4228
-
Mka #4105 Marad az ubi innentől gyorsabbnak is tűnik nekem mint a KDE.... -
#4104 Előfordulhat. Én 8 éve Gnome-ot használok, KDE-t csak virtuálisan láttam azóta:) KDE nekem túl csicsás, elbonyolított és lassú. -
#4103 nem lehetetlen -
Mka #4102 Ezt nem hiszem el..Mondom felrakom inkább az ubuntut nem a kubit, mert őt nem ismerem...erre első kérdése az nvidia volt, felment és minden tökéletes!!!
Most ez a KDE hibája volt akkor, hogy a feltett driverrel minden akadt össze-vissza? -
#4101 Nem... sőt wubi-val is csak akkor telepítünk ha csak ismerkedünk vele, hiszen távolról sem funkcionál teljes értékűen.
Arch-al ismerkedj VMWare-el vagy Virtualbox-al. Azonban csak akkor ess neki Arch-nak, ha penge vagy a terminál világában, és szeretsz sokat olvasni:) -
alfa20 #4100 arch-ot nem lehet úgy feltenni win mellé, mint az ubuntu-t wubi-val? -
Mka #4099 Jajj no azmár igaz :D
Akkor marad majd a telepítés+szenvedés...de ha egyszer rájövök, hogy kell akkor aztán lesz nemulass :P -
#4098 Virtualbox alatt sok mindent kipróbálhatsz, de videó drivert- nem fogsz telepíteni, miután a virtuális eszköz saját vga-t emulál. -
Mka #4097 Hát most jelenleg visszatettem a windózt mert már szenvedek ezzel az izével jópár napja :D
De virtual box alatt megpróbálom és ha működik megy vissza a linux.... -
#4096 az invoke-rc.d arra való hogy leállíts egy alkalmazást terminálból, abba amit én leírtam van 1 hiba a parancs így helyes: sudo invoke-rc.d gdm stop
neked akkor kdm kell a kubuntu miatt, a végén meg akkor sudo invoke-rc.d kdm start kell majd -
Mka #4095 invoke-rc parancs nem található!
Szal azért kíváncsi lennék, hogy te hogy oldottad ezt meg :) -
Mka #4094 Ha erre gondolsz:
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1104803501&no=9442
Akkor ezt megpróbáltam és nálam nem működik....
pl ez:
sudo invoke-rc gdm stop ez mi ez nem is működik nálam(hülye nem vok gdm helyett kdm-et írtam kubuntu miatt....) -
#4093 nem az nVidia-val van baj :)
de arra fogadni mernék hogy amit ubi topikban linkeltem, azt meg se próbálta én is szenvedtem vele 2 délutánt, de végül csak sikerült összehozni :) :D -
#4092 Nézd meg ezt
(ezért sem vettem NVidia-t:)) -
Mka #4091 Na az mc-t megoldottam...
Ott van a végén a blacklisten mégse jó ugyanazt írja ki mint eddig...
3* is megnéztem jól van elmentve a blacklist...
Ilyenkor mi a helyzet? -
Mka #4090 Nemengedi az mc menteni a fájlt azt írja mindig nem sikerült a mentés...
És alap, hogy rootként vagyok. -
#4089 ööö root-ként futtatod a telepítőt? Ez annyira természetes, hogy elfelejtettem mondani:)
sudo ./NVIDIA*.run
Ha úgysem megy:
1. indíts rootként egy mc-t
sudo mc
2. tiltsd le a nouveau kernel modult:
/etc/modprobe.d/blacklist.conf fájl végére írd ezt: blacklist nouveau
3. indítsuk újra a gépet recovery-ben:
sudo reboot
4. indítsd a telepítőt
sudo ./NVIDIA*.run -
#4088 #4073 valaki? :( -
Mka #4087 Ő hivatalos szöveg
ERROR: The Nouveau kernel driver is currently in use by your system. This
driver is incompatible with the NVIDIA driver, and must be disabled
before proceeding. Please consult the NVIDIA driver README and your
Linux distribution's documentation for details on how to correctly
disable the Nouveau kernel driver." -
Mka #4086 Na király bejutottam a telepíőhöz recov alatt...
Most olyat ír ki, hogy valami nouveau kernel nem stimmel :P
Ez micsoda? -
Mka #4085 Nagyon alacsony az fps-em :S pl 1080p-be akad a videó :S
Am most sikerült elindítani de mostmeg megint az x szerver a baja :D
Még nézelődök egyet :) -
#4084 Nézz be Ubuntu topikba, ott írtak egy alternatív megoldást, hátha úgy sikerül.
