LINUX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ilyen nincs ....
Végre rászénom magam , egy Debian Sarge telepítésre , leszedem a 2 DVD t ( tudom felseleges de lassú a netem ) és folyamatosan az jön ki hogy rosz a DVD .. pedig már 4 szer írtam ki. a DVD olvasó hibátlan lehet a vinyó hibája ilyen dolog? vagy a vinyó összeférhetettlensége a DVD vel ? vagy valami más ötlet ? mindig ugyan azon a ponton megáll és L felejti a telepítõ hogy van benne DVD .
Vagy esetleg van valami sec indítási mód?
Végre rászénom magam , egy Debian Sarge telepítésre , leszedem a 2 DVD t ( tudom felseleges de lassú a netem ) és folyamatosan az jön ki hogy rosz a DVD .. pedig már 4 szer írtam ki. a DVD olvasó hibátlan lehet a vinyó hibája ilyen dolog? vagy a vinyó összeférhetettlensége a DVD vel ? vagy valami más ötlet ? mindig ugyan azon a ponton megáll és L felejti a telepítõ hogy van benne DVD .
Vagy esetleg van valami sec indítási mód?
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Bocsanat, nem konzolba, hanem terminalba (bar az eredmeny ugyanaz)
Biztosan meg lehet javitani.
Lehet hogy UTF8 hiba...
Ird be legyszives konzolba, a kovetkezo parancsot, es mondd meg mit ir ki:
echo $LANG
Lehet hogy UTF8 hiba...
Ird be legyszives konzolba, a kovetkezo parancsot, es mondd meg mit ir ki:
echo $LANG
Letezik ha jol tudom halozati telepites is.
A kedvedert kicsit utanajartam, ezt talaltam:
http://www.novell.com/documentation/oes/index.html?page=/documentation/oes/install_linux/data/bouitl0.html
Remelem segit...
A kedvedert kicsit utanajartam, ezt talaltam:
http://www.novell.com/documentation/oes/index.html?page=/documentation/oes/install_linux/data/bouitl0.html
Remelem segit...
akkor szerintem a meghajtóval van a probléma, hogyan lehetne ebben az esetben feltelepíteni? (másik meghajtót nem tudok berakni, nincsen nem is lesz :S :S)
mondom, nekem 5-6 ugyanolyan típusú laptopra kellett feltolnom, és rendszeresen behalt telepítés közben. megoldást nem találtam, néha sikerült véletlenszerûen végigvinni a telepítést.
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
Lehet hogy gond van a CD/DVD-vel vagy pedig a drive-val...
Mas otletem nincs...
Mas otletem nincs...
most pedig új gondom van! már el sem megy a csomaglista kiválasztásáig a telepítõ, kidob "HIBA A TELEPÍTÉS KÖZBEN" hibaüzenettel vagy kifagy a telepítõ.... :S :S :S
Semmi gond, azert van a forum, hogy tanuljunk egymastol 😉
Õõõ, jólvan, fáradt voltam. 😊 Ez nem jutott eszembe, hogy kompletten az egész hibaüzire rákeressek, de kerestem google-ban egyébként, csak kulcsszavak alapján...
"Egyébként próbáltad beírni google-ba a hibaüzenetet? Mindig itt kell kezdeni."
Szeretnem MerlinW ezen kijelenteset megegyszer alahuzni.
Ez a legcelravezetobb probalkozas a megoldas megkereseseben. Ha ez nem segitene, akkor lehet mashogy is probalkozni (kulcsszavakra kereses, forumokban kerdes felteves, es ez utobbi esetben is erdemes a hibauzenetet mellekelni).
Szeretnem MerlinW ezen kijelenteset megegyszer alahuzni.
Ez a legcelravezetobb probalkozas a megoldas megkereseseben. Ha ez nem segitene, akkor lehet mashogy is probalkozni (kulcsszavakra kereses, forumokban kerdes felteves, es ez utobbi esetben is erdemes a hibauzenetet mellekelni).
