4228
-
csabiks #1586 és akkor a webszervert localhostal érem el? vagy mások is megnézhetik ha aktív netkapcsolattal rendelkezem? -
#1585 Íme (természetesen érdemes a legfrisebb stabíl verziókat telepíteni...) -
#1584 hogyan kell suse linux 9.0 ból webszervert varázsolni? apache+php+mysql? -
csabiks #1583 Nekem is ugyanez volt a problémám , lehet hogy hülyén hangzik de én feltettem a winre a video drivert és egyből működött, ha 2 oprendszered van mindenképpen próbáld ki!
remélem segítettem! -
zsotee #1582 Üdv!
Suse linux 10.1 telepítése után a grafikus kezelőfelület lilás csikozottan jött be( olyasmi mintha 640x480-ra képes monitor nagyobb felbontást kapna), természetesen semmi nem használható így.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehetett a hiba?
Segítséget előre is köszi. -
csabiks #1581 öszi mindenkinek -
#1580 Vagy linuxforum.hu, hwsw.hu (Fórum - Más világ), ...
-
kogasom #1579 http://www.hup.hu Nem csak suse, hanem minden linuxxal foglalkozó hely, ott minden kérdésre tudnak válaszolni. -
csabiks #1578 ha valaki tud egy magyar SUSE linux fórumot küldje el privátban , nem akarok itt spammelni! -
csabiks #1577 a képernyő dolgot megoldottam köszi!
márcsak a munkaasztal effektek kellenének:) -
#1576 Nem szeretem SUSE-t, mert nem szeretem RedHat-ot:) Debian párti vagyok:)
Kérdésedre a válasz: vannak képernyőbuzeráló programok win és linux alatt is. Valamelyikre keress egyet és állítsd be hogy huzza a képet oda ahol a másik oprendszer szereti..:)
Ha jó vasad van, akkor meg futtasd xp-t linuxos vmware alól... sokkal nyugisabb úgy az élet:) -
csabiks #1575 SZiasztok!
Letöltöttem a Suse Linux Enterprise desktop 10et!
A következők lennének a problémáim: a monitort fél óráig nyomkodtam mire tökéletesen néz ki , tehát nem a felbontást állítgattam hanem a monitor közvetlen beállításást, mivel xpt is használok így a monitor xp-n kicsit gáz, tehát ha xpre váltok meginn egy fél óra finomhangolás, erre létezik vmi megoldás?
A másik problémám a Munkaasztal-Effektusok beállítása, amikor letölteném a csomagokat out of date-t ír ki és nem csinálhatok semmit, a wikit hiába olvasom nem jövök rá hogy mit kell csinálni hogy működjön , manuálisan sem tuttam feltenni!
Kérlek segítsetek! Köszi!
OFF: Ez számomra az eddigi legjobb linux disztrubíció, átlátható, egyszerű, gyors! Aki nem ismeri próbálja ki:) -
#1574 érdekes nekem olyan van....
a novell oldalárol szedtem le....
innen is lehet -
#1573 "Sajnos, nem találtam olyant, ami dvd-s és ráadásul magyar is."
Nem értem miről beszélsz... A világ bármely linuxában 2-3 parancs és magyar lesz.
Mellesleg a DVD-s disztriben bitre ugyanaz van mint a cd-sen.
Ajánlom a #1563-as hozzászólásban szereplő linket. -
zsotee #1572 Sajnos, nem találtam olyant, ami dvd-s és ráadásul magyar is.
Ez a cd-s verzió magyar, de kényelmesebb lenne 1 dvd-n tudni. -
#1571 miért nem a dvd-s verziót szedted le?? -
zsotee #1570 Üdv!
Leszedtem a Suse 10-et 5CD-s változatban, ebből szeretnék 1DVD-s boot-os verziót csinálni. Van valamilyen megoldás az 5cd egyesítésére?
Előre is köszi! -
#1569 "(etc/resolv.conf)"
ebbe kell beírnod őket, feltéve ha valóban ez a baj. -
#1568 Azt hallottam, hogy valami CONFIG filera van szuksegem... -
#1567 Megvan. -
#1566 Szia!
Az iwiw jo - gprs internetet hasznalok, es ha a telefonon keresztul hozom be a net bongeszoben az iwiw-et, akkor ott hibatlanul mukodik.
Viszont a pc-hez csatlakoztatva modenkent mar a lentebb irt hibajelenseg jon elo, amire megoldas lehet a Te modszered.
