4228
-
csabiks #1706 Egyszer ülök xp elé és akkor is tesóm regje van bejelentkezve , sry -
#1705 Ugyan az a hertz és mégis ez a probléma, megmondanád milyen drivert szedtél le , mert én több fajtával is próbálkoztam és nem oldotta meg, mert ez amilyen szép olyan buta :D -
rlrenegader #1704 Nem. Csak ha beállítod :D Én speciel 100Hz-en használom mindkettőt :D -
rlrenegader #1703 Beírtam google-ba, hogy fantasy, és ott képtalálatok, buhera. Ennyi.
De ha kell, adok linket, de szerintem nem fog kelleni, mert
fent van egy rakat király kép, nem ezzel leszel elfoglalva. :D -
Ersiman #1702 Ugyanaz a frissítési frekvencia az XP és Ubuntu alatt is? -
rlrenegader #1701 Köszi, tudom, hogy van eltolódva a kép, mert nekem is ez volt...
Nekem megoldotta a problémám a driver, próbáld meg te is. :D -
csabiks #1700 eddig te adtad a legmegfelelőbb választ hogy miért van eltolódva a kép, a felbontást a hertzet remekül bírja
Talán nem a legjobb példa , de így van eltolódva a 2 oprendszer: TEhát csak vízszintesen kell mozgatni
-
Ersiman #1699 Kösz, valamivel közelebbi információ? -
rlrenegader #1698 Mármint a háttérképet? Google :D -
Ersiman #1697 Ez a kép valóban nagyon jó, hol találtad? -
rlrenegader #1696 :DD nem... Csak eddig kellett neki a Photoshop!!
De mostmár azt is megoldottam, úgyhogy XP huss!! :D
Mostmár csak le kéne írtanom, meg a megmaradt parti.-kat
adatmentés után reiser4-re formáznom, csak lusta vagyok hozzá :D -
#1695 Mér, az XP válóok? -
rlrenegader #1694 Nekem meg a KDE! :D Gnome-hoz hozzá kell szokni, ez tény és való, de magához a
Linux-hoz is hozzá kell szokni, akkor nem mindegy? :D KDE-s programok nem lassítják a Gnome-ot, hanem a KDE-s programokhoz be kell tölteni a KDE-s
lib-eket, hogy Gnome alatt futni tudjon...ergo a betöltődése tovább tart...
Ubuntu alatt azért volt eltolódva a kép, mert alapból Vesa-módban hajtja meg a
videókártyát. Fel kellett volna rakni a videókártyád hivatalos driver-ét (Ubuntuban ez fent van csomagban, még szenvedned sem kell vele!!), és máris
nem fog eltolódni a kép... tudom, asszony miatt én is kénytelen vagyok megtűrni
a gépemen az XP-t...(hál' Isten már nem sokáig!! :D) -
csabiks #1693 Témákat, ikonokat, kurzorokat , énis töltöttem gnomehoz, és persze gdesklettel énis felcsinosítottam , de vhogy olyan durvábbnak tűnik a gnome (nekem), mellesleg azt olvastam hogy a KDE-s programok lassítják a gnomot , pl amarokkal hallgatom a muzsikát, mondjuk én ubuntu alatt amarokkot használtam és nem éreztem különbséget, amint lentebb írtad hogy megfogom szenvedni az rpm-es csomagokkal , nah abban igazad volt, de nemtudok mit csinálni ubuntu alatt azzal hogy a kép elvan tolva ott és az xp között, emiatt váltottam le a linuxomat, majd ha lesz rá probléma visszatérek a jó öreg ubuntuhoz! -
#1692 hú ezt a mostani háttérképet kérem:) -
rlrenegader #1691 Hát, nem biztos, hogy a következő Ubuntu neked való lesz!!
Persze ez is ember kérdése :DD Egy idézet a hup.hu-ról:
"Az újdonságokból kifolyólag Shuttleworth és Matt Zimmerman egyetértenek abban, hogy az Ubuntu következő kiadása "nyersebb", "durvább" lesz mint a megszokott Ubuntu kiadások. Azoknak, akinek a stabilitás fontosabb mint az új technológia, azoknak célszerű lesz a desktopon 3 és szerveren 5 évig támogatott Dapper Drake-nál maradni egy ideig."
