4228
  • Free
    az már igaz nekem a mandriva telepítés minimális méretét még nem sikerűlt 800 mega alá vinnem. igaz abban már majdnem minden benne volt :C))

Tudod kicsit úgy vagyok a mandrivával hogy az volt az első disztrib amint majdnem megértettem :c)))
    Ezért szeretem meg már majdnem mindent megtalálok benn. egyszer volt Debian fent de megvallom őszintén rohadtúl nem tudotam pl apach alá a, php t rendessen beüzemelni hogy minden olyan menjen amit kértek. és akkor hagytam a fenébe...

nem vagyok egy Linux guru
    Amúgy amit szeretnék egyszer elérni az egy mysql es auth postfixes imapos pop3 as horda webmaillal ellátott mail szerver.
  • MerlinW
    Bevallom férfiasan, arra az egy eszköz/hang dologra én sem találtam megoldást, igaz annyira nem is kerestem. (nekem tetszik, hogy ha szól valami, akkor nem pofázik bele más:))

De valóban, először én is értetlenül álltam a dolog előtt:)
  • MerlinW
    Nekem minden szerveremen Debian fut, de pure RedHat is tökéletes a célra. Tulképpen egyetlen dolog van ami miatt a desktop pingvin nem ajánlott szervernek. Ez a rengeteg csomag ami kényelmetlen koccanásokat okozhat (semmi megoldhatatlan, csak kényelmetlen) Ill Egy natur linux max 200mega míg egy desktop 2giga:)

De funkcionalitásban sok különbség nincs. (ha kikaparjuk a sok felesleges desktopszervízt a memóriából)

Egyébként postfix jó, én is azt ajánlom. Mondjuk nem látom át, mi különbség van egy natur pingvin és egy desktop disztrib között postfix, apache, stb telepítés szempontjából. ("próbálkoztam Debiánnal is de az még kegyetlenebb.")

Apt ez, apt az, apt minden:) Egyedül a postfix-et érdemes forgatni, a többi mind tölkéletes stable csomagból.
  • Free
    szervernek használok kb már 3 éve mandrivát soha semmi gond nem volt vele a postfix is már megyeget rajta. csak a gond az az hogy egyre több a user és egyre jobban hízik a passwd meg minden egyéb és ez nem tetszik meg a vas is régi ami most ben tvan azt cserélném le újabb vasra és gondoltam akkor a rendszert is jobban raknám össze mint régen .

Amúgy a Mandriva is minden disztrib jó szervernek. próbálkoztam Debiánnal is de az még kegyetlenebb. azon belőni mindent hogy úgy legyen ahogy én szeretném eléggé macerás. ehez képes a Madrivát beconfigolom 1 nap alatt . kivéve a levelezést. sokan javasoltak Qmailt meg eximet. de a postfixnek nekem jobban tetszik a körítése sokkal több szolgáltatás és addon van hozzá. jobban egyénreszabható. bár nagy összehasonlítási alapom nincs. de ez bejött eddig hiba nélkűl

Amúgy te mit javasolnál? milyen disztribet hazsnáljak komplett webszervernek ? mert pl a cégek akiket ismerek azok redhatot használnak és eléggé elenyésző a Debianos. a mandriva meg valahol a kettő között olyan mint a redhat csak még nem fizetős. :c)
  • Ability
    Na engem csak nem hagy nyugodni ez a hang dolog linux alatt. Ha szól valami, akkor más nem tud. Mintha egy audiósáv lenne és lefoglalja az adott program. Megy mp3, akkor filmet nem tudok lejátszani és errornak annyit ír hogy foglalt az audio. A másik, hogy ha be van kapcsolva mikrofon, akkor visszahallom magam benne. Keverőpulton próbáltam állítani mindent, de nem sikerült megoldani, hogy ne is adja vissza saját hangom, de VoIP cuccok is jól menjenek vele...

