4228
-
radmin #1346 Hali!
Csak egyetlen probléma akad a dologgal, hogy a SuSe nem iazán akarja lenyelni a dolgot. Minden ecsetre megpróbálok "apt" könyvtárat, a bele való cuccokkal együtt varázsolni, aztán meglátjuk. De eddig visszainteget a rendszer. Esetleg nem tudsz véletlenül egy olyan linket, ahol találok normális xwiD kodek csomagot?
By
radmin -
#1345 http://hup.hu/wiki/index.php/Ubuntu_Breezy_Kalauz#Hogyan_telep.C3.ADthetek_multim.C3.A9di.C3.A1s_kodekeket.3F
Aztan, probald meg hogy terminálból indítod el, és nézd meg mi az error-ja esetleg másold be ide. Nekem is van nyűgöm az mplayer-el itt notebookon mert nincs belőve a direct rendering és ez nemtud meglenni nélküle, a #mplayer csatin (irc.freenode.net) felvilágosítottak 1paraméterről ami után már működött de a firefox pluginnak nem tudtam ezt megaszondani'. Szóval szerintem próbáld ki a totem-et is ami ugyan gnome-s de nekem az mindig mukodik (kdem van nekem is). Kaffeine-t meg sose hasznaltam:) -
radmin #1344 Sziasztok!
Nekem van egy olyan problémám, hogy az a kretén Kaffeine nem hajlandó lejátszani a wmv kiterjesztésű fájlokat, illetve nem minden avi-t.
Pedig rendesen fel van telepítve a megfelelő kodek is. Már azt elértem, hogy képet is adjon a kisebb méretű avikhoz, de a normális méretű divixes filmeket még mindíg lusta lejátszani. Emellett használok mplayert is, de az se megy normálisan. a grafikus részét valahogy nem akar feltelepülni.
Nem tud valaki olyan oldalt, ahol normális kodek csomagokat lhet leszedni, pláne amiben van xvid is integrálva, illetve normális mplayer is jöhet!
Előre is köszönöm!
By
radmin -
#1343 Hohumm. Most fedeztem fel hogy a kopete tud gpg-vel kódolt üzenetet küldeni, teljesen lazba jottem:D Most épp azt kutatom hoyg a trillian és a messenger tud e gpg-zni, mert jólenne ha minel tobben raszoknanak, es nem hagynak hogy a rohadt szemetek sniffeljenek mindenkit mindenhol, taroljanak es tudjanak mindig mindent. -
#1342 Énis debian, azaz hat ubuntu, ami arra epult vagy mifene, de csak par honapja. -
#1341 tőlem aztán kérdezheted:) mondom én csak debiannal foglalkoztam. -
#1340 Nem a suse az amelyik hasonlit a winre? Az egyikrol aztmondjak nagyon wines, en nemertem a sok barmot, akik ilyenekt csinalnak, wines hatteret, login/splash/boot screent... basszameg ez linux, nem windows. HA windows style és feeling kell neki akkor hasznaljon azt, a spywarekkel együtt. (Amikből pár már a telepitéssel együtt feltelepül) -
#1339 szóismétlés powa sry^^ -
#1338 suse-ra mér van mindeki rágerjedve? én eddig csak azt hallottam, hogy nem nagy eresztés. igaz eddig csak debiant használtam. -
#1337 A 10-es Susenak kb. mennyi hely kell a merevlemezen? -
#1336 Jaja, ez tök kiment a fejemből:) Shore is használható cucc. -
#1335 Nem mondod? Nahát, mik vannak!...
-
#1334 nem tudom ki hogy van vele és annyira nem is volt kedvem visszaolvasni de a shorewallal én eddig tök jól L voltam hiba nélkűl -
#1333 Egyébként google 2. találata a "Linux Firewall X" kulcsszavakra -
#1332 hm, lesd meg az ipcop.org-ot, lehet ilyesmi kell neked.
* Provide a stable Linux Firewall Distribution.
* Provide a secure Linux Firewall Distribution.
* Provide an opensourced Linux Firewall Distribution.
* Provide a highly configurable Linux Firewall Distribution.
* Provide an easily maintained Linux Firewall Distribution.
* Provide an easily configured Linux Firewall Distribution.
* Provide reliable Support to the IPCop Linux user base.
* Provide an enjoyable environment for the Public to discuss and request assistance.
* Provide stable, secure, and easy to implement upgrades/patches for IPCop Linux.
* Develop an appreciation for both the Linux and Opensource movements in our user base.
* Develop a long lasting relationship with our userbase.
* Strive to adapt IPCop to meet the needs of the Internet of Tomorrow.
* Further develop the Linux Knowledge base of all Project Members and Users.
After seeing the direction certain Linux Distributions were heading in, a group of dissatisfied users/developers decided that there was little reason for the idea of a GPL Linux Firewall Distribution of such potential to be, simply, extinguished.
