4228
-
#2705 Köszi a választ! Tálca alatt csak azt értettem, hogy nekem a "kezelőszerve" kell csak. Tehát a hozzá tartozó programok, mint a KWrite meg ilyenek nem kell, csak a felület. -
#2704 A KDE a QT keretrendszerre a Gnome pedig a GTK-ra épül. Ha te fel akarod tenni a KDE-t akkor azzal együtt húzza a QT libeket stb. Ha te Gnome alatt akarsz futtatni mondjuk Kopete-t, akkor ahoz a rendszer betölti a QT libeket is, ami plusz memoriát igényel, de gond nélkül megoldható. A Gimp is GTK-ra épül, de természetesen gond nélkül használható Kubuntu-val.
Az Ubuntu-ra a csomagkezelőből telepítheted a KDE-t, de azt nem értem, hogy a tálcáját hogyan szeretnéd Gnome alatt alkalmazni.
Sztem próbáld ki a Kubuntu-t, nem hiszem, hogy gond lesz vele! -
#2703 Valaki mondja már meg legyen szíves, hogy az mennyire gáz, ha sima Ubuntura teszek fel KDE-t? Nem akarok semmi hozzá tartozó programot, csak maga a "tálca" kéne. Sokan mondják, hogy ez nem valami jó megoldás, de mi vele a baj? Másik kérdés, hogy ha én ezt megcsinálom, akkor az ilyen Kopete, megy egyéb KDE-s programok gond nélkül futnak majd? Elvileg így nem lesz csomagfüggőség? Illetve ha sima Gnome-ot használok, és arra töltök le Kopetét, és ugye szedi a hozzá tartozó KDE-s csomagokat, akkor az is teljesértékű, csak sokaknak nem szimpi, hogy minden mást felrak maga mellé? Vagy miért nem szokták ajánlani?
Előre is köszönöm!
Szerk.: Még az is érdekelne, hogy a Kubuntu még mindig olyan "hibás"? Régen valami volt a KDE-vel, mert olyan lassú volt, néha ette a procit meg egyebek. Ja és Kubuntu alatt van Gimp? Lehet hülye kérdés, de gondolom az meg Gnome-ra épül... -
#2702 telepítéskor automatikusan létrejön, ha win után telepítesz linuxot. -
#2701 Igen, van dualboot... -
#2700 Na még egy kérdésem lenne. Tehát ha van már egy vinyón egy xp és egy másik vinyóra akarom felrakni a linuxot, akkor csinál vmi bootmenüt ahol váltani lehet a két op.rendszer között?
Előre is köszi! -
#2699 Gnome letisztultabb, gyorsabb.
KDE szebb, lassabb, és több programot pakol fel magával.
KDE és GNOME szavak beírásával találsz screen-eket guglin. -
#2698 Próbáld ki mind2t és dönts te melyik a jobb. Kb fele-fele arányban használják a felhasználók ezt a 2 desktop-ot, de amúgy sokféle létezik. Én személy szerint az e17-et szeretem. -
#2697 Ahogy látom kétfajta munkaasztal van. A Gnome és a KDE. Ezek közül melyik a jobb? Vagy teljesen mindegy? Azt azért előre megmondom h még nem volt alkalmam linuxhoz de most ki szeretném próbálni. Előre is köszi a segítséget! -
#2696 íííí bocsi. Google-be télleg néztem de valahogy átsiklottam felette. Mégegyszer bocs és köszi a segíséget. -
KoS #2695 Jah, eloszor en is neztem egy nagyot a kerdes lattan :)
De ugy nez ki hogy ma rendkivul jo napom van ;) -
#2694 Google első találata "suse" szóra. De én ezt már úgysem fogom soha megérteni... -
KoS #2693 http://hu.opensuse.org/
Letoltesnel leszedheted a stabil vagy a fejlesztoi valtozatot. Azon belul lesznek CD vagy DVD letolthetosegek.
Szerintem a stabilt szedd le (Kiadott valtozat). -
#2692 Szevasztok! A legújabb suse linuxot honnan tudnám letölteni. A DVD-s verzió kéne. Előre is kössz! -
KoS #2691 Ehh, felrenyomtam.
