LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
A találkozunk majd ott ahol nincsen sötétség.
A találkozunk majd ott ahol nincsen sötétség.
"Nekem olyan kéne, aminek a grafikus felülete szép." Olyan nincs. Minden linux parancssoros😊 Minden linuxra oylan grafikus felületet raksu fel amilyet akarsz, akár egyszerre többet is. Két legsikeresebb az átéagfelhasználók körében a KDE és a Gnome.
[merlinw.org]
http://www.tutorial.hu/content/view/452/25/
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
[merlinw.org]
Ha megtanulod az linux alapokat (file/könyvtár struktura/rendszer, logika, alapparancsok, stb) akkor utána már pár napos idõráfordítással bármelyik disztrib tulajdonságait el tudod sajátítani.
A titok ahogy lejebb is írtam már soksok olvasás, ill minden parancsnak van manual-ja (man <parancsnév>, valamint mindenhol találsz infot - konfig file-okban kommentekben, források melleti readme-kben, meg hát interneten mindenre van válasz. S miután a linux egy közösségi OS, ezért minden linux fórumon kézségesen segíteni fog mindenki, amennyiben olyat kérdezel amit nem lehet 2 perc alatt kiguglizni😊)
[merlinw.org]
Flash: http://linux.softpedia.com/get/Multimedia/Graphics/Flash-for-Linux-407.shtml
Photoshop nincs, de van helyette Gimp ami ugyanolyan jó, csak tök másképp kell használni. Mint Linuxot a Winez képest😊
[merlinw.org]
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"
Ha Te forgatod a programjaidat, akkor valszeg nem vagy kezdõ, tehát el fogod olvasni a mellékelt readme-t amiben leírják mibõl melyik kell😊 Lazarus esetében ne szaladjunk ennyire elõre😊
[merlinw.org]
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
NEm kell kernelt forgatni egy program miatt. Kernelt hardver, vagy hardverközeli/hardvert kezelõ cumók miatt forgatunk. Kernelben nincs gcc (gcc egy c fordító, azaz a forrást fordítja gépi nyelvre). Ha nem jó neked a 4es (elképzelni sem tudom miért ne lenne jó a 2.6-os kernelhez) akkor unintall (apt-get remove ...) és letöltöt ami neked kell (packages.debian.org) és felrakod azt (dpkg -i csomagneve.deb). De ha a disztrib 4-est rakott fel a saját kernele mellé, akkor 100% hogy semmi értelme downgrade-elni.
A fenti parancsok debian-ra vonatkonak (debian, knoppix, uhu, kubuntu, stb)
A fenti dolgok a legelemibb fogalmak. Amíg nem vagy tisztában vele hogy mi az a kernel, mi van benne, mire jó, illetve az alapvetõ csomagok/programokkal, addig felesleges bûvészkedned.
2 megoldás van.
- addig telepítgeted a disztribeket amíg az egyik rá nem fekszik a hardveredre.
- elolvasod a linux alapokat. (lenti linkek, google, könyv, stb) Ez egy ilyen rendszer. Végtelenül kezesbárány, de csak ha egy nyelvet beszélsz vele.
Egyébként a kérdésed windows-ra lefordítva kb annyit tesz, hogy neked a 4.0-ás WinRAR van a gépeden, és újra akarod telepíteni a windowst, hogy felrakd a 3.0-ást mert az jobb..😊
Ui: Nem támadó jellegü a hozzászólásom, hanem segítõ szándékú.
Runleveles problémád megintcsak "mi az a linux: bevezetõ" tipusu kérdés, azaz induljon el az x, majd kilépsz belõle konzolba (leállítás, vagy CTRL+ALT+Backspace)
olvasni,olvasni,olvasni
Ill ajánlom a vmware nevü virtuális pc-t a gyakorlásra. Azzal nyugodtan szanaszét cincálhatod a pingvined. Élesben majd telepíted ha már megy a dolog.
[merlinw.org]
Szal ezt hogy lehet?
Warning: main(): URL file-access is disabled in the server configuration in /home/virtual/OPENWORK/hogyan/index.php on line 211
Warning: main(http://www.ibiblio.org/pub/Linux/docs/HOWTO/other-formats/html_single/C-C++Beautifier-HOWTO.html): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/virtual/OPENWORK/hogyan/index.php on line 211
Warning: main(): Failed opening 'http://www.ibiblio.org/pub/Linux/docs/HOWTO/other-formats/html_single/C-C++Beautifier-HOWTO.html' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/virtual/OPENWORK/hogyan/index.php on line 211
De ha runlevel 1 fölött van akkor nekem betölti az xservert ami alatt az nvidia driver nem hajlandó elindulni (így lett megírva) közben rájöttem hogy elég ha beírom hogy init 1, így uazt érem el de nem változik semmi
FATos particióhoz /etcv/fstab -ban kell rw flag-et adni (nemtom mér nincs alapból)
Nvidiához meg máshoz sem kell recovery módban lenned, ez nem windows😊 5-ös a normális multiuser runlevel ha jól emlékszem.