Valaki pls ...
  • MerlinW
    Mandriván miért akarsz te mailszervert?(ártatlan kérdés:) Az nem arra való:)
    Egyébként postfix nem egy nyúbi téma.
    Tegyél fel XMail-t ha ragaszkodsz desktop linuxon mailszerverhez.
  • Free
    Az összes tutorial író és disztrib kitaláűló bekaphatja a bal bokám.. pöcs kivan már
    nekiáltam egy tutornak .. alkalmaztam a rendszerhez (mandriva 2006) de az istennek nem akar menni. már 20 adszorra rágom át és nem megy..

próbálkozzon vele más is hátha több sikerrel jár. aztán L mondhatnátok hogy mit B@szok L...

tutor
  • Death90
    leszedtem 1 full OpenSuSE telepítőt de az első cd-n nem találja a csomaglistát, esetleg lehet valamit tenni?
    vagy töröljem amit letöltöttem (5 cd, 10 es verzió)??! És töltsek másikat? :S :((
  • ivjoe
    Már irc klienssel is lehet használni az msn-t. :D
    link
  • kogasom
    Tapasztalataim szerint az MSN-t a legjobban az aMSN kezeli (amsn.sourceforge.net). Egyetlen hibája, hogy nem valami szép, de ezt lehet orvosolni skinekkel.
  • Ability
    Nekem ami benne volt suse-ba alapból Kopete jött be. Utána gaim.
  • petipetya
    Melyik a legjobb msn kliens a linuxra?
  • petipetya
    Köszi!
  • MerlinW
    Miért is akarod atnevezni?:D Ez linux..:)
    Ne nevezd át. Csinálj symlinket nekik mondjuk.
  • Caro
    ln -s /dev/hdc5 /dev/amitakarsz
    bár mintha a /dev-ben lévő linkek nem mindig maradnának meg...
  • csabiks
    Ha visszateszem a lementett xorg.conf-ot akkor az egér tökéletesen működik, viszont ha felteszem azt a xorg.confot ami már videókártya drivert tartalmazza vagy vmi ilyesmi akkor már villog, nemtudom mit írjak át, Itt a mostani xorg.conf-om

Másrészt sehogysem tudom átnevezni a vinyókat, csak marad a hdc5 :(

Aki tud az segítsen , köszi előre is!!
  • Death90
    leszedtem 1 full OpenSuSE telepítőt de az első cd-n nem találja a csomaglistát, esetleg lehet valamit tenni?
    vagy töröljem amit letöltöttem (5 cd, 10 es verzió)??! És töltsek másikat? :S :((
  • rlrenegader
    Na, akkor az #1954 hsz. javítva:

Próbáld meg így:

/dev/XdaX /media/NIKON_D50 vfat utf8,umask=000 0 0
    X=megfelelő eszköz

Bár nem értem, miért akarod fstab-ban csatolni, amikor cserélhető eszköz.
    /media/NIKON_D50 könyvtár jogosultságai szerintem nem megfelelőek,
    általában ez szokott lenni a probléma. man chown, man chmod
    Már ha létezik egyáltalán a csatolási pont persze!
  • rlrenegader
    Erre a ventrilo-ra gondoltál??

Még egy kis infó

Na még egy kis infó!

További infó

Egyébként Ventrilo-nak még nincs linux-os kliense...
  • MerlinW
    Nem hittem hogy nincsenek benne ilyen disztribbe alapból... így hát
    rlrenegader által felsorolt csomagokat gyüjtsd be make előtt.
  • Ability
    Ventrilo. Ez egy VOIP cucc. Wine szerencsére viszi, de kodek bajok vannak ugye ...
  • Ch_Slater
    azért ez egy fontos üzenet volt, nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni...
  • rlrenegader
    gcc, build-essentials, automake, autoconf, stb...
    ezek kellenek minimum forgatáshoz!!
    Megnéztem, nekem lefordult minden gond nélkül, bár nem tudom, mi ez??
    Minek kell ez neked, milyen telefonhoz?
  • Ability
    Arra ezt nyomta:

gcc -ansi -pedantic -c -O2 -DNeedFunctionPrototypes=1 -DSASR -DWAV49 -I./inc src/add.c
    make: gcc: Command not found
    make: *** [src/add.o] Error 127
  • MerlinW
    "Elvileg felment. make install volt csak"

Ez mi? Ezt nem értem..:) Install előtt le kellene forgatni. Arra való a szimpla make parancs. Utána kell make install. Nem viccből írtam ám le így:)
  • Ability
    Semmit sehova, vagy nemtudom. Érdekes, bár én nem értek hozzá.