Szoval az Nvu is jo weboldal kesziteshez, bar oszinten szolva nem nagyon probaltam, nem tudom hogy mennyire veszi fel a versenyt a Dreamweaverrel. -
KoS #2690 ... vagy az -
#2689 Dreamweaver helyett meg ott a Quanta vagy a Bluefish -
#2688 Photoshop -> Gimp
MSN -> Pidgin (Gaim), Kopete, Amsn, esetleg Mercury
Office -> OpenOffice
Ezeket nap mint nap használom, és tökéletesen leváltják a wines alternatívákat. -
#2687 Legkényelmesbb a VMware, de Wine-vel is fut több program is, ahogy az elhangzott. Nekem VMware-en van fent egy XP és egy 2003 szerver, valamint játékoknak Wine, Dosbox, és Cedega. -
#2686 Mindegyiknek van nem is rossz alternatívája, azok nem teszik meg? Egyébként wine-al nekem futott több program is, pl Dreamweaver, Photoshop. Ma viszont már nem szeretek emulálva futtatni semmit. Amúgy biztos bírná a géped... -
csabiks #2685 Sziasztok!
Ha én pár windowsos programot akarok használni (photoshop,office,msn), akkor bőven megteszi egy virtualbox, vagy kell a biztos pont és kell telepíteni egy xpt? mellesleg mennyira bírná el egy 1,8 ghz-es, és egy 756ramos gép? mármint a virtualboxot.. :) -
KoS #2684 En ezt az oldalt talaltam, de ha meg nem vagy tul tapasztalt, lehet hogy nem fogsz megkuzdeni egy driver forditassal:
http://zc0302.sourceforge.net/zc0302.php?page=cams -
#2683 Még nem igazán szórakoztam webcam-al linuxon, de van az ekiga nevű progi, azzal megpróbálnám felismertetni. -
Yani70 #2682 Sziasztok!
OpenSUSE 10.2-t tettem fel. Minden oké kivéve a webcam amit nem ismert fel, de szeretném használni. Típusa: MUSTEK Wcam 300A. Hogy tudnám felismertetni a linuxal?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv, Jani -
#2681 Multiboot-os, ugyan úgy menni fog a többi oprendszer is. -
Kaslerka #2680 Srácok a gépemen van 1 xp+vista combó és most feldobnék egy suse-t. Van valakinek tapasztalata? Fog menni frankón, vagy megzuhan valamelyik? :) -
KoS #2679 A kovetelmenyeid kozul a mysql hasznalat az, ami sztem kevesbe jellemzo az ftp daemonokra. Igy fejbol nem tudok ilyet ajanlani (oszinten szolva a pure-ftpd-rol se tudtam hogy mysql-t is tud hasznalni, amig nem talalkoztam a problemaddal)... -
#2678 Nem baszom el az időt ezzel a pureftpd-vel most lett elegem! nem tudtok nekem olyan ftp kezelő programot mondani ami könyen configolható mysql-ben tárolja az adatokat és gnu vagy egyébb free license van rá? -
#2677 Neked is javaslom, hogy írd le ezt a problémát a hup.hu vagy linuxforum.hu oldalakon, így nagyobb eséllyel oldódik meg. -
#2676 Csináld így. Így mennie kell:
http://wiki.frugalware.org/Virtual_Users_with_Pure-FTPd_and_MySQL
pacman helyett apt-t kell érteni (pacman BSD-s csomagkezelő) -
Kaslerka #2675 Sziasztok!
A problémám még mindig ugyanaz, mint 2 nappal ezelött.
Suse linux 10.2, bebootol a lemezröl, de mikor rákattintok a telepités gombra kiirja, hogy nincs dvd meghajtó a gépbe...
2 sata winyó van a gépben a pioneer dvr110 pedig primary masteren van. -
KoS #2674 Minden bizonnyal stabil is meg jo is, en is sok helyen hallottam rola, csak valszeg nem tul sokan hasznaljak mysql-lel.