Jogokat többek között chmod és chown parancsokkal tudsz adni ennek-annak, de ezt leírni hosszú történet lenne, http://www.linux-hogyan.hu/ -at és a man <parancsnév> tessék olvasgatni sokat😊
[merlinw.org]
sh nvidia.run
elindul
- nem találja a runlevelt ( -> mind1)
- nem ismeri fel a linux kernelt, vagy valamit majrézik ( -> ignore)
- Nem találja a GCC vagy CC-t
A readme nem tér ki erre...
miután elindítottam az xservert(Gondolom ez felel a grafikus felületért) és az adeptet megnéztem a gcc-t:
- Gcc-4.0 installed
- Gcc installed
Mi lehet a baj?
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
2. Suse redhat alapú, azaz többek között a csomagkezelõ, pár konfig és pár parancs teljesen más mint debian alatt.
3. Kubuntuban a KDE bugos, de nem annyira mint ahogy leírtad. Az ablakos problémád valószinüleg az X konfigjának hibás beállítása, ill a videókártya "driver" hiánya okozhatta. Szóval az nem KDE hiba, hanem felhasználó😊
4. Hálózati beállítások lásd fent, semmi köze a KDE-hez, az sima natur linux dolog, ha kubuntuban nem sikerült megoldani a problémát más disztrib alatt sem lesz másképp, kivéve ha:
- az adott disztrib nem ismeri fel milyen a kapcsolat és nem konfigolja be magának
- utánaolvasol (etc/networks/interfaces, ifconfig, hálókari kernelben való jelenléte, pppoe konfig adsl esetén)
[merlinw.org]
Átkonvertáltam végre az NTFS partíciómat FATra de eközben elcsesztem a bootot. Sebaj felraktam még1x de most meg a hálózatot nem tudtam konfigurálni mert beírtam az alapértelmezett átjárót de folyton elfelejtette... Gondoltam letörlöm a ntwork config csomagot aztán visszarakom újra hátha megjvaul. De nem történt semmi. Ez után letöröltem minden csomagot aminek a nevében benne van a network, csak ezek magukkal húztak több csomagot is és ezzel az akcióval sikerült hazavágni az egészet. Szal most töltöm a suse netes telepítõjét
konzolban (kde menu, futtatás: "konsole") tab-bal kiegésziti a parancsokat így könyebben boldogulsz.
[merlinw.org]
A telepített csomagokat hogy lehet külön elindítani? (Most csak jobkill és program kiválasztásával vannak elindítva)
konzolban:
sudo -s
apt-get update
mozilla:
apt-get install mozilla
vagy
apt-get install mozilla-firefox
mp3:
apt-get install xmms (bár sztem ez alapban fent van)
wine:
apt-get install wine
Linux alapok elolvasása erõsen ajánlott... ez nem olyan mint egy uj program megismerése, hanem olyan mint a felejtsd el a 80%-át amit a windows-ról tudsz, mert nem ér semmit.
[merlinw.org]
Hogy lehet mp3at lejátszani? Az Armrok azt írja nem tud mp3at o_O szedtem le gstreamer0.8-tools_0.8.9-1ubuntu4_i386.deb-et meg gstreamer0.8-vorbis_0.8.8-1ubuntu4_i386.deb-t ezeket ha minden igaz fel is telepítettem a package managerrel, de nem történt semmi
A WINet már meg se merem kérdezni
- Minden disztribnek van 1CD -s kiadása.
- Kubuntuval csak óvatosan, mert elég bugos KDE-t raktak bele.
[merlinw.org]
<#vigyor2>#vigyor2>
sztem van olyan virtualis printer ami faxkent mukodik..
keress ra a googlen sztem van tobb is..
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Lenne egy kérdésem . meg lehet e oldani egy olyan dolgot hogy van egy hálózat X géppel és ezen hálózat része egy fileszerver ( Linux mandriva ) A Fileszerverben van egy faxmodem is . namost hogyan lehetne kivitelezni, hogy ez a gép ami csak adatárolásra lett betéve el tudjon látni egy központi fax szerepet is ? értem ez alatt azt hogy pl egy wörd vagy bármilyen szövegszwerkesztõ doksit vagy egy bescannelt képet el tudjak faxoln i a hálózat bármely gépérõl ezen gépen keresztûl..
Valam fax megosztó mint pl a nyomtató meg hasomnló
vagy elég csak símán egy nyomtatómegosztás és felvenni a gépeken mint hálózati nyomtató eszköz? a faxmodemet??
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD
[merlinw.org]
Tanulság: Az oprendszereket olyan lassan kell kiírni amennyire lehet
Létre kell hoznod egy Linux particiót a winchesteren, utána a BIOSban beállítod hogy az elsõdleges BOOT cucc a CD legyen, ezután elundul a telepítõ. Feltételezem hogy XP telepítõt láttál már, ez is hasonló
Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD
[merlinw.org]