LINUX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Nem szeretem SUSE-t, mert nem szeretem RedHat-ot😊 Debian párti vagyok😊
Kérdésedre a válasz: vannak képernyõbuzeráló programok win és linux alatt is. Valamelyikre keress egyet és állítsd be hogy huzza a képet oda ahol a másik oprendszer szereti..😊

Ha jó vasad van, akkor meg futtasd xp-t linuxos vmware alól... sokkal nyugisabb úgy az élet😊

[merlinw.org]

SZiasztok!

Letöltöttem a Suse Linux Enterprise desktop 10et!

A következõk lennének a problémáim: a monitort fél óráig nyomkodtam mire tökéletesen néz ki , tehát nem a felbontást állítgattam hanem a monitor közvetlen beállításást, mivel xpt is használok így a monitor xp-n kicsit gáz, tehát ha xpre váltok meginn egy fél óra finomhangolás, erre létezik vmi megoldás?

A másik problémám a Munkaasztal-Effektusok beállítása, amikor letölteném a csomagokat out of date-t ír ki és nem csinálhatok semmit, a wikit hiába olvasom nem jövök rá hogy mit kell csinálni hogy mûködjön , manuálisan sem tuttam feltenni!

Kérlek segítsetek! Köszi!

OFF: Ez számomra az eddigi legjobb linux disztrubíció, átlátható, egyszerû, gyors! Aki nem ismeri próbálja ki😊

ikszdé XD

öregharcsa
érdekes nekem olyan van....
a novell oldalárol szedtem le....

innen is lehet

http://pspfilez.extra.hu/

MerlinW
"Sajnos, nem találtam olyant, ami dvd-s és ráadásul magyar is."
Nem értem mirõl beszélsz... A világ bármely linuxában 2-3 parancs és magyar lesz.

Mellesleg a DVD-s disztriben bitre ugyanaz van mint a cd-sen.

Ajánlom a #1563-as hozzászólásban szereplõ linket.

[merlinw.org]

Sajnos, nem találtam olyant, ami dvd-s és ráadásul magyar is.
Ez a cd-s verzió magyar, de kényelmesebb lenne 1 dvd-n tudni.

Csak halkan, mert ez illegális...

öregharcsa
miért nem a dvd-s verziót szedted le??

http://pspfilez.extra.hu/

Üdv!
Leszedtem a Suse 10-et 5CD-s változatban, ebbõl szeretnék 1DVD-s boot-os verziót csinálni. Van valamilyen megoldás az 5cd egyesítésére?
Elõre is köszi!

Csak halkan, mert ez illegális...

MerlinW
"(etc/resolv.conf)"
ebbe kell beírnod õket, feltéve ha valóban ez a baj.

[merlinw.org]

petipetya
Azt hallottam, hogy valami CONFIG filera van szuksegem...

petipetya
Megvan.

petipetya
Szia!

Az iwiw jo - gprs internetet hasznalok, es ha a telefonon keresztul hozom be a net bongeszoben az iwiw-et, akkor ott hibatlanul mukodik.

Viszont a pc-hez csatlakoztatva modenkent mar a lentebb irt hibajelenseg jon elo, amire megoldas lehet a Te modszered.

HOVA IRJAM BE ezeket a nevszervereket?

MerlinW
ööö a php szerver oldali. Ha nem az iwiw-el van a baj, akkor vagy nincs megadva nameserver (etc/resolv.conf), vagy nemtom😊

pár name server:

nameserver 193.202.89.240
nameserver 193.239.148.62
nameserver 212.108.200.75
nameserver 212.108.200.77

[merlinw.org]

petipetya
Segítseg kellene, mert a 10.1-bol tutira hianyzik vmi komponens! A 9.3 alatt siman ment az iwiw es a webftp.php.

Most a 10.1 alatt az opera hibauzit, a firefox pedig egy ablakot ad ki ra, hogy mivel akarom megnyitni a php oldalt...

Van megoldas?

MerlinW
[Jakuza]
Kesz az uj SUSE az XGL-el.
HIR

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

petipetya
Megoldva.

Ahhoj
van tippetek hogy lehetne megcsinálni, hogy egy adott user egyidõben max hányszor lehessen bejelentkezve ssh-n?
olyat próbáltam, hogy, /etc/ssh/sshd_config -ban UseLogin yes
majd /etc/limits -ben "username L2"
majd sshd restart
de akkor is több mint kétszer be tudodd jelentkezni....

petipetya
KDE TV help.

A hangerosseget hiaba alli­tom a jobbra-balra nyilakkal, nem valtozik. Csak ugy tudom szabalyozni, ha kulon megnyitom a gamix-et.

Hogy tudnam a nyilakkal szabalyozni?

A kdetv-ben akarmit alli­tok be, nincs eredmeny... ->

petipetya
KDE TV help.

A hangerősséget hiába állítom a jobbra-balra nyilakkal, nem változik. Csak úgy tudom szabályozni, ha külön megnyitom a gamix-et.

Hogy tudnám a nyilakkal szabályozni?

A kdetv-ben akármit állítok be, nincs eredmény... ->

köszi!

Melyik a jobb, az Ubuntu vagy a Kubuntu? Tudom hogy a kubuntu KDEs de még nemvolt dolgom vele, szóval melyik a jobb?

ikszdé XD

petipetya
Esetleg tedd ki ezt a vegleges torles nevu ikont az asztalra vagy a talcara. Mikor le akarsz gyalulni valamit/valamiket, akkor egyszeruen csak kijelolod es belehuzod ebbe - igy megkerulheted a kukat.

tényleg <#idiota>

ikszdé XD

Ch_Slater
sudo 😄
azaz superuser do

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

elnézést hogy nem írtam le , Az egér a hagyományos PS2 csatlakozású!

a parancsot tényleg elírtam de a terminálban helyesen írtam be! csak itt írtam félre 😊 Hiába használom a sodu -t akkorsem engedi! de végülis manuálisan kitöröltem!

ikszdé XD

petipetya
Koszi!

