4228
-
#2065 Őőő, jólvan, fáradt voltam. :) Ez nem jutott eszembe, hogy kompletten az egész hibaüzire rákeressek, de kerestem google-ban egyébként, csak kulcsszavak alapján... -
KoS #2064 "Egyébként próbáltad beírni google-ba a hibaüzenetet? Mindig itt kell kezdeni."
Szeretnem MerlinW ezen kijelenteset megegyszer alahuzni.
Ez a legcelravezetobb probalkozas a megoldas megkereseseben. Ha ez nem segitene, akkor lehet mashogy is probalkozni (kulcsszavakra kereses, forumokban kerdes felteves, es ez utobbi esetben is erdemes a hibauzenetet mellekelni). -
#2063 Bazzeg, még SUSE megoldást is dob a google, hol a frászban jártál te utána? -
#2062 csak mert első találatban van a válasz a problémádra
-
#2061 Senki sem mondta hogy tedd fel az xfree-t... Miután van graf flületed valszeg van már... Mellesleg kellemes meglepetés érhet, mikor nem indul el az X és parancssorban harcolhatod vissza a grafikus felületed:)
Sztem rakd fel csomagban, párszáz oldalnyi olvasmány még hiányzik nálad a forgatáshoz:)
Egyébként próbáltad beírni google-ba a hibaüzenetet? Mindig itt kell kezdeni. -
#2060 Jobban utána jártam, és kijelenthetem: rohadtul nem tudom mit tölcsek le, hogy ne dobja ki ezt az X11-es hibaüzit. :D
Most viszont sleep. Köszi az eddigieket is, jó8! :) -
#2059 Érdekes, leszedtem egy ilyen Xfree86-ot, de mikor raknám fel Yast szó nélkül kilép. Szzééépppp :S -
#2058 Az a grafikus interface. Az (vagy most már a xorg) mozgatja a KDE, Gnome stb grafikus cumókat. Az X kezeli a perifériákat, stb.
Xfree86 vagy Xorg néven keresd (amelyiket használod). -
#2057 Igen, de mi ez a X11, sehol semmi infó róla. :S
szerk: lehet a XFree86 lesz a ludas! :P pill -
#2056 oké, KoS-nak igaza van.. késő van már:)
Minden fordítási eljráshoz az érintett alkalmazások dev csomagjaira van szükség. -
#2055 Szerintem valami gnome-os cucc kell hozzá, mert gmplayer a gui-s parancs. Már nem emlékszem rá pontosan, talán a doksiban van róla valami (biztos).
szerk: ha jól emlékszem csak user alatt megy a gui, root alatt nem -
KoS #2054 Fel kell raknod az x11-bol is a -dev csomagot. (nem tudom hogy hivjak pontosan SUSE-nal, keresgelj a csomagok kozott) -
KoS #2053 Ja es meg valami. Ha jol emlexem, akkor a codekeket me'g a ./configure elott erdemes bemasolni a /usr/lib/win32 konyvtarba, mert a ./configure kozben megnezei hogy ott vannak-e. -
#2052 Nekem a gui-s paraméterrel a ./configure nem fut le: Error: X11 support required for GUI compilation
Erre kéne megoldás, mert nem tudom hova tenni. -
KoS #2051 ird be hogy 'ps -A' ez kiirja az osszes futo processz-t, aztan 2 fele kepp tudod kilono oket:
kill <szam>
ahol a szam a ps -A megfelelo soranak elso eleme, ha igy se akar kipusztulni, akkor lehet durvabban:
kill -9 <szam>
Vagy ha egy programbol biztos vagy hogy csak 1 peldany fut, vagy minden peldanyt le akarsz loni, akkor:
killall <programnev>
pl: killall mplayer
Kodeket le kell toltened es a /usr/lib/win32 konyvtarba tenned (letre is kell hoznod a konyvtarat, ezt csak root-kent tudod megcsinalni).
A skin-t attol fugg hogy hova telepult az mplayer, de nalad valoszinuleg a /usr/local/share/mplayer/skins konyvtarba kellene 1-et kicsomagolni.
Ezen kivul fontot is kell raknod a /usr/local/share/mplayer/fonts konyvtarba (ha jol emlexem). -
#2050 - Ha forrásból forgatsz, át kell olvasni a doksi, ill a configure, readme file-t, majd a "./configure" -t futtatni először a kívánt paraméterekkel (pl legyen gui, használjon w32 kodekeket stb)
- ha lefut configure, utána jön a make
- ha lefut make akkor utána jön a make install
- ha ez is megvan, utána a doksi alapján a skin, fonts, kodekek helyükre való másolása
A fentieket a pre6 alapján írom, de sztem ugyanígy kell most is a 8-nál.