[merlinw.org]
Senki sem mondta hogy tedd fel az xfree-t... Miután van graf flületed valszeg van már... Mellesleg kellemes meglepetés érhet, mikor nem indul el az X és parancssorban harcolhatod vissza a grafikus felületed😊
Sztem rakd fel csomagban, párszáz oldalnyi olvasmány még hiányzik nálad a forgatáshoz😊
Egyébként próbáltad beírni google-ba a hibaüzenetet? Mindig itt kell kezdeni.
Sztem rakd fel csomagban, párszáz oldalnyi olvasmány még hiányzik nálad a forgatáshoz😊
Egyébként próbáltad beírni google-ba a hibaüzenetet? Mindig itt kell kezdeni.
[merlinw.org]
Jobban utána jártam, és kijelenthetem: rohadtul nem tudom mit tölcsek le, hogy ne dobja ki ezt az X11-es hibaüzit. 😄
Most viszont sleep. Köszi az eddigieket is, jó8! 😊
Most viszont sleep. Köszi az eddigieket is, jó8! 😊
Érdekes, leszedtem egy ilyen Xfree86-ot, de mikor raknám fel Yast szó nélkül kilép. Szzééépppp :S
Az a grafikus interface. Az (vagy most már a xorg) mozgatja a KDE, Gnome stb grafikus cumókat. Az X kezeli a perifériákat, stb.
Xfree86 vagy Xorg néven keresd (amelyiket használod).
Xfree86 vagy Xorg néven keresd (amelyiket használod).
[merlinw.org]
oké, KoS-nak igaza van.. késõ van már😊
Minden fordítási eljráshoz az érintett alkalmazások dev csomagjaira van szükség.
Minden fordítási eljráshoz az érintett alkalmazások dev csomagjaira van szükség.
[merlinw.org]
Szerintem valami gnome-os cucc kell hozzá, mert gmplayer a gui-s parancs. Már nem emlékszem rá pontosan, talán a doksiban van róla valami (biztos).
szerk: ha jól emlékszem csak user alatt megy a gui, root alatt nem
szerk: ha jól emlékszem csak user alatt megy a gui, root alatt nem
[merlinw.org]
Fel kell raknod az x11-bol is a -dev csomagot. (nem tudom hogy hivjak pontosan SUSE-nal, keresgelj a csomagok kozott)
Ja es meg valami. Ha jol emlexem, akkor a codekeket me'g a ./configure elott erdemes bemasolni a /usr/lib/win32 konyvtarba, mert a ./configure kozben megnezei hogy ott vannak-e.
Nekem a gui-s paraméterrel a ./configure nem fut le: Error: X11 support required for GUI compilation
Erre kéne megoldás, mert nem tudom hova tenni.
Erre kéne megoldás, mert nem tudom hova tenni.
ird be hogy 'ps -A' ez kiirja az osszes futo processz-t, aztan 2 fele kepp tudod kilono oket:
kill <szam>
ahol a szam a ps -A megfelelo soranak elso eleme, ha igy se akar kipusztulni, akkor lehet durvabban:
kill -9 <szam>
Vagy ha egy programbol biztos vagy hogy csak 1 peldany fut, vagy minden peldanyt le akarsz loni, akkor:
killall <programnev>
pl: killall mplayer
Kodeket le kell toltened es a /usr/lib/win32 konyvtarba tenned (letre is kell hoznod a konyvtarat, ezt csak root-kent tudod megcsinalni).
A skin-t attol fugg hogy hova telepult az mplayer, de nalad valoszinuleg a /usr/local/share/mplayer/skins konyvtarba kellene 1-et kicsomagolni.
