4228
-
#1506 THX megnézem :)) -
#1505 Akármelyik LiveCD-s változat, pl. Knoppix, Kanotix. Keresgélj a DistroWatch-on.
-
#1504 ISO fájlból lehetne bootolni és 1 CD-s jokis grafika és kezelhetöség.
Deha nemmegy,akkor jó gyenge grafika is csak legyen egy normális linuxom végre amiveel nincs gond,mert egyszer a csomagot nem tudta letölteni,ezért nemment,máskor azért mert nem lehetet patricionálni,minden baja volt már a debiannak,korooának. -
#1503 és ezek mind jo linuxok,csak az a bibi hogy én virutálsi rendszere rakom fel a linuxot,hogy 2 gépéet használjak egyszerre,de otnemmegy a net,ezért nemjo a debian,mert netröl kell csomagokat lekapni hozzá,és ezért nemnegy,a többi linuxal aza baj,hogy töb mint 2 CD-s :(
Nincs véletlen 1 CD-s faja linux ? -
#1502 ismerem ;) -
Caro #1501 Ja bocs, 14 CD. -
Caro #1500 A debianban minden benne van :)
Bár azért ez sem igaz.
Több mint 10000 csomag, de találtam én bőven olyanokat, ami nincs benne.
De akkor is 10 CD vagy 2 DVD. -
#1499 köszi emberek,megnézem mit tehetek ! :)) -
#1498 ubuntu 6.06: könnyű, jó csomagkezelés, szép is, nagy közösség van mögötte... -
belcure #1497 Sztem neked a Linux Fedora kell...az 4 CD....nem tul nehéz....és televan mindennel...:D -
#1496 Sziasztok!
Szeretnénk a gépemre egy jó linux rendszert,de csomó fajtája van,és nemtudom melyik lenne a legjobb,és amit letudok tölteni interentröl,pl ISO fájlba vagy stb.
Nekem olyan linux kéne,aminek szép a grafikája,nem nehéz kzelni,és rengeteg minden van benne!
Léccives segítsetek!
Előre is köszi !
-
belcure #1495 Kösz szépen! mostmár remélem menni fog:D -
#1494 Ez esetben nehéz napjaid lesznek a linux megismerésében..:/ De vannak magyar oldalak is amik ezzel foglalkoznak. Google a legjobb barátod:)
"Megjelent a Mandrake One Live CD (béta) A Mandriva elérhetővé tette One Live CD-jét. A One Live a régebbiMove Live kiadást helyettesítí és mindíg a legfrissebb Stabil kiadásraépül majd. A jelenlegi a Mandriva Linux 2006-ra épül. A Live rendszer indulás után könnyen telepíthető, csak a munkaasztalrakitett telepítő ikonra kell kattintani, és a telepítés egy varazslósegítségével könnyen elvégezhető a merevlemezre. A kiadás jelenleg a béta teszt állapotban van. Jelenleg 4 régió szerinti kiadás található a szerveren:
* Amerika, nyugat Európa
* Ázsia, Afrika
* Közép Európa
* Kelet Európa
"
http://www.whysoft.hu/aggregator/sources/2 -
belcure #1493 na ezaz h en nem nagyon tudok angolul... -
#1492 no azt mondjuk pont nemtom, de feltételezem a weboldalán írják:) -
belcure #1491 de...akkor a linux mandriva live 2006ot lehet telepíteni is?? -
#1490 de ha nem szeretnél rögtön belecsapni a lecsóba, ajánlom a VMWare nevü virtuális PC programot, amire feldobhatod windows alá. Így tudod nyomkodni mindenféle gond nélkül amíg csak tetszik. Ismerkedésnek tökéletes. -
belcure #1489 -
#1488 Ha teljesen kezdő vagy akkor inkább mandrivát rakj. Az "windowsosabb". Ha felraktad, nagyobb (grafikus) lehetőséget találsz beállítani.