if [ x"" != x ]; then \
    make /bin/toast /bin/tcat /bin/untoast /man/man1/toast.1; \
    fi
    if [ x"" != x ] ; then \
    make /lib/libgsm.a /inc/gsm.h /man/man3/gsm.3 /man/man3/gsm_expl ode.3 /man/man3/gsm_option.3 /man/man3/gsm_print.3 ; \
    fi
    install: Done.
  • rlrenegader
    Tedd fel valahova, hogy mit másolt az install során, és hova.
    Vagy ha nem túl hosszú, ide is postolhatod.
  • Ability
    Elvileg felment. make install volt csak, lefutott pár sor aztán: install done. Bár semmi nem változott. Nem lehet, hogy ki kell választani, hogy használja linux ezt a codec-et is vagy valami? Tuti még állítani kéne valamit...

Ha mást nem, akkor adok linket Ventrilo-hoz, meg a codec-hez azt kipróbálhatnád, vagy nemtudom. Nekem nem akar menni. Ventri wine-al elindul, de a kodek része esélytelen. :(

Minden esetre köszi az eddigieket is...
  • öregharcsa
    aham..értem..
    kössz a választ..
  • rlrenegader
    a /media/windows helyett természetesen a /media/NIKON_D50 könyvtár alá
    csatold! :)
  • rlrenegader
    Yast-nál egyszerűbb nincsen. Apt Debianra lett kitalálva, ha egy
    .rpm-es rendszerre apt-ot meg synaptic-ot teszünk, hibrid rendszert kapunk...
    És különben is, aki .rpm-es rendszert választ, szívjon azzal!
    Ha apt kell, rakjon fel Debian-t! Akkor most Debian egyszerű, vagy mégsem??
  • rlrenegader
    Próbáld meg így:

/dev/XdaX /media/windows vfat utf8,umask=000 0 0
    X=megfelelő eszköz

Bár nem értem, miért akarod fstab-ban csatolni, amikor cserélhető eszköz.
    /media/NIKON_D50 könyvtár jogosultságai szerintem nem megfelelőek,
    általában ez szokott lenni a probléma. man chmod
  • öregharcsa
    ööö...mi bajod vele?? (csak kérdezem)
    netalán mert egyszerű???
  • rlrenegader
    Szerintem elég lesz Yast is, nem kell szétverni apt-al!

Szvsz a kezdők hibrid-rendszerről való howto helyett konkrét megoldást
    szeretnének látni.

Debian csomagkezelője .rpm-es rendszerre: pfúj!! Ezt mutatta egy haverom is,
    akkor is kiakadtam rajta! (Azóta 'hál Isten lenyugodtam! :D )
  • rlrenegader
    Szerintem is openSuse, mininmum 10. Márcsak azért is, mert ilyen újságból
    szedett lebutított szutyok sok mindent nem tud, láttam már olyat én is.

Gaim-ot le tudod szedni Yast-tal
    csomagból, a béta egy kalap sz_r. Nekem crash állandóan.
  • MerlinW
    kitömöríted, aztán
    konzol:
    make

majd:
    make install

ennyi.
  • Ability
    Ez egy olyan kodek ami win-be alapból benne van, de linuxba nincs, viszont nekem égető szükségem lenne rá. Google-val ennyit találtam mindössze: http://kbs.cs.tu-berlin.de/~jutta/toast.html

Le lehet tölteni a sourcecode-t, de azzal én nem tudom mit hogy kéne kezdeni... Na meg az is lehet, hogy az oldalon pont írnak arról, hogy máshova hogy kéne felrakni, csak nekem angol nem erősségem... :(
  • homeless
    Mit szeretnél beállítani?
    Az alsóval látszólag nincs semmi baj. A /mnt/media/NIKON_D50 könyvtárba keresgélj.
    Az etc/fstab fileról is nyomhatnál valami screeshotot.
  • petipetya
    Sziasztok!

- A Suse alatt ha eddig betettem egy mmc-t a kariolvasoba, azt beolvasta es minden muvelet engedelyezve volt.
    - Az tortent, hogy egy masik kartyat formaztam a particionalas resz alatt, es azota egyik mmc-t sem olvassa be a rendszer -> azt irja hogy hozzaferes megtagadva.
    - Betettem a telefonomban levo mmc-t, es ezt mutatja ra a particionalas, amit a kepeken lehet latni. Hogyan kene beallitani?

• MerlinW
    nemtom mi az, előbb google, aztán kérdez..:)