És Gnome-ot is meg lehet csinálni úgy, hogy szép legyen, nem kell ahhoz KDE!!
Nézd meg, ha nem hiszed!! :DD Egy korábbi desktopom képe
Ez meg a mostani, és ez is Gnome!!
Nem akarlak Gnome-ra rábeszélni, csak azt akarom érzékeltetni, hogy nem kell
ahhoz erőforrást zabáltatni, hogy valami szép legyen. Szerintem... :)) -
#1690 Hát jah, ha már otthonosan motog az ember a linuxvilágban, akkor egy natúr Debian a mekka. Összelegózod ahogy neked tetszik, csinálsz róla egy image-et, és onnantól kész a saját disztribed:)
Mellesleg ez azért is jó, mert kiveszed a vinyót, beteszed egy tök más gépbe, ott forgatsz egy kernelt, és onnantól azon a gépen is tökéletesen elmegy a rendszer. Mondanom sem kell mennyi előnye lehet ennek. -
#1689 nah ezaz. tanulgasd szépen. suse jó lesz rá.
aztán úgyis visszatérsz valami deb alapú distrohoz, ha menekülni akarsz az "rpm-hell"-ből.
amúgy én így haladtam a linuxozásban:
Suse Live cd-> majd telepítés
Red Hat
Debian
Mandrake
Debian
Ubuntu
igazándiból Debian-nal nem volt időm tökölni, ezt a problémát oldotta meg az Ubuntu. Nekem tökéletes. Viszont a Debiannal tanultam a legtöbbet.
Ami nagyon bejön a Winnel szemben, hogy ott írtam egy batch fájlt, mondjuk 50 sorból, itt ugyanazt megoldom 10-ből. (shell scripting rulz) -
csabiks #1688 Nah végülis arra jutottam hogy az eredeti kulcsos suse 10est feltettem , úgyérzem megtaláltam amit kerestem, nem is kell jobb linux, mostpedig belemászok a wikik és leírások ezreibe!
Mellesleg én nem éreztem erőforrás különbséget kde és gnome alatt, én ubuntuval kezdtem, bármit megtudtam vele csinálni de valahogy mégsem tetszett, ezért lecseréltem , talán ha kijön az uj kiadás! -
rlrenegader #1687 Na igen... :D Az .rpm alapú disztriket én pl. egyenesen rühellem!
Nagyon el vannak korcsosulva... :(( Vagy .deb, vagy forrás...
És én is Gnome-párti vagyok...
Nem zabálja az erőforrásokat, és ugyanúgy ki lehet csicsázni, mint
a KDE-t, ha kell, rakok be screenshotot bizonyítéknak! :D
De ha eljut az ember egy bizonyos szintre, akkor úgysem érdekli nagyon,
hogy Gnome, vagy KDE, mert mindent konzolról csinál... Persze én speciel
tanultam gépírást, szóval mondhatom, hogy könnyű helyzetben vagyok.
De tty1-ről tudok videót nézni, mp3-at hallgatni, dvd-t rippelni, meg
amit akarok... :D Na ennyit a csicsáról! -
#1686 rlrenegader példája a SUSE jó választás lehet. KDE-s és sokan használják. Én nem szeretem az rpm rendszereket ezért én Knoppix, vagy Kubuntu-t ajánlom. De Gnome szeritnem gyorsabb és kényelmesebb, mégha nem is olyan csilivili. Ergo jelenleg az Ubuntu az egyik legkényelmesebb átlagfelhasználói disztro. (nekem perpill egy Knoppix 3.8-as van telepítve ~2 éve, illetve egy Debian Sarge)
#1680-as hsz-ben nincs igazad, nemtom renegader hogy jött ki és honnan, de valószinüleg érdeelte a téma, utánaolvasott, és megtanulta. Én mikor elkezdtem linuxozni, volt 5-6 alapvető kérdésem ami nem volt tiszta a leírások elolvasása után, majd magamtól tanultam meg mindent amit tudok. A linux (win után főleg) olyan 180 fokban eltérő rendszer, amit megtanulni olyan, mintha elölről kezdenéd az informatikai tudásod 80%-át. Akár tetszik, akár nem eleinte sok időt fog felemészteni a próbálgatás, rendszer kiismerése, és a végtelen google-zás.
