4228
-
Caro #1546 Néha windowsos partícióknál előfordul, hogy úgy csatolja, hogy csak root-ként lehet használni.
Ezt úgy lehet megoldani, hogy be kell írni az /etc/fstab file-ba a partíció sorába, hogy umask=000 -
csabiks #1545 AZ agt-autoclean, és az agtp-clean parancsok használatával azt a hibaüzenetet kapom hogy : hozzáférés megtagadva, erre van vmi ötletetek? -
csabiks #1544 sima hagyományos , Silver Line egér -
#1543 Ha "programot" szeretnél leszedni, arra ott van a Synaptic csomagkezelő (Rendszer/Adminisztráció/Synaptic).
Megkeresed az adott programot és teljes eltávolításra jelölöd ki 8majd felül a pipa ikon ;) ).
Ha más file-t, akkor filekezelőből (mc, Gnome-commander, Nautilus), vagy ott van az rm parancs.
"Az egérről nekem annyit"
Milyen egér volt a másik? Nem véletlenül USB portos? -
csabiks #1542 Az egérről nekem annyit hogy ubuntu telepítésnél az egér kifagyott, akármit cisnáltam nemvolt jó nem érzékelte, elővettem egy Genius egeret, ezzel hibátlanul futott, Mind a 2ő optikai egér! -
csabiks #1541 Honnan törölhetek ki cuccokat , egyéb dolgokat helyfelszabadítás miatt? pl olyan fájlok amiket már nem használok , de leszedtem stb, létezik ilyen program? -
csabiks #1540 köszi szépen ez a leírás is segített! -
#1539 ezzel a leírással nem megy? igaz thunderbird-höz van, de a lényeg ugyanaz. a PORT-okra kell figyelni.
+a gmail-en belül is engedélyezni kell. -
csabiks #1538 Evolution mailt hogy tidnám bekonfigurálni gmail alatt? vki segítsen! -
#1537 Tv-tuner kártya telepítése -
csabiks #1536 A kukát nemtudom vmi miatt törölni , ötlet vmi agresszív leszedésre? -
#1535 Senki? -
#1534 Senki? -
csabiks #1533 Nem jött össze :( , Vki linuxos felvehetne MSN-re és ott elmagyarázhatna nekem pár dolgot, kézikönyveket olvastam de vmi ígysem világos!
msn címem : [email protected] -
#1532 jah bocs.
synaptic elindít, universe tároló kiválasztása, ha még nincs kiválasztva (settings/repositories), majd reload, majd search gnome commander. jobb klikk, mark for installation.Apply.
ha valami nem világos, akkor egy elég jó wiki van itt (angol)
ui.: ha KDE-d van, akkor nem gnome commander, hanem krusader (bár gnome alá is felmegy, pár kde-s sallanggal) -
csabiks #1531 Programok terén melyik a legjobb linux? -
csabiks #1530 köszi , de el is magyarázhatnád hogy kell feltelepíteni! -
#1529 gnome commander -
csabiks #1528 Filekezelőnél itt olyanra gondoltam mint a total commander :)
Az ntfs meghajtókat látom , viszont megnyitásukkor ez a hibaüzenet fogad
Köszi az eddigi segítségeket! Bár ittvan melletttem az Ubuntu kézikönyv még új ez nekem :) -
tudatlanka #1527 #1520 azon túl vagyok.... -
#1526 "NTFS lemezt jelenleg csak olvasásra lehet megnyitni."
Csak lehetett... -
#1525 "Kérdésem lenne: Ubuntu alá milyen fájlkezelőt ajánlotok? NTFS lemezt nem is fogok tudni soha megnyitni?"
Az Ubuntu-hoz felkerűl alapból a Nautilus nevű filekezelőt (kb mit a Sajátgép ikon a Windowsban). Elérhető a Places menüpontban a Számítógép ikonra kattintva.
NTFS lemezt jelenleg csak olvasásra lehet megnyitni.
"HM frissítettem minden összetevőt és egyszercsak ujraindítás után megszakadt a net "
System/Adminisztráció/Hálózat/Ethernet Connection-t válaszd ki, és a Properties gombot használva állíthatod be a hálózati tulajdonságokat.
"A Linux rendszerlemeznek Primary-nak kell lennie hogy felismerje!"
Ne legyen logikai partíción.
-
#1524 - nézd meg látja-e a hálókarit (ifconfig -a)
- etc/interfaces jól van-e beállítva
- ifup eth0
egyebek -
#1523 Dehogynem. Van pár ntfs csomag, de ha jól tudom az ujabb kernelekben már alapból megtalálható a modul. -
csabiks #1522 HM frissítettem minden összetevőt és egyszercsak ujraindítás után megszakadt a net , nemlehet semmi módon internetet létesíteni, vmi ötlet? Ugyanezen a gépen az XP-n viszont van net , nem értem!