HOVA IRJAM BE ezeket a nevszervereket? -
#1565 ööö a php szerver oldali. Ha nem az iwiw-el van a baj, akkor vagy nincs megadva nameserver (etc/resolv.conf), vagy nemtom:)
pár name server:
nameserver 193.202.89.240
nameserver 193.239.148.62
nameserver 212.108.200.75
nameserver 212.108.200.77 -
#1564 SegÃtseg kellene, mert a 10.1-bol tutira hianyzik vmi komponens! A 9.3 alatt siman ment az iwiw es a webftp.php.
Most a 10.1 alatt az opera hibauzit, a firefox pedig egy ablakot ad ki ra, hogy mivel akarom megnyitni a php oldalt...
Van megoldas? -
#1563 Minden új linuxosnak kötelező.... -
#1562 Kesz az uj SUSE az XGL-el.
HIR -
#1561 Megoldva. -
#1560 van tippetek hogy lehetne megcsinálni, hogy egy adott user egyidőben max hányszor lehessen bejelentkezve ssh-n?
olyat próbáltam, hogy, /etc/ssh/sshd_config -ban UseLogin yes
majd /etc/limits -ben "username L2"
majd sshd restart
de akkor is több mint kétszer be tudodd jelentkezni.... -
#1559 KDE TV help.
A hangerosseget hiaba alliÂtom a jobbra-balra nyilakkal, nem valtozik. Csak ugy tudom szabalyozni, ha kulon megnyitom a gamix-et.
Hogy tudnam a nyilakkal szabalyozni?
A kdetv-ben akarmit alliÂtok be, nincs eredmeny... -> -
#1558 KDE TV help.
A hangerÅ‘sséget hiába állÃtom a jobbra-balra nyilakkal, nem változik. Csak úgy tudom szabályozni, ha külön megnyitom a gamix-et.
Hogy tudnám a nyilakkal szabályozni?
A kdetv-ben akármit állÃtok be, nincs eredmény... ->
-
csabiks #1557 köszi!
Melyik a jobb, az Ubuntu vagy a Kubuntu? Tudom hogy a kubuntu KDEs de még nemvolt dolgom vele, szóval melyik a jobb? -
#1556 Esetleg tedd ki ezt a vegleges torles nevu ikont az asztalra vagy a talcara. Mikor le akarsz gyalulni valamit/valamiket, akkor egyszeruen csak kijelolod es belehuzod ebbe - igy megkerulheted a kukat.
-
csabiks #1555 tényleg -
#1554 sudo :D
azaz superuser do -
csabiks #1553 elnézést hogy nem írtam le , Az egér a hagyományos PS2 csatlakozású!
a parancsot tényleg elírtam de a terminálban helyesen írtam be! csak itt írtam félre :) Hiába használom a sodu -t akkorsem engedi! de végülis manuálisan kitöröltem! -
#1552 Koszi!
Am ez nekem nem magyar, nem ertem mirol van szo benne. Le tudna irni valaki lepesrol-lepesre? -
#1551 "sima hagyományos , Silver Line egér"
Na ebből nem tudtam meg milyen portos egérről van szó (bár a Silver Line-ról Sweex USB-s csatlakozójú egérre következtetek - Google alapján)...
Ilyen csatlakozója van (PS2):
vagy ilyen csatlakozója van (USB):
vagy neadjisten ilyen átalakító van rajta (tehát valójában USB-s egérről van szó, csak van rajta USB-PS2 átalakító):
"AZ agt-autoclean, és az agtp-clean parancsok használatával azt a hibaüzenetet kapom hogy : hozzáférés megtagadva, erre van vmi ötletetek?"
1. Helyes írásmód: apt-get autoclean illetve apt-get clean
Lásd: APT HOGYAN
2. Egyes funkciókat csak rendszergazdai jogosultsággal érhetsz el. Ezért ha olyan parancsot szeretnél futtatni, amihez rendszergazdai jogosultság kell, írd elé a sudo parancsot. -
#1550 az apt-get clean
és apt-get autoclean -
csabiks #1549 A kukában lévő filet akartam törölni de nem lehetett, de ezt már megoldottam! -
Caro #1548 Most én kérdezek valamit:
Van egy GPG-s kulcsom, és ezt thunderbirdben simán tudom használni, hogy aláírjak e-mail-eket.
Evolutionben viszont nem! Az evolution-nek certificate kellene, de azom nincsen, és azt se tudom, hogy honnan lehetne szerezni.
Viszont én jobban szeretném az evolution-t, mert
1) PDA-val szinkronizálható
2) Jóval többet tud, mint a thunderbird
Be lehet valahol állítani az OpenPGP-t Evolution alatt, vagy van ilyen plugin? -
Caro #1547 Mármint a kukát az asztalról???
Én még soha nem próbáltam, de pl.: a nautilus nem is támogatja a kuka nélküli törlést.
Vagy a kukából nem tudsz törölni?