- ha nem megy így sem, akkor van .rpm mplayer csomag is.:) -
#2049 Van linuxba ilyen "futó programok" részleg? Ki akarnám lőni ezt a szerencsétlenséget felülről. :D
Egyébként akkor kodek-eket hova is kell másolni? Skin-t hogy lövök fel? -
#2048 Már megvan, csak valami nem okés. Nincs GUI és kettő képernyőben fut egyszerre a múvi. Épp sshot-ot akarok berakni, de van itt sg-n egy script ami
megakadályzza. :D Ne majd most :P
http://feltoltes.hu/060918/pillanatfelv_tel8_www.feltoltes.hu_.jpg
--- feltöltés szó elég 'kep'-t rakni mindkét esetben
szerk: tudom miért nincs gui, mert nem futtattam a configure -gui-t vagy mit nem tudom fejből,,, de arra az előbbi hibaüzi kaptam, mi a teendő? -
KoS #2047 root-kent ki kell adnod meg egy 'make install' parancsot is. Akkor telepited fel. -
KoS #2046 Gepfuggo, de eltarthat akar 10+ percig is.
Egyebkent azert kell olyan sok csomagot feltenni, mert ha forrasbol forditasz (amit most is csinlasz), akkor minden csomagnak amit hasznal, kell a -dev verzioja is (development). Viszont ha mar elore forditott csomagot raksz fel, akkor annak nem kellenek a -dev dolgok. -
#2045 hát énse.
nekem deb alapu distro kell, debianhoz nincs elég időm, ezért az ubuntu (mostis onnan írok) -
#2044 kész! :P
bár nem vágom hogy most mi van, nem akar menni azzal a paranccsal amit mondtál :) -
#2043 Nekem pl ezt ajánlották és tetszik. Lehet Debian mégjobban tetszene. Bár egyelőre nem tudom mik a különbségek.
btw, benyomtam neki a make-t, most dolgozik gőzerővel pörögnek le a cuccok. Ez meddig tart, mert csinálja már vagy 5 perce. :D
[szerinte hiba van a rendszerben] -
#2042 Halovány lila gőzöm sincs, mit esznek az emberek a SUSE-ban. -
#2041 gmplayer paranccsal kell indítani, de csak miután bemásoltál mindent a helyére: default skin, fonts, kodekek.
Ill asszem nem indul root módban -
#2040 nekem egyszer céges laptopokra kellett SUSE-t raknom (megvették a dobozost). nem egyszerű szenvedés volt. egy szimpla alap telepítés tartott vagy egy fél műszakot gépenként (már amikor sikerült). volt, hogy telepítés közben egyszercsak nem látta tovább a cd meghajtót...
és a durva, hogy egy debiant fele idő alatt feltettem utána az egyikre... :D -
#2039 megoldottam, köv lépés: Error: X11 support required for GUI compilation -
#2038 aznincs, de a poén, -- és pont most akartam szerkeszteni a kommentet -- hogy ha fel akarom rakni, arra hivatkozik hogy nem elérhető a sima libpng :D Szóval nem egyszerű. :P -
#2037 és a libpng-dev? -
KoS #2036 Ezek szerint pedig ugy tunik, hogy tenyleg nem talalja a CD drive-ot.
A pontos hibauzenet esetleg segitene...
Bar bevallom SUSE egyser nagyon regen volt csak a gepemen, akkor is csak par ora hosszaig... szoval ha SUSE specifikus a dolog, akkor nem biztos hogy segiteni tudok... -
#2035 kofigurálás közbe lahal ezzel:
Error: PNG support required for GUI compilation, please install libpng and libpng-dev packages.
libpng fenntvan, nemtudom mit problémázik :P -
#2034 kb 20 dolgot kellett összekaparnom mindenhonnan, remélem a végén menni is fog :D -
#2033 Hát ez nagyon dúrván hosszú. Már ha erre gondoltál. Esetleg Te nem tudnál egy rövid kis leírást kreálni? Vagy inkább érdemes átnyálaznom? :) -
#2032 Mplayer külön állatfaj. Van a honlapján egy vaskos magyar nyelvű telepítési útmutató.
MplayerHQ -
Death90 #2031 telepítés folyamán, annál a lépésnél mikor elemzi a szgépet: kiírja h rendszer, hardver szoftver partíciók, és ekkor szépen közli hogy a cd\\\... akármilyen helyen nem található a csomaglista, pedig másik laptopon és az asztalai gépemen működik, az a gond hogy nekem viszont erre a laptopra fel kell ezt telepítenem! -
#2030 Még olyan gondom lenne, hogy raknám fel mplayert vagy xinet és yast benyomja, hogy ez és ez hiányzik... Jó sok file. Legalább 15. RPM-be azért illene benne lenni mindennek nem? :P -
#2029 De sztem téged valójában ez érdekel -
#2028 :) alapok suxx -
#2027 Az összes proci Intel Pentium Pro/2 és AMD Opteron óta i686 jelölésü.
i686 Processors
Intel
* Pentium Pro
* Pentium II
* Pentium III
* Celeron
* Xeon
* Pentium 4
* Pentium M
* Pentium D
* Pentium Extreme Edition
* Core