/pangás van :D?/ -
csabiks #1521 Kérdésem lenne: Ubuntu alá milyen fájlkezelőt ajánlotok? NTFS lemezt nem is fogok tudni soha megnyitni? -
csabiks #1520 A Linux rendszerlemeznek Primary-nak kell lennie hogy felismerje! -
tudatlanka #1519 A gondom a következő felakarom rakni a suse 10.1 x86_64-t.Vinyón partition magic-l csináltam neki helyet egy szűz vinyón.Feltelepül semmi hibaüzenet de amikor ujraindul akkor az xpre bootol suse sehol..Ujra be a telepitő és uj telepitést javasol,ha javítást kérek akkor megtalálja de utána is csak az xp jelentkezik.
Mi lehet a gond?Hardver nem hiszem A64 3000,GA-K8NE,1Gb ram de mindent felismert a telepitő. -
csabiks #1518 probléma megoldva :P Linux rulzzz!! -
csabiks #1517 jah és ezek a mostani partíciók! /winfosban/ -
csabiks #1516 Nagy kérdésem lenne! A particion Magicben a Resize/Move-nál a MIN méret csak 21 giga lehet , nekem pedig csak 2 gigás Swap és egy 5 gigás Linux partíció kell! MI lehet a probléma?
-
csabiks #1515 Köszi mindenkinek az infót!
/majd ha feltettem még fogok pár dolgot kérdezni mert linux nem volt még sokszor a kezem alatt, ha nem baj :)/ -
#1514 A legegyszerubb ha eloszor az xp-t teszed fel, aztan a linuxot, mert akkor a linux beteszi a grub-ba (indito kepernyo a pc bekapcsolasa utan) az xp-t is es mindig ki tudod valasztani, hogy melyik op rendszert szeretned elinditani.
Nekem 1GB RAM-nal 1MB-os a SWAP a 9.3-as suse-hoz, annyi boven eleg. En is 20GB-os particiot csinaltam neki, de csak azert hagyatm ekkorat mert 60GB helyet oszthattam fel 3-fele (xp, linus es egy fat32-es particio).
Ha ram hallgatsz, csinalsz egy FAT32-es particiot is, amire mind a linuxnak, mind az xp-nek van irasi/olvasasi joga. -
#1513 "Azt szeretném megkérdezni hogyha a linuxnak csinálok egy 1 gigás SWAP meghajtót és egy 20 gigás linux meghajtót , úgy menni fog a linux akadálymentesen?"
20 GByte nem kell neki. Elég akár 4 GByte is.
Swapnak én 768 MByte-ot állítottam be 384 MByte memória mellett ennél a disztribnél. A szakkönyvek 2*, 3* nagyobb swapterületet ajánlanak - tapasztalataim szerint elegendő.
"Számomra a lényeg : Szép legyen , felhasználóbarát, internetezni , és MSNezni lehessen vele akadálymentesen!"
Ubuntu teljesen megfelel erre a célra - bár a videólejátszás kicsit berhelős dolog (nem adnak alapból hozzá MPlayer-t a legújabb verzióhoz)
"Ha a HDD-n 2 operációs rendszer van , jelenesetben a ratyi windows és a linux, ezt hogy csináljam meg hogy lehessen választani? elöször XP install , utánna Linux install? vagy hogy?"
Ha a Linuxot utólag rakod fel, bootmanagert fog telepíteni.
-
csabiks #1512 Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogyha a linuxnak csinálok egy 1 gigás SWAP meghajtót és egy 20 gigás linux meghajtót , úgy menni fog a linux akadálymentesen?
A másik kérdésem , mivel több ezer linux disztrubíció létezik, nemtudom meiket telepítsem fel , Számomra a lényeg : Szép legyen , felhasználóbarát, internetezni , és MSNezni lehessen vele akadálymentesen! Mostanába Live cdként használom az Ubuntut , szerintetek maradhat ez ? vagy érdemes lecserélni másra? xp is lesz mellette szal emulátorok meg stb nemkell hozzá!
A másik kérdés: a boot manager!
Ha a HDD-n 2 operációs rendszer van , jelenesetben a ratyi windows és a linux, ezt hogy csináljam meg hogy lehessen választani? elöször XP install , utánna Linux install? vagy hogy?
köszi! -
#1511 vagy yahoo,ha tud angolul :) -
#1510 nos, google segítségével:) -
#1509 Sziasztok!
Suse 9.3-as alatt hogyan tudok beizzitani egy Asus tv tuner kartyat?
Koszi. -
#1508 nekem ez ez egy bajom ubuntuval hogy gnome-os. Én meg csomo KDE-s cuccot használok, amiket kész kínszenvedés felerőszakolni rá:D kubuntu meg bugos...:) -
tomo #1507 ubuntu esetleg.