4228
-
rlrenegader #2105 up -
rlrenegader #2104 Megnyugodtam, hogy hup-on sem tudták megoldani. :)
Egyébként ping, traceroute eredménytelen volt, még kikapcsolt tűzfalnál
sem jött be. Nem segített semmi sem. Fél napon keresztül kínlódtunk.
Aztán gánya módon, de megoldottam. Alaplapi dupla gigabites ethernetem van,
az egyik nForce, a másik Marvell Yukon. Most rákötöttem a Marvellre a modemet, chello-nál újraregisztráltam mac-et, és így most bejön. De másiknál továbbra sem, úgyhogy nem tudom, mi baja van ezzel a site-al, majd kiderítem, ha lesz
hozzá türelmem. Egyenlőre annyi, hogy nem tűzfal, hanem hálókártya a hibás.
Én ilyet mindenesetre még nem láttam. Mindenhol máshol működött, win alatt is,
más disztri alatt is, csak épp Ubuntu nem tetszett neki... -
lammergeyer #2103 elvileg csak a KDE és saját alkalmazásai(konqueror,kedit) lesz magyarra fordítva i18-al. -
#2102 Hali!
Feltettem egy Kanotix nevű disztribet.
Teccik - A legfrisebb kernelt és csomagokat használja - eszközeimet f@szán felismeri - A legújabb ATI drivert parádésan telepíti ati.com-ról.
Szóval minden OK csak 1 gond van:
Ez eredetileg német-angol nyelvű disztro. A KDE-vel önmagával nincs is gond a menüje i18 csomaggal simán magyarítható. DE a KDE-ben hiába állítom át a localt magyarra - hiába teszem fel pl. a firefox hu-hu-t akkor is angol marad a firefox felülete. És ez így van szinte minden más alkalmazásnál is (Amarok, XMMS).
Szóval mintha a KDE magyar területi beállítása nem érvényesülne a programoknál.
Valami rémlik hogy magának a linux alaprendszernek is meg lehet valahogy adni a magyar területi beállításokat, de hát én nem vagyok valami nagy linux guru ( őszintén szólva még talán kicsi sem ) és nem tudom hogy ez lehet e a gond.
Vagy az hogy a disztró elvileg csak német-angol nyelvű ?
HELP NEKEM!
-
#2101 Próbáld ki, hogy megpingeted, és ip-t nyitod böngészőben. Ha úgy jó akkor a nameserver nem látja.
Esetleg ürítsd a böngésző cache-t.
Ha nincs tables, sem proxy, akkor most hirtelen nincs jobb ötletem. -
rlrenegader #2100 Na uff! Hosszas kihagyás után megérkeztem. :D
KoS, MerlinW, többiek! Most én kérek Help-et!
Szóval, van egy ingyenes tárhelyem, nagyon király, ha valakit érdekel akkor itt megtalálja
Nos, regisztráltam, szép és jó, de mostanában Ubuntu alatt nem hajlandó bejönni.
Megnéztem másik gépen, meg win-en, másik disztróval, és bejön. Először azt hittem, hogy karbantartás, dehát ezek szerint nem.
Leszedtem minden iptables GUI-t, kipróbáltam mással is, iptables-script, iptables stop, semmi.
Annyi, hogy telepítettem xampp-ot, dehát még akkor bejött. Most leszedtem azt is.
Apache2, tor, privoxy telepítve, de proxy nélkül sem jön be.
Iptables-save kimenete:
megtalálható itt
Látott már ilyet valaki?? -
KoS #2099 Egyszeruen azt a particiot, amire telepitetted nyugodtan leformazhatod (ha win alatt akarod hasznalni, akkor fat-ra vagy NTFS-re). -
#2098 hello...
UHU Linuxot hogyan tudom letörölni úgy, hogy után a fentlévő winfosom működőképest legyen?
mert vettem egy külön vinyót a linuxnak. -
#2097 Ezt beküldöm a bash.hu-ra és a hupra:)
Nem elég hogy Linux topikban sztárolja a windózt, de még ráadásul RC-t is:))
És itt a pillanat mikor nem vele, hanem rajta röhögünk.
Mikor a kis tízenéves királynak hiszi magát, miközben magát szopatja egy tesztelési fázisban levő zártkódu OS-el:) -
#2096 tyű, ez nekem soha nem jutott volna eszembe. biztos sokat gondolkoztál rajta...te, te géniusz. -
#2095 MS windows vista rc1 build 5728 x64 4ever... linux suxx -
#2094 kmyfirewall
webmin-firewall -
#2093 thx, megnézem -
csabiks #2092 Bár ez vírusírtó is -
csabiks #2091 3 hónapig ingyenes Panda Desktop Secure ,én is ezt használom, mindenre rákérdez!
Tessék -
#2090 Hali!
Létezik olyan firewall linuxra, ami nem ilyen kézzel konfigurálós, hanem rákérdezős, szabályalkotós? Tehát ami rákérdez mindig ha egy program netre akar menni, hogy engedélyezem e vagy sem.
Elvileg a fieryfilter ilyen, de ezt sehogy sem sikerült működésre bírnom egy disztro alatt se. Ismer valaki esetleg valami hasonlót? -
#2089 Amit kövér betűvel jelöl (pl. tab mix plus), az a kiterjesztés sem működik. -
Nem zártam be a firefox-ot, és a linuxot úgy állítottam le.
