4228
  • Ability
    Akkor lehetséges a régebbi még nem támogatta. Megpróbálom legközelebb ezzel az újjal, anno nem frissítettem :)
  • lck #2144
    2.0.2 (KDE 3.5.4)
  • Ability
    KTorrentből melyik verzió van neked? Ha jól tudom az én Susembe elég régi 1.2-es volt...
  • lck #2142
    KTorrenttel nekem megy BH ( Mandriva 2007 Powerpack )
  • kogasom
    Szerintem az Ubuntu-t érdemes kipróbálni, mivel Debian alapú, friss, jól támogatott disztrib. (Amennyiebn az ubuntu-t választod, nézz utána az Automatix-nak vagy az EasyUbuntu-nak) Vagy ha van kedved sokat telepítgetni, beállítani, akkor a sima Debian sarge avgy etch a neked való.
  • Ability
    Más: wine tudja utorrentet futtani rendesen? :P Ktorrent pedig a BH-s torrentekre azt mondta régen, hogy nem érvényes torrent file. Ezmitőlvan? Nekem még ez az egyik bajom, mert azu nem tetszett anynira. Bár azzal is megszívtam, mert mindig elfelejtette a beállításokat. mét?
  • Ability
    Linux guruk: Olyan kérdésem van, hogy a debian alapú rendszerek miért jobbak, vagyis általában miért szeretik jobban a hozzáértők? Most Suse után megint felraknék egy linuxot, mert tetszett, s bár suse-val volt pár bajom, lehet áttérnék. Szóval érdekel melyiket érdemes kipróbálni, és mivel jobb, mivel tud többet. Köszi előre is, py.
  • MerlinW
    Kizárólag kezdőknek és lustáknak.
  • kogasom
    Kimaradt a kulcsszó: magától. Kézi buherálás nélkül.
  • kogasom
    A leg egyszerűbb, ha az ember olyan disztrót használ, ami magától felcsatolja a windows partíciót oda, ahova az ember mondja.
  • MerlinW
    "cp /etc/fstab /etc/fstab_backup"
    ez tetszik:)

"/dev/XdaY /media/windows vfat utf8,umask=000 0 0"
    ezt echo-zhattad is volna, hamár:)
  • rlrenegader
    kogasom jól írta. Csatold fel mondjuk a /mnt/xy könyvtárba, ahol xy=amire te
    gondolsz. Sok user beleesik abba a hibába, hogy a könyvtárat nem hozza létre,
    bár nem tudom miért van ez? Kezdőknél előfordul. Utána a /etc/fstab fájlt kell
    szerkesztened az alábbi módon:

root-ként
    cp /etc/fstab /etc/fstab_backup
    gedit /etc/fstab
    /dev/XdaY /media/windows vfat utf8,umask=000 0 0

Ahol x=meghajtód csatolófelülete(Ide:h, Sata:s), Y=meghajtód típusa
  • rlrenegader
    Azért ennél egy kicsit többet kéne tudnunk, hogy segíthessünk.
  • kogasom
    Igen, FAT32-re kell formázni, de nem érdemes oda rakni a /home-t, mert a linux jogosultságkezeléséhez nem nyújt eleget a FAT32, így problémás lehetne. Érdemesebb a home-ot meghagyni linuxos filerendszeren.
  • ivjoe
    ha megosztott win/linux partíciót akarok, akkor azt ugye FAT32-re kell formáznom, és meg kell adnom a linuxnak, hogy az legyen mondjuk a /home?
  • petipetya
    Suse alatt csigalassú a net, a win alatt meg pörög! Miért?
  • mardal
    Köszi a segítséget egyből sikerült megoldani a problémát,mostmár úgy működik ahogy szerettem volna.
  • KoS
    Ja es ne add fel, elobb utobb menni fog :)
  • KoS
    Sziasztok, visszatertem 1 het pihenesbol, ugyhogy most mar en is fogok valaszolgatni :)

Szoval mardal, nagyon fontosak az ures helyek (space) a parancsoknal. Ha megnezed megint azt amit rlrenegader irt, akkor lathatod hogy a gedit utan van egy space. Ha ugy irod be, akkor mukodni fog.
    A gedit egy parancs, ami elinditja a Gnome editort, utana pedig az eleresi utat adod meg.
  • mardal
    Ez nekem nagyon nem megy.elindítottam a terminált beírtam hogy su utána jelszó majd hogy gedit/boot/grub/menu.lst de azt írja nem létező fájl.Kezdem feladni már a dolgot.
  • rlrenegader
    Terminálba su, aztán ott kérni fogja a rendszergazda jelszavát. Csillag nem lesz, gondolom tudod. :) Utána gedit /ahol/van/a/menu.lst
  • mardal
    hello.eddig mindent megtaláltam amit leírtál.a 0-át kéne átírni 1-re de nem tudom mert azt írja nincs jogom hozzá.Hol lehet ezt a root jogot beállítani?
  • Ch_Slater
    nos ha grub bootloadert használsz akkor linuxban módosítanod kell a

/boot/grub/menu.lst

fájlt. root jog kell hozzá.

