4228
-
#1945 GSM 6.10-es kodeket lehet lelni valahol linuxhoz? -
Caro #1944 Naja :)
Nekem is fenn van egyik gépen a Debian sid, aztán egyszer egy frissítés után ott találtam magam, hogy nem lehetett belépni a gnome-ba :)
A legrosszabb, hogy még hibaüzit sem tudtam kiszedni belőle, mert mikor xinit-el akartam az X-et indítani, akkor meg hoppá, nincs xterm.
apt-get xterm, hoppá, 200 megányi csomagot le kell törölni, meg még ennyit kb. telepíteni az ütközések miatt. :) -
#1943 NEM azaz NEM kell mindig mindenből a legújabb. Ez a manapság divatos verzióőrület csak instabill rendszert eredményez. Általában ami csomaggal jön az stabil jó. Ami nem megőrísett forrás az nem biztos hogy az.
Ezért van a stable, testing és unstable csomagrendszer.
Stable "hivatalosan" elfogadott agyontesztelt régebbi verzió (szerverre ajánlott)
Testing az elfogadott de Stable-hoz tesztelésre szoruló (otthonra ajánlott)
Unstable meg a ahogy a neve is mondja, friss. (mazoistáknak ajánlott)
Linux != Windows:)
Ha stabil unstable csomagu rendszer kell, akkor arra ott az ubuntu aminek fejlesztői saját maguk tesztelik a csomagoksat. Ezért is mondtam anno, hogy Ubi a legnaprakészebb disztrib. -
#1942 Ha tüzfal, akkor nem kell kikapcs.. nyiss egy 20000 feletti portot a kliensnek:) -
#1941 Amúgy ez a Kopete nem is rossz ami benne van pl suse-be. Nekem jobban tetszik mint gaim, csak a fileküldés problémás valamiért. -
#1940 Amúgy gaim weboldalán mégis megtaláltam a béta gaim-ot, de nem tudom, nekem az 1.5-öset rajka fel. Nem értem. :) -
#1939 Megvan, tűzfal gond volt. Érdekes, azt hittem ki van kapcsolva, mert minden más program gond nélkül ment... -
#1938 Persze. Lin alatt én is Azureust használok. Vagy Bittornado-t.
Tűzfal, portok, stb? -
#1937 Amúgy torrentezni lehet normálisan Linux alatt? Azureussal próbálkozok és jól működik meg minden, de nem kapcsolódik senkihez sem amikor futtatok egy torrentet... -
#1936 Olyat merre lehet találni? Gaim oldalán 1.5 van. rpmfind.net-en pedig nincs rpm-ben :( -
#1935 RPM-esek:
rpm with apt
Ezzel töltsetek csomagokat, pikkpakk egyszerübb lesz az életetek. (frissit, tölt, telepit, ágybaviszi a reggelit.)
de van ilyen is:
apt-rpm
meg ilyen
PKC ezt mondjuk még nem láttam.
De ahogy látom a Yast2 is elég titkárnős..:)
[info keresgélés közben - tudjátok amihez ti lusták vagytok - rájöttem, hogy ezentúl sem fogok redhatot használni:)] -
csabiks #1934 open suse 10.1 ha mindenáron suset akarsz, gaimból meg próbáld ki a bétát (2.1) -
Death90 #1933 az e msn megy, de a gaim ból nem tudok megfelelő verziót letölteni, nekem suse 9.2 esem van amit egy újsághoz adtak, haveromtól kaptam, nem értek hozzá, de szeretnék megtanulni, légyszi vki irjon egy oldalt ahonnan működő gaimot szedhetek, mert az amit ahivatalos gaim oldalon adnak hiányolja bizonyos fájlok meglétét, amiről meg végképp gőzöm nincs hogy honnan szerezzem be,
egyébként nem tudom hogyha ez a baj mi blokkolja a Kopete -t mert "lanon" jön a net routerem van és semmit nem kellett állitgatnom
thx előre is
1 kezdő :P -
#1932 bizonyos alaplapoknál már nem a DEL gomb a bios-setup indító hanem az F2!! próbáld meg azzal...nekem is ilyan alaplapom van ezért tudom... -
#1931 Linux alatt nincs dos. ha ami neked kell az a bios.
a biost minden esetben el lehet érni amikor a hardwer elkinbdúl ez oiprendszertől független. szvsz nincs köze annak hogy épp milyen oprendszer van a gépen.
Találkoztam már olyan alaplappal ahol a del gom nem használt de ebben az esteben is kiírta hogy F' et nyomjak . stb. ha a gép úgy bootol hogy egy nagy grafikás képernyőt látsz akkor esc t nyomsz és máris megllátod a rendszerinfót ahogy a memóriát leszámolja stb ott írja mit kell nyomni a bios eléréséhez
( a boot logo nál nem mindig az esc bill a jó de azok is átlag kiírják, hogy mit nyomj meg ahoz , hogy eltüntesd és lásd a részleteket.