A linux telepítéséhez a vinyón egy teljesen más fájlrendszer szükséges mint win alatt. Ilyet úgy lehet létrehozni hogy vagy az egész vincseszterre linuxosat raksz, vagy a meglévő windows fájlrendszer mögé teszel linuxosat. Minden estre mielőtt nekiállsz, olvasgass sokat, mert a windowsodat akaratlanul is könnyen megsemmisitheted.
Ha a linuxot meguntad egy windows telepítő cd-vel ujra vissza tudod formázni a vinyódat, aztán arra tehetsz újra windowst.
-
belcure #1487 hello! lenne egy olyan kerdesem hogy mivel kezddo vagyok a linuxban..van fedoram...4cds...meg Linux Mandiva live 2006...na szal a linux mandriva live 2006 telepithetö verzio avagy jobaj járok a fedorával? csak olyat hallottam hogy valamelyik linux csinál valamit a hdd-vel és aztán csak linuxo tehetek fel...ez igaz a fedoránál is vagy nem!? köszi -
Caro #1486 DVD decrypter helyett javaslom a videolan playert.
Simán átkódolja a videókat abba, amibe akarod. -
Caro #1485 Röviden:
fel kell rakni a csomagokból:
gcc
glibc-devel
kernel-headers
(asszem ennyi)
Ezután pedig letöltöd az install file-t, és futtatod, magától megcsinálja.
De elvileg el kéne indulnia a graf felületnek, az open-source nv driverrel, csak nem lenne 3d gyorsítás.
A grafikus felület startx-el indítható, ha nem megy magától. Vagy pedig /etc/init.d/{xdm,gdm,kdm közül valamelyik} start
Ha fenn van xdm/gdm/kdm.
-
#1484 linuxforum.hu, bal oldalt a menüben "NVidia driver telepítése"
-
zummlencs #1483 helló mindenki
kössz merlinw a tippet, azthiszem megtaláltam a drivert az nvidia honlapján. már csak az a gondom hogy hogyan tudom feltelepíteni.
teljesen kezdő vagyok linuxból, azért ezt előbb elmondom. megírtam cdre a drivert csak még nem látom a cdt-se. remélem segít valaki
köszi -
#1482 www.nvidia.com - drivers download - linux... -
zummlencs #1481 Sziasztok
Kérnék egy apró segítséget!
Egy geforce fx5700 -as videókártyához keresek drivert debiánhoz, mert valszeg amiatt nem indúl el az ablakos kiszolgáló, legalább is valami olyan üzenetet ad
köszi szépen -
#1480 valami okos ember tud nekem segíteni Debian alatt az exim beállításában? (nincs gui, szerverként megy itthon, de levelezést áttenném rá, az smtp részét legalábbis)
odáig eljutottam hogy felteszem, beállítom, tls-t is, van egy kis tesztelő proggy, a swaks, azzal tesztelem localról megy az authentikáció, mutt-al is tudok levelet küldeni, de a hálózaton lévő winfosos gépről (amit használok), The battal és Outlookkal sem tudok kapcsolódni :|
Odáig eljutottam hogy az /etc/inetd.conf-ban a mailnél engedélyeztem az smtp-t (beleírta magát az exim, de kikommentelve), így már nem kapcsolódási hibát ír, hanem a outlook szerint váratlanul megszakadt, a bat szerint meg: server reports it is not ready, reply: ""
hogyantovább? valakinek valami ötlet? nem régóta linuxozom, ~1 hónap, rögtön debiannal (munka miatt kell), de ezen a problémán nem tudok továbblépni, bizonyára valami elemi hiba, de megköszönném ha valaki rávezetne mi itt a gond, thx ;) -
kogasom #1479 OFF
Nem a legjobb, de 3D benchmarknak ott a glxgears
Játékok küzül pedig wine-a probléma nélkül megy a Counter Strike 1.6 :) (dapperen próbáltam)
ON -
#1478 Olvasgass neten linux kezdőknek doksikat, mert ahogy látom egy betüt nem olvastál a témáról. A linuxozás így nem megy. 180 fokban különbözik a wintől.