szerintem nálad van most egy ilyen sor, hogy "default 0". Ez tölti be a linuxot.
    Meg kell nézni, hogy az XP hányadikként van felsorolva (pl. megszámolod hogy hányadik title nevű sor az XP).
    mondjuk ha a harmadik, akkor a "default 0"-t át kell írnod default 2-re. Azért 2-re mert a számlálast a 0-tól kezdi. Tehát a bootmenüben a legelső választás a 0. sorszámú, a második az 1. sorszámú és így tovább.
    ha átírtad a default értéket a megfelelő számra, akkor elmented. elvileg ha jól csinálod, az XP-t tölti be magától X másodperc után...

szerk.: azaz először nézd meg, hogy van-e olyan fájlod, amivel kezdtem az egészet. ha van és bizonytalan vagy a megoldásban, akkor másold ide be a tartalmát és úgy könnyen segít bárki...

szerk2.: remélem az uhu-nál is így működik. nem ismerem.

szerk3.: akár még lehet olyan lehetőség is uhu-ban, hogy grafikus módon, 2 kattintással be lehet állítani a default OS-t. van olyan distro, ahol lehet ilyet :)
  • mardal
    Hát nem igazán értek hozzá így nem tom és azt sem hogy hol lehet az ahol át kell írni.
  • Ch_Slater
    szerintem a grub-ban (ha azt használsz) kell átírni a default-ot a xp-re
  • mardal
    Azt sikerült elérnem hogy bejön az az ablak hogy lehessen válaszatni oprendszert.Az a baj hogy az alapértelmezett a linux,azt szeretném elérni hogy az alapértelmezett az xp legyen és a linux csak alatta.Ebben tudsz segíteni?
  • mardal
    Ez a két parancs visszahozza azt a választó ablakot hogy xp vagy linux vagy memóriavizsgálat?
  • MerlinW
    xp cd be, repair (R) bill. majd ott a konzolban fixboot, fixmbr parancsok.
  • mardal
    Hello.Tudtok nekem abban segíteni hogy a gépemen fennt volt az uhu-linux meg az xp is de az xp behalt és újra kellett tennem és már nem lehet kiválaszatni amikor elindul hogy linux vagy xp induljon pedig mindkettő fennt van még.Nem tudom visszaállítani sehogy hogy lehessen választani pedig nagy szükségem lenne majd a linuxra.
  • rlrenegader
    Ok, meggyőztél... :D
    Nem tudsz valami olyan javascriptet esetleg, amivel nem játssza ezt?
    Mert én csak ezt ismerem mozgó title-re, és bejön...
  • rlrenegader
    MySQL egyelőre nem műxik, gondolom karbantartanak, vagy nem tudom... :(
  • Ch_Slater
    nekem is fut a terminál mindig, méghozzá "Always on visible viewport" beállítással, úgyhogy mindig van a Firefox mellett valami. egyébként általában 3-4 progi van megnyitva workspace-enként.
    és nekem így is csinálja ezt az elasztikus dolgot :))
  • rlrenegader
    Egyelőre: javítva :D
    Információ oszlop: nem rossz ötlet, majd megvalósítom! :)
    Reklámcsík: nem feltétlenül.
  • rlrenegader
    Nos, ez tényleg így van, de nálam csak akkor, ha csak a Firefox van
    megnyitva. Egyébként nem. De nálam egy terminál mindig futni szokott, szóval
    nekem ilyen szempontból nincs problémám... :)
  • MerlinW
    Jó lesz az... pár észrevétel:
    - Egyenlőre - egyelőre:)
    - Információ oszlopnak adnék valami háttérszínt
    - Az a de1host reklámcsík kell oda?:)
  • Ch_Slater
    hát nem tudom nálad hogy működik, de nálam (Ubuntu/Gnome) a panelen lévő Firefox mint egy rugó, vagy gumi nyúlik, meg összemegy a mozgó title miatt. emiatt a panelen lévő összes dolog folyamatosan mozog. :)
  • rlrenegader
    Hááát, nekem bejön, de ha sokakat fog idegesíteni, kiszedem... :)
    Vendégkönyvet nem akarom az oldalba ágyazni, mert az szerintem nagyon megkutyulná az oldalt, és azért ez mégsem egy blog...

Kösz. :)
  • Ch_Slater
    néha én is dokumentálok olyan dolgokat, amikről úgy gondolom, hogy frappánsan oldottam meg (vagy csak egyszerűen megoldottam). azaz egészen pontosan eddig kettőt toltam fel a weboldalamra (lustaság) :)
  • Ability
    Szerintem a mozgó title elég idegesítő, a vendégkönyv pedig lehetne az oldalba ágyazott (és persze ezzel együtt hasonló színvilágú). Egyébként szép, hangulatos színvilágú az oldal, már várok fasza leírásokat és programokat stb... mindig szertek ilyenek között csemegézni, csak sajna kevés oldal van ahol érdemben foglalkoznak ilyenekkel. :)
  • rlrenegader
    Elkészült a honlapom, mondjuk még erősen béta állapotú, javaslatokat, véleményeket a vendégkönyvbe várom! KATT IDE!