Ennyi idő alatt amíg azon töprengünk milyen disztribet válasszunk, már rég komolyabb problémákon lehetne trécselni:)
Én anno debian woody-val kezdtem. Natur linux (telepitve ~200MB). Átolvastam mi az a csomagkezelés, a linux könyvtárstrukturájában mit hol találok, majd feldobtam egy KDE-t, ami persze nem indult el, de google-n találtam soksok konfig példát, tanácsot. Ezután jött a net belövése stb...
Végül nem utolsó sorban, minimális szakmai angoltudás nélkül semmi értelme linuxozni. -
rlrenegader #1685 Hát használni nem használtam sose... Esetleg nézz körül itt
KDE tényleg mindegyikre feltehető... Ez ilyen. Max. a disztrókban
átalakítanak egy-két menüpontot, meg más az alaptéma, de az attól
még KDE. Suse gagyi (szerintem), Kubuntu tényleg el van kicsit hanyagolva...
Legalábbis ezt állítják, nem próbáltam még, csak Ubuntu-t, az viszont király :)
Esestleg próbáld meg a Blackpanther-t, az Mandrake-alapú, és csak KDE van
hozzá, szóval ja... :) -
csabiks #1684 Igen igazatok van ebben , de egy egyszerű kérdést kényelmesebb feltenni mint átolvasni legalább 1000 oldalt, mellesleg nekem van egy hivatalos nyomtatott ubuntu manualom , amit tanulgatok is!
Mandriváról mi a véleményetek ? használta valaki? mindenképpen KDE-s asztalt akarok , tudom tudom ez mindegyikre feltehető , nekem egy olyan kell ami alapból tartalmazza, suse, kubuntu nemjött be ! -
rlrenegader #1683 Nem... De amikor életemben először fel akartam tenni egy slackware-t,
graf-felület nélkül (akkoriban nem is nagyon volt), akkor elkedtem én
is olvasni!!! És akkor nem volt menő a fórum, irc volt, 'oszt kész!!
Linux-user is elvétve akadt, az is úgy tolta az igét, mint egy
rendszeradminisztrátor!! :))
Persze hogy könnyebb megkérdezni... lustaság fél egészség, tartja a mondás! :)
Csak azért szerintem aki leül egy Linux elé, legalább annyit tudjon, hogy
mi az a terminál=konzol!! Mert ha bajod van, és segíteni akar neked a paraszt,
akkor abból nem fog érteni, hogy "ez nem jó, az nem műxik", hanem általában
hibaüzenetet kér!! Ez X alatt futó progiknál is igaz.
És semmi rosszindulat nem volt bennem, nem akartam senkit megsérteni,
csak érzékeltetni akartam, mennyire fontosak az alapok... -
#1682 pedig ez így működik. neked kell utánanézni és ha nem találod, akkor kell kérdezni. és keresés alatt nem azt értem, hogy megnézed az első linket amit a google kidob... az esetek 98%-ában már megkérdezték valahol és válaszoltak is arra a kérdésre, ami téged érdekel. ha rögtön megkérdezel olyan dolgokat, amit minimális erőfeszítéssel meg lehet találni a neten is, akkor csak magadat állítod be bénának.
úgyhogy szerintem egy kicsit vegyél vissza, mert így még segíteni sem fog senki. -
csabiks #1681 terminál? mondd mi az nem találkoztam még vele, mintha már valahol hallottam volna róla, netán egy erőműben? -
csabiks #1680 Háháháhá mivan ilyen vicces kedvedben vagy hülyegyerek
Tesem linux parancsokkal jöttél ki anyádból , te is voltál kezdő , és sokkal könnyebb ha válaszoltok egy kérdésre minthogy átolvasok ezer oldalt! -
#1679 Akkor en most megkerdezem, hogy mi az a Bash ? :] -
rlrenegader #1678 :DD Kemény... -
#1677 terminált már kérdezték... :D -
rlrenegader #1676 JÁÁÁJJ!!! Minek particionáló program??? Van a linux-nak is!!