IPCop Linux is a complete Linux Distribution whose sole purpose is to protect the networks it is installed on. By implementing existing technology, outstanding new technology and secure programming practices IPCop is the Linux Distribution for those wanting to keep their computers/networks safe.
Screenshots -
#1331 Korábban már elolvastam őket (és sztem a #1329-ben adott link utolsó oldalán kicsi csúsztatások is vannak), de ez a szint nekem nem tűnik elégségesnek. Ugyan lehet uid/gid/pid/sid szerint is szűrni, de komplikáltnak és normál home user használatban néhány esetben nehézkesen kivitelezhetőnek tartom ezt a megoldást. Pl. tilts le nekem mindent a 80-as porton, az FF-et és az Operát kivéve, de úgy, hogy ezek sohasem futnak állandóan. Erre most barkácsoljak script-et, ami a process induláskor hozzáadja, leállításkor meg kiszedi a szabályt? Jó, de később mondjuk használnám a Konqueror-t is. Meg jó lenne, ha csak bizonyos alkalmazások kapnának ftp, vagy irc port elérést, és persze csak akkor, ha futnak. Ezekre egyenként felfűző / lecsatoló scripteket írni kicsit béna dolog, nem? És akkor még a biztonságról nem is esett szó, hiszen jó lenne ellenőrizni (mondjuk vmi hash kulccsal), hogy ami elindult, az az, ami ténylegesen engedélyezve is van, nem csak fake név (ld. pl. a Kerio-féle md5 ellenőrzést). Tudom, upgrade esetén megváltozhatnak ezek is, de a normálisabb tűzfalak figyelnek erre, és rákérdeznek.
Ezért keresek vmi használhatóbb megoldást. Ha úgy tetszik, linux alatt is ragaszkodnék a Kerio-stílusú finomhangoláshoz, és hiányolom a processzfigyelést. :)
-
#1330 Volt egy ageia-s hir nemreg az sg-n annak kapcsan csesztem fel az agyam ismet, mert a demo muvi flashbe volt, ami azert erdekelt volna. De a sonyericsson oldala is elvan cseszve, pedig akkor meg winen probaltam, es azon se ment. -
#1329 Nagyon jól megérthető iptables alapozás: ITT
-
#1328 Pedig iptables/chains minden igényt kielégít ha jól bekonfigolod:)
De ajánlom olvasmánynak ill ajánlásokhoz a hup.hu és a linuxforum.hu tüzfalas cikkjeit. -
#1327 Én meg jól kikapcsolom az összes vackot, ugyanis nem izgat, miféle bizbasszal akarná feldobni az oldalt. :) Ha nem működik máshogy, akkor szevasz, oda többé nem megyek. Ergo puff neki(k). ;)
De ez itt már off. :)
Inkább arra várnék választ / javaslatot, hogy Linuxra milyen alkalmazás / process-alapú tűzfalak léteznek, és kinek mi a tapasztalata ezekkel. Win-es tapasztalatokon okulva kicsit durva biztonsági hiányosságnak érzem, hogy alapvetően csak iptables/ipchains van, csak portkezeléssel.
-
#1326 Komoly(film, játék, stb prezentációs) oldalak ugy vannak megcsinálva hogy jó legyen, a többi általad jellemzett egyén meg úgyis csak reklámbannereket csinál, ergó puff neki:) -
#1325 Lejátszaná, ha a sok balfaszarcu kretén hozzánemértő dilettáns idióta nem cseszné tele mindenféle ellenőrzéssel. Rakok én fela kármit, aztirja hogy please download flash 8... enmeg rovid anyazas utan otthagyom :) -
#1324 Igaz, de hetes is lejátsza a 8-cas flash-eket. -
#1323 Nemtudom, de flash 8 player még nincs. Gyűlölöm a macromediat, az adobe-t es a flasht:)) Sok luzer mar a 8asra veri, 100oldalbol 90en tokfolosleges... Eljen a crossplatform flash. A k. anyjat. -
#1322 Hogy elindul az nem kizárt, de hogy használható is lesz az egyelőre kizárt.
"Nekem olyan kéne, aminek a grafikus felülete szép." Olyan nincs. Minden linux parancssoros:) Minden linuxra oylan grafikus felületet raksu fel amilyet akarsz, akár egyszerre többet is. Két legsikeresebb az átéagfelhasználók körében a KDE és a Gnome. -
#1321 Photoshop telepítése linuxra
http://www.tutorial.hu/content/view/452/25/ -
tomo #1320 miert akar valaki kalozfotosoppot futtatni linux alatt? -
#1319 Tehát ez azt jelenti, hogy nem kizárt, hogy az én Photoshopom futni fog a Suse-n? -
#1318 Azért a mindent az túlzás, ahogy az is hogy amit igen azt hibátlanul:) De van rá vmware:) -
#1317 Lehet használni win emulátort is, ami szinte mindent futat. -
#1316 oroy jól beszélt, annyiban javítanám, hogy "beállítani" linuxot akkor kell mikor a windowst is. Azaz ha szervert akarsz. Egyébként csak használni kell tudni.
