és nehézkes megoldás volt, de igy egy ujraindítás árán amit használtam jól mûködött. ( mára már ellustultam - nincs energiám ilyen macerákhoz - ezért wint használok. - Pedig a linux egyébként szinpatikusabb lenne M$ -el szemben )
Igazából nem a driver feltelepítésével van a gond - nekem még az UHU-s tudásbázis leírás alapján még a TwinView-t is sikerült feléleszteni -, csak utána el kezd instabillá válni a rendszer.
Nálam kétféle probléma jelentkezett:
- az mplayer el kezdett sikoltozni a video_out miatt (akkor is, amikor még nem volt a TwinView bekapcsolva)
- egy idõ után a felhasználóváltásnál, kilépéskor csak elsötétül a monitor és csak vár és vár és vár.....
Természetesen rákérdeztem minderre a linuxfórumon is, de azóta sem kaptam rá választ...
Kb. annyira hasonlítanak mint W98 meg Millenium
Amúgy leginkább meg UHU-t használnék. Azzal van a leg kevesebb gond. - Egy baja van, hogy csak az UHU-s telepítõcsomagokat kezel le korrektül. ( Bár nagyon sok van már abból is. )
A suliban is Redhat van, azért gondoltam arra, hogy azt teszem fel, gyakorolni jó lenne. Felépítésben amúgy ugyanazok, vagy legalábbis hasonlóak?
Mert megvan a Suse is, és gondolkodóba estem...
MP3-ak lejátszása, NTFS fájlrendszer, hankártya ...
Ezek UHU-val általában kapásból mennek, Red6-nál meg bogarászhalsz egy csomót. ( Mondjuk az RPM-ek meg mennek vele, ami UHU-nál gáz. )
Bár az is igaz, hogy én is csak mostanában kezdtem el próbálgatni a linux-ot és eddig még csak az UHU-t és a SuSE-t próbáltam ki.
Az UHU-val nem volt gond ilyen téren, de azt úgy teleítettem, hogy csak az a vinyó volt a gépben, amelyikre kizárólag a linux-ot telepítettem. Aztán telepítés után visszacsatlakoztattam a többi vinyót is és kihasználtam, hogy az alaplapom BIOS-ával boot-oláskor le lehet kérni egy boot-menüt és választani, hogy melyik meghajtóról induljon OP-rendszer (ha van telepítve rá).
Viszont a SuSE-t úgy telepítettem, hogy bent volt a WinXP-s vinyó is, így annak az MBR-ébe írta be magát a SuSE 9.1 boot-menüje.
Naszóval engem is elért így az a probléma, hogy amikor a SuSE boot-menüjébõl a windows-t választottam, az XP ba...ott elindulni. De már fel voltam készülve erre, mert olvastam errõl a problémáról a különbözõ linux-os fórumokon.
Megoldás: gép indítása windows-os boot-floppyról és az fdisk indítása a következõképpen:
fdisk /mbr
Az "mbr" paraméterrel az fdisk rendberakja az XP számára a boot-olást, visztont innentõl már csak két lehetõséged marad a linux indítására:
- vagy a linux-al csinált bootfloppyról boot-olsz
- vagy átállítod a BIOS-ban a boot-olási sorrendet
(- vagy ha hasonló képességû alaplapod van, mint az enyém, akkor boot-oláskor a BIOS boot-menüjébõl választod ki, hogy a linuxos vinyóról induljon a gép
2. Linuxról bootolsz és telepítesz
Én legalábbis így csináltam UHU linuxnál
Egy kis alaphelp kéne:
Szóval fel szeretném telepíteni a RedHatLinuxot új gépre, és a sorrendre lennék kíváncsi:
-Elsõ particióra felmegy az XP, másodikra a linux.
Elõször tegyem fel az XP-t, majd utána a linux cd-rõl bootoljak be, vagy egyszerûen inditsam el xp alól?
Esetleg Linuxot tegyem fel hamarabb?
Köszi!
az NTFS-t tudják kezelni látják meg minden
nem hiszem hogy lenne jelentõsége már a max partíció méretnek
majd még valaki tud bõvebb választ adni én is nemrég kezdtem linuxba
Mostanában ismét kezdem rászánni magam a linux-ra (internet, irodai alkalmazások, stb), de a WinXP-rõl sem akarok lemondani a játékok miatt, ezért egy dual-boot-os rendszerben gondolkozom.
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- Egy kezdõnek - aki programozásban sem jártas - melyik linux-verziót ajánlanátok azok közül, amelyik "magyarított" is?
- A különféle linuxok tudják-e kezelni az NTFS partíciókat?
- Mekkora a maximális partícióméret, amit a linuxok tudnak kezelni? (Vagy esetleg ennek már nincs jelentõsége? - régebben úgy tudom, volt...)