Ezen kivul fontot is kell raknod a /usr/local/share/mplayer/fonts konyvtarba (ha jol emlexem).
kill <szam>
ahol a szam a ps -A megfelelo soranak elso eleme, ha igy se akar kipusztulni, akkor lehet durvabban:
kill -9 <szam>
Vagy ha egy programbol biztos vagy hogy csak 1 peldany fut, vagy minden peldanyt le akarsz loni, akkor:
killall <programnev>
pl: killall mplayer
Kodeket le kell toltened es a /usr/lib/win32 konyvtarba tenned (letre is kell hoznod a konyvtarat, ezt csak root-kent tudod megcsinalni).
A skin-t attol fugg hogy hova telepult az mplayer, de nalad valoszinuleg a /usr/local/share/mplayer/skins konyvtarba kellene 1-et kicsomagolni.
Ezen kivul fontot is kell raknod a /usr/local/share/mplayer/fonts konyvtarba (ha jol emlexem).
- Ha forrásból forgatsz, át kell olvasni a doksi, ill a configure, readme file-t, majd a "./configure" -t futtatni elõször a kívánt paraméterekkel (pl legyen gui, használjon w32 kodekeket stb)
- ha lefut configure, utána jön a make
- ha lefut make akkor utána jön a make install
- ha ez is megvan, utána a doksi alapján a skin, fonts, kodekek helyükre való másolása
A fentieket a pre6 alapján írom, de sztem ugyanígy kell most is a 8-nál.
- ha nem megy így sem, akkor van .rpm mplayer csomag is.😊
- ha lefut configure, utána jön a make
- ha lefut make akkor utána jön a make install
- ha ez is megvan, utána a doksi alapján a skin, fonts, kodekek helyükre való másolása
A fentieket a pre6 alapján írom, de sztem ugyanígy kell most is a 8-nál.
- ha nem megy így sem, akkor van .rpm mplayer csomag is.😊
[merlinw.org]
Van linuxba ilyen "futó programok" részleg? Ki akarnám lõni ezt a szerencsétlenséget felülrõl. 😄
Egyébként akkor kodek-eket hova is kell másolni? Skin-t hogy lövök fel?
Egyébként akkor kodek-eket hova is kell másolni? Skin-t hogy lövök fel?
Már megvan, csak valami nem okés. Nincs GUI és kettõ képernyõben fut egyszerre a múvi. Épp sshot-ot akarok berakni, de van itt sg-n egy script ami
megakadályzza. 😄 Ne majd most 😛
http://feltoltes.hu/060918/pillanatfelv_tel8_www.feltoltes.hu_.jpg
--- feltöltés szó elég 'kep'-t rakni mindkét esetben
szerk: tudom miért nincs gui, mert nem futtattam a configure -gui-t vagy mit nem tudom fejbõl,,, de arra az elõbbi hibaüzi kaptam, mi a teendõ?
megakadályzza. 😄 Ne majd most 😛
http://feltoltes.hu/060918/pillanatfelv_tel8_www.feltoltes.hu_.jpg
--- feltöltés szó elég 'kep'-t rakni mindkét esetben
szerk: tudom miért nincs gui, mert nem futtattam a configure -gui-t vagy mit nem tudom fejbõl,,, de arra az elõbbi hibaüzi kaptam, mi a teendõ?
root-kent ki kell adnod meg egy 'make install' parancsot is. Akkor telepited fel.
Gepfuggo, de eltarthat akar 10+ percig is.
Egyebkent azert kell olyan sok csomagot feltenni, mert ha forrasbol forditasz (amit most is csinlasz), akkor minden csomagnak amit hasznal, kell a -dev verzioja is (development). Viszont ha mar elore forditott csomagot raksz fel, akkor annak nem kellenek a -dev dolgok.