Vagy L késtek azzal a DEl el vagy az lehet még ,. hogy a biosban alapvetően nincs beállítva hogy pl USB s a klaviatúra. na ebben az esetben szerezni kell egy szabványos ps2 es bill t és arról nyomogatni a del t vagy amit kell. kb ennyi lehet ebben az esetben a hiba -
#1930 hy all.
Szeretnék segítséget kérni.
A lényeg az lenne ,hogy ismerősöm vett egy sulinetes gépet amin Linux rendszer van ami nem is lenne baj csak neki xp kell. A lényeg az h amikor elindul a gép akkor elvileg "del"-t kéne nyomni és akkor megjelenne az alaplap biosa, ahol be lehetne állítani h cd-ről bútoljon. Na ez az ami nem így van ennél a gépnél. A del megnyomása után nem a bios hanem a linux bioszszerűsége jön be. Csökkentett módot lehet állítani illetve van egy parancssor amit esetleg át lehetne írni vmi másra.
Ha vki tud segíteni akkor azt negyon megköszönném. (a gép garanciás ezért az a lehetőség h kiveszem a vinyót és leformázom az kilőve)
Esetleg ha vki tudná h hogyan kell megoldani vagy hogyan jutok a dosba akkor várnám a lehetőségeket.
Előre is köszi -
homeless #1929 Ha fat32-t akarsz ntfs-re másolni, akkor, hogy jön a képbe a linux?
fat32-ből tudsz linux partícióra másolni? Mert ha igen, akkor átmásolod linuxos partícióra és onnan az ntfs-re. De igazából nem nagyon értem a problémádat:)
Midnight Commandert ismered? Nyitsz egy konzolt, beírod, hogy mc és bejön a midnight commander. Ott adj a mappának 755-ös jogosultságot. Pontosan nem tudom, hogy lehet előhívni, ezt a jogosultság kezelőt(a felső menüsorba keresgélj), mert most sajnos nincs linux telepítve a gépemre és elég rég használtam már:( -
#1928 "hát az van h a win nem látja az 1ik vinyomat.."
Tehát magát a meghajtót - vagyis vinyót - (Sajátgépen jobb klikk/Hardver fül/Eszközkezelő gomb/Lemezmeghajtó Listaelem) nem látja,?
Vagy a partíciót (Start menü/Beállítások/Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép kezelés/Tárolás/Lemezkezelésnél nem látszik)?
Az előbbi linket meg elszúrtam. Ez akart volna lenni - amivel Windows alól is tudod böngészni a Linuxos meghajtókat (így meg lehetne oldani, hogy a rosszalkodó meghajtóról Linux alá átmásolod az adatokat, majd Windows alól átmásolod a Linuxos meghajtóról). -
beerka666 #1927 aha..köcc azé.. -
#1926 hát ez a baj.
elvileg lehet írni ntfs-t is linux alól, de én még nem próbáltam. ahhoz túl fontosak az adataim. és nekem még elég kísérletinek tűnik.
egyébként lejjebb vannak linkek az ntfs írásáról ebben a topikban (ha jól emlékszem), azokkal lehet próbálkozni. de ha nem túl sok az adat, akkor én inkább kinyomnám dvd-re és onnan vissza az ntfs-re. vagy ha tudsz szerezni egy fat32 vinyót, akkor arra...
szerk.: vagy bemásolod a linux particiójába (ha ext3 a linux particiód) a cuccot és windows alól el lehet érni egy kiterjesztéssel a linux particiókat. Lehet, hogy a reiser-t is el lehet érni, nem tudom.
van total commander plugin (?ext2fs?), de az nekem rendszeresen kiakadt olvasás közben. próbáld meg így, lehet neked működik és akkor a linux particióra mentett adatot át tudod másolni windows alatt... húú kicsit zavarosan irtam le -
beerka666 #1925 de nem engedi..azt irja h nincs írási jogom.. -
beerka666 #1924 hát amit akarnék másolni az FAT32...de NTFS re másolnám át.. -
beerka666 #1923 tudnál segiteni?:( -
#1922 NTFS?
szerk.: azaz a ntfs fájlrendszer a wines mappa, ahová másolni akarsz? -
beerka666 #1921 me nem engedi.. -
beerka666 #1920 hát az van h a win nem látja az 1ik vinyomat..és Linux meg igen..és linuxba azt szeretném h egyik wines mappát a másik wines mappába másolni..de hogy lehet ilyet? -
hihetetlenek ezek a részletes válaszok. meg a html,php...-ban is.
általában tudnék válaszolni én is (noh nem mindig), de folyamatosan, részletesen, linkekkel leírni nem lenne erőm.
-
#1918 "van oprendszer 1 Xp és egy Linux 10.1"
Valószínűsítem Suse Linuxról van szó. A disztribució neve Suse Linux 10.1 (Simán nincs értelme).