Következő nap a linux indításánál automatikusan betöltötte volna a firefoxot mint mindig, ám mikor rányitotta a már nyitottra, kiírta hogy a kiterjesztések kompatibilitásának ellenőrzése - ezt nem hagytam és azóta így elcsesződve jön be a firefox, a kiterjesztések pedig nem működnek és újra sem lehet őket telepíteni:
Van erre valami megoldás? -
#2087 Megoldottam -.- -
#2086 Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy raktam ugye anno egy SUSE-t. Most viszont formáztam azt a partíciót, mert mást is ki akarok próbálni. Viszont a boot menüjét szépen meghagyta. Hogy lehetne eltüntetni, hogy be se jöjjön, hanem -- egyelőre amíg cask win van -- egyből win loadoljon be? -
csabiks #2085 így már működik rendesen , köszi szépen!
lehet hogy most kiröhögtök, 2szer tettem ujra az ubit régebben mert nemtuttam felrakni rá a 3ds munkaasztalt meg a többi ilyen jó desktop effektek, asszem xgl vagy nemtom mi a neve, segítenétek hogy milyen csomagokat kell feltenni hozzá? -
#2084 Dobd fel ezeket: xfonts-75dpi, xfonts-100dpi, msttcorefonts, ttf-freefont
csomagkereső:
http://www.debian.org/distrib/packages -
csabiks #2083 igen , sehol máshol nem tapasztaltam ilyen ékezet gondokat, de sajnos nvidia settingnél állíthatok akármit a villogó kurzor probléma nem akar megszűnni :( , mellesleg ha valakit érdekel kipróbáltam az ubuntu 6.10 beta 3at, huh hát ha vmi gyorsan leáll akkor az ez az oprendszer lesz! már alig várom a végleges edgy-t -
KoS #2082 Ezek szerint a nyelv rendben van.
Ha a tobbi proginal jok az ekezetek, akkor valoszinuleg ebben az egy programban lesz valami hiba... -
csabiks #2081 hu_HU.UTF-8
Bár csak ennél a proginál csinálja ezt , azért érdekel miért rossz mert régebben ment, na mind1! -
#2080 köcce megpróbálom
-
rlrenegader #2079 Szerintem ez az EasyUbuntu tök felesleges, mert ezeket Synaptic-ban is fel
tudod rakni, és még látod is, mit csinál. Ha ennyire a grafikus dolgok felé
orientálódsz. De szerintem szedj le másikat, mert van bennük hibás verzió,
ugyanis egyet én is letöltöttem kíváncsiságból, hogy mi ez, és sz_r volt nekem
is, pedig nekem magyar nyelvem van biztos:
renegade@dapper-renegade:~$ echo $LANG
hu_HU.UTF-8
-
rlrenegader #2078 Velem is előfordult már ilyen, rossz volt a letöltött iso, úgyhogy mindenképp
ajánlott KoS tanácsát megfogadni. Nem tudom, ez már a rendelkezik grafikus
telepítővel? Esetleg ha azzal telepítetted, meg kéne próbálni text-módban. -
KoS #2077 Szoktak md5 vagy sha1 hash-et mellekelni az iso fileok melle. Azt le kellene ellenorizned, hogy egyaltalan a letoltott iso-k rendben vannak-e. -
#2076 Ilyennel még nem találkoztam... sztem szedd le a CD-s verzó első 3 lemezét. Annak jónak kell lennie. -
#2075 ilyen nincs ....
Végre rászénom magam , egy Debian Sarge telepítésre , leszedem a 2 DVD t ( tudom felseleges de lassú a netem ) és folyamatosan az jön ki hogy rosz a DVD .. pedig már 4 szer írtam ki. a DVD olvasó hibátlan lehet a vinyó hibája ilyen dolog? vagy a vinyó összeférhetettlensége a DVD vel ? vagy valami más ötlet ? mindig ugyan azon a ponton megáll és L felejti a telepítő hogy van benne DVD .
Vagy esetleg van valami sec indítási mód? -
KoS #2074 Bocsanat, nem konzolba, hanem terminalba (bar az eredmeny ugyanaz) -
KoS #2073 Biztosan meg lehet javitani.
Lehet hogy UTF8 hiba...
Ird be legyszives konzolba, a kovetkezo parancsot, es mondd meg mit ir ki:
echo $LANG -
csabiks #2072 Ezeket a karaktereket meglehet javítani? mert kicsit zavaró :) -
KoS #2071 Letezik ha jol tudom halozati telepites is.
A kedvedert kicsit utanajartam, ezt talaltam:
http://www.novell.com/documentation/oes/index.html?page=/documentation/oes/install_linux/data/bouitl0.html
Remelem segit... -
Death90 #2070 akkor szerintem a meghajtóval van a probléma, hogyan lehetne ebben az esetben feltelepíteni? (másik meghajtót nem tudok berakni, nincsen nem is lesz :S :S) -
#2069 mondom, nekem 5-6 ugyanolyan típusú laptopra kellett feltolnom, és rendszeresen behalt telepítés közben. megoldást nem találtam, néha sikerült véletlenszerűen végigvinni a telepítést. -
KoS #2068 Lehet hogy gond van a CD/DVD-vel vagy pedig a drive-val...
Mas otletem nincs... -
Death90 #2067 most pedig új gondom van! már el sem megy a csomaglista kiválasztásáig a telepítő, kidob "HIBA A TELEPÍTÉS KÖZBEN" hibaüzenettel vagy kifagy a telepítő.... :S :S :S -
KoS #2066 Semmi gond, azert van a forum, hogy tanuljunk egymastol ;)