4228
-
#2465 4.0-ás debian telepítő sokkal jobban kézre esik nekem! Csak 1 nagyon nagy fejlesztés tünt fel nekem ami nem más mint a particionáló menü :)
Amúgy úgy hallotam hogy az exec particiókat nem kell töredezettségmentesíteni ez igaz? És ha igen valaki technikailag meg tudja nekem magyarázni? :) -
#2464 UTF8 megoldotta amúgy latinon volt :S köhhi a helpet srácok ismét :) -
Haniboy #2463 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=937604531
Nekem is ez a gondom, amit MerlinW leírt, úgy hidaltam át, hogy telepíteni tudjak, hogy másik ssh klienssel léptem be, így jó lett...több időm még nem volt a megoldás keresésére. Ami viszont jobban zavar: 3.1R4-et szerettem volna telepíteni, és még a base-config résznél beszól, hogy eltávolítja a base-config, az initrd-tools és kernelxxximage csomagokat anélkül hogy bármit is letöltene előttük. A törlés után pedig egy hibaüzenet tájékoztat hogy nem tudja folytatni a telepítést, mert a base-config valamelyik része hiányzik.
Az igazság az, hogy a 2.4.34 kernel a szívemheznőtt, és szeretnék megmaradni 3.1R4 -nél is, a 4.0-val eddig csak a gondom volt. Tud erre valaki valami megoldást? -
#2462 jó linkek, mostmár linuxról vagyok :) köszi -
#2461 http://linux.wordpress.com/2006/05/21/suse-101-and-atheros-based-wifi-cards/
http://didikdarmadi.wordpress.com/2007/03/01/bagaimana-cara-setting-atheros-wireless-cards/ -
#2460 meg lett oldva! az volt a probléma hogy Atheros chip es kártyákhoz kell driver a SuSE 10.2 néél legalább is! -
#2459 Kevés az info.
-Hálókarit látja, beállítások jók? (ifconfig -a)
/etc/network/interfaces - wan kell neked
-Pingetni tudsz? Ha igen /etc/resolv.confba tedd bele az alábbi nameservereket:
nameserver 212.108.200.75
nameserver 212.108.200.77
- Olvasd át az ifconfig manual-ját, ill neten bármelyik linuxos wifi leírást, 99%-ban egyezik minden disztribnél. -
#2458 susenál alakalmaztam a yast parancsot és be is állítottam a wireless kártyát essid el meg mindne mással részletesen. belőttem a DNS szervert is,majd inkább kikapcsoltam,hogy ő keresse meg magának (mert windowson sem kell beállítani külön) és még sem megy a net... mit ronthattam el? mi lehet a probléma? -
#2457 Naja, Mondjuk a képen elég UTF-es karakterek vannak:) -
KoS #2456 Illetve ha az iso-8859-2 nem javitja meg, akkor probalj UTF-8 beallitast is.
Az mindenesetre biztos, hogy a putty azert nem jeleniti meg a betuket rendesen, mert nem ugyanazt a karakter kodolast hasznalja, mint a Linuxos geped. -
#2455 Jah, hogy csak ssh-nál van. Akkor Putty translation menüjében (iso-8859-2 latin2), ill. ha az sem oldja meg, akkor szerveren ssh konfigban nézz körül. -
#2454 Ismétlem mielött bármit is csinálnék ha átdugom monitort meg billt a linuxos gépbe akkor minden ok, de ha ssh-n keresztül csatizokakkor ilyet produkál! (eddig nem volt ilyen gond) szal ennek tudatában akkor mit is csináljak? :D -
#2453 /etc/console-tools/config -
#2452 Mostmár befizetek VIP-re mindig utolag jut eszembe még pár infó! Szal próbáltam a következő karaktereket válaszként emgadni: " Z, z, Y, y, Yes, yes" De csak ugyan azt kaptam válaszként :( -
#2451 A "c" meghajtódon vagy a boot vinyódon kell lennie egy boot.ini fájlnak! Ide tudod berakni a linuxodat, tudnod kell melyik vinyón hanyadik particióján van a többi meg már megy a windóz példájára! -
#2450 Na szal kicsit bővebben a hiba:
[IMG][/IMG]
köhhi a helpet -
#2449 van 1 kis problémám. újrakellett rakni a winfost és most eltünk a bootloáskor a választási lehetőség,szóval nem tudom elérni a linuxomat -
#2448 Nem Z-t nyomsz Y helyett? Ill attól nem leszünk okosabbak, hogy "érdekesek" a karakterek:) Pontosan miről is van szó? -
#2447 [coruier]hmmm sima parancssoron minden ok de ssh (putty) segítségével a karakterek eléggé gázok! ékezetek kavarhatnak be szerintem :S[/courier] -