Egyébként, ha nincs semmilyen problémád (felbontással, frissítési frekivel, folyamatos képpel, stb), akkor nem muszáj telepítened. Ubuntu alapból telepítette a 2011 áprilisában elérhető driver-t. Ha az működik, akkor hagyd úgy. -
Mka #4083 Szia...
./-el próbáltam sh-val indítottam
MC-vel adtam neki jogosultságot (chmod)
Egyszerűen nem indul...
Most úgy csináltam, hogy ctrl+alt+f1 login rootként,init 3 és utána sh n.run.....
Sehogy nemjó :s -
#4082 Beléptél abba könyvtárba ahol van a telepítő?
./ -el vagy sh -val indítottad?
van futtatási jogod a telepítőn?
Mindhármat lent leírtam, hogyan kell. -
Mka #4081 bejelentkeztem rootként meg minden x szeró kilőve erre Can't open n.run....
Egyik módszerrel se akkor most mivan ?:S -
Mka #4080 Ó nagyon szépen köszönöm így már értem :)
Csak a recoverynél néztem előbb de így már tiszta :D
Köszi mégegyszer -
#4079 Nos, ezt a kíválló oprendszer előbb meg kell tanulni használni:)
Mondjuk nem tudom mit nem értettél.
- reboot
- boot menüben recovery mód
- következő menüben root
- aztán futtatod az nvidia telepítőt:
cd /home/neved/ahol van a telepítő
./nvidiatelepitő.run
könyvtárat listázni ls paranccsal tudsz
könyvtárba lépni cd paranccsal
visszalépni cd .. -al.
Ha nem indulna el a telepítő, futtatási jogot chmod +x nvidiatelepítő.run paranccsal tudsz adni.
Ha így sem értesz egy szót sem, akkor nem is akarod érteni:) -
Mka #4078 Rendben beírom oda is :)
Kösz, hogy megpróbáltál segíteni de ebből egy szót sem értettem xD
Még kezdő vagyok linux terén sajnos nem fedeztem fel előbb ezt a kiválló oprendszert... -
#4077 A legegyszerűbb, ha GRUB-ban recovery mode, majd a listában root paranccsort választod. De Ctrl+Alt+F1-el átléphetsz másik session-be, és ott sudo service gdm stop vagy sudo /etc/init.d/gdm stop
Egyébként Ubuntu topik itt -
Mka #4076 Sziasztok.
Most telepítettem fel egy kubuntu legfrissebb változatát...
Leszedtem az nvidia driverem sudo sh nvidia.run-al elkezdem a telepítést.
Erre valami olyat ír, hogy megy az x szerver zárjam be:O
Két kérdés:
Mi az az x server és hogy tudom leállítani?
Válaszotokat nagyon köszönöm :) -
#4075 Nem, akkor egyáltalán nem történik semmi. -
#4074 .desktop fájlban Terminal=true úgy is hibát ír ki? -
#4073 Kérdés: hogyan lehet megoldani, illetve van-e rá vmilyen program, hogy az alias-okat ne csak terminálban, hanem esetleg link/asztali parancsikon által is el lehessen indítani?
.bash_aliases-ben benne vannak, és terminálból indítva okésak, de ha egy .desktop file Exec= részébe írom be, hibaüzenet :S -
#4072 Köszi a válaszokat! :) -
Thanatos #4071 Fedora "server editionja" a rhel, illetve azon keresztül a centOS, a fedora gyk a red hat playgroundja tesztelni a cuccokat mielőtt a rhel-be kerülnének :) -
#4070 Szerverre:
Ubuntu Server (Debian)
Debian
Red Hat Enterprise (nem ingyenes)
CentOS (Red Hat)
OpenBSD (ha UNIX kellene)
Az én szervereimen is Debian, Ubuntu és RHE OS-ek futnak. Ubuntuval van a legkevesebb probléma. -
#4069 Fedorából nincs csak sima Desktop változat, szerintem nem nagyon használják szerverre inkább csak desktop célra. -
#4068 Mármint úgyértem, hogy Fedorából mit szoktak serverre telepíteni. Ubuntut ismerem, itthoni server gépen az fut, csak kiszeretném próbálni a Fedorát. -
#4067 Én eddig a legtöbb szervergépen amit láttam azokon Ubuntu szerver volt. -
#4066 Üdv!
Valakinek van tapasztalata Fedorával?
Igazándiból az érdekelne, hogy létezik-e "server edition", vagy mit szokás telepíteni server gépre?