"és a win nem látja az egyik winyom"
Mit értesz azon hogy nem látja az egyik merevlemezt?
Magát a meghajtót nem látja?
Vagy magát a vinyón lévő partíciót nem látja?
Mit akarsz pontosan - az adott vinyóra (amit nem lát a WIndows) adatot lementeni, vagy az adott vinyóról adatot lementeni. Kérlek egy kicsit fogalmazz pontosabban.
Az utóbbi esetben (a vinyón levő partíciót nem látja a Windows) lehetséges, hogy olyan filerendeszert raktál az adott vinyóra (például Linux segítségével) amit a Windows nem ismer (Ext2, Ext3, Reiserfs, XFS, stb...), így nem tud hozzáférni. Ez esetben rendesen kell particionálnod a vinyót (NTFS, vagy FAT32-es partícióra), és formatálnod.
Vagy a vinyó bár particionálva van, de formatálva nincsen. Ez esetben a Windows segítségével le kell formáznod a meghajtót.
Az előbbi esetben (magát a meghajtót nem látja a Windows) a Windowsnak lehet valamilyen driverproblémája. Esetleg megkergülhetett az alaplapi driver.
Megpróbálható az is ez esetben, hogy a Linuxos partícióra mented el az adatokat, és az Windows alól az alábbi program segítségével átmásolod a Windowsos partícióra. -
beerka666 #1917 hali
van 1 orisái problémám..kérlek titeket segitsetek..
nah van oprendszer 1 Xp és egy Linux 10.1 és a win nem látja az egyik winyom..viszont a Linux igen..és szeretném kimenteni az adatot..de nem engedi.
Hogyan lehet megszüntetni az írásvédettséget??
lééciike nagyon fontos lenne..köszönöm -
#1916 már megvan...igaz csak beta verzio -
csabiks #1915 Ha adott egy .sh Sript file hogy tudom futtatásra bírni ha a file az munkaasztalon van? -
csabiks #1914 úgyemléxem hogy ezt ingyen nemtudod beszerezni :( -
#1913 találtam egy érdekes oprendszert..nézzétek meg, lehet kipróbálom...nem veszíthetek vele semmit...nagyon hasonlít a linuxra(természetesen a graf felületre gondoltam).. -
#1912 tárgytalan megoldottam -
#1911 Kellene nekem 1 db file de nincs kedvem miatta csomagot telepítzeni tudna nekem ebben valaki segíteni ?
a libmysqlclient_r.so.10.0.0 kellene nekem.
Ha esetleg valakinél megvan vagy van ötletetek honnan lehetne hozzájuitni n csomag telepítés nélkűl megköszönném . -
csabiks #1910 Igen igazatok van , bocsi a hülye hozzászólásért de miután kerestem hogy hogy lehet letörölni a parental a weblapjukon egy egyszerű választ kaptam : I can't !
Szóval légyszi töröljétek a #1906-os hszt! Mert ez igy tényleg nem kezdőknek való, linux meg nem biblia tanulásra van , viszont az automatix egy igen jó program!
[bánja bűneit] -
homeless #1909 Kezdőknek a suse is jó lehet, a yast miatt. De ha valaki mélyebben el akar merűlni benne, akkor tényleg valami "nehezebb" disztribúciót kell választani és sokat olvasni hozzá.
Ez a vallásos linux meg még viccnek is rosz. Mi jöhet még. Gyóntató program vagy mi? Barmoság. Bibliát bárhonnan le lehet tölteni(de amúgy se a gépen olvasná az ember), Azt meg hogy milyen oldalt nézhet a gyerek, bármelyik tűzfalba be lehet állítani. -
rlrenegader #1908 Én kezdőkhöz nem Ubuntu Jézus Krisztus mindent megold verziót ajánlanék,
hanem egy Gentoo-t, vagy egy Debiant-t meg három könyvet, esetleg egy
rakat linket!! :D
Ez semmi mást nem csinál, minthogy helyetted rakja be a pipát az elé, ami
egyébként is kéne. -
Caro #1907 Köszi, de szerintem mi is látjuk :) -
csabiks #1906 Valahogy mindig a szívem csücske volt az ubuntu, nos találtam egy verziót : Ubuntu Christian Edition, ebben van egy Automatix alkalmazás amivel mindent, ismétlem mindent feltehetsz , kodekek,flash,xgl,kpnéző,tömörítő,videókártya..stb Egyrészt megoldódott minden gondom , másrészt tartalmaz egy parental controlt tehát ha otthon a gyerekek csúnya weblapon járnak tudja blokkolni :)
Persze ezek külön-külön gondolom mind beszerezhetők de aki nem akar sokat bajlódni próbálja ki!
Ugyanúgy 700 mega , tud magyarul : Kezdőknek szerintem kötelező darab!