Am ez nekem nem magyar, nem ertem mirol van szo benne. Le tudna irni valaki lepesrol-lepesre? <#wow1>

Dj Faustus
"sima hagyományos , Silver Line egér"
Na ebbõl nem tudtam meg milyen portos egérrõl van szó (bár a Silver Line-ról Sweex USB-s csatlakozójú egérre következtetek - Google alapján)...

Ilyen csatlakozója van (PS2):

vagy ilyen csatlakozója van (US😎:

vagy neadjisten ilyen átalakító van rajta (tehát valójában USB-s egérrõl van szó, csak van rajta USB-PS2 átalakító):

"AZ agt-autoclean, és az agtp-clean parancsok használatával azt a hibaüzenetet kapom hogy : hozzáférés megtagadva, erre van vmi ötletetek?"
1. Helyes írásmód: apt-get autoclean illetve apt-get clean
Lásd: APT HOGYAN
2. Egyes funkciókat csak rendszergazdai jogosultsággal érhetsz el. Ezért ha olyan parancsot szeretnél futtatni, amihez rendszergazdai jogosultság kell, írd elé a sudo parancsot.

Ch_Slater
az apt-get clean
és apt-get autoclean

A kukában lévõ filet akartam törölni de nem lehetett, de ezt már megoldottam!

ikszdé XD

Most én kérdezek valamit:
Van egy GPG-s kulcsom, és ezt thunderbirdben simán tudom használni, hogy aláírjak e-mail-eket.
Evolutionben viszont nem! Az evolution-nek certificate kellene, de azom nincsen, és azt se tudom, hogy honnan lehetne szerezni.
Viszont én jobban szeretném az evolution-t, mert
1) PDA-val szinkronizálható
2) Jóval többet tud, mint a thunderbird
Be lehet valahol állítani az OpenPGP-t Evolution alatt, vagy van ilyen plugin?

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Mármint a kukát az asztalról???
Én még soha nem próbáltam, de pl.: a nautilus nem is támogatja a kuka nélküli törlést.
Vagy a kukából nem tudsz törölni?

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Néha windowsos partícióknál elõfordul, hogy úgy csatolja, hogy csak root-ként lehet használni.
Ezt úgy lehet megoldani, hogy be kell írni az /etc/fstab file-ba a partíció sorába, hogy umask=000

AZ agt-autoclean, és az agtp-clean parancsok használatával azt a hibaüzenetet kapom hogy : hozzáférés megtagadva, erre van vmi ötletetek?

ikszdé XD

sima hagyományos , Silver Line egér

ikszdé XD

Dj Faustus
Ha "programot" szeretnél leszedni, arra ott van a Synaptic csomagkezelõ (Rendszer/Adminisztráció/Synaptic).
Megkeresed az adott programot és teljes eltávolításra jelölöd ki 8majd felül a pipa ikon 😉 ).

Ha más file-t, akkor filekezelõbõl (mc, Gnome-commander, Nautilus), vagy ott van az rm parancs.

"Az egérrõl nekem annyit"
Milyen egér volt a másik? Nem véletlenül USB portos?

Az egérrõl nekem annyit hogy ubuntu telepítésnél az egér kifagyott, akármit cisnáltam nemvolt jó nem érzékelte, elõvettem egy Genius egeret, ezzel hibátlanul futott, Mind a 2õ optikai egér!

ikszdé XD

Honnan törölhetek ki cuccokat , egyéb dolgokat helyfelszabadítás miatt? pl olyan fájlok amiket már nem használok , de leszedtem stb, létezik ilyen program?

ikszdé XD

köszi szépen ez a leírás is segített!

ikszdé XD

Ch_Slater
ezzel a leírással nem megy? igaz thunderbird-höz van, de a lényeg ugyanaz. a PORT-okra kell figyelni.
+a gmail-en belül is engedélyezni kell.

Evolution mailt hogy tidnám bekonfigurálni gmail alatt? vki segítsen!

ikszdé XD

Dj Faustus
A kukát nemtudom vmi miatt törölni , ötlet vmi agresszív leszedésre?

ikszdé XD

petipetya
Senki?

petipetya
Senki?

Nem jött össze 😞 , Vki linuxos felvehetne MSN-re és ott elmagyarázhatna nekem pár dolgot, kézikönyveket olvastam de vmi ígysem világos!

msn címem : [email protected]

ikszdé XD

Ch_Slater
jah bocs.
synaptic elindít, universe tároló kiválasztása, ha még nincs kiválasztva (settings/repositories), majd reload, majd search gnome commander. jobb klikk, mark for installation.Apply.

ha valami nem világos, akkor egy elég jó wiki van itt (angol)

ui.: ha KDE-d van, akkor nem gnome commander, hanem krusader (bár gnome alá is felmegy, pár kde-s sallanggal)

Programok terén melyik a legjobb linux?

ikszdé XD

köszi , de el is magyarázhatnád hogy kell feltelepíteni!

ikszdé XD

Ch_Slater
gnome commander

Filekezelõnél itt olyanra gondoltam mint a total commander 😊

Az ntfs meghajtókat látom , viszont megnyitásukkor ez a hibaüzenet fogad

Köszi az eddigi segítségeket! Bár ittvan melletttem az Ubuntu kézikönyv még új ez nekem 😊

ikszdé XD

#1520 azon túl vagyok....

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!