#2446 Skacok feltettem a debian linux 4.0-át mert stable verziónak titulálták, de a karakterek eléggé érdekesek és hiába nyomom hogy apt-get install mc letölti a szükséges fájlokat majd kérdezi hogy folytassam a telepítést Y/N nyomom neki hogy y és azt irja hogy megszakítva! mi lehet a gond? -
#2445 [coruier]Thx az infokat![/coruier] -
#2444 1. egzséges parancsok, érdemes ezeket használni a reboot és halt helyett:
init 6 - reboot
init 0 - shutdown
2. Apache reinstall:
sima reinstall:
apt-get install --reinstall apache2
teljes sikálás (configokkal együtt):
apt-get remove --purge apache2
apt-get clean
apt-get update
apt-get install apache 2
további infók: man apt-get
3. mplayer
www.mplayerhq.hu -n megtalálod a forrást, kodekeket, skineket, mindent. Forgatni kell, és alaposan elolvasni a dokumentációt amit ugyancsak itt találsz. Ez a legjobb lejátszó, nincs olyan amit ne játszana le. -
KoS #2443 Eloszor rendesen feltelepitette? Mi az pontosan, hogy nem telepiti fel rendesen? -
#2442 Elvileg ATX-es ház, hallom hogy a vinyó leáll a proci leáll csak a táp ventillátora zúg és ég alöl a power led! mind1 nem annyira fontos ez csak gyakorlógép :D
#2439-re valaki valamit? -
#2441 init 0 -
#2440 én (igaz ubuntu alatt) a shutdown -h now parancsot használom -
#2439 A következő parancsal telepítem az apachet: apt-get install apache2
majd el akarom távolítani az apt-get remove apache2
majd ismét telepíteni akarom a fent ismertetett parancsal és 84k-t telepít elvileg! és nem telepíti fel rendesen :( hol a hiba? -
homeless #2438 halt -
#2437 Haleee valaki nem tudn nekem mondai egy parancsot amivel ki tudom kapcsolni a debian linuxos gépet? a 'poweroff' -ra csak leállít mindent és megáll, csak akkor kapcsol ki amikor én megnyomom a power gombot :(
A shutdownk parancsot meg engedi elvileg csak nem tudom a helyes formátumot tegnap 1 órán ekresztül baszakodtam vele de sehogy nem találta helyesnek :( -
#2436 Ha mplayer-t próbáltad és nem megy, akkor keress olyat mellé hogy win32codecs, és tedd fel azt! -
tomo #2435 mplayer,vlc player -
#2434 Sziasztok!
Mondjatok légyszi olyan progit linux alá (opensuse 10.2-m van), ami le tud játszani .mpg és .avi kiterjesztésű fájlokat. Már párat kipróbáltam, de egyik sem játsza :-( Köszi előre is. -
#2433 Megoldodott minden problémám a ruter volt a gond :) köszi mindenkinek aki segített és persze minden egyebet is köhhi :) -
#2432 köszi ez hasnzos parancs! bár most elvagyok a rövidítésekkel meg miegymással, szóval szenvedek vele még... most gondolkodom,hogy mit ronthattam el. -
homeless #2431 Nézz szét az rc3.d könyvtárba, ha 3 a default runlevel. Vagy megnézheted még, hogy mi van az /etc/network/interfaces-be. -
#2430 ehhe a következő mappák vannak:
rc0.d
rc1.d
rc2.d
rc3.d
rc4.d
rc5.d
rc6.d
rcS.d -
homeless #2429 Ne fájlt keress hanem könyvtárat.
Pl ilyet, hogy rc3.d. Ebbe vannak azok a scriptek amik minden bootnál lefutnak, ha 3 a default runlevel. Az etc/inittab-ba meg tudod nézni, hogy hanyas a default runlevel. Most sajnos nem tudom megnézni, hogy mi a script neve és hol van pontosan, mert csak egy xp meg egy solaris van itthon:( -
ez az rc valami ilyen rc kezdetű fájl nincs etc mappában :( ezt a runleveled int scriptet hol találom kicsit pontosabban?
lehet egyszerűbb lenne ujratenni debiant? :D -
homeless #2427 yast
Grafikus felületen is van, de ha kiadod a yast parancsot, akkor bejön rögtön és nem kell keresgélni. Ott már könnyen megtalálod a beállításokat. -
#2426 ha már netbeállításnál van a szó.
suse 10.2 őnél egyszerűen nem tom beállítani a netet...
az ubuntus parancsok mondanom sem kell nem működnek és az installnál azt választottam ki,hogy majd később belövöm...
na ami viszont érdekes,hogy grafikusan nem találtam a beállítási lehetőséget a rendszerprobramok hálózat (így emlékszem rá...) menüpont alatt itt csak a letöltésvezérlő, távoli monitor meg,hogy akarok e valamit megosztani. na ezek a beállítási lehetőségek vannak
na most mitévő legyek?