4228
-
zummlencs #1386 ok
köszönöm
-
#1385 ajánlom ezt kezdetnek:
http://www.xmailserver.org/
Nőiesen egyszerű:) -
#1384 postfix beállításhoz nem ért valaki ? az istennek nem tudom összehozni hozzá a webmail felületet, meg hogy mysql ből szedje az userinfót és legyen smtp auth. már átnéztem egy csomó tutorialt meg howto t de valahogy nem akar összeálni a kép a gép. a terv az lenne , hogy postfix, courier imap, horde, SASL2 -
#1383 a kernel-module-ntfs verziókat itt találod:
kmntfs -
#1382 okok, másodszor megláttam:D -
#1381 Redhat alapu disztribek:
1. root módba váltás:
su
2. ntfs "driver" letöltése/telepítése:
//hova töltse le
cd /home/user_name/Desktop/
//kernel verzió lekérdezése
uname -r
//kernel verziót írd az xxx helyére
rpm -ivh kernel-module-ntfs-2.6.xx-x.xxx_xxx-x.x.xx-x.xx.x.x.xxxx.rpm
3. Hozz létre egy könyvtárat ahova moutolni akarod az ntfs particiót:
mkdir /mnt/windows
4. mount:
//hda1,2,3 ahol van az ntfs. Ha több partició van akkor csinálj a /mnt/windows alá /C /D stb könyvtárakat és oda mountold
mount /dev/hda1 /mnt/windows/ -t ntfs -o umask=0222
5. unmount:
umount /mnt/windows/
x1. Ha azt akarod hogy automatikusan mountolja bootoláskor, csináld meg a fenti lépéseket, többek között hogy lásd müködik-e, majd csinálj mentést az /etc/fstab file-ról.
cp /etc/fstab /etc/fstab_backup
x2. Nyisd meg az eredetit, és írd be az aljára:
/dev/hda1 /mnt/windows ntfs umask=0222 0 0
utána nyomj egy entert, mert kell egy sortörés a file alján. -
#1380 Úgy kezdte hogy suse :c) -
#1379 Milyen linux? -
zummlencs #1378 Sziasztok
remélem tud valaki segíteni suse linuxal kapcsolatban! Még kezdő vagyok a linuxban! Csatolási pontokat nem tudok létrehozni a ntfs partícióra. Hogy esetleg tudjam használni azt a particiót is amit a windows xp használ, mert azon van rengeten zene meg film meg stb..
amikor feltelepítettem a linuxot még működött, de azután valamit elrontottam és nem látja az ntfs particiókat.
Ha tudna valaki segíteni, az jó lenne
köszi -
#1377 Suse se rossz kezdésnek, az is elég csiricsáré. -
#1376 élete első linux lesz, jó neki az uhu. Utána ubuntuzhat, vagy knoppixozhat. -
#1375 Inkább ubuntut szvsz, uhu tényleg nagyon titkárnőbiztos...:) -
NitroPeet #1374 Ha már igy bennevagyok a töltögetésben akkor lehet h kiprobalom az UHU-t. -
NitroPeet #1373 Ja akkkor semmi! Cak még nem probáltam ki!
és valahol olvastam h ezekben nincs de lehet letölteni -
#1372 Minden népszerübb disztrib beszél magyarul. A grafikus felületekhez meg fel kell pakolni a nyelvi csomagokat.
Tedd fel az UHU-t azt még elrontani sem tudod:) Magyarul beszél, magyarok készítik, és titkárnőbiztos rendszer, tehát kezdőknek tökéletes. -
#1371 ember a Suséban alapvetően van magyar nyelv.
Am,ikor telepíted fel lehet választani :c)
Vagy rosszúl tudom igazítson ki valaki én mandrivás vagyok :d -
NitroPeet #1370 Miért! De azért jó lenne a magyaritás mert ki akarnám próbálni h milyen -
#1369 Peet te használj windowst... -
NitroPeet #1368 Hello!