-Incredi Mail - Mozilla Thunderbird
-Nero 7 - K3B KDE esetén - a linuxos Nero fizetős
-DVD Decrypter - nincs
-Adobe reader? - ugyanaz
-Daemoon Tools - mount -o loop -t iso9660 valami.iso /mnt/iso
-DVD Shrink - nemtom
-Everest - nemtom
-mIRC - xchat
-Total commander - krusader, xnc
-WinRAR - rar, unrar
-Winamp - xmms
-CdLabel Print - nemtom
-Flash get - rengeteg van
-3D Mark - nincs
-PowerDVD - xine, mplayer
-Photo Filtre - nemtom
-Macromedia Dreamweaver - quanta
-IMGtool - nincs
-Driverek - nem olvastál semmit a linuxról. Nvidia, Ati van, de ezek is inkább csak kiegészítők, támogatások bizonyos dolgokhoz. Direvereket itt moduloknak nevezik, amelyeket vagy külön futtatsz vagy kernelbe fordítod őket.
Win emulátor: wine - de sokmindenre nem jó.
Directx emulator: cadega
Játékok: van pár, de nemsok (quake 2,3, UT, Age of empires).
Programok bezerzésével kapcs, nézz egy a disztribedre való csomagkezelő után. (debian apt, redhat willow(?)) -
#1477 sh valami.run -nal indítasz minden futtatható állományt. vagy adsz neki futtatási jogot chmod-dal. -
Ádám525 #1476 és erre tudtok vmit?? mert ilyen az ati telepítőnek a kiterjesztése és nem indul el :( -
kogasom #1475 Attól függ, hogy milyen linux, és milyen MSN (az mondjuk scak a csomag neve miatt érdekes):
telepítés:
cd #ahova letöltötted a csomagot (pl /home/LaciMaci/msn/)
Debian, Ubuntu: dpkg -i #csomag neve (elég csak az első pár betű, és egy tab megnyomása, így nem kell annyit gépelni, pl dpkg -i gai[TAB] gaim esetén)
SuSE (és egyéb rpm alapúak): rpm -ivh #csomag neve -
Ádám525 #1474 azt én se tudtam de van beépitve nekem egy olyan prog hogy gaim azzal is betudsz jelentkezni msn-re
-
LaciMaci #1473 Én is elég béna vok letöltöttem Linuxra MSN-t, hogy kell telepíteni?:D -
Ádám525 #1472 hi elég lama vok még inuxben a run kterjesztést mivel lehet elindítani?? -
LaciMaci #1471 Sziasztok!
Most már Linuxról vagyok:D sikerült megcsínálni a netet és az 1000 éves egeret használom azt felismerte! -
#1470 Azért csak zárójelben és nagyon halkan megjegyzem hogy Suse 10.1 beta nekem az USB-s egeret gyors ujraindítás után az esetek 90%-ban nem ismerte fel. Ugyhogy linux alatt (is) vannak ilyen csodák. -
LaciMaci #1469 Sziasztok!
Amikor már elkezdem telepíteni a Linuxot akkor a piros led eleve nem világít az egeren meg amikor már a kész Linux bejön akkor sem!Kihúzom/bedugom ég 10mp ig és megint kikapcsol ja és a listában nincs az egerem típusa! -
tomo #1468 azert abban igazad van, hogy aki elobb kerdez, aztán sem olvas, annak nem hogy linux, de szamitogep sem nagyon valo.... -
#1467 akkor én kérek elnézéset de már kissé ideges vagyok., nem feltéátlen MacilLacira csak rajta csattan mert egész nap olyan tökettlenekkel foglakoztam akik arra nem képessek hogy amikor azt mondom hogy jobbegérgomb akkor is a ballt nyomja majd elkezdi a monitoron keresni hogy hova van irava az hogy insert gomb :((