Ha megtanulod az linux alapokat (file/könyvtár struktura/rendszer, logika, alapparancsok, stb) akkor utána már pár napos időráfordítással bármelyik disztrib tulajdonságait el tudod sajátítani.
A titok ahogy lejebb is írtam már soksok olvasás, ill minden parancsnak van manual-ja (man <parancsnév>, valamint mindenhol találsz infot - konfig file-okban kommentekben, források melleti readme-kben, meg hát interneten mindenre van válasz. S miután a linux egy közösségi OS, ezért minden linux fórumon kézségesen segíteni fog mindenki, amennyiben olyat kérdezel amit nem lehet 2 perc alatt kiguglizni:)) -
#1315 Linux = Google.
Flash: http://linux.softpedia.com/get/Multimedia/Graphics/Flash-for-Linux-407.shtml
Photoshop nincs, de van helyette Gimp ami ugyanolyan jó, csak tök másképp kell használni. Mint Linuxot a Winez képest:) -
#1314 Suse Linuxon fut Photoshop vagy Macromedia Flash 8? -
#1313 olyan nincs hogy jobb, mindegyik jo, csak tudni kell bealitani. Es mindegyik linux felhasznalo azt fogja megnevezni amihez o jobban ert :) -
#1312 Melyik Linux a jobb? A Suse vagy a Frugalware? Nekem olyan kéne, aminek a grafikus felülete szép. -
#1311 oké :) -
#1310 Igazad van abban az esetben, ha nem csomagozol, hanem forgatod a programokat. Ha csomagkezelőt használsz, akkor ugyis csak azt/azokat a gcc-t fogod tudni telepíteni amit az adott állapot (stable, testing, unstable) programjai kajálnak.
Ha Te forgatod a programjaidat, akkor valszeg nem vagy kezdő, tehát el fogod olvasni a mellékelt readme-t amiben leírják miből melyik kell:) Lazarus esetében ne szaladjunk ennyire előre:) -
#1309 pár hónapja nem használtam linuxot, de akkor még nagyon sok mindenhez nem ajánlották a 4-es gcc-t, hanem a 3-as vagy az alattiakat (asszem 2.96-ot). azóta lehet változtak a dolgok.. -
#1308 Na jó. Utoljára.
NEm kell kernelt forgatni egy program miatt. Kernelt hardver, vagy hardverközeli/hardvert kezelő cumók miatt forgatunk. Kernelben nincs gcc (gcc egy c fordító, azaz a forrást fordítja gépi nyelvre). Ha nem jó neked a 4es (elképzelni sem tudom miért ne lenne jó a 2.6-os kernelhez) akkor unintall (apt-get remove ...) és letöltöt ami neked kell (packages.debian.org) és felrakod azt (dpkg -i csomagneve.deb). De ha a disztrib 4-est rakott fel a saját kernele mellé, akkor 100% hogy semmi értelme downgrade-elni.
A fenti parancsok debian-ra vonatkonak (debian, knoppix, uhu, kubuntu, stb)
A fenti dolgok a legelemibb fogalmak. Amíg nem vagy tisztában vele hogy mi az a kernel, mi van benne, mire jó, illetve az alapvető csomagok/programokkal, addig felesleges bűvészkedned.
2 megoldás van.
- addig telepítgeted a disztribeket amíg az egyik rá nem fekszik a hardveredre.
- elolvasod a linux alapokat. (lenti linkek, google, könyv, stb) Ez egy ilyen rendszer. Végtelenül kezesbárány, de csak ha egy nyelvet beszélsz vele.
Egyébként a kérdésed windows-ra lefordítva kb annyit tesz, hogy neked a 4.0-ás WinRAR van a gépeden, és újra akarod telepíteni a windowst, hogy felrakd a 3.0-ást mert az jobb..:)
Ui: Nem támadó jellegü a hozzászólásom, hanem segítő szándékú.
Runleveles problémád megintcsak "mi az a linux: bevezető" tipusu kérdés, azaz induljon el az x, majd kilépsz belőle konzolba (leállítás, vagy CTRL+ALT+Backspace)
olvasni,olvasni,olvasni
Ill ajánlom a vmware nevü virtuális pc-t a gyakorlásra. Azzal nyugodtan szanaszét cincálhatod a pingvined. Élesben majd telepíted ha már megy a dolog. -
#1307 akkor olvass máshol...
linux.hu
linuxvilag.hu
linuxbazis.hu
vagy vegyél könyvet:)