4228
-
csabiks #1746 Valószínű hogy azt jelzi, de ki kérte meg rá hogy azt jelezze? jó nekem a sima nem villogó kurzor, hol tudnám ezt lecserélni? ntfs se tudtam megcsinálni ubuntu alatt hiába segítettetek , szóval minden érv az ubuntu ellen szólt bármennyire is szeretném hogy az legyen a gépen! -
#1745 1. lehet hogy a villogás azt jelzi hogy még tölti az oldalt?:)
2. videokártya driver...:)
/ubuntura minden gond nélkül felmegy az nvidia driver - nvidia oldaláról letöltve, ill a mellékelt vagy az oldalon megtalálható igencsak szájbarágós leírást követve./ -
csabiks #1744 ubuntut otthagytam , hiába csináltam akármit is a videókártya drivert nem akarta feltenni , kipbóráltam mindent amit eddig írtál de nemlett jó!
Suse Linux Enterpsire 10.1 , minden böngészővel minden weblapon a kurzor villog, de csak addig amíg a weblap betölt, nemtudom mi lehet a baja!
2megabites netem van
a gépem: alaplap: abit KN8 ultra
videókártya: Geforce 6600gt PCIE 128mb
memória : 4*512 mb 400hz
Vinyó: 160 giga
Proci : 3,6 os amd 64 athlon
A probléma még az első alkalommal nem jött elő , amint felfrissítette magát azután már észrevettem , tudom nem nagy baj de azért engem zavar hogy villog, mondjuk nem is mondanám villogásnak inkább olyan hogy nagyonnagyon gyorsan eltünik és visszajön , közben semmi fekete meg semmi , nemtom megmagyarázni! -
rlrenegader #1743 Nem tudok róla, hogy Európai disztri licenc-problémákkal küzdene...
Amerikában menő, a Red-Hat pl. nem játszik mp3-at.
MEgint nem írtál, csak annyit, hogy "nem jó"!!
Milyen böngésző, milyen Suse, milyen gép, milyen net, semmit nem írtál!!
Ebből senki nem fogja tudni kitalálni, hogy mi lehet a probléma, hacsak
nem volt pont neki is egy ilyen... Én pl. még soha nem találkoztam vele.
Indítsd a böngészőt terminálból, és figyeld, hogy miket ír ki...
De akár post-ot is berakhatsz, és akkor többet fogunk tudni segíteni. -
csabiks #1742 Nemtom felraktam és még megkellett buherálni mert jogi okok miatt mp3at nem is játszik , szerintetek mitől van az hogy a kurzor villog pl amikor betöltök egy weblapot , amint betöltötte a villogás megáll? -
rlrenegader #1741 Így van... A fizetőshöz gyári support-ot kapsz, X ideig... -
Ersiman #1740 Úgy tudom kis különbség van: a fizetős SuSEban benne van egy két alkalmazás amit az ingyenesbe jogi problémák miatt nem lehet helyből berakni, de utólag arra is telepítheted. A fizetőshöz jár a terméktámogatás is. -
csabiks #1739 Utnánanéztem de nem találtam különbséget a Suse linux enterprise (kulcsos) és a sima openSUSEnak , van különbség a kettő között? mert nekem van eredeti kulcsos verzióm , vagy érdemes letölteni a legujabb ingyenest?
-
#1738 ez mire jött? :) -
#1737 Hihetetlen... -
#1736 ty
majd szétnézek :) -
rlrenegader #1735 Hát az van bőven!! :D
A legnagyobb gyűjtőhelye az opensource programoknak, nem csak Linux-ra! :)
Opensource és kereskedelmi szoftverek
Itt van még egy, de ez nem hivatalos!! -
#1734 nekem most egyenlőre csak az kell,amit írtam a 1732 ben...
én már tegnap megtaláltam,hogy az Ubuntu lesz az enyém...
de ha más is linuxot akar,ide fog jönni megkérdezni.... és ha meglenne az a leírás egy oldalon,akkor azt elolvasnák és nem téged zaklatnának :D pl.hogy ennek ez az előnye,másnak más az előnye... -
#1733 "ok,de miért nem tudod megkeresni amiket írtál,mert te tudod,hogy hol van és felrakni egy weblapra és akkor meglenne...."
Már ne haragudj, de ha neked kell valami, miért én dolgozzak? Ennyire lusta nem lehetsz, vagy ha igen, akkor téged nem is érdekel a téma. Mellesleg millió linux kezdőknek weboldal van, miért csináljak x+1.-et -
#1732 nekem is NTFS :D alig várom leérjen,csak szönyű lassan jön toorentről.
megkérném a Old School linuxosokat,hogy dobjonak egy pár linket,ahol Linuxos progik vannak.... -
#1731 Nekem Ubuntu alapból olvasta az NTFS particiókat. -
#1730 ok,de miért nem tudod megkeresni amiket írtál,mert te tudod,hogy hol van és felrakni egy weblapra és akkor meglenne....
meg godnolom sokan "Linuxot,de milyet?" kérdéssel jötte,én meg azért elég részletesen felfestettem a képet,hogy mi az elvárásom a Linuxxal szemben...