Valaki tudna olyan oldal honnan Suse linux 10.0 magyaritást tudnák leszedni. KöX! -
#1367 Ez a fluxbox egesz aranyos, ilyen xfce szeruseg, marmint az is ilyesmi:D Amugy enis kde-t hasznalok. -
#1366 IRC
atw.irc.hu (IRCNET)
#debian.hu
#linux.hu
csatornákon minden igényedet kielégítik, ha nem találsz érthető megoldást guglin. -
#1365 senki? -
#1364 5 órát nézelődtem ,de nem talltam semmit. -
#1363 Errefele nézelődj:) -
#1362 0600 jog és az usernek kell a tulajdonosnak lenni, de nem ez az első gond
Hanem hogy pl /etc/procmailrc csak valódi user esetén hajtódik végre, virtulis esetén nem, és nem jövök rá hogy mi kellene az exim4-ben átírni ehhez
-
#1361 Késő van lehet nem értelmeztem teljesen, azt majd holnap:) procmail scripthez nem kell írás/futtatás/egyéb jog a v.usereknek, ill csoportjuknak? Csak mert 0600-ast látok ami ugye csak egy eximben definiált owner-read/write jog.
Aztán lehet hülyeség, ha addig nincs megoldás, reggel visszatérünk rá:) -
#1360 Adott egy debian sarge, exim4 , couirer-imap és a spamassassin miatt minden usernek egy külön procmail fájt kell lefuttatni (ez fix, nem akarok rajt változtatni)
sima igazi user -el ez jól is megy, de a virtuális usereknek nem fut le a procmail fájla, exim4 nincs jó bekonfigurálva
Leveleket megkapják, ehhez a következőket adtam hozzá az exim4 configjához:
router szekció
virtual_users:
debug_print = "Rv: local_user for $local_part@domain"
driver = accept
domains = +local_domains
require_files = +/home/vmail/levelek/Maildir-${local_part}/
transport = virtual_users_transport
transport szekció
Virtual_users_transport:
debug_print = "Tv: maildir_home for $local_part@$domain"
driver = appendfile
user = vmail
group = vmail
mode = 0600
directory = /home/vmail/Maildir-${lc:$local_part}/
maildir_format = true
envelope_to_add = true
return_path_add = true
mind a kettő a legutolsó a sorba
köszii
-
#1359 :) -
#1358 erdemes -
#1357 no, majd meglesem -
#1356 azt hiszem nem lenne nehéz megszoknom, mert xp alatt is BlackBox-ot használok és az meg tök fluxbox :) -
#1355 KDE meg Gnome -hoz kepest semmit, egyszeruen repul alig hasznal memoriat, amikkor leutodd az enter gombot mar bent is van az X abban a pilanatban, egy idoben keves RAM volt a melos gepemben, es kenyszerbol valtota ra, es megtetszet, egy igazi oldschool darab :) (jelenleg KDE -t hasznalok). -
#1354 Jópofa, néztem már én is, de ki még nem próbáltam. Mit eszik?:) -
#1353 nekem egyik kedvencem a fluxbox -
#1352 KDE:
Gnome:
Természetesen mindkettő rendelkezik végtelen mennyiségű skinnel, ill végletekig konfigurálható kívül, belül. -
#1351 olyanok mondjak azt akik nem hasznalnak linuxot es lattak par kepet rola a neten. -
#1350 Aha, nemtudom, en ubus vagyok. -
#1349 Ezt mind tudom, de az egyikről nagyon aztmondják hogy wint akar másolni. -
#1348 Apt for RedHat Linux
Magyar HOWTO -
#1347 Már írtam nincs olyan linux hogy wines. Adott több fajta "alapdisztribucio" pl debian, redhat, slackware, OBSD, stb. Ezeknek vannak juzerfrendli kiadásaik:
pl:
debian (UHU, Knoppix, Ubuntu, Kubuntu, stb), vagy
redhat (SUSE, Mandrake, stb.)
ezek mind ablakkezelős felülettel vannak ellátva (a fentiek speciel KDE vagy/és Gnome felülettel)
De a világ összes linuxára olyan grafikus felületet raktok fel amilyen jól esik. Van vagy 30 különböző. A fenti előrekonfigolt tipusokról is le lehet kaparni a felületet, és le lehet cserélni másikra. De a perverzek ha úgy tetszik egyszerre felrakhatják mind a 30 különbözőt, és két kattintással váltogathatnak közöttük.