Én inkább először egy "Linux particíó- és könyvtárkezelés" megtanulását
ajánlom, de erőteljesen!! És miért nem jó az automata particionálás??
Oda kéne figyelni, meg olvasni, és nem fogja hazavágni a windows-t!!
Ez nem win-telepítő!!! Next-next...finish-t tessék elfelejteni!!
Következő kérdés az lesz, hogy mi az a terminál???
MerlinW-nek igaza van: olvassatok egy kicsit!!
#1668 re: milyen disztrib, milyen telepítő? Kicsit bővebb infót is adhatnál! -
rlrenegader #1675 LOOOOL :DD Ez sajnos így igaz sajnos... :((
Tele van az internet leírásokkal, és akkor csodálkoznak, hogy
odabiggyesztem néha: RTFM!!!
Volt, hogy olyan fórumozóval találkoztam, hogy idézem:
"Tudom, hogy már leírtad, de nem írnád le mégegyszer?
Lusta vagyok visszakeresgélni... :DD"
Na ilyenkor szokott felmenni az agyvizem, és azt írom, hogy
akkor menj az ********!!! :((( -
rlrenegader #1674 Ntfs-írásra van egy nagycsomó opensource és fizetős project!!
Minek ahhoz Xandros??
"Xandros delivers a desktop solution that combines the best of open source technologies with a corporate attention to completeness, usability, and support. It is based on v3.0 of the award-winning Corel LINUX OS and represents the next step in the evolution of the desktop."
Nem hiszem, hogy neked erre lenne szükséged...
Linux NTFS file system support
Itt meg egy nagycsomó ntfs cucc!!
Talán próbáld meg a Suse-t!! Az KDE-s, és sokan használják... -
csabiks #1673 Átnyálaztam a weboldalukat, csakis angol nyelven lett kiadva a telepítőnél nem lehetett választani, amugy 18ezer forint ez az op, azért választottam ezt mert ezzel tényleg látom , olvasom és írom is az ntfs partíciókat, nah de ennyi baj legyen akko ugylátszik uj os után nézek!
MerlinW : úgylátom te nagyon jártas vagy így linux terén , ajánlanál nekem egy alapból KDE-s rendszert ami stabil , és sokan használják? -
#1672 Végül egy jó kis iptables alapkonfig generátor -
#1671 Újabb hasznos linux linkeke kezdőknek (is)
Bár nem tudom minek linkelem be ide, úgysem olvassa el senki... (ha a #1603 oshsz linkjeit, és ezt mindenki átnyálazzná, akkor itt csak hardcore linux kérdések lennének..) -
#1670 Gondolom az /etc/X11/X11-config-ban nem jó a frissitési freki. -
#1669 Nem ismerem Xandros linuxot, feltételezem átnyálaztad a honlapját mielőtt feltetted volna. Ha aktiváló kódot kér akkor megtaláltad a 200 disztrib közül abból az 5ből az egyiket ami nem ingyenes.
Regyél fel: ubuntu, kubuntu, knoppix-ot vagy ha rpm-est szeretnél akkor suse-t, vagy mandrake-et
Magyar nyelvet először a telepytés inditásakor lehet kiválasztani. Ha abban nem lehetett akkor abba is belenyúltál, mert a disztribek telepítőjének nagy része beszél megyarul. Másodszor a grafikus felület magyaritása jön, ezt meg le tudod tölteni csomagként, és forrásként is (kde-i18n-hu). -
#1668 Nekem meg olyan problémám lenne, hogy azt írja ki a moncsi Linux indításkor, hogy szinkron nem megfelelő. Telepítéskor még ment jól, de amikor már indulna a rendszer akkor ezzel jön a moncsi. Van megoldás? :C -
csabiks #1667 Feltettem a xandros linuxot a következők a problémáim: csak angol nyelv van , másodszor telepítem ujra mert azt írja hogy rossz admin jelszó, pedig leellenőriztem és mégis nem fogadja el , harmadszor a progik telepítésekor activation kódot kér, a linux ingyenes , nemigaz hogy megveszem 18kért, légyszi segítsetek nagyon fontos lenne !!