És már le is jött belőle 156 mb :D -
rlrenegader #1729 Ntfs-t Linux natívan olvassa, fstab-ban fel kell csatolni valahova... :D
Ubuntu-ban fent van az Nvidia-driver csomagban, lentebb ezt is írtam, hogy
kell telepíteni, visszaírtad, hogy kipróbálod, ezek szerint mégsem :(
.run fájlokat nem nehéz futtatni egyénként!! :D chmod a+x
utána ./fálnév.run; vagy sh fájlnév.run; hogyha ilyen rendszerszitű pl., mint
nvidia-driver, akkor előtte sudo.
xconfig is fent van csomagban. sudo apt-cache search xconfig
Nvidia-driver installnál le kell állítani az X-et, csomagból telepítésnél csak
újraindítani, neked erősen ajánlott az utóbbi!! #1714 hsz.
-
csabiks #1728 Ubuntu mindennel amit használok tökéletesen kész, most márcsak (ha létezik ilyen) kéne egy ntfs olvasó progi , és a videókártya drivere!
Nos az nvidia.com-ról letöltött videódrivert nemtudom telepíteni mert egy .run alkalmazás, kell hozzá vmi xconfig, amit szintén nem tudok telepíteni, aztán találtam ntfs olvasó progit , amit szintén fogalmam sincs hogy hogy kezdjek el , sajnos én is dolgozom , elfoglalt vagyok , ha valaki csak pás sorban is segítene? -
rlrenegader #1727 Lejjebb már írtam, hogy igen!! :DD Nvidia-driver nekem megoldotta! -
#1726 Igaz, sőt 99%-ban tök normálisan válaszolok, csak miután folyamatosan ez a téma, és 200x leírtam litániákban a témáról alkotott véleményem, tapasztalataimat, egyrészt kicsit idegesít, másrészt rosszul esik, mert ezekszerint hiába tettem mindezt:) -
#1725 ja igaz,bocsi,fáradt voltam és kiakadtam.na még 1 bocsi,de válaszolhattál volna rendesen is mint a többiek lásd be. -
#1724 Nem offenzív:
1. Nem kell 1000 hsz-t végigolvasnod, mint mondtam ez a téma 2 hónapja, ergo 10hsz-el ezelőtt is ez volt. Mellesleg tanulhatsz belőlük.
2. Ha valóban érdekel egy téma, utánajárok, olvasok, visszaolvasok. Kezdtem volna a linux.hu-val, ahol minden kérdésedre tapasztalt felhasználó-szintü választ kapnál. Ez csak egy kis kreativitás kérdése, amiből 100x ennyire lesz szükséged, ha linuxot szeretnél használni. -
#1723 ja nem értek nagyon angolul,de itt minden kérdést megértettem :D
igen az Ubuntu benne van a lehetőségekben.asszem ő lesz az.
köszi egynelőre... -
#1722 az én linkem csak közelebb segít a neked megfelelő distrohoz pár kérdés megválaszolásával... -
#1721 köszönöm!!
msot tudjátok,hogy nemsokára jön a kérdéshalom,ah egyiket leszedtem :D -
#1720 LDC -
csabiks #1719 Ubuntu. -
#1718 szinte tudtam.ok akkor miért nem írjátok ki felülre,hogy Ajánljuk ezeknek ezt,azoknak azt.
ha nem értesz hozzá,és hogy melyik a legmegfelelőbb nekem,akkor nem kell írnod...
meglepő,hogy nincs kevem 1715 hsz. végigolvasni?
de elolvasom mindet b+ csak a te kedvedért!mert nehezebb lett volna egy nevet beírnod,mint nekem elolvasni a commenteket... -
#1717 Most mondhatnám, jogosan felháborva, hogy 2 hónapja folyamatosan ez a téma, és hogy olvass vissza.
És mondom is. -
#1716 már milliószor elhangzott a kérdés,de most jön még1x:
szóval fő igények ami legyen:
grafikus kezelő felület
net használata minden mennyiségben
programozás lehetősége
persze nehogy csak ez legyen,de ez legyen jól megoldott stabil.
várom az ajánlatokat.
előre is köszi -
csabiks #1715 Köszi, megpróbálom megcsinálni , letöltöm 10 perc alatt , bár nemtom hogy ez megoldaná-e a problémámat, neked is ilyen elcsúszás volt? -
rlrenegader #1714 Akkor írdd be terminálba:
sudo apt-get install nvidia-glx nvidia-kernel-common nvidia-kernel-source
utána ctrl-alt-backspace -
csabiks #1713 glx-gears , meg nemtom tettem fel összevissza mindenféle csomagot synapticban, de sosem vezetett eredményhez, glxgears az elején pár másodpercig megy aztán hirtelen beszaggat és nem javul meg, de szerintem a képenyőnek nem ez a baja, amugy a videókártyám egy Nvidia 6600gt pcie-s! -
rlrenegader #1712 Megtaláltad!! :DD re#1711: Ubuntuban van csomag, nem kell szarozni a drivertelepítéssel, azért kérdeztem!! Minek szívózzon, ha nem muszáj??
Neked meg nekem egyszerű; lehet neki nem. -
#1711 tök egyszerü.. nvidia driver - nvidia.com ATI driver ati.com. ennyi. Mindkettőn fent van a linuxos driver. -
#1710 háttérkép -
rlrenegader #1709 Suse-n megy, Ubuntu-n meg nem??? Na ilyet se hallottam még!! :DD
Ok, mostmár csak a vidikártya kéne. Minimum márka, de pontos típust
is elfogadok!! :) -
csabiks #1708 Most suse linux enterprise desktop 10.1, de ezen megy minden akadásmentesen , emiatt cseréltem le az ubuntut is , Ubuntu alá kéne egy videodriver, 6.06-os kiadáshoz! -
rlrenegader #1707 Milyen videókártyád van, milyen disztró??