Azt tudom meg ajanlani, hogy inditsd el kezzel a daemon-t -d opcioval, majd probalj meg belepni a masik geprol, kozben pedig figyeld hogy a Linuxos gepen mit loggol. Hatha kiirja hogy pontosan mi a baja. -
#2673 A hiba tuti nem a jelszóval meg az userel az adatbázissal emg pláne nem lehet gond ... szal azt nem tudom mi a gond... pure-ftpd-t ajánlotta nekem mindeki mert GNU licence van hozzá és mert stabil eléggé és nagyon sokan használják (webhost szollgáltatók és ingyenes tárhelyszollgáltatók is) mysql-el szeretnék ügyeskedni mert egy ügyfélkaput akarok irni php-ban..... -
KoS #2672 Bocsi, nem Max7 (mert az te vagy), hanem MerlinW ajanlatara gondoltam. -
KoS #2671 En csak az inetd.conf-hoz szolnek hozza nehany szot.
Az inetd arra valo, hogy csak akkor inditson el egy szolgaltatast, ha egy adott porton probal valaki kapcsolodni.
Namarmost mivel te a pure-ftpd-common file-ban standalone-t allitottal be (azaz nem az inetd segitsegevel indul, hanem allandoan fut), ezert az inetd.conf file-ba nyugodtan beteheted a #-et a sor elejere.
A 3 screenshothoz a hozzafuznivalom:
1. mivel nincs pure-ftpd-wrapper progid (ami a vegen van, azt inditja ha valaki kapcsolodni akar) ezert hibat jelez
2. pure-ftpd-mysql binarisod mar van, ezert itt nem sir az elinditassal kapcsolatban, csak maga a pure-ftpd-mysql nem fogadja el a jelszot (vagy legalabbis authentikacios hibat ir, ez lehet hogy nem pontosan a jelszo hibajat fedi).
3. mivel ugy latszik, hogy kulon is elinditottad a pure-ftpd-mysql-t, ezert nem gond, ha az inetd nem indit el semmit, tehat a pure-ftpd fut, csak ugyanugy nem fogadja el az azonositast mint az elobb.
Osszegzes: a pure-ftpd fut, ezzel nincs gond, hanem valamiert nem fogajda el az adott user-t. Mivel nem hasznalom, ezert ebben igy hirtelen nem tudok segiteni, esetleg probald ki Max7 ajanlatat. -
#2670 őőő ezt most még 1x ha lehetne :D -
#2669 Nem kéne felvenni az ftp-zni engedett juzereket az ftp-user (vagy ami a konfigban meg van adva) csoportba? -
#2668 Kiscsit saját kútfőből probáltam megoldani a problémámat ezért nem jelentkeztem eddig de nagyon nem sikerült! Még mindig a pure-ftpd –vel szenvedek! Tehát a helyzet a következő:
Telepítem a pure-ftpd-t a kövekező paraccsal:
apt-get install pure-ftpd-mysql
Majd ha feltelepül a következő modosításokat végzem el:
/etc/pure-ftpd/db/mysql.conf <---- saját jelszóval portal ip-vel felhasználó névvel kitöltve!
etc/default/pure-ftpd-common <---STANDALONE_OR_INETD = standalone
(adatbázis fent van biztosan jól több éves gyakorlat van mögöttem nem hiszem hogy hiba lenne ebben)
Most ujratettem a debiant egyébb probléma miatt és visszaolvasva a #2540 hozzászólásban találtam egy ilyen sort: „netd.conf-ba commentezd ki az ftp sort.” Ezt mivel nem egészen értehető számomra hogy most be kell-e kommentezni tehát tegyek elé egy #-et vagy ki kell kommentezni tehát ki kel szedni a #-et ezrt megcsináltam mindenhogy:
Nincs komment és a sor végén ez van: pure-ftpd-wrapper
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1ve6
Ha pure-ftpd-mysql van a sor végén akkor ezt kapom:
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1veg
Ha az egész ftp sort kikommentezem:
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1vf8
Mysql beálításoknál ellenőriztem tábla és adatbázis beállítás oké jelszó felhasználó oké és jogosultásgok is oké!
Ha valaki tud valami biztatót ne tartsa magában pls!
-
#2667 nolátod:) -
csabiks #2666 Köszi!
Ubuntu.hu fórumán akadtam a megoldásra :
/etc/udev/rules.d/40-permissions.rules fájlban:
SUBSYSTEM=="usb_device", MODE="0664"
erre módosítsd:
SUBSYSTEM=="usb_device", MODE="0666"
és lám , van usb , így már teljes értékűen tudom futtatni!