Egyebkent azert kell olyan sok csomagot feltenni, mert ha forrasbol forditasz (amit most is csinlasz), akkor minden csomagnak amit hasznal, kell a -dev verzioja is (development). Viszont ha mar elore forditott csomagot raksz fel, akkor annak nem kellenek a -dev dolgok.
hát énse.
nekem deb alapu distro kell, debianhoz nincs elég idõm, ezért az ubuntu (mostis onnan írok)
nekem deb alapu distro kell, debianhoz nincs elég idõm, ezért az ubuntu (mostis onnan írok)
Nekem pl ezt ajánlották és tetszik. Lehet Debian mégjobban tetszene. Bár egyelõre nem tudom mik a különbségek.
btw, benyomtam neki a make-t, most dolgozik gõzerõvel pörögnek le a cuccok. Ez meddig tart, mert csinálja már vagy 5 perce. 😄
btw, benyomtam neki a make-t, most dolgozik gõzerõvel pörögnek le a cuccok. Ez meddig tart, mert csinálja már vagy 5 perce. 😄
gmplayer paranccsal kell indítani, de csak miután bemásoltál mindent a helyére: default skin, fonts, kodekek.
Ill asszem nem indul root módban
Ill asszem nem indul root módban
[merlinw.org]
nekem egyszer céges laptopokra kellett SUSE-t raknom (megvették a dobozost). nem egyszerû szenvedés volt. egy szimpla alap telepítés tartott vagy egy fél mûszakot gépenként (már amikor sikerült). volt, hogy telepítés közben egyszercsak nem látta tovább a cd meghajtót...
és a durva, hogy egy debiant fele idõ alatt feltettem utána az egyikre... 😄
és a durva, hogy egy debiant fele idõ alatt feltettem utána az egyikre... 😄
aznincs, de a poén, -- és pont most akartam szerkeszteni a kommentet -- hogy ha fel akarom rakni, arra hivatkozik hogy nem elérhetõ a sima libpng 😄 Szóval nem egyszerû. 😛
Ezek szerint pedig ugy tunik, hogy tenyleg nem talalja a CD drive-ot.
A pontos hibauzenet esetleg segitene...
Bar bevallom SUSE egyser nagyon regen volt csak a gepemen, akkor is csak par ora hosszaig... szoval ha SUSE specifikus a dolog, akkor nem biztos hogy segiteni tudok...
A pontos hibauzenet esetleg segitene...
Bar bevallom SUSE egyser nagyon regen volt csak a gepemen, akkor is csak par ora hosszaig... szoval ha SUSE specifikus a dolog, akkor nem biztos hogy segiteni tudok...
kofigurálás közbe lahal ezzel:
Error: PNG support required for GUI compilation, please install libpng and libpng-dev packages.
libpng fenntvan, nemtudom mit problémázik 😛
Error: PNG support required for GUI compilation, please install libpng and libpng-dev packages.
libpng fenntvan, nemtudom mit problémázik 😛
Hát ez nagyon dúrván hosszú. Már ha erre gondoltál. Esetleg Te nem tudnál egy rövid kis leírást kreálni? Vagy inkább érdemes átnyálaznom? 😊
[merlinw.org]
telepítés folyamán, annál a lépésnél mikor elemzi a szgépet: kiírja h rendszer, hardver szoftver partíciók, és ekkor szépen közli hogy a cd\\\... akármilyen helyen nem található a csomaglista, pedig másik laptopon és az asztalai gépemen mûködik, az a gond hogy nekem viszont erre a laptopra fel kell ezt telepítenem!
Még olyan gondom lenne, hogy raknám fel mplayert vagy xinet és yast benyomja, hogy ez és ez hiányzik... Jó sok file. Legalább 15. RPM-be azért illene benne lenni mindennek nem? 😛
De sztem téged valójában ez érdekel
[merlinw.org]
Az összes proci Intel Pentium Pro/2 és AMD Opteron óta i686 jelölésü.
i686 Processors
Intel
* Pentium Pro
* Pentium II
* Pentium III
* Celeron
* Xeon
* Pentium 4
* Pentium M
* Pentium D
* Pentium Extreme Edition
* Core